Marcel Ciolacu

PSD și-a lansat programul și Guvernul din umbră

232
PSD a prezentat astăzi la Romexpo programul de guvernare cu care intră în alegeri și a anunțat și liderii care au lucrat la el, rezultând un adevărat Guvern din umbră social-democrat.

BUCUREȘTI, 10 nov - Sputnik. Liderul senatorilor PSD, Radu-Ștefan Oprea, a prezentat astăzi la Romexpo echipa care a lucrat la programul de guvernare al partidului. În mod firesc, cei care s-au ocupat de un anumit domeniu sunt favoriții pentru ocuparea postului de ministru în cazul intrării la guvernare, așa că se poate spune că PSD și-a dezvăluit astăzi nu doar programul, ci și Guvernul din umbră, care, în anumite domenii, are mai multe nume care ar putea fi miniștri.

Astfel, coordonatorul principal al programului de guvernare a fost Sorin Grindeanu, fost premier.

De Sănătate s-au ocupat Florin Bodog, Florin Buicu și Alexandru Rafila. La educație a fost anunțat Mihnea Costoiu, la externe Titus Corlățean, la agricultură Daniel Botaniu. Mihai Fifor revine ca aspirantul la portofoliul Apărării, Lucian Romașcanu la Cultură, iar la Mediu Lucian Simion. De programul pe Justiție s-a ocupat Robert Cazanciuc, iar de cel pentru fonduri UE Victor Negrescu și Roxana Mânzatu. La muncă, un nume de fost ministru, Marius Budăi, la dezvoltare Daniel Suciu, la digitalizare Alexandru Petrescu, iar la economie Radu Ștefan Oprea.

Desigur, la programul economic general a fost pomenită și contribuția lui Cristian Socol.

Cu ocazia evenimentului de la Romexpo, Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că pe 6 decembrie românii au de ales între un PSD reformat care știe ce are de facut și un PNL incompetent care e mai periculos decât COVID-ul.

 „Alături de noi îi avem azi pe unii din cei mai buni specialiști din domeniul sănătății, candidați puternici, lideri locali apreciați în comunitățile lor, toți sunt pregătiți să muncească pentru a stopa pandemia și a reporni economia, toți sunt pregatiți să lucreze pentru români. PSD are soluții, are specialiști. PNL e periculos de incompetent, e mai periculos decat virusul”, a declarat Marcel Ciolacu în această seară.
232
Tagurile:
Guvern, PSD
Tematic
PSD, reacție dură după noua cifră COVID: apel către români!
Șoc în politică: un celebru lider PSD și PDL, ucis de COVID!
Primul sondaj din noiembrie: planul PSD-Ciolacu funcționează
Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici: ”Cîțu a ajuns etalon de BATJOCURĂ și SFIDARE!”

17
(reînnoit 07:05 24.11.2020)
Fostul ministru al Finanțelor îl desființează pe Florin Cîțu, după ce acesta s-a pus singur într-o situație penibilă participând la un fel de manifestare în fața sediului central al PSD

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Între Eugen Orlando Teodorovici și Florin Cîțu există o rivalitate firească – însă prin care s-a văzut și un anume respect pe care cei doi finanțiști îl au unul față de celălalt, în ciuda vorbelor dure aruncate.

Ei bine, după ce Florin Cîțu și-a lăsat pentru câteva ore fotoliul celui mai important minister pentru a participa la un soi de manifestare în fața sediului PSD, Teodorovici îi transmite un mesaj de reproș.

”Decât să se vândă electoral în fața sediului PSD pentru câteva voturi, mai bine își punea biroul de ministru-sinistru AFARĂ, în fața ministerului sau a guvernului, să lucreze acolo, în frig, o zi întreagă‼️”, scrie Teodorovici.

De să facă asta Cîțu? ”Așa, într-un gest de SOLIDARITATE cu bieții oameni alungați din piețele acoperite și obligați să-și vândă produsele AFARĂ, în frig, pe caldarâm‼”, spune Teodorovici.

De aici și concluzia scurtului mesaj: ce așteptări mai pot avea românii, confruntați cu atâtea probleme, de la personaje atât de ridicole?

”Dacă pentru #WERNER, #LuCOVID și întregul guvern #PeNaL, modelul de "FANTASTIK" al lui Cîțu a ajuns etalon de BATJOCURĂ și SFIDARE publică, exemplu de MAIMUȚĂREALĂ și GROBIANISM într-un moment deloc relaxat și ușor pentru România și pentru Europa, nu știu ce așteptări mai pot avea cetățenii români, oamenii simpli, cu griji prea mari ca să-i mai poată urmări și pe SALTIMBANCII de la guvernare‼️”, a scris Eugen Teodorovici.
17
Tagurile:
Florin Cîţu, Eugen Teodorovici

Загрузка...
Marcel Ciocalu, PSD

NUCLEARA: Ciolacu a demisionat la comanda lui Iohannis?!

94
(reînnoit 07:02 24.11.2020)
Acțiunea lui Marcel Ciolacu este una tipică, de manual, pentru abaterea atenției opiniei publice, într-un moment extrem de dificil… pentru Iohannis! Ciolacu a comis însă o greșeală

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Seara de ieri a fost marcată de o ciudată decizie a lui Marcel Ciolacu – urmată, ca și când era așteptată, de cele ale PNL și USR.

Concret, Marcel Ciolacu a anunțat că a decis să demisioneze din postura de deputat cu o zi înainte de încheierea actualului mandat pentru a nu beneficia de  ”pensia specială” parlamentară.

”Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi #demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a #nu beneficia de #pensiespecială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum”, a transmis Ciolacu.

Populismul lui Ciolacu este evident, pentru că aceste ”pensii” se obțin NUMAI în baza unei cereri ce poate fi depusă NUMAI în momentul împlinirii vârstei de pensionare. Ori, dacă un fost parlamentar „moral” precum Ciolacu sau cei din USR vor să nu ia pensie – nu fac cerere! Eventual dau o declarație notarială de renunțare!

Aici se vede și greșeala comisă de Ciolacu – parlamentarii nu au ”pensii speciale” – ci ”indemnizații de vârstă”, cu diferențe majore față de statul unei ”pensii”. Desigur, Ciolacu știe asta – iar faptul că a făcut această ”greșeală” deconspiră un posibil adevăr din spatele demersului.

Concret, ”greșeala” de a folosi o sintagmă populistă arată că a vrut să atragă atenția publicului – conștient fiind că va declanșa un adevărat război al declarațiilor (populiștilor) din PNL și USR.

Întrebarea este – ce nevoie avea Ciolacu și PSD de un subiect stupid, lipsit de orice importanță, exact când deasupra lui Iohannis și PNL fulgerau și trăsneau nemulțumirile legate de pandemie, restricții și economie?! Mai nou – și cele legate de vaccinare, capitol la care tot mai multă lume înțelege că Iohannis bate câmpii, fără a avea ceva clar și concret!

În plus, pentru electorat PSD nu contează teme precum ”pensii speciale”, ”corupție” sau ”baroni”, ele fiind ale inamicilor politici – iar pentru cei neutri, PSD nu e credibil când apare cu prostii populiste ale USR și Iohannis!

Deci, care a fost scopul lui Marcel Ciolacu și al acoliților săi, gen puștiul de la Timișoara, dacă PSD-ului nu îi folosește fanfaronada în cauză? Pare a fi unul singur: DIVERSIUNEA; abaterea atenției de la problemele grave ale momentului!

Care este însă efectul demersului lui Ciolacu și cui îi folosește?

Fără nici un dubiu, folosește lui Iohannis, Guvernului PNL și autorităților anti-Covid!

Adică exact când toți aceștia se aflau sub tirul întrebărilor și criticilor medicilor și cetățenilor – ba chiar și ale celor din USR și PMP – chiar atunci vine și Ciolacu cu DIVERSIUNEA! Cu abaterea atenției – chiar pentru scurt timp – de la probleme grave!

Așa cum menționam, PNL a reacționat imediat, ca și cum era pregătit, USR a trebuit să intervină, că e tema (aberația!) lor – și uite așa a iscat Ciolacu un iureș steril, aparent fără sens! Pentru care Iohannis și Orban trebuie să-i mulțumească!

De fapt, Ciolacu le-a dat posibilitatea celor din PNL să (contra)atace PSD într-un subiect care interesează un public radicalizat, care mai curând ar fi votat cu USR – deci poate ajuta PNL să mai câștige câțiva posibili votanți USR!

În schimb, unde sunt acțiunile PSD în instanță pentru aflarea adevărului în cazul achiziției de materiale, unde sunt comisiile parlamentare pentru măsurile greșite care au dus la creșterea infectărilor, de ce nu sunt preluate dezvăluirile presei în cazurile atâtor angajați în sistem – sau chiar în cazul combinațiilor lui Orban? 

De fapt, privind panoplia armelor oferite de presă anul acesta prin investigații – observăm că PSD Ciolacu NU a preluat niciuna! De parcă ar fi fost ei cei atacați – nu PNL!

În concluzie, prin demersul făcut de Ciolacu este evident o diversiune care îi folosește lui Iohannis și guvernului PNL – și care se înscrie în continuarea votului pe care PSD Ciolacu l-a dat PNL, de fiecare dată când a avut nevoie.

94
Tagurile:
Demisie, Klaus Iohannis, PSD, Marcel Ciolacu
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...