Beijing. China

România, făcută de râs în China acțiuni greu de imaginat!

732
(reînnoit 19:23 18.11.2020)
Reacție de la Beijing: “România acționează cu nerușinare în relația cu China, nu doar cu proprii angajații din cadrul MAE”

BUCUREȘTI, 18 nov – Sputnik. Ceea ce se petrece sub umbrela MAE este pur și simplu de neconceput – iar fapte sunt trecute sub tăcere! Din păcate pentru cei de la MAE, la Beijing activează Dan Tomozei Dimian, jurnalist la Radio China International – ale cărui relatări scot la lumină ce se petrece.

Astfel, datorită relatărilor lui Dan Tomozei s-a aflat de accidentul produs de ambasadorul României la Beijing și de fuga diplomatului de la locul incidentului! Tot datorită ziaristului de la Beijing am aflat că respectivul diplomat este în continuare în funcție, în timp ce MAE face o ”anchetă” de luni de zile!

”Că Ministerul Român de Externe asumă cu lipsă de reacție rușinea de Ambasador menținut la post, asta deja o știe o lume întreagă”, scrie Dan Tomozei. ”Pare că nu este deloc greu să acoperi un diplomat care fuge de la locul unui accident soldat cu pagube importante, pentru a se ascunde de autoritățile locale”.

Mai mult, ziaristul acuză MAE că acoperă un diplomat care ”s-a făcut remarcat prin abuz de poziție, până la agresiunea fizică, cel verbal fiind deja parte din bagajul care l-a consacrat”.

Acesta e nivelul real de reprezentare al României în țara – mare putere mondială! - de care ne lega cea mai frumoasă și sinceră prietenie!

Dar menținerea acelui ambasador nu e tot! Dintr-un mesaj al MAE aflăm că renunțăm (temporar) la consulatul din capitala Chinei, țara cu cel mai mare potențial investițional din lume!

“Începând cu data de 1 noiembrie 2020, toate serviciile Secției Consulare din cadrul Ambasadei României la Beijing în materie de vize, acte notariale, cetățenie vor fi transferate, temporar, către Consulatul General al României la Shanghai”.

Culmea ridicolului, mesajul a fost lansat pe 30 octombrie… cu aplicare de la 1 noiembrie!

”Un mesaj sec, lipsit de un obligatoriu orizont pentru românii arondați consular, obligați să facă 1.400 de kilometri până la Shanghai în cazul în care evenimentele o vor impune”, comentează Dan Tomozei.

Ziaristul atrage atenția și a diminuării echipei de angajați ai Ambasadei, de trecerea Consulatului ”prin filtrul incapacității de relaționare umană și ierarhică a diplomatului trimis să reprezinte România”.

În acest curs la relațiilor diplomatice cu China, Dan Tomozei se întreabă ce va mai urma? ”Poate închiderea Ambasadei?”.

”Cauzele profunde care au dus la destructurarea echipei Ambasadei Române în China și a Consulatului din Beijing au debutat cu venirea la post a celui care este protejat de București”, scrie Dan Tomozei – care rezumă situația: ”În mai puțin de doi ani, Ambasada a fost evacuată și iată că, la trei ani de la venirea la post, a fost închis și Consulatul!”.

Desigur, la asta putem adăuga și cele observate la București – eliminarea Chinei de pe piață la cererea SUA – nu numai de la nivelul președintelui Trump, ci mai ales în urma presiunilor obraznice ale ambasadorului Zuckerman.

Concluzie lui Dan Tomozei pare firească: ”România acționează cu nerușinare în relația cu China, nu doar cu proprii angajații din cadrul MAE”.

”Atunci când un om reușește să distrugă o relație consulară și diplomatică, asta arată intenția România în relația cu China: dezinteres, sfidare, incapacitatea de a înțelege lumea în secolul XXI!”, conchide Dan Tomozei – referindu-se  la ambasador, nu la Bogdan Aurescu, așa cum aș fi procedat eu.

Mai multe date și imagini găsiți pe excelentul blog al lui Dan Tomozei Dimian.

Să mai precizăm că jurnalistul român de la Beijing a fost blocat pe rețelele de socializare – unde, sigur, funcționează ”democrația” și ”libertatea de exprimare”… cu mai multe măsuri.

732
Tagurile:
MAE, Beijing, China, România
Codrin Ștefanescu și Liviu Dragnea

Codrin, lecție dură pentru Iohannis, în numele lui Dragnea

274
(reînnoit 09:06 25.11.2020)
Fostul secretar general al PSD demontează acuzațiile aduse de președintele Iohannis și de PNL guvernărilor social democrate, arătând și cu ce se fac liberalii vinovați

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Chiar dacă este un critic dur al actualei conduceri a PSD, Codrin Ștefănescu nu rabdă ca partidul său să fie acuzat pe nedrept, mai ales de Klaus Iohannis.

Astfel, după atacul violent al lui Iohannis, Codrin a reacționat puternic, amintind de investițiile și realizările PSD din perioada Liviu Dragnea.

”Pe înțelesul lui Klaus! Dragnea și PSD au majorat salariile medicilor și personalului medical! Ca altfel plecau aproape toți din țară!”, spune pe șleau Codrin Ștefănescu.

În al doilea rând, Codrin atrage atenția că Dragnea și PSD ”au redeschis 41 de spitale din cele 64 închise de Boc și guvernarea PD-L - astăzi, toți la tine în partid!”.

”Dragnea și PSD au alocat an de an bugete imense pentru echipamente medicale!”, amintește Codrin Ștefănescu.

Pe de altă parte, fostul secretar general și luptător radical cu ”Sistemul”, îi aruncă în față lui Iohannis: ”Binomul tău i-a anchetat pe medici, pe unii chirurgi de talie mondială și manageri de spitale, pentru că au îndrăznit să facă aceste achiziții!”.

”Nu PSD e de vină, ci proasta organizare a guvernului tău! Care e plin de neamurile, rudele și piloșii șefilor din partid!”, conchide Codrin Ștefănescu.
274
Tagurile:
Klaus Iohannis, lecție, Codrin Ștefănescu

Загрузка...
Daniel-Cătălin Zamfir

Mare victorie pentru Daniel Zamfir ajută zeci de mii de români

230
(reînnoit 07:14 25.11.2020)
Senatorul Daniel Zamfir a repurtat un succes cu un amendament care salvează zeci de mii de români de pretențiile băncilor

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Activitatea de până acum a senatorului Daniel Zamfir a fost benefică pentru sute de mii de români, prinși în mrejele contractuale ale creditelor bancar.

Ieri, senatorul a mai marcat un succes, mulțumită sprijinului acordat de parlamentarii PSD din camera Deputaților.

”Azi, colegii mei de la PSD din Camera Deputaților au adoptat amendamentul prin care am eliminat dobânda la dobândă cu care guvernul Orban i-a împovărat pe cei care și-au amânat ratele la bănci și IFN-uri pe perioada pandemiei”, arată Daniel Zamfir, definind votul ca pe ”ÎNCĂ O NEDREPTATE REPARATĂ”.

În ședința de ieri, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un amendament la legea de aprobare a OUG 168/2020 – în baza căruia pe perioada amânării ratelor nu se capitalizează dobânda.

”Dobânda datorată de debitori, precum şi comisioanele aferente corespunzătoare sumelor scadente a căror plată a fost suspendată nu se capitalizează la soldul creditului existent, la finalul perioadei de suspendare”, se arată în amendamentul iniţiat de senatorul PSD Daniel Zamfir – și adoptat de Camera Deputaților, for decizional pentru această lege.

OUG 168/2020 reglementează măsuri luate în contextul situaţiei epidemiologice COVID-19, inclusiv amânarea ratelor la credite pentru cetăţeni.

”Să te lauzi că vii în sprijinul oamenilor ajutându-i să-şi amâne ratele la bănci şi IFN-uri, dar, în acelaşi timp, să le percepi dobândă la dobândă pentru perioada amânării nu e doar un cinism, este până la urmă politica acestui Guvern care pune toată povara crizei economice pe spinarea oamenilor şi a companiilor româneşti, favorizând în mod vădit sistemul financiar bancar”, a declarat Daniel Zamfir.

Senatorul spune că, prin amendamentul său, oamenii ”vor fi scutiţi de această mizerie de a plăti dobândă la dobândă pe perioada amânării ratelor şi astfel le va fi uşurată povara plăţii ratelor în continuare”.

De asemenea, senatorul a precizat că voturile PNL și USR au fost contra amendamentului: ”Ca de obicei, când e vorba de legi în favoarea oamenilor, PNL și USR votează împotrivă!”.

Așa că senatorul PSD cere și celor care sunt afectați de probleme cu băncile – ”La vot, pe 6 decembrie, să ne apărăm drepturile calcate în picioare de PNL și USR!”.

230
Tagurile:
Victorie, Daniel Zamfir

Загрузка...

VIDEO - Muncă de durată: Geniștii ruși în Nagorno-Karabah

0
Inginerii militari ruși și geniștii au plecat în Nagorno-Karabah pentru a se alătura trupelor de menținere a păcii din regiune și pentru a ajuta localnicii să revină la o viață normală.

În republica nerecunoscută Nagorno-Karabah au fost expediați ingineri militari și geniști militari. Specialiștii din Rusia vor examina terenul pentru a identifica dispozitive explozibile în zonele unde au avut loc acțiuni militare și se vor ocupa de așa-numita deminare umanitară, care se efectuează la solicitarea administrației republicii Nagorno-Karabah. Adică, geniștii vor interveni inclusiv pe terenurile private.

De ce Occidentul este nemulțumit de reglementarea din Nagorno-Karabah>>>

Potrivit inginerilor militari, deminarea primară poate dura câteva luni, însă pentru a curăța în totalitate regiunea de mine și bombe nedetonate vir fi necesari câțiva ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Karabah
Тема:
Conflictul azero-armean în Karabah

Загрузка...