Ludovic Orban și Klaus Iohannis

Iohannis și PNL o probă de incultură și aroganță semidoctă!

524
(reînnoit 07:23 27.11.2020)
Analist de top: ”La ce să te aștepți de la niște tembeli precum Iohannis, Orban, Cîțu și compania?”. Preşedintele, premierul şi miniștri au participat la lansarea Planului Național de Redresare și Reziliență – un așa zis ”document strategic” .

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Aseară a fost lansat ”Planul Național de Redresare și Reziliență” (PNRR), document ce se dorește a fi strategic și care cuprinde două mari capitole, chipurile ”priorități”: reforme și investiții.

PNRR ar trebui să aducă României ”perspectiva modernizării și a schimbărilor profunde așteptate de societatea civilă, mediul de afaceri și sectorul public din România”.

De fapt, a fost o întâlnire în care au fost aduse laude participanților  - și ca de obicei, au fost atacuri la PSD/

”Președintele Klaus Iohannis a realizat o performanță fără precedent în cadrul unor negocieri extrem de dificile, reușind să asigure României în următorii ani un suport financiar consistent, care va fi un motor de modernizare, un motor de dezvoltare, un motor care să permită cu adevărat României să realizeze saltul în dezvoltare de care are nevoie și să își ocupe locul cuvenit în rândul națiunilor dezvoltate ale Europei”, a spus Orban, aducând osanale președintelui.

Așa cum se știe, în realitate negocierile pentru fonduri sunt în impas, sunt propuse tot feul de condiționări scandaloase – la care România aderă cu un servilism total, deși s-ar putea întorce contra noastră.

Nu a fost timp pentru a redacta o analiză a acestui ”Plan”, dar este suficient să citești partea de prezentare a evoluției economice a României ca să îți dai seama cât de serios este.

Astfel, la capitolul ”Repere în dezvoltarea economică a României, Perioada 1859 – 1989”, aflăm că între 1950 și 1990, ”reperele” sunt:

1952: Gheorghiu Dej: A doua constituție comunistă : stat muncitoresc, aliat și prieten al URSS

1966, Ceaușescu: Decretul 770 pentru reglementarea întreruperii cursului sarcinii

1974, Ceaușescu: Programul PCR de făurire a societății socialiste multilateral dezvoltate și înaintare a României spre comunism (Congresul XI), legea sistematizării administrative

Atât, doar acestea sunt ”Repere în dezvoltarea economică a României” pentru semidocții și inculții care conduc azi România!

Construirea întregului sistem energetic – termo, hidro și nuclear, plus rețea uriașă de transport energie și gaze - a întregii industrii, inclusiv cea farmaceutică, datorită căreia mai avem azi medicamente - construirea rețelei de transport cal ferată, electrificarea, șosele și drumuri, a vastei rețele medicale și de educație, rezolvarea problemei locative prin construirea a sute de mii de locuințe, rețeaua de irigații și întreprinderi agricole și alimentare, uzine pentru utilaje agricole, dezvoltarea industriei petrochimice la nivel de top mondial etc. etc. – nimic din toate astea nu sunt ”Repere în dezvoltarea economică a României”.

În schimb, se menționează că în 1924, Ferdinand I lansează, la propunerea lui doctrina economică liberală „Prin noi înșine”! O doctrină care a avut atâta succes încât, după criza care a început în 1929, românii să nu mai fie proprietari pe mai nimic din economie! 

Cât de incult și semidoct să fii să prezinți istoria dezvoltării României în asemenea hal – și cât de stupid ca să crezi că îți mai ia cineva ”planul” în serios?!

Cunoscutul economist Adrian Câciu spune sec: ”Acel plan prezentat astăzi este o gluma. Din păcate”.

”Doar un exercițiu de comunicare, un eveniment de campanie electorală care nu are legătură nici cu solicitările Comisiei Europene, nici cu obiectivele Next Generation EU dar nici cu nevoile imediate de redresare ale economiei românești”, scrie economistul.

Un comentariu dur scrie și fostul consilier al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase, Constantin Gheorghe.

”Înțeleg că liberalii au trecut pe numele lor banii de la UE (care împrumutați, care ”dăruiți”), și au și decis pe ce să-i cheltuiască. Fără să discute cu nimeni altcineva. Ceea ce e de mare porc”, scrie analistul.

Ori, atrage atenția Constantin Gheorghe, ”PNL nu reprezintă decât vreo 20% din electoratul care s-a dus la urne în decembrie 2016”. Acum, chiar dacă vor lua 25%, fiind sigur mai puțini cetățeni la vot, au și mai puțină legitimitate pentru a decide pentru întreaga societate”.

Întrebarea analistului este ”Dacă peste un an avem alegeri anticipate? Cum facem cu planul de ”reziliență și relansare”? Cine garantează continuitatea lui? O luăm de la capăt cu un alt plan?”.

”Prioritățile României nu trebuia să fie rezultatul unor consultări cu toate forțele politice, cu societatea civilă, și al unui consens explicit?”, întreabă firesc analistul. ”De unde disprețul ăsta scârbos pentru marea majoritate a românilor?  Liberalii sunt rasă de stăpâni, restul suntem slugile lor?”.

Sigur, conchide Constantin Gheorghe, ”la ce să te aștepți de la niște tembeli precum Iohannis, Orban, Cîțu și compania?”.

Da, din păcate, analistul subliniază că ”asta nu scuză nimic!”, ci este ”un factor agravant pentru crizele care vor domina societatea în următorii ani”.

Cred că este cea mai bună primă concluzie în fața unei asemenea aberații arogante pe care Iohannis și Orban au numit-o pompos ”Planul Național de Redresare și Reziliență”.

Aici aveți documentul cu același nume.

524
Tagurile:
PNL, Klaus Iohannis
Tematic
Urgent: Iohannis îi bagă în ședință pe Orban, Tătaru, Arafat
Dr.Năstase: ”E clar, Iohannis are nevoie de un medicament!”
Maia Sandu a anunțat când Klaus Iohannis va vizita Chișinăul
Carmen Avram

România, făcută de râs în UE?  Carmen Avram vestea

99
(reînnoit 08:21 22.06.2021)
Un mesaj preluat și transmis de Carmen Avram a devenit viral pe Internet – e vorba de sumele alocate de România pentru cultură, în comparație cu o țară UE mult mai mică

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Reputata realizatoare TV devenită europarlamentar a scris câteva rânduri, prezentând două documente.

Într-unul este menționat ajutorul de stat pentru cultură oferit de România firmelor din domeniu afectate de pandemie – iar în cealaltă de Estonia, o țară cu o populația mult mai mică.

Textul lui Carmen Avram este clar: ”România, ajutor de stat 610.000 euro pentru cultură. Estonia, 10.6 milioane euro pentru cultură şi sport. România, populație 19 milioane. Estonia, populație 1,3 milioane”.

Ori, deși Carmen Avram comite o eroare, totuși suma necesită un răspuns.

Eroarea teleastei este că suma din România se referă, de fapt, la „companii independente din București”, nu la toate companiile și instituțiile de cultură din țară.

În schimb, în cazul Estoniei, suma se referă la toate companiile din domeniul culturii ȘI SPORTULUI afectate de coronavirus.

Dar, așa cum menționam, suma din România pare infimă pentru o țară cu pretenții, ceea ce duce la o concluzie: ne facem din nou de râs în Europa – și chiar la unul dintre cele mai sensibile și afectate capitole, finanțarea culturii!

99
Tagurile:
România, UE, Carmen Avram

Загрузка...
Iosefina Pascal

Iosefina Pascal, provocare internațională pentru BigPharma! Au curaj să-i răspundă?

126
(reînnoit 08:18 22.06.2021)
Va răspunde cineva acestei provocări lansate de tânăra jurnalistă și activistă pentru democrație marilor companii farmaceutice occidentale în privința experimentelor și a vaccinurilor?

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Tânăra jurnalistă de investigații pune pe masă probe care atestă că în cazul vaccinării anti-Covid marile companii occidentale au procedat la un studiu – experiment – la nivel mondial.

Sau, cum spune Iosefina Pascal, oamenii au fost ”cobaii unui experiment în masă”!

Iosefina Pascal propune cititorilor săi ”Documentele oficiale care atestă studiul clinic global”, obținute de la US National Library of Medicine.

Astfel în cazul AstraZeneca ea arată ”pentru cei care mai au nevoie de dovezi că sunt cobaii unui experiment în masă”, un document privind „Faza III Studiu dublu-orb, controlat cu placebo, al AZD1222 pentru prevenirea COVID-19 la adulți”, care a început pe 28 august 2020, având data finalizării primare efective 5 martie 2021 și data estimativă de finalizare a studiului -  14 februarie 2023.

În cazul Pfizer BioNTech, un STUDIU pentru a stabili siguranța, tolerabilitatea, imunogenitatea și eficacitatea candidaților la vaccin ARN împotriva COVID-19 la persoane sănătoase.

Data de începere a studiului - 29 aprilie 2020, data estimativă de finalizare primară: 2 noiembrie 2021, data estimativă de finalizare a studiului - 2 mai 2023.

În cazul Moderna (ModernaTX, Inc) e vorba de un STUDIU pentru a evalua eficacitatea, siguranța și imunogenitatea vaccinului mRNA-1273 la adulții cu vârsta de 18 ani și peste pentru a preveni COVID-19.

Data de începere a studiului - 27 iulie 2020, data estimativă de finalizare primară - 27 octombrie 2022, data estimativă de finalizare a studiului - 27 octombrie 2022.

Mai multe detalii pe pagina Iosefinei Pascal, pe care o regăsiți în link-ul de mai jos.

Până atunci ne întrebăm dacă va răspunde cineva acestei provocări lansate de tânăra jurnalistă și activistă pentru democrație marilor companii? Și cum se justifică ideea de experiment care reiese din datele publicate?

126
Tagurile:
Big Pharma, Iosefina Pascal

Загрузка...
Accident de microbuz. Poză simbol

Un microbuz din Republica Moldova, implicat în accident în România - video