Klaus Iohannis

Știrea serii: Iohannis a anunțat măsurile radicale antiCOVID

382
(reînnoit 20:04 05.11.2020)
De la Palatul Victoria, președintele Iohannis a anunțat că măsurile de acum NU mai sunt suficiente și a anunțat un set de măsuri dure.

BUCUREȘTI, 5 nov – Sputnik. Președintele Iohannis a făcut un demers neobișnuit, prezidând ședința de Guvern dedicată noii situații generată de creșterea numărului de infectări.

Iohannis a început direct, prin a spune că măsurile de până acum NU mai sunt suficiente.

Iată măsurile anunțate personal de președintele Klaus Iohannis:

- școlile se vor desfășura doar online;

- companiile să opteze, acolo unde este posibil, la telemuncă – iar unde nu este posibil să de organizeze decalaje, ture;

- circulația va fi restricționată după ora 22.00

- petrecerile vor fi interzise

- magazinele vor fi închise supă ora 21.00

- târgurile și piețele vor fi închise

- purtarea măștii este obligatorie

În schimb, Iohannis a spus ferm că alegerile se vor ține pe 6 decembrie, pentru că ”democrația trebuie apărată” și pentru că trebuie să luăm exemplul SUA.

”Va fi o campanie electorală în condiții foarte speciale, foarte stricte și urmează votul”, a declarat Klaus Iohannis.

”Democrația nu poate fi pusă în paranteză, trebuie garantată și ea se garantează prin alegeri libere. Națiunile puternice țin la alegerile democratice chiar și în condiții de criză. Ce exemplu mai bun decât alegerile care au avut loc acum puține ore, aș putea să spun, în Statele Unite ale Americii”.

Premierul Orban a precizat că măsurile anunțate de președintele Iohannis vor fi transpuse în ordonanța de urgență privind starea de alertă vor fi aplicate începând de luni, 9 noiembrie.

382
Tagurile:
COVID-19, Klaus Iohannis
Tematic
Teodorovici, cele mai clare capete de acuzare anti-Iohannis
Alegeri

Știrea nopții: Ultim SONDAJ, frisoane PNL și lui Iohannis!

9
Un sondaj al unei mari companii schimbă radical datele problemei la vârf – și arată de ce a atacat atât de vehement Iohannis PSD-ul

BUCUREȘTI, 4 dec – Sputnik. Iată că se justifică reacția nervoasă a lui Iohannis – care a atacat PSD și a cerut românilor susținere pentru PNL, încălcând grav Constituția și făcându-se de râs în plin CSM!  

Este vorba de un ultum sondaj realizat de cunoscuta companie IRES, fondată de Vasile Dâncu, arată că s-a produs o schimbare la vârful clasamentului – și chiar una substanțială!

Astfel, conform sondajului IRES, în urma alegerilor din 6 decembrie situația va fi următoarea:

PSD - 35%

PNL - 32%

USR-PLUS - 16%

PRO - 7%

Restul, în frunte cu UDMR (3%) și PMP (3%) nu ar mai intra în Parlament.

Sondajul IRES a fost realizat în perioada 2 - 3 decembrie la nivel național pe un eşantion de 1.067 subiecți cu vârste de cel puţin 18 ani, prin metoda CATI (interviuri telefonice), eroarea maximă fiind ± 3%

Dar studiul IRES este mai vast – și mai dă și alte lovituri PNL și lui Iohannis.

Astfel, numai 26% dintre participanții la sondaj consideră că România se întreabă într-o direcţie bună, în timp ce 69% apreciază că direcţia este greşită – se arată în studiul IRES; transmis de Antena 3

Pe partide:

Cei care optează pentru PSD: 14% spun că direcţia este bună,  80% spun că direcţia e greşită;

Cei care optează pentru PNL: 52% spun că direcţia este bună, 44% cred că direcţia e greşită;

Cei care optează pentru USR: 35% spun că direcţia este bună, 63% că direcţia e greşită.

Deci, la nivelul unei posibile coaliții PNL – USR, mai mult de jumătate consideră că direcția României, sub Iohannis și Orban – este greșită!

Deci, odată coroborat sondajul cu acest studiu, rezultă motivul pentru care Iohannis este nervos. Extrem de nervos!

9
Tagurile:
PNL, Klaus Iohannis, Sondaj
Тема:
Alegeri parlamentare în România 2020
Tematic
Bomba din sondaje: PSD ar fi la egalitate cu PNL!
EXPLOZIV: Sondaje interne relevă situația riscantă a PNL
Nou SONDAJ înainte de alegeri - Schimbare majoră!

Загрузка...
Marcel Ciolacu

Ciolacu crede trebuie “măturat” Orban… dar nu și Iohannis

95
Social democrații au reacționat după declarațiile președintelui Iohannis, cel care, încălcând Constituția, a îndemnat românii să iasă la vot pentru a vota PNL

BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat după ce Iohannis a cerut românilor să iasă la vot pentru a-i vota ”echipa”, adică PNL.

”Într-adevăr, românii trebuie să iasă la vot! Ca să-l măture pe Orban de la putere! Pentru toată bătaia asta de joc la care au supus un întreg popor!”, a răspuns Marcel Ciolacu.

Dar, ciudat, Marcel Ciolacu nu s-a luat de Iohannis și de încălcarea flagrantă, sfidătoare, a Constituției!

Ciolacu vine nu acuzațiile clasice – cei de la guvernare „nu au testat, nu au întărit ATI-urile, au închis școlile, au închis piețele, au închis restaurantele, au fugărit creștinii din biserici și au îmbolnăvit românii cu măștile neconforme!".

”Au distrus economia și au falimentat firmele românești!”, spune Ciolacu, adăugând că liberalii ”Au pustiit totul cu incompetența, aroganța și demagogia lor! Da, pentru toate acestea, românii trebuie să-i trimită acasă!”.

Așa că, spune șeful PSD, pe 6 decembrie, ”românii trebuie să pună STOP celui mai nociv guvern din istoria României!” și adaugă sloganul bizar ”votați să vă salvați!”.

Deci, nimic despre Iohannis – cel care stă în spatele… și în fruntea PNL, încălcând fără pic de jenă Constituția. Oare nu mai contează asta pentru PSD?...

Întrebare: ce s-ar fi întâmplat dacă președintele Ion Iliescu ar fi procedat ca Iohannis? Am fi avut și reacții de la Washington, mai mult ca sigur!

95
Tagurile:
Marcel Ciolacu
Tematic
Ciolacu acuză ”propaganda mincinoasă” a raportărilor zilnice
Marcel Ciolacu, mesaj șocant pentru Maia Sandu… și pesediști!
Știrea nopții: Premierul propus de PSD, dezvăluit de Ciolacu
NUCLEARA: Demisia lui Ciolacu îi folosește... lui Iohannis!

Загрузка...