Daniel Zamfir

Daniel Zamfir: “O mare porcărie a făcut-o Cîțu, un farsor!”

185
Declarații incendiare ale senatorului Daniel Zamfir, în care dă în vileag ce a făcut ministrul Finanțelor – și pentru care își cere socoteală

BUCUREȘTI, 17 nov – Sputnik. Daniel Zamfir nu slăbește atacurile la adresa ministrului Florin Cîțu pe care îl acuză pentru împrumuturile uriașe și pentru faptul că nu se știe ce s-a făcut cu banii.

„Cred că e un interes major al publicului să ştie pentru ce a împrumutat domnul Cîţu cele 28 de miliarde de euro, ce a făcut cu banii, la ce dobânzi”, a declarat Zamfir într-un interviu acordat DC News.

Zamfir afirmă că ”noi ne împrumutăm la dobânzi triple” faţă de alte state. ”Pentru ce ne împrumutăm? De ce atâţia bani? Ca să ce? Că la pandemie văd că nu facem achiziţii de paturi ATI... ce a făcut domnul Cîţu cu banii?”.

Suma totală ar fi… 28 de miliarde de euro – un total care l-a făcut pe Bogdan Chirieac să exclame – ”asta e o povară care va zdrobi poporul român în anii care vin”.

În același timp, Daniel Zamfir denunță ”o mare porcărie pe care a făcut-o Cîțu”, pe care îl numește ”farsor” din cauza promisiunilor făcute românilor.

”Eu nu am văzut un farsor, ministru de Finanțe, mai mare decât Vasile Cîțu - sincer, de la Revoluție încoace”, spune Zamfir, arătând că ”nu poți să ieși public și să spui oamenilor: Vă sprijinim, vă amânăm ratele la bănci, pe 6 luni de zile, până la 31 decembrie. Bucurați-vă!”.

Numai că, Florin Cîțu face altceva în acea ordonanță de urgență, spune Zamfir: ”Capitalizează dobânda”.

”Pentru cei care nu sunt familiarizați, înseamnă că se plătește dobândă la dobândă, adică ți-am amânat șase luni ratele, dar după alea șase luni, plătești dobândă la dobânda care s-ar fi cuvenit ratele respective”, spune Zamfir, punctând – ”Înțelegeți ce face omul ăsta? E o ghiulea! Cum să plătești dobândă la dobândă?”.

Ori, senatorul PSD și-a propus să amendeze această ordonanță: ”Lucrul ăsta vreau să îl eliminăm, săptămâna viitoare în Parlament”.

”Dacă tot am ajutat un om, ăsta e ajutor?”, întreabă Zamfir. ”Eu am înțeles că el are un obiectiv, acela de a sprijini sistemul financiar-bancar. Eu cred că nu e corectă atitudinea asta. Suntem pe corabia asta, care ia apă. Că sunt bancher, că sunt pălmaș, dă-mă acolo la vâsle, asta e viața”.

În fine, Daniel Zamfir atrage atenția și asupra profiturilor raportate de sistemul bancar, în condițiile unui crize la nivel sistemic.

”Sistemul financiar-bancar a avut profituri istorice. În pandemie? Sincer, e pandemie, e criză, suntem într-o situație grea”, răbufnește Zamfir. ”Unii sunt deasupra tuturor și alții sunt cu greutățile”.

În concluzie - ne-am împrumutat 28 de miliarde de euro, deci, conchide Zamfir, ”depășim împrumutul istoric al României, cel cu Băsescu și FMI”.

”Poate domnul Cîțu nu mă place, dar sunt președintele Comisiei Economice Industrie și Servicii - e obligația domniei sale să vină la Parlament”, a declarat Daniel Zamfir la DC News.
185
Tagurile:
Daniel Zamfir, Florin Cîţu
Adrian Năstase

Dr.Năstase: ”E clar, Iohannis are nevoie de un medicament!”

22
(reînnoit 15:18 25.11.2020)
Un text de excepție: fondatorul PSD reacționează după atacurile lui Klaus Iohannis la adresa social democraților – și încălcările repetate ale Constituției

BUCUREȘTI, 25 nov- Sputnik. Fostul premier și președinte al PSD, Adrian Năstase, intervine după atacurile violente de ieri comise de Iohannis la adresa social democraților.

”Ceea ce face Iohannis, în această campanie electorală, este inadmisibil”, spune ferm Năstase, care consideră că ”Prin atitudinea lui și prin declarațiile pe care le face, el discreditează instituția de Președinte al României”.

Problema este… ce se poate face cu acest președinte care nu înțelege să respecte Constituția? Adrian Năstase spune că există o sigură soluție – votul din decembrie.

”De aceea, vă îndemn, încă o dată, mergeți la vot, înțelegând că prin votul vostru veți da și un vot de neîncredere pentru Iohannis”, spune Năstase.

Pe de altă parte, fostul premier recunoaște că suspendarea ar fi măsura potrivită în cazul lui Iohannis…

”Într-o situație normală, pentru o astfel de atitudine de sfidare a Constituției, el ar fi trebuit suspendat”, subliniază Năstase, regretând că ”din păcate, acum, nu are cine să facă acest lucru”.

Reproducând textul discursului lui Iohannis, Năstase face alte câteva comentarii interesante.

De exemplu, la afirmația ”PSD a demonstrat că nu este capabil să se schimbe”, Adrian Năstase comentează:

”Aici intră în contradicție cu Vasile Dancu, în opinia căruia PSD s-a schimbat, deși cu ajutorul DNA” – deci o împunsătură la adresa noului ”ideolog”, Vasile Dâncu, cel care, ne amintim, performa cântecele deocheate pentru a o distra pe Laura Kovesi!...

La afirmația prezidențială – ”în 2016, România a intrat într-una dintre cele mai negre perioade ale istoriei sale recente”, Adrian Năstase e de părere că ”50% e adevărat”, deoarece ”în doi ani din patru au funcționat guvernele lui Iohannis”.

Și, în fine, față de tot ce a spus Klaus Iohannis, Năstase e de părere că regele Carol al II-lea ”ar fi fost, probabil, mândru de acest discurs”.

Ironic, Adrian Năstase menționează în final - ”pare că Iohannis nu a fost informat - 1. că în 6 decembrie vor fi alegeri, 2. și că aceste alegeri sunt pentru parlament și nu pentru președinte”.

”Oricum, este clar că Iohannis are nevoie de un medicament electoral, pe care vă rog să i-l administrați!”, încheie Adrian Năstase comentariul de pe blogul personal, text publicat sub un titlu fără echivoc: ”Votul din 6 decembrie va fi un vot de neîncredere în Iohannis”.

22
Tagurile:
Adrian Năstase
Tematic
Năstase dezvăluie efectele alegerilor din SUA pentru români
Adrian Năstase și montajul din spatele prăbușirii României
Năstase cere demisia președintelui CEC și ministrului de Externe

Загрузка...
Klaus Iohannis

Urgent: Iohannis îi bagă în ședință pe Orban, Tătaru, Arafat

61
(reînnoit 12:44 25.11.2020)
Ședință la Cotroceni cu premierul și principalii factori de decizie în bătălia cu epidemia – survine după creșterea ratei de infectări, scandalul de la Colentina, problemele legate de vaccin și întrebările medicilor.

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Informație de ultimă oră transmisă de Președinția României – la ora 15 are loc o ”ședință de evaluare”!

© Photo : РФПИ и Центр имени Гамалеи

”Președintele României, Klaus Iohannis, va avea miercuri, 25 noiembrie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19 la care vor participa Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat” – se anunță pe pagina Președinției. 

Reamintim că în ultimele zile, România s-a confruntat cu o creștere a ratei de infectare, dar au fost semnalate și cazuri șocante, cum ar fi imaginile de la spitalul Colentina, cu bolnavii plasați pe culoare, în paturi – dau cel cu ”accesul” pe șpagă de la Floreasca. 

În plus, campania de vaccinare ridică probleme – pentru că înșiși doctorii pun întrebări la care autoritățile nu pot răspunde clar.

Acesta este contextul în care președintele Iohannis a convocat ședința de ”evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei”.

61
Tagurile:
Raed Arafat, Nelu Tătaru, Ludovic Orban, Klaus Iohannis

Загрузка...

Militarii ruși veghează asupra securității în coridorul Lacin

0
(reînnoit 15:27 25.11.2020)
Unitățile forțelor ruse de menținere a păcii veghează asupra respectării acordului trilaterale de pace și a regimului de încetare a focului în nerecunoscuta republică Nagorno-Karabah.

Militarii urmăresc în regim non-stop situația din 23 de puncte de observare, amplasate de-a lungul liniei de contact din regiune. De asemenea, trupele de menținere a păcii asigură securitatea circulației prin coridorul Lacin – principala arteră care unește Armenia și autoproclamata republică.

Pe acest drum, sub protecția militarilor ruși, au revenit la baștină peste 11 mii de refugiați.

Contingentul de menținere a păcii din Rusia ajută localnicii și autoritățile să revină la o viață normal. Unitățile de ingineri degajează drumurile, ajută la organizarea circulației rutiere în regiune, restabilesc sistemele de alimentare cu apă, energie electrică și termică a zonelor rezidențiale. Patrulele militarilor ruși însoțesc coloanele de refugiați și transporturile cu produse alimentare în regiunile îndepărtate din Nagorno-Karabah.

0
Tagurile:
Militari ruși, Karabah
Тема:
Conflictul azero-armean în Karabah

Загрузка...