Alegeri prezidențiale în România, turul 2

Alegeri 2020 Diaspora: ţările în care au votat cei mai mulţi români

501
(reînnoit 18:26 06.12.2020)
Numărul românilor din străinătate care s-au prezentat la vot a depăşit 200.000, potrivit site-ului Autorităţii Electorale Permanente. Care sunt ţările în care au votat cei mai mulţi români.

BUCUREŞTI, 6 dec – Sputnik. După cum anunţă site-ului Autorităţii Electorale Permanente, până la ora 17.00 au votat 206.862 de români din străinătate, iar dintre aceștia prin corespondență au votat 21.329 de români.

În Spania, unde au fost organizate cele mai multe de secţii de votare (140), au votat 24.271 de români, însă cei mai mulţi români din străinătate care au mers la vot au fost în Italia: 38.452 de voturi (137 de secţii de votare).

După Italia, următoarea ţară în care s-au prezentat la vot cei mai mulţi români este Republica Moldova, cu 31.601 de voturi.

Urmează Spania - 24.271 de voturi de voturi, Germania - 23.652 de voturi, Marea Britanie - 20.807 de voturi, Franța - 8.837 de voturi, Belgia - 6.921 de voturi.

Potrivit MAE, Secţiile de votare sunt deschise între orele locale 7:00 şi 21:00, cu posibilitatea prelungirii programului până cel mult la ora 23:59 în cazul în care mai există alegători care la ora 21:00 se află la sediul secţiei de votare sau la rând în afara acestuia.

S-au deschis şi secţiile de votare din SUA şi Canada

La ora 17:00, ora României, s-au deschis şi secţiile de votare organizate în vestul SUA (Los Angeles, Anaheim, Sacramento, San Francisco, Los Altos, Las Vegas, Portland şi Seattle) şi al Canadei (Vancouver), potrivit unui comunicat MAE. De asemenea, la această oră, votarea s-a încheiat în 19 secţii de votare din Noua Zeelandă, Australia, Republica Coreea, Japonia, China, Filipine, Malaezia, Republica Singapore, Republica Indonezia, Regatul Thailandei, Vietnam şi Kazahstan, transmite Agerpres.

501
Tagurile:
Rezultate alegeri, Alegeri
Тема:
Alegeri parlamentare în România 2020 (115)
Tematic
Corlățean, declarație superbă despre alegeri și speranță
Tensiune mare: ”Rezultate alegeri parlamentare FĂRĂ PRECEDENT”
Alegeri 2020: prin secțiile de votare șuieră vântul - foto
Emanuel Ungureanu

Emanuel Ungureanu distruge PNL: ”Act de AGRESIUNE și TRĂDARE politică foarte LAȘ!”

41
(reînnoit 15:55 14.04.2021)
Una dintre cele mai credibile voci din USR, Emanuel Ungureanu, atacă puternic PNL și consideră că ”Alianța PSD-PNL există”

BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. Cel mai implicat parlamentar în problemele Sănătății, deputatul USR Emanuel Ungureanu acuză PNL și pe premierul Florin Cîțu de ”trădare politică” în urma demiterii lui Vlad Voiculescu.

”Un om de stat vorbește cu partenerii cu care este la guvernare, caută împreună, dacă este cazul, o soluție pentru un alt ministru, nu face un gest unilateral, fără să se consulte cu cei pe care îi numește parteneri”, a declarat Ungureanu pentru RFI.

Deci, consideră Emanuel Ungureanu ”este un act de agresiune pe care îl face PNL, spun eu, în înțelegere cu o parte dintre pesediștii cu care s-a înțeles tot timpul foarte bine PNL în guvernarea USL”.

”Nu schimbi niciodată ministrul într-o coaliție, fără să te consulți cu partenerii tăi. A fost un act de trădare politică, pe care eu îl consider ca fiind și foarte laș”, acuză deputatul USR PLUS.

Precizăm că deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu este membru în Comisia de Sănătate și unul dintre susținătorii principali ai lui Vlad Voiculescu.

Cu toate acestea, Emanuel Ungureanu este unul dintre principalii critici ai sistemului adoptat de Ministerul Sănătății și DSU – împărțirea spitalelor în COVID și non-COVID, acuzând că asta a dus la netratarea și chiar multor pacienți cu boli cronice.

De asemenea, Ungureanu a denunțat (chiar la DNA) fapte de corupție din pandemie săvârșite în perioada Nelu Tătaru – Ludovic Orban, inclusiv trimiterea de ”ajutoare” de proastă calitate și fără contracte de achiziție în Republica Moldova.

41
Tagurile:
PNL, Emanuel Ungureanu
Tematic
Scandalul ATI: PNL a refuzat un produs românesc pentru unul străin, cu probleme
Teodorovici: ”Cîțu, fii bărbat! Soluția e PNL să întoarcă armele împotriva lui Iohannis”
Un deputat PNL cere întoarcerea la valorile creștine românești

Загрузка...
Dan Barna

Dan Barna ARUNCĂ în aer Coaliția retrage susținerea lui Cîțu

111
(reînnoit 15:25 14.04.2021)
USR are o reacție incendiară, în acest moment au anunțat retragerea susținerii pentru premierul Florin Cîțu.

BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. USR a adoptat o atitudine dură, radicală, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Ședința USR s-a finalizat cu o decizie politică dură - ”Decizia de azi dimineață pune la îndoială capacitatea lui Cîțu de a conduce”, a spus Dan Barna.

Într-un discurs puternic, Dan Barna l-a făcut praf pe Florin Cîțu, anunțând ferm retragerea susținerii politice pentru premierul liberal.

”Sunt de acord cu ce a spus premierul – Coaliția Nu stă într-un singur om”, a declarat ironic Dan Barna.

USR a convocat o ședință de urgență a Coaliției, în această seară sau dimineață, pentru a vedea cum va merge guvernarea mai departe.

”Demiterea este o decizie unilaterala și imatură politic, ridică foarte mari semne de întrebare asupra capacitații domnului Cîțu de a conduce o coaliție în aceasta perioadă”, a spus Barna subliniind că ”ne-am asumat să luăm deciziile împreună și asta s-a întâmplat până azi”.

Despre ce s-a petrecut azi, Barna spune că ”dimineață, domnul Cîțu mi-a comunicat o decizie luata și trimisă Președintelui - nu a existat o consultare anterioară”.

”Este o decizie care aruncă coaliția de guvernare într-o criză majoră”, spune Barna, anunțând ferm – ”Din acest moment, premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea alianței USR PLUS”.

Barna a precizat și că ”preluarea de către mine a interimatului la Ministerul Sănătății e o decizie luată fără consultare, unilaterală și confirmă imaturitate politică”.

”S-a discutat despre evaluarea și dreptul premierului de a evalua miniștri – noi susținem aceste drept, numai că demiterea din această dimineață NU s-a bazat pe nicio evaluare”, a spus Barna, ”Înțeleg că premierul și-a asumat unilateral această decizie - NU există o astfel de evaluare”.

Ca atare, Barna spune că ”o coaliție nu poate exista decât în condiții de respect - cerem o întâlnire de urgență a coaliției pentru a avea o ședință pentru a discuta retragerea încrerederii premierului Cîțu și continuarea guvernării”.

111
Tagurile:
Florin Cîţu, Dan Barna
Tematic
Cele 3 variante USR de ministru al Sănătății: ”Bunul”, ”Răul” și ”Urâtul”!
Soluția USR după dezastrul de la Foișor: Să preia toate spitalele din România
USR acuză ”mafia din Sănătate”, Cioloș e pe dinafară

Загрузка...