Liviu Pleșoianu

Pleșoianu, mesaj magnific motiv de a te (răz)gândi la vot

873
(reînnoit 07:03 04.12.2020)
Una dintre cele mai apreciate voci ale politicii transmite un ”ultim mesaj politic” înainte de alegerile din 6 Decembrie... de fapt, un manifest și o mărturisire de credință cum rar citești!

BUCUREȘTI, 4 dec – Sputnik. A marcat acești ultimi patru ani printr-o prezență puternică și idealistă pe scena politică, a fost luptător și orator, soldat și rebel, om nou și apărător al tradițiilor. Dar mai ales al României și al democrației.

Până la urmă nu s-a înțeles cu cei din PSD, grupare pe carte a servit-o cu prea multă onestitate. A trecut sub flamura unui partid… neutru, ecologist, de unde candidează pentru un nou mandat, alături de alt ”mare exilat” din PSD, Șerban Nicolae.

Liviu Pleșoianu a muncit mult în aceste luni, mai ales a scris mult, o mică operă politică – iar acum a ajuns la linia de finiș, înaintea alegerilor. Așa că… ”Nu voi mai spune nimic în plus. Uneori, tăcerea vorbește mai bine decât orice cuvânt... Tot ce am avut de spus a fost deja spus și tot ce am avut de probat am probat în toți acești ani”.

”Se închide un ciclu de cinci ani, de când destinul meu a fost să câștig acel concurs, pentru a avea astfel ocazia de a-i vorbi poporului meu despre propriul său Destin”, scrie Liviu Pleșoianu.

Dar, după 6 Decembrie, un alt ciclu se deschide – consideră deputatul. ”Dacă Dumnezeu și poporul meu vor hotărî să continui drumul în Parlament, așa va fi. Dacă nu, atunci înseamnă că va trebui să caut alte căi pentru a răspândi mesajul al cărui purtător sunt. Oricum va fi, va fi bine. Facă-se Voia Ta și facă-se voia neamului meu! AMIN!”.

”Nu sunt un politruc cinic și, ca atare, nu vă voi spune să “mergeți la vot în număr cât mai mare”. Nu, eu nu pot să fac asta!”, scrie la fel de onest și idealist Pleșoianu. ”Am făcut, din contră, tot ce mi-a stat în putere pentru a determina partidele parlamentare să amâne aceste alegeri. Din păcate, Parlamentul României a eșuat lamentabil în ceea ce privește grija pentru omul pe care pretinde că îl slujește”.

Și, da, are dreptate, spun chiar medicii, ”dacă grija pentru om ar fi primat, atunci toate partidele, fără excepție, ar fi votat amânarea alegerilor”.

De fapt, situația însă a fost exact pe dos, arată Liviu Pleșoianu: ”niciun partid parlamentar nu a vrut cu adevărat acest lucru”. În Parlament, fiecare partid ”a acționat în funcție de propriile interese și sondaje”.

Cu alte cuvinte, ”calculul rece politic a contat mult mai mult decât grija reală pentru sănătatea și viața oamenilor”.

”Acesta este motivul pentru care spun, fără să mă feresc de cuvinte ferme, că Parlamentul României, cel care se tot miră că stă atât de prost ca instituție în evaluările românilor, a eșuat lamentabil tocmai într-unul dintre momentele de cumpănă ale poporului pe care, cel puțin teoretic, îl slujește”, scrie ferm Pleșoianu.

De aceea, Liviu Pleșoianu mărturisește: ”Am, în acest sens, inima împăcată!”.

”Partidul din partea căruia candidez acum - Partidul Ecologist Român (PER) - a încercat să convingă partidele parlamentare să amâne aceste alegeri. Mai marii zilei nu au dorit, într-o transpartinică dezumanizare. Știu însă că noi chiar am făcut tot ce a ținut de noi! Și mai știu că PER este singurul partid care și-a asumat și își asumă acțiunea esențială pe care intenționez să o demarez în cazul în care intrăm în Parlament - suspendarea RĂULUI din fruntea țării!”, scrie deputatul.  

Ca atare, deputatul nu le spune românilor ”mergeți la vot orice ar fi”, ci le recomandă ca, înainte de toate, să aibă grijă de ei și de cei care le sunt dragi!

Liviu Pleșoianu spune aceasta mai ales în urma unei tragedii în familie – unchiul său căzând răpus de Coronavirus!

”Apropo de acest virus… Cred că ar fi bine ca oamenii să nu rateze o șansă, așa cum Parlamentul României, cum spuneam, a ratat-o lamentabil”, scrie Pleșoianu. ”Ar fi bine ca oamenii să nu rateze șansa de a se reorienta, de a se reculege de pe unde au fost împrăștiate părțile sufletelor lor”.

Ar fi bine, scrie Pleșoianu, ca oamenii ”să își ofere răgazul de a se întreba de ce s-au născut și pentru ce este această scurtă trecere pe-aici”.

”Ar fi bine ca oamenii să se întrebe dacă nu cumva tot ce se întâmplă cu umanitatea este, la un nivel mai profund, o consecință a alegerilor umanității”, iar în acest sens ”Ar fi bine ca oamenii să se întrebe cum e cu putință să nu existe bani pentru spitale și paturi când există fără probleme bani pentru rachete și tancuri”.

Și, mai important – oamenii să se întrebe ”în ce măsură pot fi ajutați să le fie mai bine în condițiile în care, de mult prea multe ori, aleg politicieni care nu sunt deloc interesați de omul profund din ei și din cei care îi votează”.

”Ne aflăm la un punct de răscruce a devenirii noastre și cel mai rău lucru pe care îl putem face este acela de ne mai lăsa, în continuare, anesteziați, ba chiar hipnotizați de vorbele celor care știu bine pe ce butoane să apese pentru a genera în noi emoțiile de care au nevoie”, scrie deputatul.

De aceea, ar fi bine ca ”oamenii să realizeze că această pandemie e și oportunitatea de a ne opri și de a ne reașeza, în noi înșine și în relație cu ceilalți, de a recrea bazele societății noastre punând de data aceasta ca piatră de temelie spiritul, omul profund, nu epiderma socială, omul cotidian superficial”.

”Nu e suficient ca societatea să fie rânduită în jurul omului – societatea trebuie organizată, structurată în jurul omului profund!”, scrie Liviu Pleșoianu. ”Ar fi bine să începem să înțelegem că totul depinde de noi și ne implică direct pe noi, că niciodată izbăvirea personală sau socială nu va veni decât ca fruct copt în pomul propriei străduințe”.

Și, da, ar fi bine ca oamenii să nu facă ”și din acest virus motiv de dezbinare și conflict”, pentru că, în definitiv, ”dincolo de ce crede fiecare, ideea profundă e alta”:

”Suntem puși în situația de a alege dacă mergem mai departe pe drumul înfundat al unei umanități care nu mai e conștientă de propria esență spirituală sau dacă, dimpotrivă, ne deșteptăm și pornim pe calea nouă a unei viețuiri și conviețuiri între oameni profunzi conștienți de propriul spirit și de lumea spirituală în care trăiesc în fiecare clipă a vieții lor, chiar dacă au ajuns să nu mai fie conștienți de asta”, scrie Liviu Pleșoianu.

Ca o concluzie legată de aceste alegeri – ”dacă luați totuși decizia de a merge la vot, să o faceți ca oameni sociali treji care caută oameni politici treji pentru a putea lucra împreună întru trezirea celorlalți”.

Și o mărturisire, după ani în care a demonstrat că se poate face politică și altfel: ”Pentru mine, nu este vorba despre politică, nu a fost niciodată”.

”Este vorba despre Lumina pe care ne-am putea-o da, de la om profund la om profund, așa cum ne dăm unii altora Lumina Învierii. Pentru că Noaptea noastră se va sfârși doar atunci când ne vom face singuri Dimineață! Întunericul va dispărea atunci când vom lumina cu lumina spiritelor noastre vii!”

De aceea, scrie Pleșoianu, „pe 6 Decembrie, îmi doresc de la Moș Nicolae un singur lucru: deșteptarea spiritelor românilor!”.

”Pentru că România are un Destin aparte – acela al sfântului loc de unde deșteptarea umanității poate începe”, încheie Pleșoianu – ”E un an special, e o lună decembrie aparte și urmează un Crăciun care poate însemna și nașterea OMULUI profund! Depinde doar de noi să nu trecem nepăsători pe lângă semnele timpurilor...”.

Și, desigur… ”Fie să FIM!”.

873
Tagurile:
Liviu Pleșoianu, vot, alegeri parlamentare
Тема:
Alegeri parlamentare în România 2020 (115)
Mircea Badea

Mircea Badea, explicație originală a războiului din Coaliție de ce îi ”susține pe toți”

311
(reînnoit 12:09 01.03.2021)
Scandalurile din Coaliția între USR și PNL au devenit un fapt curent, dar au și o intensitate crescătoare - iar Mircea Badea are propria explicație a situației.

BUCUREȘTI, 1 mar – Sputnik. Cu umorul său inimitabil, Mircea Badea ”suferă” pentru scandalurile din Coaliție, pentru că, se știe, el ”îi susține pe toți”. De fapt, apreciatul realizator TV a introdus această formulă în opinia publică – ideea de „susțin”, în sens ironic, fiind preluată și în discursul politic.

Mircea Badea trece peste „supărare” și explică de ce se ceartă PNL și USR, ce se petrece, de fapt, în Coaliție.

”Este o ecuație de tip ”check and balances” (control sau limitări – și echilibrare), spune Mircea Badea, referindu-se la celebrul principiu folosit în politica americană, în care  în virtutea separației puterilor în stat, puterile statale trebuie să aibă aproximativ aceeași pondere, să fie echilibrate, pentru a se putea limita reciproc, pentru a preveni abuzul de putere.

La noi, ideea americană este folosită în stil original și… ridicol specific, după cum explică Mircea Badea:

”Toată lumea urăște pe toată lumea, toți vor să dea în cap tuturor! USR urăște PNL, PNL urăște USR, USR urăște PLUS și așa mai departe”, spune Mircea Badea.

De fapt, situația este repetarea situației Alianței DA, din 2004 – 2006, când PNL și PD, parteneri în coaliția de guvernământ impusă de Băsescu, se urau și se loveau pe față, până au rupt coaliția! Acum, cele două partide sunt unite în PNL.

Vorba lui Mircea Badea: ”Să-i susținem pe toți”, pentru că… ”Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul”.

311
Tagurile:
Mircea Badea
Tematic
Ciuvică și Mircea Badea se exilează în Turcia, refuză să revină în România lui Arafat!
Mircea Badea, opinie diferită, dar argumentată, despre AUR
Mircea Badea face praf autoritățile din campania de vaccinare

Загрузка...
Clotilde Armand

Miron Cozma face din nou ordine în București începe incendiar cu Clotilde Armand!

801
(reînnoit 07:51 01.03.2021)
„Luceafărul huilei” revine în prim plan, de data asta cu un atac dur la controversata primăriță de la Sectorul 1, Clotilde Armand!

BUCUREȘTI, 1 mart – Sputnik. Controversata Clotilde Armand primește un periculos ”mărțișor” din partea lui Miron Cozma, celebrul lider al minerilor din Valea Jiului.

Miron Cozma cere ferm ministrului de Interne să înceapă o anchetă care să vizeze averea Clotildei Armand, referindu-se la ea ca la o ”hoață”.

”În privinţa acestei hoaţe, îl atenţionez pe ministrul de Interne: dacă nu începi ancheta, aşa cum ţi-am cerut legat de modul în care au obţinut acele bunuri am să te dau în judecată, domnule ministru, pentru favorizarea infractorului!”, a declarat Cozma la RTV.

Miron Cozma o acuză pe Clotilde Armand că deține ”14 terenuri, 3 apartamente, 2 vile”.

”Asta în timp ce Miron Cosma n-are o garsonieră după 20 de ani lucraţi în mină”, a declarat liderul mineriadelor.

Într-adevăr, declarația de avere a franțuzoaicei este impresionantă, cuprinzând mai multe imobile – printre care case, apartamente și terenuri cu diverse destinații.

***

Miron Cozma a fost unul dintre liderii minerilor din Valea Jiului în timpul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 și a condus autoritar mineriada din septembrie 1991, soldată cu demisia Guvernului Petre Roman – o acțiune susținută și de opoziția ”pro-europeană”.

În ianuarie 1999, Miron Cozma s-a pus din nou în fruntea minerilor ca răspuns la intenția  Guvernului Radu Vasile de a închide minele din Valea Jiului. Au avut loc încleștări memorabile cu forțele de ordine și, în final, s-a încheiat o ”pace” – așa numita ”pace de la Cozia”, semnată de Cozma cu regretatul premier Radu Vasile.

O lună mai târziu, Cozma a fost condamnat la 18 ani de închisoare, iar Radu Vasile era demis. Miron Cozma a fost eliberat în decembrie 2007, după ce a ispăşit zece ani de închisoare pentru „subminarea puterii de stat”.

801
Tagurile:
Clotilde Armand

Загрузка...
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Sunday, April 15, 2018

Situație tensionată între Iran și Israel după explozia de la bordul unei nave israeliene

0
Între Iran și Israel a început un schimb dur de acuzații după ce săptămâna trecută a avut loc o explozie la bordul unei nave israeliene aflate în Golful Oman, însă nici ripostele armate nu au întârziat să apară.

BRUXELLES, 1 mar – Sputnik. Reacția premierului Benjamin Netanyahu după explozia de la bordul navei israeliene a fost de a acuza Teheranul că se află în spatele incidentului. Explozia a avut loc joi pe nava MV Helios Ray, care plecase din portul saudit Dammam cu destinaţia Singapore. Deflagraţia a cauzat două găuri mari în pereţii navei.

Iranul a respins însă astăzi acuzaţiile lansate de premierul israelian: ''Respingem ferm această acuzaţie'', a spus Saeed Khatibzadeh, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe iranian.

''Securitatea Golfului Persic este extrem de importantă pentru Iran şi nu le vom permite (israelienilor) să răspândească teamă în regiune prin asemenea acuzaţii. Regimul sionist ştie foarte bine că răspunsul nostru la chestiunile de securitate este mereu ferm şi precis'', a continuat reprezentantul diplomaţiei iraniene, adăugând că Israelul este sursa instabilităţii din regiune.

Dar disputa dintre cele două state nu pare a se opri la declarații. Benjamin Netanyahu a declarat pentru postul de radio Kan nu doar că el consideră Iranul responsabil pentru explozie, ci și că Israelul va riposta.

''Ştiţi care este politica mea. Iranul este cel mai mare inamic al Israelului. Sunt decis să ne apărăm. Îi lovim (pe iranieni) peste tot în regiune'', a amenințat Netanyahu.

Postul de radio Kan a precizat că interviul cu premierul Benjamin Netanyahu fusese înregistrat duminică noaptea, înainte ca Siria să acuze Israelul de lansarea unor rachete asupra părţii de sud a Damascului. Israelul nu a confirmat informaţia, dar anterior a anunţat că lansează frecvent acţiuni militare împotriva transporturilor iraniene de arme din interiorul Siriei.

Calendarul atacurilor cu rachete asupra Siriei indică însă o legătură cu explozia de la bordul navei israeliene, semn că Israelul a trecut la ripostă.

Nici Iranul nu se lasă mai prejos, el promițând din luna noiembrie că va da un răspuns ''calculat'' la uciderea unui expert de-ai săi în domeniul nuclear, de care a acuzat Israelul. Desigur că Guvernul israelian a respins aceste acuzaţii, așa cum și Iranul a respins acum acuzațiile Israelului referitoare la explozia de pe navă.

În continuare, este de așteptat că ostilitățile vor continua între părțile aflate în conflict, deocamdată însă sunt doar lovituri chirurgicale care nu iau proporții grave.

0
Tagurile:
Israel, Iran, Benjamin Netanyahu
Tematic
Lavrov: Rusia nu se va amesteca în relațiile dintre SUA și Iran
Asasinat în Iran – posibilă catastrofă internațională!
Discuții între Iran și Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică

Загрузка...