Klaus Iohannis

PSD dezvăluie MOTIVUL lui Iohannis, ”de ce continuă mintă”

387
(reînnoit 07:15 26.11.2020)
Social democrații dau în vileag motivele pentru care președintele Iohannis continuă să facă afirmații grave și neacoperite – punând în pericol credibilitatea Președinției României

BUCUREȘTI, 26 nov – Sputnik. O întrebare pe care și-o pun mulți români, chiar neapropiați de vreun partid politic: de ce continuă – și chiar agravează! – președintele campania de declarații neconstituționale și chiar false, folosind înalta tribună a Președinției?

PSD întreabă chiar mai direct: ”De ce continuă să mintă Iohannis?”. Iar tot PSD vine cu răspunsul: ”Pentru a acoperi eșecul guvernului Orban”.

Iată și argumentele acestei afirmații, punctate de PSD:

- Peste 10.000 de decese provocate de COVID-19, sute de alte peroane decedate zilnic, medici epuizați, testare în scădere – la care PSD adaugă imaginile șocante din ultimele zile: ”Bolnavi cu perfuzia în mână pe holurile spitalelor”.

- Sute de mii de locuri de muncă pierdute, mii de firme închise, producători dați afară din piețe, iar peste această realitate se suprapun împrumuturi de peste 25 miliarde de euro, despre a căror destinație nu se știe mai nimic clar, dar nici despre banii ”pentru sprijinul concret al firmelor românești”.

- În aceste context, PSD atrage atenția că austeritatea urmează în 2021 – ”Tăierile de salarii. Concedierile. Creșterile de taxe”.

Concluzia ce rezultă din aceste argumente ale PSD este că ”Guvernul Orban a eșuat lamentabil atât pe plan sanitar, cât și economic” și de asta ”vin acum cu promisiuni goale, fantasmagorice”.

Dar, atrage atenția PSD, ”o nouă guvernare Orban ar fi pentru țară o amenințare mai periculoasă decât orice virus”.

”Pe 6 decembrie, românii trebuie să aleagă (…) singurul #vaccin pe care românii îl pot administra în decembrie”, scrie PSD, arătând că acesta este ”VOTUL anti-ORBAN!”.

Interesant este că PSD îl contrazice prin această ultimă idee pe președintele fondator al partidului, Adrian Năstase, care afirma, tot ieri, că aceste alegeri vor fi caracterizate de votul… anti-Iohannis. De fapt, și în textul PSD era vorba de Iohannis… dar s-a ajuns la Orban. Ludovic Orban.

387
Tagurile:
Klaus Iohannis, PSD
Tematic
Premieră: PSD atacă la CNA intervențiile lui Iohannis
Iohannis, declarații de ultima oră
Acuzație fulminantă: ”Iohannis a ordonat atacul la Biserică!”
Marcel Ciolacu, PSD

PSD amână cel mai așteptat demers pentru 27 ianuarie

23
(reînnoit 07:29 22.01.2021)
Social democrații au aruncat mănușa Guvernului și coaliției – iar apoi au mers din amânare în amânare cu evenimentul pe care mulți îl așteptau

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Aflat în opoziției și acuzat de lipsă de activitate concretă în Parlament, PSD-ul lui Marcel Ciolacu a venit cu o promisiune și, totodată o provocare, aplaudată de multă lume: un buget alternativ celui al coaliției.

Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Marcel Ciolacu, acum două săptămâni. Ciolacu promitea atunci că ”vom veni săptămâna viitoare” cu bugetul alternativ.

De atunci au trecut însă aproape două săptămâni și… nimic! De altfel, nu este prima promisiune de acest fel pe care Marcel Ciolacu o face și o uită.

Aseară însă Partidul Social Democrat a venit cu nou angajament, de data asta ferm: miercuri, 27 ianuarie.

”PSD va prezenta pe 27 ianuarie alternativa sa de buget național: vom arăta că este posibil să crești veniturile angajaților și pensiile vârstnicilor, respectând chiar deficitul prevăzut de Guvernul Cîțu!”, anunță PSD.

Social democrații atrag atenția că Bugetul României pe 2021 ”trebuie să fie despre oameni, nu despre cifre!”.

”Dreapta nu poate promova în continuare austeritatea, când un pensionar trăiește în medie cu 1400 de lei, deși statul român a stabilit că minimul pentru un trai decent este 1733 de lei pe lună!”, declară PSD.

Ca idee generală, PSD propune un Buget ”pentru Dezvoltare, nu un Buget pentru Înghețare – așa cum vor apostolii austerității din PNL și USR!”.

Marcel Ciolacu anunțase că vor fi prezentate și sursele bugetare – și modul de a acoperi numeroasele solicitări venite din parte cetățenilor, dar și a firmelor românești.

23
Tagurile:
PSD

Загрузка...
Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu intervine în scandalul Dăncilă Ciolacu: PACT și Trădare

152
Marcel Ciolacu și ceilalți lideri social democrați încearcă să evite să răspundă la dezvăluirile Vioricăi Dăncilă - despre culisele căderii ultimului guvern PSD, dar și despre trădările din partid

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Trădare și lașitate? Cam așa ar putea înțelege multă lume care urmărește scandalul provocat de apariția cărții în Viorica Dăncilă își povestește, în cadrul unui interviu acordat Margăi Nițu, aventura politică.

Viorica Dăncilă a reluat temele în interviuri televizate realizate în ultimele zile – dar, surpriză, nicio replică serioasă din partea lideri PSD acuzați –inclusiv de trădare. Lașitate, ar putea spune cei care văd ce se petrece. Alții vor spune că ignorarea e singura strategie, mai ales că românii uită repede.

O reacție a venit din partea lui Liviu Pleșoianu, cel care a fost văzut, mult timp, ca viitorul, ca generația de mâine a liderilor PSD. Un politician ale cărui defecte par să fi fost… curajul, onestitatea și implicarea pe care le demonstrează și acum.

”Urmăresc cu detașare și compasiune cum vă acuzați unii pe alții de trădare”, scrie Pleșoianu. ”Și, așa cum am făcut-o în toți anii în care am fost în politică, v-o spun verde în față: ați TRĂDAT!”.

Adică, Pleșoianu îi acuză pe amândoi, Dăncilă și Ciolacu, că au trădat! ”Separat și împreună, în funcție de context și interesul de moment, i-ați TRĂDAT pe toți cei care au votat acest partid pentru deja uitata "dreptate până la capăt"!”.

”Ați PACTIZAT și ați TRĂDAT votul oamenilor!”, acuză Pleșoianu. ”Și tu, Ciolacu, dar și tu, Dăncilă! Ăsta e adevărul.”

Și, pune punct Pleșoianu, ”ăsta și e motivul pentru care acuzele pe care vi le aduceți reciproc vă fac RIDICOLI! Pe amândoi!”.

Un punct de vedere care readuce în prim plan un aspect de care pesediștii au uitat – părăsirea luptei cu ”statul paralel” și împotriva statului de colonie. După căderea lui Dragnea, Viorica Dăncilă. înconjurată de persoane cu intenții deloc bune, cum se vede și în carte, a trebuit să se abată din drum – iar apoi Ciolacu a scos definitiv PSD de pe calea la care se referă Pleșoianu când folosește cuvântul trădare.

Cartea, totuși, explică multe. Și, să nu uităm că vorbim de femeie, cu o constituție intelectuală și emoțională înclinată către construcție, nu către sforării politice, lovită încă de la început de o campanie puternică de denigrare, la care au achiesat și unii lideri PSD.

152
Tagurile:
Liviu Pleșoianu, PSD, Marcel Ciolacu, Viorica Dăncilă

Загрузка...