Marcel Ciolacu

Ciolacu îl pune la punct pe Iohannis cu privire la epidemie

451
Președintele PSD Marcel Ciolacu i-a arătat lui Klaus Iohannis care este rezultatul real al guvernării: orașele cedează neputincioase în fața virusului.

BUCUREȘTI, 12 nov - Sputnik. Liderul PSD Marcel Ciolacu l-a înfruntat astăzi pe președintele Klaus Iohannis care s-a lăudat la o videoconferință cu prefecții că restricțiile introduse de Guvern au început să dea rezultate.

Marcel Ciolacu îl contrazice însă pe președintele țării arătând pe pagina sa de Facebook că Ludovic Orban și Klaus Iohannis au pierdut lupta cu virusul, dar „ascund mizeria sub preș”.

„Doi inconștienți care proclamă triumfători victorii, acolo unde au doar înfrângeri! Iohannis și Orban au pierdut lupta cu virusul, dar continuă să ascundă senini mizeria sub preș. În ziua în care România numără din nou peste 10 mii de cazuri și record de pacienți la ATI, președintele și premierul le spun românilor că măsurile de stăvilire a virusului, noaptea în parcuri sau pe trotuarele din fața piețelor, unde i-au aruncat pe producători, dau - iată! - rezultate. Iohannis și Orban sunt complet rupți de realitate!”, îi acuză Ciolacu pe președinte și pe premier

Iar președintele PSD arată că, în ciuda declarațiilor triumfaliste de la Cotroceni, oraș după oraș cedează neputincios în fața virusului, iar primarii din orașele devenite focar cer disperați ajutor în timp ce nu mai sunt medicamente în spitale, oamenii se sting așteptând un loc la ATI și nici măcar testele nu se fac așa cum ar trebui.

”Iar pentru toate, președintele României spune că de vină e doar comunicarea ”suboptimală”. NU! De vină este „subunitatea” voastră iresponsabilă și insuportabilă! Pentru o mână de voturi, inconștienților! O să primiți ce meritați pe 6 decembrie!”, îl avertizează Marcel Ciolacu pe Iohannis.

Astăzi, la videoconferința cu prefecții pe care a ținut-o ca și cum ar fi fost premier, Iohannis a dat un mesaj optimist, spunând că există primele confirmări că măsurile care s-au luat acum câteva săptămâni bune au dat rezultate.

451
Tagurile:
Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu
Tematic
Adevărată furtună după mesajul lui Ciolacu pentru Joe Biden!
Ciolacu, despre victoria lui Trump și DEPENDENȚA României
Cioloș, premier cu PSD? Reacția surpriză a lui Marcel Ciolacu!
Primul sondaj din noiembrie: planul PSD-Ciolacu funcționează
Ciolacu îl provoacă pe Iohannis și îl acuză grav pe Orban
Klaus Iohannis

Iohannis uimește! Declarație violentă de ultimă oră!

455
În criză a pandemiei, președintele Iohannis a ținut să facă o declarație prin care atacă într-un mod brutal PSD, dar lovește și USR – și încalcă grosolan Constituția.

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Într-o zi marcată de o creștere majoră a ratei de infectare, dar și de controverse majore privind vaccinul și campania de vaccinare, președintele Iohannis a considerat de cuviință să facă o declarație în care a atacat PSD cu o violență fără precedent.

În plus, Iohannis a făcut campanie PNL, pe care îl numește din nou fals ”singurul partid care a avut curajul să-și asume guvernarea”. Cu această ocazie, Iohannis a lovit își în USR și PMP, partide care au susținut guvernarea! Cu toate astea, Iohannis spune că PNL a guvernat ”singur, împotriva tuturor”!

”Să nu uităm niciun moment că la trei decenii de la Revoluția din 1989, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent”, spune Iohannis, iar ”Partidul Social Democrat este principalul vinovat pentru acest dezastru și acest lucru trebuie afirmat clar și răspicat”.

Iohannis justifică atacul său neconstituțional prin aceea că are ”datoria față de toți românii, indiferent de opțiunilor politice, să spun lucrurilor pe nume, pentru că miza este una uriașă: destinul României de mâine”.

”Țara noastră a fost afectată ani la rând de corupția și incompetența guvernelor PSD care au blocat dezvoltarea, nu au investit în infrastructură și au direcționat fondurile către clientela de partid”, acuză Iohannis, care afirmă că ”nici o reformă nu a fost dusă până la capăt în România, nicio reformă care s-a dorit reală nu a scăpat nesabotată de PSD”.

În context, România nu își mai poate permite ”încă un ciclu electoral de subdezvoltare”, spune Iohannis, referindu-se la alegerile din 6 decembrie. ”Prea multe generații au fost de sacrifiu și de prea multe ori sacrificiile și răbdarea oamenilor au fost în zadar”, spune președintele.

”PSD a demonstrat că nu e capabil să se schimbe - în ciuda încercărilor de a-și cosmetiza imaginea, rămâne aceeași formațiune a baronilor roșii”, a spus Iohannis, care consideră că PSD ”nu a înțeles nimic, acționează strict în interes de partid”.

Ori, spune Iohannis, ”acest lucru trebuie să înceteze” – iar în ciuda oricărei norma constituționale sau a statului de drept, Iohannis, președintele, cere ”îndepărtarea PSD”!

”Dragi români, pe 6 decembrie, îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie în sfârșit definitivă”, spune Iohannis. ”E timpul ca, uniți, cetățenii acestei națiuni și forțele politice reformatoare, împreună cu mine, să intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare a țării noastre”.

Deci, un discurs anormal, de un politicianism deșănțat, o călcare în picioare a statului de drept și a bunului simț. Asta primesc românii în loc de date clare despre situația pandemiei sau despre redresarea economiei, prin investiții ale statului, așa cum fac statele serioase din Europa. Nici nu mai spun de noutăți despre celebrii ”bani europeni” sau despre gogoșile lansate de Zuckerman, tot despre investiții. S-or fi sleit gogoșile?

455
Tagurile:
Declarație, Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis – anunțul serii despre VACCINUL Covid-19
Iohannis primește cea mai grea lovitură – vin vremuri grele!
NUCLEARA: Demisia lui Ciolacu îi folosește... lui Iohannis!

Загрузка...
Ion Cristoiu

Cristoiu: Iohannis, ”primul președinte monarh absolut”

317
(reînnoit 16:12 24.11.2020)
Analistul Ion Cristoiu devoalează într-un editorial aspirațiile lui Klaus Iohannis de a deține toată puterea din România după alegerile parlamentare.

BUCUREȘTI, 24 nov - Sputnik. Ion Cristoiu spune într-un editorial publicat pe blogul său că în România există un om care vede în alegerile din 2020 altceva decât un moment obișnuit al democrației, și anume Klaus Iohannis.

”Pentru Klaus Iohannis, alegerile din 6 decembrie 2020 vor rămâne în destinul Patriei de importanța crucială a lui 24 ianuarie 1859, a lui 1 decembrie 1918, a lui 23 august 1944 şi mai ales a lui 22 decembrie 1989. Asta deoarece, în viziunea lui Klaus Iohannis, expusă în seria de conferințe de presă de la Cotroceni, România va fi alta după 6 decembrie 2020”, spune Cristoiu.

El amintește că nu a existat vreo conferinţă de presă la Cotroceni, în hotarele căreia Klaus Iohannis să nu înfăţişeze perioada de după 6 decembrie 2020 ca una a Marilor Reforme, toate iniţiate şi conduse de ”El”.

Cristoiu recunoaște că România are nevoie de reforme în multe domenii, dar insistă să arate că nu la aceste reforme cu r mic se referă Klaus Iohannis în discursurile sale, ci la Reformele cu r mare.

”Şi ele, aceste Reforme, vor deschide o Eră Nouă în Istoria Patriei, care vor schimba România din temelii, astfel încât manualul de Istorie din viitor se vor împărți în două: O parte, dedicată Istoriei de până la 6 decembrie 2020. Cealaltă parte, dedicată Istoriei de după 6 decembrie 2020”, tratează analistul cu ironie pretențiile prezidențiale.

Urmărind viziunea lui Klaus Iohannis asupra alegerilor din 6 decembrie 2020, Cristoiu descoperă câteva note comune ale posturii pe care şi-o asumă Klaus Iohannis:

a) Postura de Mare Reformator. Asta înseamnă că Klaus Iohannis e deţinător deja al unui Proiect de ţară.

b) Postura de Conducător, de Lider atotputernic, în stare să facă ce vrea cu ţara, asemănător Dictatorilor

În plus, majoritatea parlamentară de după 6 decembrie 2020 e văzută de Klaus Iohannis ca o orchestră aflată sub bagheta sa de dirijor, se mai arată în editorial.

Cristoiu avertizează că aceste intenții ale președintelui nu sunt doar pentru promovarea electorală, ci Klaus Iohannis ”chiar aşa se crede. Ca un Făuritor al unei Ere Noi”, iar pentru acest lucru are nevoie de ”Parlamentul Meu”.

În concluzie, spune Cristoiu, alegerile din 6 decembrie 2020 nu vor fi alegeri parlamentare, ci un soi de referendum prin care Klaus Iohannis va deveni ”primul preşedinte monarh absolut din Istoria Lumii”.

317
Tagurile:
Klaus Iohannis, Ion Cristoiu
Tematic
Cristoiu: Nu va avea loc nicio demisie la nivel înalt
Cristoiu, declarații șoc: ”Din 10 morţi, opt votează cu PNL”
Cristoiu compară alegerile din SUA cu decembrie 1989

Загрузка...
Joe Biden

Biden pune omenirea pe gânduri: ”SUA, gata conducă lumea”

31
(reînnoit 06:50 25.11.2020)
Declarații dure – și un conglomerat de personalități care vin din rândul Establishment-ului, chiar al Deep State – cu ambiții de dominație mondială – bazată, ca de obicei, pe intervenții

BUCUREȘTI, 25 nov - Sputnik. După ce președintele Trump a făcut un gest interpretat ca o acceptare a înfrângerii, iar statul cheie Pennsylvania a anunțat că numărătoarea voturilor i-a dat câștig de cauză candidatului democrat, Joe Biden a făcut o declarație în care și-a anunțat o parte din echipă – dar și câteva planuri de viitor.

Astfel, în discursul său de pe o scenă din Wilmington, Delaware, cel numit de presă „președintele ales” al SUA a prezentat primele şase nume care îi vor fi alături odată cu ipotetica preluare a mandatului, pe 20 ianuarie.

Astfel, vorbind de echipa sa, Biden a lansat mai multe mesaje, în frunte cu cele legate de ieșirea din așa zisul izolaționism al lui Trump și abordarea combaterii climatice. Dar, cea mai interesantă declarație – și care pune multă lume pe gânduri, este cea referitoare la ”conducerea lumii” de către SUA!

”Aceasta este o echipă care reflectă faptul că America s-a întors, gata să conducă lumea şi nu să se retragă din ea”, a declarat Joe Biden, având-o alături pe Kamala Harris.

Viitorul secretar de stat – deci al treilea om de pe podiumul puterii americane, este Antony Blinken, fost adjunct al secretarului de stat în administrația Obama.

”Nu putem rezolva singuri problemele lumii, trebuie să lucrăm cu alte ţări”, a declarat Anthony Blinken.

Dar, atenție, Călin Marchevici, scrie într-o excelentă analiză în „Cotidianul” https://www.cotidianul.ro/iohannis-dna-sri-si-ong-urile-pot-savura-momentul/ : Blinken este un intervenționist, la fel și viitoarea șefă a Pentagonului”.

”În calitate de secretar de Stat adjunct în administrația Obama, Blinken a pledat pentru o intervenție mai puternică a SUA în Siria și a susținut intervenția militară americană în Libia. Era consilier al lui Joe Biden când acesta a susținut invazia SUA în Irak, în 2003”, scrie analistul.

În timpul bombardamentelor americane din Siria, ”fără sa aibă nicio dovadă, Blinken a spus atunci că Assad a folosit gaz sarin împotriva populației”.

Putin a explicat de ce nu l-a felicitat pe Biden
© Video : Ruptly / "Москва. Кремль. Путин", Россия-1

Marchevici îl citează pe Blinken: ”Nu pot să vă spun care e dovada, dar avem o mulțime de indicii din media și social media care spun că s-a folosit fie clor, fie sarin”.

Dar, atenție – ”Blinken a jucat un rol important în cursul revoluției din 2014 din Ucraina, alături de Victoria Nuland. S-a temut atunci ca SUA să livreze arme letale Ucrainei. Blinken s-a bucurat mult apoi, când președintele Donald Trump a luat această hotărâre”.

O altă figură importantă este Michele Flournoy, despre care Marchevici spune că ”este unul dintre susținătorii așa-zsei Third Offset Strategy în relația Americii cu Rusia și China”, adică o reactualizare a strategiei superiorității nucleare și a superiorității tehnologice, ”redactată în timpul administrației Obama de unul dintre viitorii parteneri ai lui Blinken și Flournoy în cadrul firmei de consultanță WestExec Advisors”.

Analistul o caracterizează sec pe viitoarea șefă a Pentagonului: ”lobby-ista industriei militare”, care i-a ”ajutat pe contractorii militari din SUA să obțină contracte uriașe de la Pentagon pentru intervențiile militare ale administrațiilor Clinton și Obama”, după cum scrie The American Prospect.

”A fost considerată una dintre eminențele cenușii din spatele ofensivei militare americane în Afganistan în timpul administrației Obama, o strategie care a adus contracte grase pentru induistria militară și a prelungit războiul”, mai scrie Călin Marchevici în ”Cotidianul”. .

Revenind la declarația lui Joe Biden, acesta a prezentat-o pe viitoarea ambasadoare a SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

Un alt personaj cunoscut este fostul secretar de stat John Kerry, care va fi ”emisar special pentru combaterea problemelor climatice”.

John Kerry este cel care a semnat, în numele SUA, acordul climatic negociat în 2015, din care SUA s-a retras recent, la comanda lui Donald Trump.

Relatând prezentarea lui Joe Biden, presa internațională arată că posibilul nou președinte a desemnat, pentru prima dată un hispanic în fruntea securităţii interne – Homeland Security -  în persoana lui Alejandro Mayorkas, un cubanez a cărui mamă ar fi… româncă!

De asemenea, Biden a propus o femeie în fruntea serviciile de informaţii, pe Avril Haines.

Un alt apropiat al lui Joe Biden, Jake Sullivan, va fi numit consilier de securitate naţională.

În fine, presa a relatat că Secretarul Trezoriei SUA ar putea fi Lael Brainard, din cadrul FED (Federal Reserve).

”Este vorba despre cineva care, cred eu, va fi acceptat de toate elementele Partidului Democrat, progresişti şi moderaţi”, a declarat Biden, nedivulgând încă numele celui care va răspunde finanțele SUA.

O altă variantă, tot feminină, este Janet Yellen, fosta preşedintă a aceleiași băncii centrale, FED. 

Deci, un conglomerat care vine din rândul Establishment-ului, chiar al Deep State – cu ambiții de dominație mondială – bazată, ca de obicei, pe intervenții mai mult sau mai puțin la vedere, mai mult sau… și mai mult dincolo de lege. Că, doar se știe, legea și democrația nu sunt pentru cei puternici.

31
Tagurile:
SUA, Joe Biden

Загрузка...