Mihail Tudose

Tudose Guvernului o lecție cum se rezolvă criza ATI

317
(reînnoit 07:07 27.11.2020)
Fostul premier și actual europarlamentar Mihai Tudose a dat o lecție de guvernare, expunând clar și concis de ce este criza ATI cea mai importantă acum – și cum poate fi rezolvată.

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Personaj controversat dar cotat cu un coeficient de inteligență excepțional, Mihai Tudose a dat o lecție de cum analizează un premier, un ministru sau chiar un președinte o situație de criză și cum ia măsuri imediate.

”Noi nu că nu avem spitale - nu spitalul ne deranjează”, a spus Tudose la Realitatea Plus. ”Faci 200.000 de paturi, dar ce pui la capul acelui pat? Pe cel de la ISU?”.

Răspunsul la întrebarea ironică este: ”Îți trebuie un medic, o asistentă” – iar ca se pregătească pentru această necesitate, Guvernul a avut timp 7 luni, spune Tudose. Dar, cum se poate rezolva situația?

”Să facă bine Guvernul și să spună Frate, eu de luna viitoare deschid un ”Call” de angajat medici și asistenți pe ATI”, spune Tudose, adăugând esențialul: salarii pe măsura riscurilor și efortului!

Mihai Tudose spune clar: ”Eu dacă eram prim-ministru, asta făceam: fac anunț public, angajez medici de ATI din toată lumea, cu 15.000 de euro pe lună, contract pe un an”.

Dar de un de bani? Mihai Tudose are și aici răspuns: ”Intră în miliardul pe care îl împrumută Cîțu”.

”Ba mai mult, poate să intre pe planul de reziliență, de ajutor pentru pandemie”, spune Tudose, subliniind „astea sunt soluțiile”.

Ironic, fostul premier spune – ”Vreți să mă angajez eu la Guvern?! Nu sunt la guvernare…”.

”Ieșiți în lumea reală și vorbiți cu un medic sau asistent de la ATI - oamenii sunt praf, mai au un pic și clachează!“, a declarat fostul premier PSD, Mihai Tudose.

 

317
Tagurile:
Criză, Mihai Tudose
Tematic
Bătălia serviciilor? Mihai Tudose, contre cu Virgil Popescu
Tudose, atac total la Guvernul Orban – “Mămăliga care latră!”
Grindeanu revine în fruntea PSD… cu o DEMISIE și o critică! Vizați… și Ciolacu, și Tudose!
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

213
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

213
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis recunoaște: ”Sunt domenii în care discuțiile cu Rusia ar fi benefice”

155
(reînnoit 16:30 24.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor despre un summit european la care ar urma să fie invitată Rusia.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Prezent la summitul UE, președintele Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Ioahnnis a explicat că la summit se ca discuta despre managementul situațiilor de criză – amintind aici pandemia, dar și și schimbările climatice. ”Managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit”, consideră președintele României.

”Sperăm să nu vină următoarea criză”, a spus Iohannis – ”Vorbind de managementul crizelor, avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii se vor aborda situații complexe internaționale, printre care relația cu Rusia.

Întrebat de propunerea cancelarului Merkel și a președintelui Macron de a fi invitată Rusia la un viitor summit UE, președintele Klaus Iohannis a recunoscut că există situații în care dialogul este preferabil.

Această chestiune o vom discuta în consiliu și voi spune acolo prima dată opinia noastră, a spus Iohannis.

”Sunt probleme care trebuie discutate în relația cu Federația Rusă - sunt unele chestii pe care nu le putem tolera, dar sunt domenii discuțiile sunt preferabile. În cazul problemelor globale cum este încălzirea trebuie găsite canale de comunicare.

Dar, președintele Klaus Iohannis a sibliniat că deocamdată este vorba de o propunere, care urmează a fi analizată.

155
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...
Metalurgia

Oamenii de știință ruși creează un aliaj unic pentru transporturile aeriene și feroviare