România, alegeri, bătrânel

Rezultate Exit poll CURS - Avangarde la alegeri parlamentare

414
(reînnoit 21:15 06.12.2020)
BEC a acreditat patru institute şi societăţi pentru a efectua sondaje de opinie la ieşirea de la urne duminică, la alegerile parlamentare din România.

Este vorba de Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE, precum şi Centrul de Sociologie Urbană şi Regională - CURS, care vor face exit-poll-uri la nivel naţional, și societăţile SC Megatronic World Productions SRL şi Ana Events & PR SRL, pentru a face sondaje de opinie la nivel naţional.

Potrivit ultimelor informații, institutele CURS-Avangarde realizează singurul exit - poll autorizat de către Autoritatea Electorală Permanentă.

REZULTATE ora 21.00

Vot pentru Camera Deputaților:
PSD – 30,5%

PNL – 29.0%

USR – 15,9%

UDMR – 5,7%

AUR – 5,2%

PRO România – 5%

PMP – 5%

PER – 1,2%

PPUSL – 1,1%

Altul 1,4%

Vot pentru Senat:

PSD – 30,6%

PNL – 29.1%

USR – 16,4%

UDMR – 5,7%

AUR – 5,3%

PRO România – 5%

PMP – 5%

PER – 1,1%

PPUSL – 1%

Altul – 0,8%

 

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20201206/32788423/Rezultate-exit-poll-ora-21-soc-total.html

Peste 20.000 de interviuri, cu peste 450 de operatori și specialiști implicați vor fi realizate pe 6 decembrie la peste 200 de secții de votare, potrivit sociologului Marius Pieleanu. Datele vor reflecta situația din țară, nu și din străinătate, acolo unde votează românii din diaspora.

Rezultatele exit - poll -urilor la alegerile de duminică vor fi anunţate la ora 21,00, după închiderea urnelor, acestea vor reflecta datele de la ora 19.00, iar la 23.00 vor fi anunțate rezultatele exit - poll, care vor reflecta datele colectate până la ora 21.00.

Rezultate Exit poll la alegerile parlamentare 2020, publicat de Adevărul cu datele de la ora 17.30

Un EXIT POLL publicat de Adevărul, arată că PSD conduce în cursa pentru Parlament, o lovitură pentru Klaus Iohannis și PNL.

PSD conduce în cursa pentru Parlament, distanțându-se de PNL, iar USR-PLUS suferă o lovitură dură, fiind la aproape jumătate din scorul PSD.

Iată rezultatele ultimului exit poll:

PSD - 31,1%

PNL - 28,7%

USR - 15,3%

UDMR - 6%

AUR - 5,3%

PMP - 5%

Pro România - 5%. 

PSD ar putea fi câștigătorul până la capăt deoarece e în creştere față de Exit Poll-urile anterioare.

414
Tagurile:
Rezultate, exit poll, Alegeri parlamentare
Тема:
Alegeri parlamentare în România 2020 (115)
Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici: ”Cîțu, fii bărbat! Soluția e PNL întoarcă armele împotriva lui Iohannis”

196
Eugen Teodorovici consideră că singura soluție e fia demisia Guvernului – fie ca PNL să întoarcă armele contra dorințelor lui Iohannis.

BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. Fostul președinte executiv al PSD a reacționat dur după tragedia de la Victor Babeș.

„În situația noastră, doar demisia voastră ne și vă mai poate salva: pe noi, de prea multă suferință și moarte, iar pe voi, de la "moartea" politică”, scrie Teodorovici.

Așa că Teodorovici își transmite premierului: ”Cîțu, fii bărbat! Cum ai dovedit că poți să-i faci un "fantastik intro" lui Raed Arafat, aseară, în conferința de presă, cu siguranță vei putea arunca această odioasă coaliție în aer”.

De fapt, Eugen Teodorovici continuă o idee începută puțin mai devreme. Cu câteva ore înainte, Eugen Teodorovici scrisese un text fulminant, în care acuza că România este ”sacrificată pentru orgolii și interese‼️” și propunea o soluție: PNL să întoarcă armele contra voinței lui Iohannis – și să renunțe la parteneriatului USR.

”România și românii nu mai contează pentru actorii politici, chiar par să fi pierdut orice legătură cu nevoile și interesele cetățenilor și ale țării, adică tocmai pentru ceea ce au fost aleși să-și dedice activitatea și ”priceperea”, pe care, candidând, și-au asumat că o vor face!”, consideră fostul ministru.

Teodorovici consideră că am ajuns ”în cel mai de jos punct posibil de când suntem membrii ai UE” – și aduce mai multe argumente.

-”Avem ”guvernul meu” creat din voința și încrâncenarea lui Iohannis, doar pentru a fi așa cum a visat el”, un guvern ”creat forțat, dintr-o ”căsătorie din interes”, în care e clar că membrii coaliției de guvernare nu se iubesc, ba dimpotrivă!” drept pentru care este ”FOARTE clar acum rolul jucat de Iohannis în negocierea acestei coaliții majoritare: fără intervenția lui, această coaliție nu avea sorți de izbândă”.

- ”Avem un ”șef de stat” în haine de președinte, care acum, TACE ”asurzitor”, după ce în campanie, ieșea zilnic să ne explice sau să ne apostrofeze – după caz - și să ne spună: PEEE-SEEE-DEEE ...”. De ce tace Iohannis, acum? – întreabă Teodorovici, ”pentru că coaliția (cacofonia este intenționată!) este în flăcări și el știe că nu poate stinge incendiul?!”

- eliminarea PSD de la guvernare este ”singurul proiect care i-a ieșit” lui Iohannis, pe când ”România lucrului bine făcut” și ”România educată” au „eșuat lamentabil”;

- ”Avem un PNL în cădere liberă și un Ludovic neputincios: ce să facă? Să dea curs presiunilor liderilor PNL din teritoriu, care îi cer insistent ruperea acestei coaliții nocive, sau să dea curs dorinței lui Iohannis, care vrea să mențină această coaliție la guvernare, indiferent de costuri??”

- ”Avem un ”premier” de week-end, căci numai atunci i se dă voie să aibă impresia că e premier, și un sinistru al sănătății, care se ”păruiesc” în public, pe banii și pe nervii noștri... Vlăduț îi râde în nas premierului, căci știe că are ”sistemul” de partea sa ... Plus, pe Cioloș și Barna! Și între timp, românii mor cu zile”.

-”Avem o ”opoziție” (auto)trasă pe tușă ... Pe de o parte, PSD este inert și neputincios! Nu are ce să facă, căci și-a tăiat singur toate ”crăcile” de sub picioare, începând din 2017, când putea să-l suspende pe Iohannis și nu a făcut-o!”

-Acum PSD doar ”stă și așteaptă să pice pară mălăiață, în gura lui Nătăfleață...” Depune moțiuni, că doar-doar, ”PNL îl va lăsa din brațe pe Iohannis și va intra la guvernare alături de PSD! Slabe șanse ... din motivele sus-menționate!”

Pe de altă parte, spune Teodorovici atrage atenția și a grupării AUR – ”un partid care nu poate intra la guvernare alături de PNL, căci și-ar înșela propriul electorat și și-ar semna singur condamnarea la dispariție până în 2024”.

Cum se poate ieși din această situație, în care opoziția plus UDMR ”nu sunt majoritari pentru a trece un guvern în Parlament, fără PNL sau fără voia lui Iohannis”?

Teodorovici consideră că singura șansă ar fi ca ”PNL să ”întoarcă armele” împotriva lui Iohannis”.

”Sau - aproape imposibil - ar mai putea Iohannis să joace deștept (pentru prima oară în viața sa) și în acord cu Constituția, și să ia ”jucăria” din mâinile coaliției actuale, pentru a o da PSD”, scrie Teodorovici. ”Oare îl lasă orgoliul să facă ceea ce trebuie și să devină Președintele României, măcar în ultimii 3 ani de mandat?”.

Concluzia lui Teodorovici este realistă: ”Nu așteptați prea curând miracole și soluții de la clasa politică (așa cum arată azi)... Politicienii de azi nu au timp de români și de problemele lor, căci pentru ei sunt mai importante orgoliile și interesele personale”.

”Ce va fi? Nimic bun pentru țară, atât timp cât ”cărțile” sunt în mâinile lui Iohannis sau ale lui Ludovic. Vom trăi și vom vedea ce va urma, cei care vom supraviețui acestui ”experiment” politic eșuat‼️”.

***

Reamintim că Eugen Orlando Teodorovici, înainte de a deveni unul ministru din partea PSD, a candidat la Parlament sub steagul PNL – și este promotorul unor idei economice liberale.

196
Tagurile:
Eugen Teodorovici
Tematic
Teodorovici face praf mascarada ”ajutorului” pentru Moldova și geo-politizarea Pandemiei
Eugen Teodorovici, fulminant: ”Au ajuns trădătorii să ne numească "teroriști"?!”
Teodorovici provoacă românii care… fac praf NATO!

Загрузка...
Diana Șoșoacă

Ultima oră: Diana Șoșoacă plângere penală, despăgubiri de MILIOANE de euro!

487
În urma incidentului de la Comisia Juridică a Senatului, s-a ajuns la o plângere penală și la cerere de despăgubiri de milioane de euro

BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. Scandalul monstru de la Comisia Juridică, iscat în urma opririi senatoarei Diana Șoșoacă de a intra în Comisie are ca prim rezultat… o plângere penală pe numele senatoarei Iulia Scântei, șefa Comisiei Juridice.

”Acum scriu plângerea penală”, a declarat Diana Șoșoacă, ”Voi cele milioane de euro despăgubiri pentru defăimarea la care m-a supus și pentru că a dat publicității date personale și diagnosticul meu medical”. 

Diana Șoșoacă îi transmite președintei Comisiei Juridice un mesaj personal: ”Iulia Scântei, am crezut că suntem colege… Ai vrut răutate, îți dau cât vrei! Ai vrut așa ceva, îți dau cu vârf și îndesat – pentru că trebuie să răspunzi pentru tot ceea ce încalci. Nu numai mie, ai încălcat drepturile multor altor colegi, și acest lucru nu îți poate fi iertat”.

487
Tagurile:
Diana Șoșoacă
Tematic
Sondaj de ultimă oră: Diana Șoșoacă face praf partidele!
Diana Șoșoacă, oprită să intre în Comisia Juridică, pătrunde cu forța! Acuză loviri!
LIVE acum: Diana Șoșoacă transmite incidentul de la Senat

Загрузка...
Министр обороны РФ Сергей Шойгу

Șoigu anuță concentrarea trupelor SUA și NATO la granițele Rusiei

76
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că SUA și NATO dislocă trupe din America de Nord în apropiere de granițele Federației Ruse, principalele forțe fiind concentrate în Marea Neagră și regiunea Baltică.

BUCUREȘTI, 13 apr - Sputnik. SUA și NATO dislocă trupe din America de Nord către granițele rusești, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu

"Principalele forțe sunt concentrate în Marea Neagră și regiunea Baltică", a declarat șeful departamentului militar în cadrul unei întâlniri la Severomorsk. Acesta a mai adăugat că, în total, 40 de mii de militari și 15 mii de unități de arme și echipamente militare, inclusiv aviația strategică, se vor fi baza chiar lângă teritoriul Rusiei.

Potrivit lui, de la începutul anului, Washingtonul și-a dublat recunoașterea aeriană în această direcție și de 1,5 ori recunoașterea navală.

Șoigu a reamintit, de asemenea, că în fiecare an Alianța Atlanticului de Nord organizează până la 40 de evenimente de formare operațională "cu o orientare anti-rusă clară". El a adăugat că, în primăvară, vor avea loc cele mai mari exerciții ale unității Defender Europe - 2021 din ultimii 30 de ani.

Pe lângă toate acestea, ministrul a pus accentul pe situația dificilă din Arctica.

"Concurența crește în rândul statelor de frunte ale lumii pentru accesul la resursele Oceanului Arctic și comunicații de transport. Statele Unite și aliații săi din NATO construiesc forțe maritime și terestre în Arctica, crescând intensitatea antrenamentului de luptă, extinzându-se și modernizând infrastructura militară ", a spus el.

În același timp, Șoigu a menționat că Flota de Nord a Rusiei este echipată cu echipament militar modern și este capabilă să reziste oricăror provocări și amenințări. El a mai spus că în trei săptămâni, două armate și trei unități aeriene au fost transferate la frontierele de vest ca parte a unui test de pregătire pentru luptă. Exercițiul va dura două săptămâni.

Washingtonul de asemenea, declară o escaladare a „agresiunii rusești” și a mișcării trupelor rusești în Crimeea și la granița de est a Ucrainei. SUA au îndemnat Rusia să explice aceste presupuse mișcări și și-au anunțat disponibilitatea de a comunica. Vice-ministrul rus de externe, Sergei Ryabkov, a declarat pentru RIA Novosti că s-au dat explicații părții americane, adăugând că, în „tonul și perspectiva” propuse de Statele Unite, Rusia nu va purta un dialog și Washingtonul va trebui să fie mulțumit cu explicațiile deja primite.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Kremlinul nu este obligat să explice nimănui mișcările trupelor rusești în interiorul tării.

”Rusia redislocă trupele pe teritoriul său și, la propria sa discreție, acest lucru nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să-i îngrijoreze pe nimeni”, a mai adăugat Peskov

 

76
Tagurile:
Rusia, NATO, Serghei Șoigu

Загрузка...