Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, mesaj șocant pentru Maia Sandu… și pesediști!

563
Președintele PSD nu s-a mărginit la un mesaj firesc în asemenea ocazii, ci a folosit niște formule care trezesc amintiri dureroase și revoltătoare pentru pesediști.

BUCUREȘTI, 17 nov – Sputnik. Succesul în alegerile prezidențiale din Moldova a fostului premier de uniune națională, Maia Sandu, fost urmat de firești felicitări din partea partidelor și lideri politici din România.

Maia Sandu intră în istorie, fiind este prima femeie care  ocupă fotoliul prezidențial de la Chișinău – dar și prima româncă devenită președinte de stat!

Orientarea ei este declarat pro-europeană, dar acest fapt i-a condus pe cei de la București, intriganți ori prea puțin cunoscători ai realităților moldovene, la concluzia că mandatul va însemna un fel de rupere a relațiilor cu Rusia, pe modelul inept și păgubos de la București.

Și apropo de relația cu Bucureștiul, Maia Sandu a manifestat o apropiere evidentă de o zonă numită… ”Sistemul”! Mai exact de reprezentanții de seamă ai ”Sistemului” – cei din domniul așa zisei Justiții.

Este vorba de Monica Macovei, Laura Kovesi și Augustin Lazăr.

Astfel, cu Monica Macovei s-a întâlnit în mai multe rânduri – iar controversata politiciană și-a declarat deschis susținerea pentru Maia Sandu, cel puțin la trecutele alegeri.

Iată ce declara Macovei pe 23 septembrie 2016: ”O susțin pe Maia Sandu și o încurajez să ducă până la capăt, cu putere și convingere, bătălia politică cu oligarhii și cu politicienii care i-au trădat și i-au furat pe cetățenii Republicii Moldova”.

”Am întâlnit astăzi o femeie puternică, un politician care își iubește țara și care trebuie sprijinit de toți oamenii onești și liberi care vor să scoată Moldova din mâinile oligarhilor și să îi dea un sens clar democratic în acest moment de răscruce”, scrie Macovei.

În privința lui ”Taica Lazăr”, Maia Sandu, în calitate de premier, i-a propus să fie… tăticul reformei Justiției din Moldova!

”M-a bucurat faptul că domnia sa și-a exprimat de principiu disponibilitatea de a se implica în echipa de consiliere pentru promovarea reformei justiției din țara noastră”, nota Maia Sandu în august 2019, după o întâlnire la Chișinău cu Augustin Lazăr… care fusese îndepărtat cu scandal la București, fiind acuzat că a fost… torționar în pușcăriile comuniste!

Cât privește pe piesa de bază a ”Sistemului” – Laura Codruța Kovesi, Maia Sandu dorea să îi dea pe mână funcția de Procuror general al Moldovei, dacă nu ar fi reușit să obțină funcția de la Parchetul European!

”Ar fi un scenariu minunat pentru noi. Nu ştiu dacă doamna Kovesi ar fi interesată de asta. Şi noi, evident, îi urăm să reuşească să obţină jobul la Bruxelles în Uniunea Europeană”, declara Maia Sandu în iunie 2019.

Deci, ”tripleta de aur” a Justiției ”pe sistem”, cea care a distrus oameni de prim rang din PSD și nu numai, acuzată de multe în România, este favorita Maiei Sandu pentru „reforma” din Moldova!

Cu atât mai interesantă, ba chiar șocantă este reacția lui Marcel Ciolacu, cel care i-a adresat NU numai cuvenitele felicitări Maiei Sandu: ”Salut victoria istorică a Maiei Sandu în alegerile prezidențiale din Republica Moldova!”.

”Acest rezultat reprezintă o confirmare a dorinței majorității cetățenilor Republicii Moldova, din țară și din diaspora, de apropiere strategică de Europa și de România, singura garanție a unui viitor mai bun, mai prosper, lipsit de corupție și oligarhie”.

Formule ca ”apropiere strategică”,  ”singura garanție”,  ”viitor lipsit de corupție și oligarhie” sunt șocante în condițiile în care vin din partea șefului partidului decimat de ”prietenii reformiști” ai Maiei Sandu, cei care foloseau chiar contra PSD lupta contra ”corupției și oligarhiei”, sub acoperirea ”strategică” și cu ”garanția” Europei!

De ce nu s-a mărginit Ciolacu să o felicite pe Maia Sandu, așa cum era și firesc și cum toată lumea o face – și trebuia să folosească și acele formule ”pe sistem”? Poate tocmai pentru a dovedi ”Sistemului” că rămâne la fel de loial și gata să servească… patria?

Nu e nevoie să mai comentez sau să redau ce reacții au fost din partea celor care i-au văzut mesajul! Citiți singuri, pe pagina lui! Majoritatea sunt evident pesediști. Da, știu, mulți vor spune că i l-a scris Vasile Dâncu. Ei, așa ar mai avea sens!...

563
Tagurile:
Maia Sandu, Marcel Ciolacu
Tematic
Ciolacu, propus premier PSD de Grindeanu
Ciolacu acuză ”propaganda mincinoasă” a raportărilor zilnice
Ciolacu îl pune la punct pe Iohannis cu privire la epidemie
Nicușor Dan

Alfred Bulai: “Nicușor e un pion, rezultatul unui CARCALETE”

105
(reînnoit 19:46 29.11.2020)
Reputatul sociolog Alfred Bulai a vorbit în termeni duri despre situația politico-electorală din 2020, dând exemplu pe Nicușor Dan, dar și situația acestuia, ca primar al Capitalei

BUCUREȘTI, 29 nov – Sputnik. Unul dintre cei mai cunoscuți sociologi și analiști sistemici români, profesorul Alfred Bulai a analizat în termeni duri ceea ce se petrece în anul electoral 2020 în România.

”Este un record absolut - pentru prima dată în perioada post-decembristă, cred că pentru prima dată în istoria României în perioada post-decembristă avem o campanie electorală discretă, adică nici nu a existat o campanie electorală, nici măcar la nivelul celei de la locale”, spune dr. Bulai.

Alfred Bulai consideră că dacă la nivel local a existat un interes direct al primarilor care ”s-au zbătut în teritoriu” iar ”lumea a mai știut că există campanie”, în schimb acum, nivelul național ”nu mai există aceeași miză”.

Mai mult, analistul a remarcat un aspect uluitor: refuzul de a participa la dezbateri! ”Am văzut că televiziunile au încercat să scoată ceva, doar că mare lucru nu se poate face pentru că există refuzul participării la dezbateri”, a declarat Alfred Bulai la ”Interviurile DC NEWS”. 

Astfel, în lipsa dezbaterilor, a comparațiilor directe, a dezamăgirii și dezinteresului public, s-a ajuns la formule de tip Nicușor Dan.

”Nicușor Dan a fost rezultatul unui concurs de împrejurări, al unui joc politic în care el a fost un pion”, spune Bulai, care consideră că „rezultatul la locale la București, pentru mine, e o mărturie a situației electorale din țară... e un carcalete în București”.

Ori, rezultatul, Nicușor Dan, e ”al nimănui”, spune sociologul, care prevede „delimitări” politice în viitor.

”Nicușor Dan e al nimănui, atenție, pentru că în momentul în care va fi călărit, pentru că va face prostii, va exista corupție în viitor, ambele partide mama (PNL și USR) se vor dezice, se vor delimita, nu au nicio treabă!...”, a consideră Alfred Bulai.
105
Tagurile:
Nicușor Dan
Tematic
Nicușor Dan a depus jurământul de primar
Nicușor Dan, vești rele pentru bucureșteni: înghețăm în case?
Nicușor Dan s-a compromis total! Cea mai stupidă decizie!
Cât vor mai fi închise școlile în București - Nicușor Dan

Загрузка...
Ludovic Orban, Klaus Iohannis şi Rareş Bogdan, PNL

EXPLOZIV: Sondaje interne relevă situația riscantă a PNL

198
Liberalii sunt într-o situație mai grea decât oricare partid de guvernământ de până acum – iar faptul este recunoscut chiar de la nivel de vârf

BUCUREȘTI, 20 dec – Sputnik. Ultima săptămână înaintea alegerilor aduce după sine calcule de ultimă oră – în condițiile în care nu se mai comandă sondaje care să fie prezentate publicului.

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD a renunțat la sondaje și lucrează pe ”focus grupuri” – iar PNL face sondaje interne, dar nu le prezintă. În schimb, răzbat date din aceste sondaje.

Una din vocile PNL, controversatul Rareș Bogdan a anunțat azi, la Antena 3, că ar exista trei sondaje (interne) în care PNL este cu numai câteva procente în fața celor de la PSD – dar, atenție, PNL se situează sub 30 în două dintre ele!

De altfel, nici obiectivul PNL nu este prea îndrăzneț: ”Obiectivul nostru este să luăm peste 30%”, a declarat ciudat Rareș Bogdan.

”Din păcate, prezența la vot va fi spre 37%, chiar mai scăzută”, recunoaște europarlamentarul. ”În acest moment, PNL se află la 3-4 procente în fața PSD și la 8-10 procente în fața USR”.

Deci, din datele PNL și dacă Rareș Bogdan stă bine cu aritmetica, ar rezulta că USR ajunge cam la 20%! Ceea ce duce la o situație incomodă pentru PNL!

Despre ceilalți participanți, Rareș Bogdan îi vede la limita parlamentară: ”Celor de la PMP le doresc succes, iar domnul Ponta trebuie să se întrebuințeze ca să intre în Parlament”.

Într-o altă intervenție, la B1 TV, Rareș Bogdan a confirmat prezența la vot: ”undeva între 36% și 38% - dar pot apărea surprize”.

”Avem clar Partidul Național Liberal, dacă activul nostru format din 245.000 de oameni înțelege importanța acestor alegeri, fără probleme vom realiza un scor istoric între 29% și 32%, în funcție de mobilizare, în funcție de prezența la vot”, a spus Rareș Bogdan.

Prim vicepreședintele PNL spune că se așteaptă ca ”pe baza mobilizării și a personalităților, în frunte cu Cristian Diaconescu, Traian Băsescu, Eugen Tomac, PMP să intre în Parlament cu un scor de 6-7%”.

”USR obține un scor în jurul a 20%, și practic să avem o majoritate stabilă, pe locuri parlamentare, de peste 60%, și practic stânga să nu aibă mai mult de 30-35%, respectiv PSD și Pro România domnului Ponta”, a declarat Rareș Bogdan.

EI, aici Rareș Bogdan ori nu știe ce vorbește – ori nu știm noi pentru CINE vorbește! Pentru că a vorbi de ”stabilitate” cu Traian Băsescu partener înseamnă că nu cunoști istoria politicii românești!

Dacă adăugăm și USR, care în aceste zile s-a dezlănțuit împotriva PNL cu o furie demnă de vechiul PRM, ei bine  vom vedea că ”majoritatea stabilă” a lui Rareș Bogdan seamănă cu un butoi cu pulbere ținut în brațe de trei fumători!

Mai mult, spre deosebire de alte partide care au condus majoritatea guvernamentală, PNL este un partid fără personalități – singurele care le au (Ciucă, Aurescu, Predoiu) neavând nicio importanță în bătălia politică internă.

În concluzie, sondajele interne ale PNL, dacă sunt în paradigma expusă de Rareș Bogdan, dau la iveală cea mai grea și instabilă situație a unui partid lider al unei coaliții de guvernământ de până acum!

Pe de altă parte, calcule interne ale PSD arată clar că social democrații sunt în urcare – și sunt șanse mari să depășească PNL, trecând pragul de 30%!

Ori, în aceste condiții, situația pe care am anticipat-o în ultimele analize Sputnik este că se va ajunge – direct după alegeri, sau la foarte scurt timp! – la o guvernarea minoritară PNL, cu ”opoziție constructivă” a PSD, adică o susținere mascată, în genul perioadei 2006 – 2008, a guvernării PNL Tăriceanu, cu Orban… ministru al Transporturilor.

198
Tagurile:
Sondaj, PNL
Tematic
Nou Sondaj pe partide: ”ghiveciul” ecologist produce surpriza
Sondaj de ultimă oră: câtă încredere au românii în Bruxelles
Bomba din sondaje: PSD ar fi la egalitate cu PNL!

Загрузка...

„Plânsul” naturii? Un ozor neobișnuit a apărut pe un rezervor din Nijni Novgorod

0
Un mic lac se află sub telefericul care leagă Nijni Novgorod de orașul-satelit Bor, pe malul opus al Volgăi.

Recent, acest bazin a atras atenția cetățenilor - apa din lac a înghețat, iar pe gheață s-a format o imagine asemănătoare cu un chip care țipă: puteți vedea contururile capului, ochilor și gurii deschise. Figura de gheață le-a amintit unor localnici de tabloul „Țipătul” al artistului expresionist norvegian Edvard Munch, în timp ce alții au găsit că contururile aminteau mai degrabă un cap de extraterestru

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...