Ludovic Orban și Klaus Iohannis

Iohannis și PNL o probă de incultură și aroganță semidoctă!

517
(reînnoit 07:23 27.11.2020)
Analist de top: ”La ce să te aștepți de la niște tembeli precum Iohannis, Orban, Cîțu și compania?”. Preşedintele, premierul şi miniștri au participat la lansarea Planului Național de Redresare și Reziliență – un așa zis ”document strategic” .

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Aseară a fost lansat ”Planul Național de Redresare și Reziliență” (PNRR), document ce se dorește a fi strategic și care cuprinde două mari capitole, chipurile ”priorități”: reforme și investiții.

PNRR ar trebui să aducă României ”perspectiva modernizării și a schimbărilor profunde așteptate de societatea civilă, mediul de afaceri și sectorul public din România”.

De fapt, a fost o întâlnire în care au fost aduse laude participanților  - și ca de obicei, au fost atacuri la PSD/

”Președintele Klaus Iohannis a realizat o performanță fără precedent în cadrul unor negocieri extrem de dificile, reușind să asigure României în următorii ani un suport financiar consistent, care va fi un motor de modernizare, un motor de dezvoltare, un motor care să permită cu adevărat României să realizeze saltul în dezvoltare de care are nevoie și să își ocupe locul cuvenit în rândul națiunilor dezvoltate ale Europei”, a spus Orban, aducând osanale președintelui.

Așa cum se știe, în realitate negocierile pentru fonduri sunt în impas, sunt propuse tot feul de condiționări scandaloase – la care România aderă cu un servilism total, deși s-ar putea întorce contra noastră.

Nu a fost timp pentru a redacta o analiză a acestui ”Plan”, dar este suficient să citești partea de prezentare a evoluției economice a României ca să îți dai seama cât de serios este.

Astfel, la capitolul ”Repere în dezvoltarea economică a României, Perioada 1859 – 1989”, aflăm că între 1950 și 1990, ”reperele” sunt:

1952: Gheorghiu Dej: A doua constituție comunistă : stat muncitoresc, aliat și prieten al URSS

1966, Ceaușescu: Decretul 770 pentru reglementarea întreruperii cursului sarcinii

1974, Ceaușescu: Programul PCR de făurire a societății socialiste multilateral dezvoltate și înaintare a României spre comunism (Congresul XI), legea sistematizării administrative

Atât, doar acestea sunt ”Repere în dezvoltarea economică a României” pentru semidocții și inculții care conduc azi România!

Construirea întregului sistem energetic – termo, hidro și nuclear, plus rețea uriașă de transport energie și gaze - a întregii industrii, inclusiv cea farmaceutică, datorită căreia mai avem azi medicamente - construirea rețelei de transport cal ferată, electrificarea, șosele și drumuri, a vastei rețele medicale și de educație, rezolvarea problemei locative prin construirea a sute de mii de locuințe, rețeaua de irigații și întreprinderi agricole și alimentare, uzine pentru utilaje agricole, dezvoltarea industriei petrochimice la nivel de top mondial etc. etc. – nimic din toate astea nu sunt ”Repere în dezvoltarea economică a României”.

În schimb, se menționează că în 1924, Ferdinand I lansează, la propunerea lui doctrina economică liberală „Prin noi înșine”! O doctrină care a avut atâta succes încât, după criza care a început în 1929, românii să nu mai fie proprietari pe mai nimic din economie! 

Cât de incult și semidoct să fii să prezinți istoria dezvoltării României în asemenea hal – și cât de stupid ca să crezi că îți mai ia cineva ”planul” în serios?!

Cunoscutul economist Adrian Câciu spune sec: ”Acel plan prezentat astăzi este o gluma. Din păcate”.

”Doar un exercițiu de comunicare, un eveniment de campanie electorală care nu are legătură nici cu solicitările Comisiei Europene, nici cu obiectivele Next Generation EU dar nici cu nevoile imediate de redresare ale economiei românești”, scrie economistul.

Un comentariu dur scrie și fostul consilier al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase, Constantin Gheorghe.

”Înțeleg că liberalii au trecut pe numele lor banii de la UE (care împrumutați, care ”dăruiți”), și au și decis pe ce să-i cheltuiască. Fără să discute cu nimeni altcineva. Ceea ce e de mare porc”, scrie analistul.

Ori, atrage atenția Constantin Gheorghe, ”PNL nu reprezintă decât vreo 20% din electoratul care s-a dus la urne în decembrie 2016”. Acum, chiar dacă vor lua 25%, fiind sigur mai puțini cetățeni la vot, au și mai puțină legitimitate pentru a decide pentru întreaga societate”.

Întrebarea analistului este ”Dacă peste un an avem alegeri anticipate? Cum facem cu planul de ”reziliență și relansare”? Cine garantează continuitatea lui? O luăm de la capăt cu un alt plan?”.

”Prioritățile României nu trebuia să fie rezultatul unor consultări cu toate forțele politice, cu societatea civilă, și al unui consens explicit?”, întreabă firesc analistul. ”De unde disprețul ăsta scârbos pentru marea majoritate a românilor?  Liberalii sunt rasă de stăpâni, restul suntem slugile lor?”.

Sigur, conchide Constantin Gheorghe, ”la ce să te aștepți de la niște tembeli precum Iohannis, Orban, Cîțu și compania?”.

Da, din păcate, analistul subliniază că ”asta nu scuză nimic!”, ci este ”un factor agravant pentru crizele care vor domina societatea în următorii ani”.

Cred că este cea mai bună primă concluzie în fața unei asemenea aberații arogante pe care Iohannis și Orban au numit-o pompos ”Planul Național de Redresare și Reziliență”.

Aici aveți documentul cu același nume.

517
Tagurile:
PNL, Klaus Iohannis
Tematic
Urgent: Iohannis îi bagă în ședință pe Orban, Tătaru, Arafat
Dr.Năstase: ”E clar, Iohannis are nevoie de un medicament!”
Maia Sandu a anunțat când Klaus Iohannis va vizita Chișinăul
Adrian Zuckerman

Zuckerman se mai face o dată de râs implică și un ministru

346
Pe picior de plecare, ambasadorul SUA fac încă o declarație care stârnește râsul despre un ministrul al guvernului Cîțu – e dat în vileag și e prezentată și iese la iveală și activitatea anterioară a ministrului, dar și un posibil interes al ambasadorului

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Adrian Zuckerman nu s-a supărat după ce ministrul Justiției nu l-a primit – și a revenit la minister, întâlnindu-se cu Stelian Ion. Rezultatul a fost o relatare de un comic total, atât prin ceea ce scrie, cât și prin modul în care scrie!

Astfel, în articol se vorbește despre ”eforturile și realizările incredibile ale fostului ministru al justiției Predoiu cu privire la aprofundarea aplicării principiului statului de drept”.

Comentariile sunt de prisos, iar ridicolul este total! Care realizări?

La fel de exuberant este Zuckerman și în privința relației România - SUA: ”România și Statele Unite au o legătură incredibil de puternică și specială”. Aici are dreptate – legătura este incredibilă, mai bine zis necredibilă, cel puțin din sensul avantajelor României.

”Standardele „toleranță zero” la care au aderat în trecut Ministrul Predoiu și Ministrul Vela continuă să fie aceleași standarde aplicate și de Ministrul Bode și Ministrul Ion”, scrie Zuckerman, care ”incredibil”, dar nu a auzit și nu a citit ce scriu presa și politicienii despre corupția din pandemie. Sau despre favorizarea directă a unor firme controlate de guvernanți.

În schimb continuă cu atacurile la adresa PSD, semn că are încă interese mari aici: ”a luat sfârșit vechea domnie a corupției, nepotismului și criminalității organizate, care încerca să fure speranța și viitorul generațiilor de români”.

”Statul de drept a fost consolidat în România și în continuare viitorul său este unul strălucit”, încheie debordant Zuckerman.

Dar, ”cel mai prost ambasador SUA în România”, așa cum îl consideră multe personalități pe Zuckerman, îl pune într-o situație ridicolă și pe Stelian Ion.

”Ministrul Ion, în calitate de parlamentar, și-a condus colegii în lupta împotriva forțelor corupției și a militat pentru consolidarea statului de drept. În calitate de ministru al justiției, așa cum îl cunosc, va folosi toate resursele de care dispune pentru a continua această luptă”, scrie ambasadorul.

Reacția jurnalistului Bogdan Tiberiu Iacob a venit imediat: ”Ambasadorul Zuckerman pleacă de la noi nu doar precipitat, ci și cherchelit”.

Cunoscutul jurnalist are argumente pentru a-l ironiza pe Zuckerman, pentru că scoate la iveală ”preocupările parlamentare ale deputatului USR Stelian Ion, așa cum s-au oglindit în întrebările și interpelările din întreg mandatul precedent” – despre care ambasadorul SUA scrie că ”și-a condus colegii în lupta împotriva forțelor corupției”.

Ziaristul prezintă această listă, în care, cu două excepții, nu există preocupări pentru Justiție sau ”lupta împotriva forțelor corupției”. Citim despre pesta porcină și alte maladii, alunecări de teren, poluare, educație…

Să nu se fi documentat Zuckerman  când a scris acel laudatio? Sau a făcut mișto de Stelian Ion, cel care nu avusese timp să îl primească?

Comentând această postare, fostul europarlamentar Sebastian Bodu îl creditează cu bună credință:

”Așa catastrofă de ambasador...mai rar. Nici măcar nu e cinic, precum Klemm, sau orientat comercial, ca Gittenstein. E doar habarnist zelos”.

Și, totuși… zelos, zelos, dar ați mai văzut ambasador SUA care să nu urmărească ceva? Oare nu cumva insistența pe lângă Stelian Ion, cel care îl pusese în situație ridicolă de a nu-l primi, dovedește că Zuckerman are un interese mai mare decât propria mândrie?

Cum ar fi, de exemplu, binele și gloria SUA sau… digitalizarea sistemului de Justiție, un posibil interes al unei mari firma americane?

Iată, de exemplu, ce scria fostul ministru de Externe Adrian Severin despre ”zelul” lui Zuckerman:

”Unul dintre marii finanțatori ai campaniei lui Donald Trump a fost și rămâne Commercial & Industrial Security Corporation (CISCO), conglomerat multinațional și lider mondial în domeniul IT, specializat în realizarea rețelelor de securitate cibernetică. Jared Kushner, consilierul și totodată ginerele Președintelui american, este cel care ține legătura dintre administrație și donatorii săi și care a susținut candidatura lui Adrian Zuckerman (Zaharescu) pentru funcția de ambasador al SUA în România”.

Iar după prima vizită a ambasadorului la ministerul lui Cătălin Predoiu, un amic îmi spunea că, ”de fapt, Zahărel (așa îi spune amicul meu ambasadorului), are un mare interes – digitalizarea a tot ce înseamnă Justiție și Interne. Toate să se facă prin cei pe care îi reprezintă”.

Ce-ar însemna asta? Date personale, baze infirmative din sistemul judiciar și penitenciar, multe, multe… Adrian Severin spune cam același lucru.

Să îl fi implicat și pe Stelian Ion în aceasta combinație – iar acesta să fi încercat să fugă de ea, atunci când nu și-a făcut timp pentru a-și lua rămas bun de la ambasador?

346
Tematic
Năstase, provocare pentru Zuckerman după scandalul din SUA
Surpriza zilei: Zuckerman pleacă din România în mare grabă!
Zuckerman e decorat după ce ”a fost o rușine pentru România”
Zuckerman, pus într-o postură penibilă de un ministru!
Adrian Năstase, palmă pentru SUA, Zuckerman și Hans Klemm!

Загрузка...
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu, vaccinat anti COVID-19

119
(reînnoit 12:30 16.01.2021)
Prim ministrul României s-a imunizat împotriva noului coronavirus, așa cum era anunțat încă de zilele trecute, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central”Dr. Carol Davila”.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Premierul Florin Cîțu se vaccinează anti-Covid-19, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”.

Demnitarului i s-a explicat, de cadrele medicale, întregul proces care se derulează, pentru ca imunizarea să fie făcută în deplină cunoștință de cauză.

Reamintim că, în urmă cu o zi, adică ieri, 15 ianuarie 2021, s-a imunizat împotriva noului coronavirus președintele României, Klaus Iohannis.

Acesta a declarat, la scurt timp după aceea, că procedura de vaccinare a fost una simplă, nedureroasă și a dorit să sublinieze că acees vaccin este unul sigur și eficient.

De asemenea, șeful statului a recomandat tuturor vaccinarea, afirmând că vaccinarea, împreună cu procedurile de restricție ne vor scoate din pandemie.

Tot ieri, a început oficial cea de-a doua etapă a campaniei naţionale de vaccinare, în care sunt incluse persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici şi persoanele care lucrează în domenii considerate esenţiale, între care Administraţia Prezidenţială şi Guvernul.

Premierul României a făcut declarații după imunizare. Acesta a spus că a fost o procedură foarte ușoară, că se bucură că s-a putut vaccina, că a făcut acest lucru atât pentru sine, cât și pentru cei din jur.

Pandemia poate fi învinsă numai prin vaccinare și prin păstrarea măsurilor restrictive.

"Foarte ușoară această vaccinare, Nu am simți nimic. I-am zis doamnei asistente. De aceea m-am ridicat la final. Mă bucur că m-am vaccinat. Văd că mulți români vor să se vaccineze. E important să înțelegem că rămânem la obiectivul de a avea 10.400.ooo de români vaccinați până în septembrie. Foarte mulți români vor să se vaccineze", a declarat Cîțu

Cîțu a dat asigurări că nu va fi precupețit nici un efort pentru a putea fi vaccinați toți românii.

119

Загрузка...
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu spune cât timp vor primi profesorii bani în plus

0
(reînnoit 20:53 17.01.2021)
Ministrul Educației a declarat că profesorilor le vor fi plătite orele remediale timp de 16 săptămâni, mai exact aproape tot semestrul al doilea din actualul an școlar, 2020-2021. Măsurile nu au fost încă propuse Guvernului.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Promisiuni fără acoperire? Așa ar putea fi considerate promisiunile ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, referitoare la plata orelor remediale din cel de-al doilea semestru al anului școlar în curs.

Deocamdată nu se știe exact nici câți bani vor primi în plus profesorii pentru orele remediale, deși Cîmpeanu înaintase valoarea de 100 de lei în spațiul public. Demnitarul a dat asigurări că vom avea câte de curând o decizie prin care să fie clar câți bani vor primi profesorii care predau ore remediale.

”Încă nu am făcut această propunere în Guvern, dar voi iniția o Ordonanță de Urgență prin care aceste lucruri la care lucrăm să fie propuse și sunt convins că vor putea fi aprobate”, a spus Cîmpeanu la hotnews.ro.

De asemenea, ministrul Educației a precizat că există acoperirea financiară identificată, fiind vorba despre un pachet mediu, de cinci ore remediale pe săptămână, vreme de 16 săptămâni.

Reamintim că semestrul al doilea debutează în data de 8 februarie 2021 și durează 17 săptămâni. Acesta se încheie pe data de 18 iunie 2021. Sunt două săptămâni de vacanță de Paște.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a subliniat că este nevoie urgentă de recuperare de către elevi a acestor pierderi înainte de examenele naționale.

În acest caz, se pune întrebarea dacă elevii vor fi chemați sâmbăta la școală pentru orele remediale.

Cîmpeanu a explicat că decizia îi va aparține profesorului, însă a precizat că se poate face o oră în plus în fiecare zi, de luni până vineri.

Programul va fi făcut de profesor numai după ce a identificat pierderile și necesarul de ore ca să acopere pierderile suferite pe parcursul procesului de predare online, împreună cu elevii, prin consultarea părinților.

Este evident că Sorin Cîmpeanu are încrede în bunele intenții ale profesorilor, însă nimeni nu poate garanta că acele ore chiar se vor derula așa cum trebuie și că profesorii se vor ține de treabă, nu vor chema copiii la școală doar pentru a încasa banii pe orele remediale…

0
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu
Tematic
Cîmpeanu cere devotament din partea profesorilor
Refuză profesorii vaccinarea? Cîmpeanu dă explicații
Moraru: ”E liniște peste tot. Nu se mai aud abuzurile profesorilor”

Загрузка...