Kelemen Hunor

Și Kelemen Hunor denunță “deciziile stupide” ale Guvernului!

267
Liderul UDMR a vorbit pe șleau de starea de enervare a alegătorilor de etnie maghiară din cauza măsurilor greșite adoptate de guvernul PNL împotriva epidemiei – și cheamă la vot pentru a le sancționa deciziile stupide

BUCUREȘTI, 4 dec – Sputnik. Greu de înțeles cu cine va face PNL majoritate după alegerile din 6 decembrie! Pe lângă criticile dure venite din zona socialistă și progresistă, iată că și UDMR, colegi cu PNL în grupul popular european, face praf guvernarea Orban!

Într-un interviu acordat cotidianul Krónika, Hunor Kelemen a declarat că „s-a sesizat starea de enervare a alegătorilor privind măsurile greşite pe care guvernul le-a adoptat în lupta împotriva epidemiei”.

”Deciziile stupide ale acestui Guvern nu pot fi sancţionate însă cu rămânerea acasă”, a transmis Hunor Kelemen electoratului său.

Printre greșeli, Hunor Kelemen a subliniat închiderea şcolilor în toată ţara. ”UDMR nu a participat la aceste decizii, aşadar, dacă trebuie, să votăm cu mânie, dar să mergem la vot” – transmite Hirado.hu.

Pe de altă parte, Hunor Kelemen nu pare încântat să participe la Guvernare – ”nu au niciun temei speculaţiile potrivit cărora UDMR – în cazul participării sale la următoarea coaliţie de guvernământ – ar primi aceleaşi ministere ca cele pe care le-a condus în trecut, adică Sănătatea, Protecţia mediului şi Cultura”.

”Dacă ar trebui să negociem azi, nu am cere în primă fază niciunul din aceste portofolii”, spune Hunor Kelemen. ”Dacă aş spune că nu ne-am gândit la guvernare, nu m-ar crede nimeni, dacă aş spune că ştim exact ce am putea să obţinem, ar suna destul de arogant. Nu ştim, dar avem idei cu privire la domeniile pe care le-am putea conduce corespunzător, cu competenţă şi în mod eficient în următorii patru ani, ca membri ai unei coaliţii”.

Ei bine, diferențele față de gândirea liderilor liberali pare evidentă – Hunor nu e de acord cu reducerea salariilor, dar consideră acceptabilă îngheţarea salariilor bugetare pe anii 2021-2022.

”UDMR ar păstra şi ar curăţa sistemul de impozitare unică, ar controla cu severitate colectarea impozitelor, mai ales a TVA-ului, pentru că România are creanţe uriaşe în acest domeniu”, spune Hunor, ”iar în cadrul reformei administraţiei publice este necesară digitizarea şi raţionalizarea, dar nu este nevoie de concedieri masive”.

Atenție la o altă idee a lui Hunor Kelemen. Liderul UDMR consideră ”probabilă o modificare a Constituției în ciclul parlamentar următor”.

”UDMR ar dori să se adopte o Constituţie cu totul nouă, deoarece experienţa de până acum arată că modificarea constituţiei propusă de Uniune nu a trecut proba constituţionalităţii”.

În privința participării la vot, Hunor Kelemen subliniază importanța participării masive a maghiarilor la vot.

”Nu putem lăsa ca viaţa noastră să fie dominată de teamă, nu putem sacrifica libertatea pe altarul fricii”, spune Hunor Kelemen. ”Eu consider o metodă raţională de a ne utiliza mânia pentru a asigura o reprezentare puternică în legislativul de la Bucureşti, ca acesta să adopte mai puţine decizii stupide în perioada următoare. Îi încurajăm pe maghiari să nu se teme, să arătăm că suntem puternici, să nu ne afişăm slăbiciunea” – a declarat Hunor Kelemen, transmite Hirado.hu

267
Тема:
Alegeri parlamentare în România 2020 (115)
Tematic
Ciolacu crede că trebuie “măturat” Orban… dar nu și Iohannis
Se va vaccina Orban împotriva Covid? Răspunsul premierului
Orban Viktor, mesaj special cu ocazia alegerilor din România
Florin Cîțu

Florin Cîțu, declarație aberantă după tragedia de la Victor Babeș

61
Premierul  a făcut declarații după tragedia de la Victor Babeș – o confirmare a situației absurde și periculoase în care ne găsim

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Premierul Cîțu a ținut țara pe jar aseară târziu, când a ieșit într-o conferință de presă la ora 23.

Ziua a fost marcată de noua tragedie din Sănătate, petrecută la spitalul ”Victor Babeș” și soldată cu 3 morți – după alte surse fiind chiar 5 decese, de fapt. Tragedia s-a petrecut din cauza defectării sistemului de alimentare cu oxigen.

Ei bine, mulți observatori se așteptau ca premierul să anunțe demiterea ministrului Vlad Voiculescu dar… nu a fost așa! Cîțu s-a mulțumit să facă o introducere scurtă, pentru a ceda conferința secretarului de stat MAI, dr. Raed Arafat.

Dar, în scurta sa intervenție, Florin Cîțu a reușit să comită o nouă gafă – sau să dea dovadă din nou de nepricepere și de un mod aberant și periculos de a guverna, prin scăparea situației de sub control.

Cîțu a declarat deschis că… ”Nu putem să garantăm acum că astfel de evenimente nu se vor mai întâmpla”!

”Eu sper că nu se vor mai întâmpla și sper să avem resursele să trecem cât mai bine”, a spus Cîțu.

Și, pentru a intra cu totul în zona absurdului, Cîțu consideră că vina o poartă ”presiune” pe ATI – și soluția e vaccinarea!

”Ca să reducem presiunea și să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla, trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes - ele merg mână în mână în acest moment“, a declarat premierul Cîțu.

Cu alte cuvinte, sistemul sanitar nu poate garanta evitarea unor accidente tragice – cel mai cuminte este… să-l evităm! Prin vaccinare, desigur. Acesta e mesajul unei guvernări pentru care ”pandemia” a fost și este cuvântul de ordine.

61
Tagurile:
Spitalul Victor Babeș, Florin Cîţu

Загрузка...
Raed Arafat

Scandalul Babeș: Arafat, încurcătură mare în date! Ungureanu în vileag ce nu s-a spus!

72
Iosefina Pascal scoate în evidență greșelile. Raed Arafat încurcă date și ies la iveală neconcordanțe. Se aplică rețeta clasică: morții de la Babeș urmează să fie îngropați… într-o anchetă!

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Noaptea trecută a avut loc o nouă tragedie, soldată cu trei morți – de data asta la spitalul ”Victor Babeș” din Capitală. Unele surse vorbesc chiar de 5 decedați.

Motivul – defecțiunea la aparate de oxigen ale secției ATI mobilă din curtea spitalului. Nu se știe cine se face vinovat, nici măcar cel care răspunde de domeniul Sănătății, ministrul USR Vlad Voiculescu, nu își asumă responsabilitatea. În fapt NU își asumă NICIO responsabilitate în acest caz.

Mai mult, Voiculescu, care a fost la un pas de demitere (conform mai multor surse mass media) nici măcar NU a ieșit în fața presei să explice ce s-a întâmplat – și cum s-a ajuns la noua tragedie. 

A făcut-o în schimb Raed Arafat, care a făcut față unui tir de întrebări ale presei. Dar, cu toate că șeful ISU și-a păstrat calmul, a expus mai multe date care ridică semne de întrebare.

Astfel, prima și cea mai importantă se referă la ora la care ar fi acut loc defecțiunea mortală, o creștere bruscă a presiunii, la peste 6 bari. ”Deci asta explică clar urgenţa care a apărut”, spune Arafat, arătând că asta s-a petrecut la ora 16.25!

Bomba vine de la deputatul Emanuel Ungureanu, care a fost anunțat după ora 15! Deci cu o oră înainte de cea anunțată de Arafat! Ungureanu susține că a primit un mesaj în jurul orei 15 că sunt probleme cu oxigenul la spitalul Babeș!

”Eu am aflat acum vreo șase ore, de la rudele unui aparținător”, a declarat Emanuel Ungureanu în emisiunea lui Victor Ciutacu, la RTV.

Ori, chiar dacă Ungureanu este cel mai implicat parlamentar în problemele de Sănătate, cum e posibil ca șeful IGSU să anunțe ora defecțiunii… mai târziu decât semnalul primit de deputat?!

”Personal, am aflat după orele 17,00”, spune Raed Arafat. Ministrul l-ar fi sunat după ora 18. Totuși, Vlad Voiculescu ar fi ajuns și el acolo pe la ora 17! Dar Raed Arafat nu știa asta!...

Presei nu i se comunică nimic – poate din teamă față de protestatari sau de Diana Șoșoacă?

Cert este că presa e informată abia după ora 20 – dar numai pe surse! IGSU și ministerul Sănătății au comunicat oficial abia după ora 21.

Va fi o anchetă – e concluzia conferinței lui Arafat – deci se aplică metoda clasică, a ”îngropării” scandalului și, din păcate, a morților, într-o anchetă.

Totuși, primul indiciu duce la o pistă… politică! Firma care furnizează oxigenul ar avea iz politic - ar aparține fostului ministru liberal al Finanțelor, Sebastian Vlădescu. Un fost ministru conectat, prin fostul său fin și… ”șogor”, Cristian Boureanu, la domeniul Sănătății.

Iosefina Pascal a realizat un montaj din care rezultă alte bâlbe și declarații șocante ale lui Raed Arafat, încolțit puternic de ziariști.

 

Și iată și emisiunea lui Victor Ciutacu – ”Punctul culminant” – de la RTV.  

72
Tagurile:
Raed Arafat, Spitalul Victor Babeș

Загрузка...