Klaus Iohannis

Iohannis, întrebat dacă e mulțumit de descentralizarea țării

154
Sorin Roșca Stănescu acuză descentralizarea făcută prost în România pentru tragedii precum cea de la Piatra Neamț și indică de unde a plecat acest plan: de la Cotroceni.

BUCUREȘTI, 17 nov - Sputnik. Sorin Roșca Stănescu arată într-o analiză publicată pe Corectnews că România, după ce și-a propus tot felul de modernizări și regionalizări, s-a ales până la urmă cu o formă de descentralizare care acum a devenit fatală.

”Nu s-a ales nimic din faimoasa regionalizare a României, fără de care, se spunea atunci, nu vom putea fi finanțați consistent din direcția Uniunii Europene. S-a întâmplat însă ca o serie de atribuții să plece de la centru către autoritățile administrative din teritoriu”, arată analistul.

El dă exemplul școlilor, Ministerul Educației delegând treptat o serie întreagă de atribuții și respectiv responsabilități primăriilor. În felul acesta, dacă lucrurile merg rău, primarii sunt de vină, iar dacă învățământul este subfinanțat, responsabili sunt primarii.

”Același proces a avut loc în linii mari și în ceea ce privește sistemul de sănătate. Cele mai multe unități spitalicești se află în prezent sub pălăria consiliilor județene și a primăriilor. O decizie care, în condițiile unei pandemii, se dovedește a fi fatală”, subliniază SRS.

Analistul mai arată că ”preumblarea” lui Nelu Tătaru prin teritoriu, în calitatea lui de ministru al Sănătății, este mai degrabă decorativă, dar cu o încărcătură predominant electorală.

”Când casa ia foc, cum s-a întâmplat zilele trecute la Neamț, responsabil nu este ministrul Sănătății. Ci consiliul județean. Adică președintele acestui consiliu. Iar dacă acesta face parte din alt partid decât PNL, e și mai bine. Responsabilitatea a fost nu numai disipată, ci și pasată. În spate. La adversar”, arată SRS cum se desfășoară pasarea responsabilităților.

El atrage atenția însă că nu există o strategie mai rea, în perioade în care un stat este supus unei provocări majore, cum este un război sau o pandemie, decât descentralizarea deciziei și, în consecință, descentralizarea răspunderii.

România este un stat unitar, mai arată SRS, nu o federație de state ca Germania, și de aceea, într-un stat ca România, atât decizia politică cât și răspunderea pentru consecințele aceste decizii se produc în baza altor mecanisme, refuză SRS comparația care s-ar putea face între România și Germania.

El mai arată că tragedia de la Neamț ar fi putut fi evitată, dacă spitalul ar fi făcut parte din rețeaua Ministerului Sănătății.

”Poate că nu ar fi fost necesară schimbarea atâtor manageri într-un singur an. Iar astăzi responsabilitatea nu ar mai fi fost pasată de la stânga la dreapta, astfel încât nimeni să nu mai știe dacă vinovatul în plan politic este PNL sau PSD”, adaugă analistul.

El crede că din momentul declanșării pandemiei, ar fi fost normal să se decidă ca temporar, până la încetarea acestei stări de lucruri, răspunderea pentru bunul mers al unităților spitalicești, pentru dotarea și funcționarea acestora, să revină în totalitate Ministerului Sănătății, așadar Guvernului, pentru că o bătălie nu poate fi gestionată simultan de mai mulți capi ai armatei.

Finalul analizei lui SRS arată însă spre Cotroceni, de unde a plecat marota ”descentralizării”:

”Ce părere aveți, domnul președinte Klaus Iohannis? Sunteți mulțumit de măsurile pe care le-ați luat în numele modernizării României de descentralizare a comenzii și, respectiv, a răspunderii în vremuri ca acestea?”, îl întreabă retoric SRS pe președinte.
154
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Situație disperată în orașul lui Iohannis! Se cere ajutor UE
Iohannis va vizita Republica Moldova
Dumitrescu îl ia la sigur pe Iohannis: ”Deci, cum e cu banii?”
Iohannis, declarațiile cele mai așteptate!
Vizitarea Stației de comprimare gaze naturale Jupa, cu ocazia finalizării lucrărilor la gazoductul BRUA - Faza I

Iohannis, apariție neobișnuită: nu a fost recunoscut!

209
Președintele României a surprins pe toată lumea în timpul unei vizite de lucru, după ce șeful statului a decis să adopte o vestimentație mai puțin obișnuită pentru el. Cum a apărut în public.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a vizitat, astăzi, 28 noiembrie 2020, Stația de comprimare gaze naturale Jupa, din județul Caraș Severin.

Iohannis a făcut, însă, senzație, stârnind comentariile oamenilor. Aceștia l-au comparat cu celebrul Zorro, din pricina vestimentației alese pentru participarea la vizită.

Mai exact, Iohannis a apărut îmbrăcat în negru, cu mască pe față și cu o pălărie neagră. Mai mult decât atât, președintele a purtat și mănuși negre.

De altfel, el a fost singurul dintre cei prezenți care a avut pălărie și mănuși și este o premieră în mandatul prezidențial când poartă așa ceva.

Alături de președinte au mai fost premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela și ministrul Economiei, Virgil Popescu, informează stiripesurse.ro..

 

  

 

 

 

 

209
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis și Orban, PRINȘI în fapt – au încălcat legea!
Iohannis a promulgat legea: zile libere pentru părinți
Iohannis și PNL – o probă de incultură și aroganță semidoctă!
Ultima oră: Iohannis schimbă foaia, dă o palmă grea PNL!

Загрузка...
Mircea Geoană

Tragedie în familia lui Mircea Geoană: doliu uriaș

2614
(reînnoit 16:13 28.11.2020)
Secretarul general adjunct al NATO a anunțat, în urmă cu scurt timp, pe pagina sa de Facebook, faptul că asupra sa s-a abătut o mare nenorocire. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, trece prin clipe de mari încercări. Mama acestuia s-a stins din viață.

Anunțul a fost făcut chiar de Mircea Geoană, pe pagina sa de Facebook.

”Astăzi ne-a părăsit pentru totdeauna, iubita mea mamă, Elena Iuliana Geoană. Un om bun, blând și iubitor, o soție, mamă, bunică și o prietenă fără pereche. Se va întâlni în Ceruri cu tata și cu bunicii mei dragi”, a scris secretarul general adjunct al NATO.

Acesta este convins că toți oamenii care au cunoscut-o vor avea un cuvânt bun de spus și vor rosti o rugăciune în amintirea ei.

”Dumnezeu să o așeze între Cei Drepți și să ne ajute să trecem prin aceste clipe de mare tristețe și durere”, a încheiat Geoană.
2614
Tematic
Maria Zaharova a avut dreptate – Geoană confirmă! Intenția NATO în România, dată în vileag
Ciolacu, în conducerea ONU?! Doi cunoscuți analiști îl asociază cu Mircea Geoană
ProstăNATO Geoană, între declarații aberante și trădare a intereselor României

Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

În ce condiții Italia va negocia cu Rusia procurarea vaccinului Sputnik V

0
Italia va putea să demareze negocieri cu Rusia pentru procurarea Sputnik V doar după ce preparatul va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor, a declarat ambasadorul italian la Moscova.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Italia va putea demara negocieri cu Rusia pentru procurarea vaccinului „Sputnik V” doar după ce acesta va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), a declarat agenției RIA Novosti, ambasadorul republicii italiene la Moscova, Pasquale Terracciano, în timpul festivităților de deschidere a patinoarului de pe Piața Roșie.

Vaccin
РФПИ и Центр имени Гамалеи

“Vaccinul trebuie să fie certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Dacă Insitutul Gamaleia a demarat discuțiile pe acest subiect cu agenția, dacă a expediat informații despre vaccinul rusesc, adunci agenția îl va autoriza, îl va certifica, adică va fi unul din vaccinele accesibile”, a spus ambasadorul.

“Suntem obligați să respectăm această procedură prin intermediul EMA. Nu putem decide “vreau asta, vrea altceva”, doar prin intermediul EMA. Abia apoi vom putea demara negocieri pe acest subiect”, a menționat diplomatul.

0
Tagurile:
Rusia, Italia, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Viktor Orban, gata să cumpere vaccin din Rusia
Un nou contract pentru vaccin anti-Covid – al șaselea!
Acuzația zilei: ”Se vinde iluzia unui vaccin care NU EXISTĂ!”

Загрузка...