Șerban Nicolae

Știind adevărul din interior, Șerban Nicolae demască jocul!

2145
(reînnoit 06:47 18.11.2020)
Modelul american, al caruselului puterii, sau a ceea ce numește Șerban Nicolae ”Frăția Neputinței” - care are grijă să nu i se tulbure traiul bun.

BUCUREȘTI, 18 nov – Sputnik. Poate cea mai regretată plecare din PSD a fost cea a lui Șerban Nicolae. E vorba de un membru fondator al PSD (FDSN, la origini), consilier și om de încredere al lui Ion Iliescu, lider grup parlamentar, propus de colegi președinte al Senatului, autor a nenumărate legi esențiale - în fine, unul dintre cei mai apreciați parlamentari și ”stegari” ai PSD.

De ce a fost înlăturat? Motivele sunt multe și… ocultate. Cum a fost înlăturat? La asta pot răspunde Firea și Ciolacu! Motivul aparent? Penibil! ”Nu a fost propus de organizații” pentru că nu s-a remarcat prin prezență la așa zisele ședințe ale organizației… Adică nu și-a pierdut timpul pe la sector, în loc să apere partidul în bătălii importante în cele mai tari emisiuni TV!

Dar asta e viață… politică de la noi! Și nu de acum! În fond fruntașii basarabeni care făcuseră întregirea au fost îndepărtați din politica de la București… în schimb au fost trimiși în parlament oameni de mână ai liderilor de atunci. Îmi vine în minte șoferul lui Iuliu Maniu, ales parlamentar, în timp ce și Constantin Stere era trimis la… scris memorii! Din fericire, chiar le-a scris, ca să vadă și lumea de azi adevărul de ieri!

Și Șerban Nicolae a început să scrie ”memorii”, de fapt să dezvăluie adevărul din spatele manevrelor actuale. Și, repet, e un cunoscător profund a tot ceea ce petrece – cel puțin în PSD.

Pe scurt, senatorul spune că ”alegerile din 6 decembrie au rezultatul deja stabilit”! Și că, de fapt, toate aceste atacuri de o parte și de alta nu sunt decât un… ping pong demonstrativ, mingea fiind atenția electoratului – sau chiar electoratul în sine.

”Liderii marilor partide, inclusiv „Peroadă” Iohannis, se atacă furibund în declarații, aplicându-și lovituri dure ca o mască refolosită”, spune Șerban Nicolae.

În realitate, Iohannis ”știe deja care e rezultatul alegerilor parlamentare, iar marii „adversari” joacă entuziast rolul găinii care se face că se-mpiedică”. Altfel spus, ”au aceeași miză - alegeri parlamentare cât mai repede”.

Atenție le esența combinației: ”Nu contează rezultatul. Oricum, Puterea și Opoziția sunt doar ei, nu au nevoie de voci care să tulbure traiul bun din Frăția Neputinței”.

Recunoașteți cumva modelul? Ei, sigur, Șerban Nicolae nu-l nominalizează – dar e cel american.

Șerban Nicolae spune că ”e „România normală”, cu „siguranța unui trai mai bun”, în care „dezvoltăm România” „fără hoție” țara aceea în care Iohannis ne anunță că se va ocupa personal de pandemie, dar abia după alegeri”, deoarece ”până atunci îi e teamă să nu fie contrat de vreun ministru care n-a terminat de rumegat… pe viața și pe sănătatea românilor cărora li se spune că această batjocură criminală e pentru binele lor”.

”Supraviețuitorii alegerilor parlamentare vor primi cadou vaccinul „miraculos”” – arată Șerban Nicolae (din nou, modelul american!).

Așa că sfatul rămâne același: ”Spălați-vă pe mâini! Că de creiere, se ocupă Frăția Neputinței”.

2145
Tagurile:
Șerban Nicolae
Traian Băsescu

Ce șanse are Băsescu obțină cetățenia Republicii Moldova

34
Politologul a explicat în studioul Sputnik Moldova ce șanse are fostul președinte român de a deveni cetățean al Moldovei și de a desfășura aici o activitate politică.

CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Fostul președinte român Traian Băsescu a declarat că intenționează să obțină iarăși cetățenia Moldovei. ”Mi-a luat Dodon cetățenia, dar sper să mi-o redea Maia Sandu”, a declarat el la un post de televiziune din România. Politologul Corneliu Ciurea a explicat în studioul Sputnik Moldova ce șanse are Băsescu să redevină cetățean al Moldovei.

”Aceasta depinde de faptul dacă Băsescu va considera necesar să depună iarăși actele pentru obținerea cetățeniei moldovenești. Evident, obținerea sau neobținerea cetățeniei de către un astfel de cetățean al României depinde în mare măsură de ”curenții” politici din Moldova. De aceea, în perioada Sandu procedura ar putea decurge mai ușor decât sub Dodon”, a spus Ciurea.

Politologul nu a observat însă un prea mare entuziasm al președintelui nou ales în legătură cu perspectiva de a-i oferi ex-președintelui României pașaportul moldovenesc.

”Nu se știe în ce măsură este important pentru Băsescu însuși să obțină cetățenia. Maia Sandu, de asemenea, s-a exprimat fără prea multă căldură în legătură cu această chestiune, în limbaj tehnic – să depună din nou actele și vom decide”, a menționat politologul.

Ciurea a apreciat de asemenea șansele ca Băsescu să se ocupe de activitatea politică în Moldova, în cazul obținerii cetățeniei moldovenești de către acesta.

”Anterior a existat senzația că Băsescu ar fi putut ”învârti” ceva în politica moldovenească. În momentul de față, am impresia că interesul lui a cam secat. Totuși, curentul unionist nu mai impresionează în ultima perioadă. El a contribuit de asemenea la asta și s-a retras în umbră”, a conchis politologul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
Moldova, cetățenie, Traian Băsescu

Загрузка...
Dan Chitic

Exit-poll Dan Chitic: Iată ”rezultatul alegerilor de duminică”

360
Dan Chitic face public ”rezultatul alegerilor” generale – anunțând și ce se va petrece după oficializarea noii configurații parlamentare

BUCUREȘTI, 3 dec - Sputnik. Cunoscutul avocat Dan Chitic transmite fără nicio umbră de îndoială: „Știu deja rezultatul alegerilor de duminică: Sistemul va avea majoritate absolută în Parlament!”.

Deci, nu e vorba de procente pe partide – ci de un total pe care „Sistemul” îl va obține prin componentele sale politice, de toate culorile! 70% va fi scorul ”sistemiștilor”!

”PSD, PNL, USR-Plus, PMP și AUR (dacă vor intra), toți susțin cătușele și “justiția macovistă”, toți vor desființarea SIIJ, toți susțin “lupta împotriva corupției”... împreună sistemiștii vor avea peste 70% din Parlament!”, prognozează Dan Chitic.

Ce mai înseamnă asta? Că ”Împreuna vor putea modifica și Constituția, după ordinele primite de la înstelații din pădure care îi controlează!”.

Cât despre ”Restul”... ”sunt nuanțe pentru naivi”, consideră Dan Chitic. Ce mai înseamnă asta? Avocatul patriot răspunde clar:

”După cum se vede, românul are o sete nepotolită de dictatură! Românul va avea ce își dorește: cătușe și dictatură!”.

De fapt, totul de așează în matcă: ”Există un Sistem și acesta stăpânește România!”. Iar asta se vede încă de acum, când toți liderii marilor partide, în frunte cu (cei ai) PSD, nu mai suflă o vorbă despre Sistem!

Ce nu spune Dan Chitic – este… în numele cui stăpânește Sistemul România? Îi lansăm provocarea de a dezvolta ideea.

360
Tagurile:
exit poll, Dan Chitic

Загрузка...
Testare la COVID - 19

Alertă MAE: încă o țară cere românilor teste PCR la intrare

0
(reînnoit 12:08 03.12.2020)
Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe precizează că autoritățile croate au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Croația, în contextul pandemiei de COVID-19.

BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Accesul pe teritoriul Republicii Croația este permis cetățenilor străini care sosesc din zone/state cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România, cu condiția prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 ore anterior intrării pe teritoriul croat sau a efectuării unui test molecular (PCR) după intrarea în Republica Croaţia, cu obligația de a intra în autoizolare până la primirea unui rezultat negativ. Noile măsuri sunt în vigoare până la data de 15 decembrie 2020.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe român.

Lista unităților în care pot fi efectuate testele moleculare (PCR) pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea în Republica Croația poate fi consultată la pagina de internet: https://www.koronavirus.hr/svi-testni-centri-u-republici-hrvatskoj/763. Costul pentru efectuarea unui test variază între 70 și 200 euro și va fi suportat de către solicitant.

Lista zonelor/statelor cu risc epidemiologic ridicat poate fi consultată la următoarea adresă: https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/situation-updates/weekly-maps-coordinated-restriction-free-movement.

De la aplicarea acestor măsuri sunt exceptate mai multe categorii de persoane.

Este vorba despre angajaţii care prestează servicii esenţiale, inclusiv angajaţii în domeniul sanitar, lucrătorii transfrontalieri şi sezonieri, elevii, studenţii şi stagiarii transfrontalieri, cu obligația ca durata șederii pe teritoriul Republicii Croația sau în afara teritoriului croat să nu depășească 12 ore, personalul navigant şi transportatorii, diplomaţii, personalul organizaţiilor internaţionale şi persoanele invitate de organizaţii internaţionale, personalul militar, ofiţerii de poliţie, personalul protecţiei civile şi personalul umanitar, persoanele care călătoresc pentru motive esenţiale legate de familie sau afaceri, inclusiv jurnaliștii, persoanele aflate în tranzit, cu condiția ca durata tranzitului să nu depășească 12 ore, precum și pacienții transportați pentru motive de sănătate urgente sau esențiale.

De asemenea, informații suplimentare privind categoriile de persoane exceptate de la noile măsuri adoptate de autoritățile croate se regăsesc pe pagina de internet a Ministerului croat de Interne https://mup.gov.hr/uzg-covid/286210.

Ministerul Afacerilor Externe subliniază că cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51907, http://zagreb.mae.ro și http://www.mae.ro/ și informarea temeinică anterior deplasărilor în Republica Croația.

0
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, teste, Croația, MAE
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...