Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu, mesaj cu totul special pentru alegeri!

655
(reînnoit 07:13 17.11.2020)
Pleșoianu face încă o dată dovada talentului său în privința mesajului politic – și pune problema judecării votului așa cum nu o face nici un alt candidat.

BUCUREȘTI, 17 nov – Sputnik. Fostul deputat PSD, Liviu Pleșoianu, actual cap de listă al micuțului partid ecologist PER la București, scrie un superb mesaj motivațional pentru electorat.

Folosind o ingenioasă tactică de psihologie inversă, Pleșoianu pune în oglindă tot ceea ce promit de obicei candidații și nu fac, iar de partea cealaltă ceea ce ar trebui să știe și să înțeleagă ”omul”, votantul, când își exercită dreptul electoral. Și când își pune speranțele în acel vot!

Sunt 12 argumente, pe care Pleșoianu le expune cu sinceritate și mult har în fața electoratului: 

1.”Nu mă vota, alegătorule. Nu îți voi spune că sunt un erou care va învinge NOAPTEA poporului meu!”
De cealaltă parte: ”Votează-mă, OMULE. Îți voi spune că DIMINEAȚĂ va fi doar atunci când poporul meu se va trezi!”

2.”Nu mă vota, alegătorule. Nu îți voi promite că voi căra cu roaba tot întunericul din cameră!”
În oglindă: ”Votează-ma, OMULE. Îți voi promite că întunericul va dispărea de la sine atunci când vom aprinde amândoi LUMINA!”

3.”Nu mă vota, alegătorule. Nu te voi minți spunându-ți că politicienii somnambuli te vor conduce pe calea cea dreaptă”.

Din contră – ”Votează-mă, OMULE. Îți voi spune că doar cei ce s-au trezit din somnul propriului spirit pot fi lumina propriei cărări!”

4.”Nu mă vota, alegătorule. Nu îți voi vorbi niciodată de ca și când ai fi doar un mare stomac!”
Dimpotrivă, spune Pleșoianu: ”Votează-mă, OMULE. Îți voi vorbi mereu de ca și când ai fi ceea ce EȘTI – un mare spirit!”.

5.”Nu mă vota, alegătorule. Nu sunt nici pro-occidental, nici pro-oriental, nici pro-rus, nici pro-american!”
Argumentul lui Pleșoianu este: ”Votează-mă, OMULE. Sunt și voi fi mereu doar pro-UMAN!”

6.”Nu mă vota, alegătorule. Nu cred în război, în MOARTE și în praf de pușcă!”
Alternativa: ”Votează-mă, OMULE. Cred în dialog, în VIAȚĂ și în praf de stele!”

7.”Nu mă vota, alegătorule. Nu mă voi face niciodată “frate cu Dracu’ pentru a trece puntea”!”
În schimb, adevărul este: ”Votează-mă, OMULE. Mă voi face frate doar cu oamenii LIBERI care se fac ei înșiși PUNTEA!”

8..”Nu mă vota, alegătorule. Nu voi acționa niciodată în sensul “capului plecat pe care sabia nu-l taie”!”
Sau alege alternativa: ”Votează-mă, OMULE. Voi acționa întotdeauna în sensul românului drept ce nu se încovoaie!”

9.”Nu mă vota, alegătorule. Nu îți voi spune să dormi liniștit pentru că eu voi veghea de acum pentru tine!”
Din contră: ”Votează-mă, OMULE. Îți voi spune să veghezi mereu tu pentru tine, pentru că NIMENI nu se poate trezi în locul altuia!”

10.”Nu mă vota, alegătorule. Nu îți voi cere să mă alegi pentru că sunt mai presus decât ceilalți!”
În lumina adevărului: ”Votează-mă, OMULE. Îți voi cere să mă alegi pentru că sunt un OM exact ca TOȚI ceilalți!”

11.”Nu mă vota, alegătorule. Nu voi striga niciodată: “SUS EU ȘI JOS VOI”!”
Sau se poate și altfel – ”Votează-mă, OMULE. Voi striga doar: “SUS TU și SUS NOI”!”

12.”Nu mă vota, alegătorule. Nu cred că politica e despre și pentru ființe ce vin de nicăieri și pleacă spre niciunde!”
De cealaltă parte a oglinzii: ”Votează-mă, OMULE. Eu cred că politica adevărată e despre și pentru ființe aflate pe Pământ pentru a-și susține reciproc UMANITATEA!”.

Concluzia lui Liviu Pleșoianu și a celor care îl susținu nu poate fi decât una singură: ”Fie să FIM!”.

655
Tagurile:
Alegeri, Liviu Pleșoianu
Tematic
Pleșoianu, confirmat – PSD Ciolacu a renunțat la bătălie!
Pleșoianu, incendiar: ”Cinismul subuman al lui Iohannis”
Pleșoianu intervine și-l face praf pe Ciolacu pe terenul lui
Nicușor Dan

Alfred Bulai: “Nicușor e un pion, rezultatul unui CARCALETE”

161
(reînnoit 19:46 29.11.2020)
Reputatul sociolog Alfred Bulai a vorbit în termeni duri despre situația politico-electorală din 2020, dând exemplu pe Nicușor Dan, dar și situația acestuia, ca primar al Capitalei

BUCUREȘTI, 29 nov – Sputnik. Unul dintre cei mai cunoscuți sociologi și analiști sistemici români, profesorul Alfred Bulai a analizat în termeni duri ceea ce se petrece în anul electoral 2020 în România.

”Este un record absolut - pentru prima dată în perioada post-decembristă, cred că pentru prima dată în istoria României în perioada post-decembristă avem o campanie electorală discretă, adică nici nu a existat o campanie electorală, nici măcar la nivelul celei de la locale”, spune dr. Bulai.

Alfred Bulai consideră că dacă la nivel local a existat un interes direct al primarilor care ”s-au zbătut în teritoriu” iar ”lumea a mai știut că există campanie”, în schimb acum, nivelul național ”nu mai există aceeași miză”.

Mai mult, analistul a remarcat un aspect uluitor: refuzul de a participa la dezbateri! ”Am văzut că televiziunile au încercat să scoată ceva, doar că mare lucru nu se poate face pentru că există refuzul participării la dezbateri”, a declarat Alfred Bulai la ”Interviurile DC NEWS”. 

Astfel, în lipsa dezbaterilor, a comparațiilor directe, a dezamăgirii și dezinteresului public, s-a ajuns la formule de tip Nicușor Dan.

”Nicușor Dan a fost rezultatul unui concurs de împrejurări, al unui joc politic în care el a fost un pion”, spune Bulai, care consideră că „rezultatul la locale la București, pentru mine, e o mărturie a situației electorale din țară... e un carcalete în București”.

Ori, rezultatul, Nicușor Dan, e ”al nimănui”, spune sociologul, care prevede „delimitări” politice în viitor.

”Nicușor Dan e al nimănui, atenție, pentru că în momentul în care va fi călărit, pentru că va face prostii, va exista corupție în viitor, ambele partide mama (PNL și USR) se vor dezice, se vor delimita, nu au nicio treabă!...”, a consideră Alfred Bulai.
161
Tagurile:
Nicușor Dan
Tematic
Nicușor Dan a depus jurământul de primar
Nicușor Dan, vești rele pentru bucureșteni: înghețăm în case?
Nicușor Dan s-a compromis total! Cea mai stupidă decizie!
Cât vor mai fi închise școlile în București - Nicușor Dan

Загрузка...
Ludovic Orban, Klaus Iohannis şi Rareş Bogdan, PNL

EXPLOZIV: Sondaje interne relevă situația riscantă a PNL

259
Liberalii sunt într-o situație mai grea decât oricare partid de guvernământ de până acum – iar faptul este recunoscut chiar de la nivel de vârf

BUCUREȘTI, 20 dec – Sputnik. Ultima săptămână înaintea alegerilor aduce după sine calcule de ultimă oră – în condițiile în care nu se mai comandă sondaje care să fie prezentate publicului.

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD a renunțat la sondaje și lucrează pe ”focus grupuri” – iar PNL face sondaje interne, dar nu le prezintă. În schimb, răzbat date din aceste sondaje.

Una din vocile PNL, controversatul Rareș Bogdan a anunțat azi, la Antena 3, că ar exista trei sondaje (interne) în care PNL este cu numai câteva procente în fața celor de la PSD – dar, atenție, PNL se situează sub 30 în două dintre ele!

De altfel, nici obiectivul PNL nu este prea îndrăzneț: ”Obiectivul nostru este să luăm peste 30%”, a declarat ciudat Rareș Bogdan.

”Din păcate, prezența la vot va fi spre 37%, chiar mai scăzută”, recunoaște europarlamentarul. ”În acest moment, PNL se află la 3-4 procente în fața PSD și la 8-10 procente în fața USR”.

Deci, din datele PNL și dacă Rareș Bogdan stă bine cu aritmetica, ar rezulta că USR ajunge cam la 20%! Ceea ce duce la o situație incomodă pentru PNL!

Despre ceilalți participanți, Rareș Bogdan îi vede la limita parlamentară: ”Celor de la PMP le doresc succes, iar domnul Ponta trebuie să se întrebuințeze ca să intre în Parlament”.

Într-o altă intervenție, la B1 TV, Rareș Bogdan a confirmat prezența la vot: ”undeva între 36% și 38% - dar pot apărea surprize”.

”Avem clar Partidul Național Liberal, dacă activul nostru format din 245.000 de oameni înțelege importanța acestor alegeri, fără probleme vom realiza un scor istoric între 29% și 32%, în funcție de mobilizare, în funcție de prezența la vot”, a spus Rareș Bogdan.

Prim vicepreședintele PNL spune că se așteaptă ca ”pe baza mobilizării și a personalităților, în frunte cu Cristian Diaconescu, Traian Băsescu, Eugen Tomac, PMP să intre în Parlament cu un scor de 6-7%”.

”USR obține un scor în jurul a 20%, și practic să avem o majoritate stabilă, pe locuri parlamentare, de peste 60%, și practic stânga să nu aibă mai mult de 30-35%, respectiv PSD și Pro România domnului Ponta”, a declarat Rareș Bogdan.

EI, aici Rareș Bogdan ori nu știe ce vorbește – ori nu știm noi pentru CINE vorbește! Pentru că a vorbi de ”stabilitate” cu Traian Băsescu partener înseamnă că nu cunoști istoria politicii românești!

Dacă adăugăm și USR, care în aceste zile s-a dezlănțuit împotriva PNL cu o furie demnă de vechiul PRM, ei bine  vom vedea că ”majoritatea stabilă” a lui Rareș Bogdan seamănă cu un butoi cu pulbere ținut în brațe de trei fumători!

Mai mult, spre deosebire de alte partide care au condus majoritatea guvernamentală, PNL este un partid fără personalități – singurele care le au (Ciucă, Aurescu, Predoiu) neavând nicio importanță în bătălia politică internă.

În concluzie, sondajele interne ale PNL, dacă sunt în paradigma expusă de Rareș Bogdan, dau la iveală cea mai grea și instabilă situație a unui partid lider al unei coaliții de guvernământ de până acum!

Pe de altă parte, calcule interne ale PSD arată clar că social democrații sunt în urcare – și sunt șanse mari să depășească PNL, trecând pragul de 30%!

Ori, în aceste condiții, situația pe care am anticipat-o în ultimele analize Sputnik este că se va ajunge – direct după alegeri, sau la foarte scurt timp! – la o guvernarea minoritară PNL, cu ”opoziție constructivă” a PSD, adică o susținere mascată, în genul perioadei 2006 – 2008, a guvernării PNL Tăriceanu, cu Orban… ministru al Transporturilor.

259
Tagurile:
Sondaj, PNL
Tematic
Nou Sondaj pe partide: ”ghiveciul” ecologist produce surpriza
Sondaj de ultimă oră: câtă încredere au românii în Bruxelles
Bomba din sondaje: PSD ar fi la egalitate cu PNL!

Загрузка...

„Plânsul” naturii? Un ozor neobișnuit a apărut pe un rezervor din Nijni Novgorod

0
Un mic lac se află sub telefericul care leagă Nijni Novgorod de orașul-satelit Bor, pe malul opus al Volgăi.

Recent, acest bazin a atras atenția cetățenilor - apa din lac a înghețat, iar pe gheață s-a format o imagine asemănătoare cu un chip care țipă: puteți vedea contururile capului, ochilor și gurii deschise. Figura de gheață le-a amintit unor localnici de tabloul „Țipătul” al artistului expresionist norvegian Edvard Munch, în timp ce alții au găsit că contururile aminteau mai degrabă un cap de extraterestru

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...