Klaus Iohannis

Iohannis uimește! Declarație violentă de ultimă oră!

609
În criză a pandemiei, președintele Iohannis a ținut să facă o declarație prin care atacă într-un mod brutal PSD, dar lovește și USR – și încalcă grosolan Constituția.

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Într-o zi marcată de o creștere majoră a ratei de infectare, dar și de controverse majore privind vaccinul și campania de vaccinare, președintele Iohannis a considerat de cuviință să facă o declarație în care a atacat PSD cu o violență fără precedent.

În plus, Iohannis a făcut campanie PNL, pe care îl numește din nou fals ”singurul partid care a avut curajul să-și asume guvernarea”. Cu această ocazie, Iohannis a lovit își în USR și PMP, partide care au susținut guvernarea! Cu toate astea, Iohannis spune că PNL a guvernat ”singur, împotriva tuturor”!

”Să nu uităm niciun moment că la trei decenii de la Revoluția din 1989, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent”, spune Iohannis, iar ”Partidul Social Democrat este principalul vinovat pentru acest dezastru și acest lucru trebuie afirmat clar și răspicat”.

Iohannis justifică atacul său neconstituțional prin aceea că are ”datoria față de toți românii, indiferent de opțiunilor politice, să spun lucrurilor pe nume, pentru că miza este una uriașă: destinul României de mâine”.

”Țara noastră a fost afectată ani la rând de corupția și incompetența guvernelor PSD care au blocat dezvoltarea, nu au investit în infrastructură și au direcționat fondurile către clientela de partid”, acuză Iohannis, care afirmă că ”nici o reformă nu a fost dusă până la capăt în România, nicio reformă care s-a dorit reală nu a scăpat nesabotată de PSD”.

În context, România nu își mai poate permite ”încă un ciclu electoral de subdezvoltare”, spune Iohannis, referindu-se la alegerile din 6 decembrie. ”Prea multe generații au fost de sacrifiu și de prea multe ori sacrificiile și răbdarea oamenilor au fost în zadar”, spune președintele.

”PSD a demonstrat că nu e capabil să se schimbe - în ciuda încercărilor de a-și cosmetiza imaginea, rămâne aceeași formațiune a baronilor roșii”, a spus Iohannis, care consideră că PSD ”nu a înțeles nimic, acționează strict în interes de partid”.

Ori, spune Iohannis, ”acest lucru trebuie să înceteze” – iar în ciuda oricărei norma constituționale sau a statului de drept, Iohannis, președintele, cere ”îndepărtarea PSD”!

”Dragi români, pe 6 decembrie, îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie în sfârșit definitivă”, spune Iohannis. ”E timpul ca, uniți, cetățenii acestei națiuni și forțele politice reformatoare, împreună cu mine, să intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare a țării noastre”.

Deci, un discurs anormal, de un politicianism deșănțat, o călcare în picioare a statului de drept și a bunului simț. Asta primesc românii în loc de date clare despre situația pandemiei sau despre redresarea economiei, prin investiții ale statului, așa cum fac statele serioase din Europa. Nici nu mai spun de noutăți despre celebrii ”bani europeni” sau despre gogoșile lansate de Zuckerman, tot despre investiții. S-or fi sleit gogoșile?

609
Tagurile:
Declarație, Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis – anunțul serii despre VACCINUL Covid-19
Iohannis primește cea mai grea lovitură – vin vremuri grele!
NUCLEARA: Demisia lui Ciolacu îi folosește... lui Iohannis!
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă: ”Un NU categoric Tratatului militar România-Ucraina! Vom fi carne de tun!”

92
Senatoarea Diana Șoșoacă s-a opus în plenul Senatului Tratatului militar România-Ucraina, scoțând în evidență aspecte care NU se spun românilor

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a avut o nouă intervenție fulminantă în plenul Senatului, de data aceasta cu privire la Tratatul militar România-Ucraina!

”Vom fi carne de tun!”, spune senatoarea, declarând că un asemenea demers oficial al României este ”Inacceptabil” și, ca atare, ea spune ”Un NU categoric!”.

Argumentele senatoarei vin dintr-o analiză atentă – atât a Tratatului, cât mai ales a contextului geopolitic. De reținut că datele prezentate de Diana Șoșoacă NU sunt arătate românilor, cărora li se spune doar că înțelegerea cu Ucraina nu are conotații periculoase, că nu ne poate împinge în vreun conflict.

Senatoarea atrage atenția că ”Aparent avem de-a face cu o înțelegere inofensivă între două state vecine - în realitate, acest acord, care se încearcă a se încheia de vreo 20 de ani, nu știu cine apucat acum, are o bătaie mult mai lungă”.

”E clar că România care este stat NATO nu are vreun motiv să încheie cu un acord de non combat cu Ucraina pentru că, nu știu dacă vă aduceți aminte, dar una dintre condițiile pe care a trebuit să le îndeplinim la intrarea noastră în NATO a fost să avem tratate de bună vecinătate cu toate statele vecine, deci cu Ucraina avem tratat de buna vecinătate”, a declarat senatoarea.

În aceste condiții, Diana Șoșoacă subliniază că noul acord pe care îl discutăm acum ”are un alt sens”.

”Ucraina nu ne poate garanta nicio susținere în cazul în care România ar fi atacată de un atacată de un stat inamic – un caz ipotetic, evident”, spune senatoarea, arătând că, în schimb, ”noi garantăm Ucrainei susținerea militară a României în situația în care acest stat ar fi atacat”.

Și acum vine întrebarea cheie: ”Oare cine ar putea ataca Ucraina? În nici un caz un stat NATO. Prin eliminare, cine ar rămâne? Federația Rusă care, întâmplător, are și tratat de susținere cu China - deci, cele pe cele două mari puteri din cele trei din lume!”.

Diana Șoșoacă atrage atenția că România intră prin acest într-o situație deja tensionată, pe care ea o descrie ca fiind un dublu litigiu – după alipirea Crimeii (momentul în care Moscova a decis anexarea Crimeii”, cum spune senatoarea) – ”și mai aducem aminte că în urmă cu o lună a declanșat un a declanșat un conflict cu Federația Rusă”.

Deci, în cazul unui conflict în care România ar interveni ”noi în acest moment suntem carne de tun!”.

”Nici nu vreau să îmi închipui ce se întâmplă în cazul în care Ucraina ar fi atacată de Rusia iar noi am fi obligați să ne luptăm cu Rusia! Până ajunge NATO aici cred că ne spulbera de pe fața pământului”, spune senatoarea, conchizând ferm - ”consider că ar trebui să ne mai gândim la semnarea acestui Tratat, având în vedere situația geopolitică din acest moment”.
92
Tagurile:
militar, tratat, România, Ucraina, Diana Șoșoacă
Tematic
Diana Șoșoacă sparge toate tiparele – o apariție de ”gradul 9”!
Situație scandaloasă în România - Diana Șoșoacă intervine! MECI de MECI!
Diana Șoșoacă, acțiune la nivel internațional – MODEL pentru Europa!
Șoșoacă: ”Servicii secrete EXTERNE îl impun pe Arafat – mâinile lui sunt pline de sânge!”

Загрузка...
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir denunță o nouă ”cedare de SUVERANITATE” către străini

132
(reînnoit 07:57 23.06.2021)
O veste gravă vine de la Parlament – una dintre cele mai controversate legi, care ”permite  vânzarea necondiționată” către străini a trecut tacit! Cine e vinovat

BUCUREȘTI, 23 iul – Sputnik. Senatorul Daniel Zamfir face un anunț grav: în Senat s-a dat curs ”încă unei cedări de SUVERANITATE”.

Senatorul PSD arată că ieri Senatul a luat act că Legea privind vânzarea terenurilor agricole ”a trecut tacit”. Acuzația este gravă – și o vizează pe una dintre cele mai puternice și controversate figuri din PNL, Iulia Scântei.

”Printr-o manevră deja patentată, servitoarea de serviciu, Iulia Scântei, președinta Comisiei Juridice, a refuzat să dezbată în Comisia Juridică legea, deși comisia de agricultură, comisie co-raportoare, respinsese modificările care permiteau vânzarea necondiționata străinilor”, scrie Zamfir.

De fapt, aici este și cheia – articolele care vizează ”vânzarea necondiționată” a terenurilor agricole – România fiind o campioană la acest capitol, după cum menționează mass media.

Zamfir o acuză pe Iulia Scântei că ”acolo unde nu i se repartizează pentru raport proiecte de lege, solicită  Comisia Juridică să fie co-raportoare” și astfel, ”dacă vreun proiect, unde au ei interese, primește un raport negativ - cum e cazul acestei legi – Comisia Juridică nu o mai dezbate ca să treacă tacit în forma  inițiatorului”.

”Notărița milionară, abonată la contractele cu Statul,  continua agresiv să impună interese contrare românilor, în timp ce averea îi creste substanțial în timpul mandatului de senator”, acuză Zamfir, citând presa ieșeană, plină de informații despre senatoarea Iulia Scântei.

Precizăm că, în cazul proiectului legislativ la care se referă Daniel Zamfir, Camera Deputaților este decizională. Dar, așa cum ne amintim, Iohannis și PNL au făcut mare caz de legi care au trecut ”tacit” prin prima cameră sesizată. Acum tac. Oare de ce?

132
Tagurile:
Suveranitate, Daniel Zamfir

Загрузка...