Klaus Iohannis

Viral: Întrebarea care l-a făcut praf pe Iohannis în direct

667
(reînnoit 06:39 18.11.2020)
Iohannis a fost în situația de a-și arăta slăbiciunea, duplicitatea și aroganța - aspecte care nu sunt normale pentru un șef de stat democratic și civilizat!

BUCUREȘTI, 18 nov – Sputnik. Președintele Iohannis se dovedește un om al extremelor – dacă în primul mandat nu a susținut conferințe de presă, acum le organizează săptămânal, ba chiar și mai des!

Din păcate, el înțelege întâlnirea cu presa nu ca un dialog deschis, în stilul Donald Trump sau Vladimir Putin, ci ca o modalitate de a se prezenta ca… personalitatea dominantă, chiar și în fața jurnaliștilor. Și, din nou din păcate, până acum i-a cam ieșit, pentru că întrebările jurnaliștilor au fost slabe – iar Iohannis s-a impus printr-o aroganță nedisimulată. Care, probabil, place fanilor săi.

Câteodată însă Iohannis a fost pus în dificultate de o întrebare – ca de exemplu aseară, când jurnalistul Dan Tăpălagă (G4Media), fostul consilier al ministrului Monica Macovei, l-a lovit exact în punctul sensibil: Hermannstadt-ul mândriei personale!

Iată întrebarea lui Dan Tăpălagă:  ”Ați declarat, în această seară, în legătură cu tragedia de la Piatra Neamț, „există și un vinovat moral, autoritățile locale pesediste, e un adevăr care trebuie spus, au aplicat după ureche măsurile de la centru”. În legătură cu Sibiul, domnule Președinte, campion pe țară la infectări, cine este vinovatul moral de acolo?”

Directa în plină figură l-a descumpănit puțin pe Iohannis care, după un bob zăbavă, a răspuns… ocolind răspunsul esențial… despre ”vinovații morali”. Iată răspunsul președintelui:

”Cred că acolo lucrurile s-au mișcat prea încet și, din păcate, a fost nevoie de un impuls venit de la centru pentru a accelera un pic decizia de carantinare, situație care este extrem de neplăcută pentru orice sibian, și eu sper și cum îi cunosc pe sibieni cred că vor respecta aceste norme în așa fel încât Sibiul să nu mai fie în topul infectărilor din România și după perioada de carantină să revină într-o situație, într-un oraș dintr-o țară în pandemie, dar fără a performa cu recorduri negative”.

Și, a continuat Iohannis – ”Din câte am putut să vedem și în media, persoane cu putere de decizie au fost fie eliberate din funcție, fie au renunțat la funcție și cu siguranță se vor găsi alții care lucrează mai concret, mai aplicat și mai eficient”.

Jurnalistul nu s-a lăsat! ”Dar, dacă îmi permiteți, așa cum ați așezat responsabilitatea politică la Neamț în sarcina autorităților locale pesediste, aici nu vorbim de autoritățile locale liberale?...”, a insistat Dan Tăpălagă.

Reacția lui Iohannis a fost o ridicare a mâinii și un mormăit – pe care nu l-au înțeles nici cei prezenți nici telespectatorii.

”N-am înțeles, dacă-mi permiteți, răspunsul...”, a replicat Dan Tăpălaga.

Președintele Iohannis a explicat autoritar: ”Era vorba de o întrebare”! Adică gata, nu mai ai dreptul să mai vorbești, ziaristule!

Totuși, Tăpălagă a replicat cu vădită dezamăgire – ”Așteptăm un răspuns mai precis, dacă-mi permiteți. Și nu pentru mine, ci pentru cei care ne ascultă”.

”Bun. Vă ascult”, a replicat Iohannis cu ironie, trimițându-l la locul său pe jurnalist.

Deci, un schimb de replici care l-a pus pe Iohannis în situația de a-și arăta atât slăbiciunea – că nu a avut răspuns, de fapt – duplicitatea, în cazul de față, dar și aroganța. Aspecte care nu sunt normale pentru un șef de stat democratic și civilizat!

Schimbul de replici a devenit viral – fiind distribuit în online și preluat de mass media.

Dialogul prezentat, filmarea și întreaga conferință le puteți găsi în integralitate pe site-ul Președinției României.

667
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis, abuz politic de tragedia de la Neamț, atac violent!
Iohannis a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria în alegeri
Iohannis anunță un nou pachet de sprijin pentru Moldova
Marcel Ciolacu, PSD

Premieră: PSD atacă la CNA intervențiile lui Iohannis

20
(reînnoit 16:07 25.11.2020)
Social democrații au depus o sesizare la CNA prin care cer o ”decizie de îndrumare” pentru posturile TV și radio care preiau intervențiile lui Iohannis în cadrul campaniei electorale.

Ştire în curs de actualzare

20
Tagurile:
PSD

Загрузка...
Adrian Năstase

Dr.Năstase: ”E clar, Iohannis are nevoie de un medicament!”

83
(reînnoit 15:18 25.11.2020)
Un text de excepție: fondatorul PSD reacționează după atacurile lui Klaus Iohannis la adresa social democraților – și încălcările repetate ale Constituției

BUCUREȘTI, 25 nov- Sputnik. Fostul premier și președinte al PSD, Adrian Năstase, intervine după atacurile violente de ieri comise de Iohannis la adresa social democraților.

”Ceea ce face Iohannis, în această campanie electorală, este inadmisibil”, spune ferm Năstase, care consideră că ”Prin atitudinea lui și prin declarațiile pe care le face, el discreditează instituția de Președinte al României”.

Problema este… ce se poate face cu acest președinte care nu înțelege să respecte Constituția? Adrian Năstase spune că există o sigură soluție – votul din decembrie.

”De aceea, vă îndemn, încă o dată, mergeți la vot, înțelegând că prin votul vostru veți da și un vot de neîncredere pentru Iohannis”, spune Năstase.

Pe de altă parte, fostul premier recunoaște că suspendarea ar fi măsura potrivită în cazul lui Iohannis…

”Într-o situație normală, pentru o astfel de atitudine de sfidare a Constituției, el ar fi trebuit suspendat”, subliniază Năstase, regretând că ”din păcate, acum, nu are cine să facă acest lucru”.

Reproducând textul discursului lui Iohannis, Năstase face alte câteva comentarii interesante.

De exemplu, la afirmația ”PSD a demonstrat că nu este capabil să se schimbe”, Adrian Năstase comentează:

”Aici intră în contradicție cu Vasile Dancu, în opinia căruia PSD s-a schimbat, deși cu ajutorul DNA” – deci o împunsătură la adresa noului ”ideolog”, Vasile Dâncu, cel care, ne amintim, performa cântecele deocheate pentru a o distra pe Laura Kovesi!...

La afirmația prezidențială – ”în 2016, România a intrat într-una dintre cele mai negre perioade ale istoriei sale recente”, Adrian Năstase e de părere că ”50% e adevărat”, deoarece ”în doi ani din patru au funcționat guvernele lui Iohannis”.

Și, în fine, față de tot ce a spus Klaus Iohannis, Năstase e de părere că regele Carol al II-lea ”ar fi fost, probabil, mândru de acest discurs”.

Ironic, Adrian Năstase menționează în final - ”pare că Iohannis nu a fost informat - 1. că în 6 decembrie vor fi alegeri, 2. și că aceste alegeri sunt pentru parlament și nu pentru președinte”.

”Oricum, este clar că Iohannis are nevoie de un medicament electoral, pe care vă rog să i-l administrați!”, încheie Adrian Năstase comentariul de pe blogul personal, text publicat sub un titlu fără echivoc: ”Votul din 6 decembrie va fi un vot de neîncredere în Iohannis”.

83
Tagurile:
Adrian Năstase
Tematic
Năstase dezvăluie efectele alegerilor din SUA pentru români
Adrian Năstase și montajul din spatele prăbușirii României
Năstase cere demisia președintelui CEC și ministrului de Externe

Загрузка...
Serghei Lavrov și Fuad Hussein

Lavrov: SUA nu mai intervină în Orientul Mijlociu

0
(reînnoit 15:20 25.11.2020)
Statele Unite trebuie să evite orice amestec în problemele din Orientul Mijlociu, pentru a nu crea noi amenințări pentru statele din această regiune, consideră Lavrov.

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, consideră că este foarte important ca SUA să evite în viitor orice “aventuri” în Orientul Mijlociu, care ar putea să creeze amenințări pentru întreaga regiune.

“Amestecul SUA și a aliaților lor în Irak, Siria, Libia nu a îmbunătățit cu nimic viața din aceste țări. Doar a creat probleme, pe care cetățenii acestor state, respectiv, politicienii și guvernele sunt nevoiți să le depășească”, a declarat diplomatul rus în cadrul unei conferințe de presă, susținute după o întrevedere cu omologul său irakian, Fuad Hussein.

“Desigur, e important ca în viitor conducerea americană să evite astfel de aventuri externe, cu atât mai mult, aventuri care aduc niște amenințări pentru toți din această regiune”, a subliniat Lavrov.

0
Tagurile:
Orientul Mijlociu, Serhei Lavrov
Tematic
Lavrov a discutat cu Maas despre cazul lui Navalnîi
Lavrov: SUA să se preocupe mai puțin de alegerile din alte țări
Lavrov: Rusia a introdus sancțiuni de răspuns împotriva UE
Lavrov s-a întâlnit cu ministrul armean de externe

Загрузка...