Sorin Grindeanu

Grindeanu, intervenție pertinentă în haosul creat de PNL

139
(reînnoit 16:58 05.11.2020)
Fostul premier ridică o problemă gravă – care poate fi cauza multor infectări și pentru care Guvernul PNL nu a prezentat soluții ci își bate joc de români.

BUCUREȘTI, 5 nov – Sputnik. Fostul premier Sorin Grindeanu reacționează punctând precis o situație gravă, după creșterea mare a numărului de infectări, acuzând guvernarea că a creat ”Haos total” prin ”amatorism, inconștiență și bâjbâieli penibile în gestionarea pandemiei”.

”Cum să-ți bați joc de zeci de mii de oameni? Simplu, prin măsuri luate prost și prin crearea unui haos care să genereze panică”, scrie Grindeanu.

Prim vicepreședintele PNL descrie situația la care se referă în mod special – cea din Timiș: Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis ”peste Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, să carantineze 13 localități din Timiș, printr-o măsură de un absurd fără precedent, ca mod de lucru. În plus, fără stabilirea documentelor necesare pentru circulație și a sancțiunilor pe care le riscă populația în caz de încălcare a restricțiilor”.

”Este halucinant să declari carantinarea unei zone cu o oră și cincisprezece minute înainte de momentul efectiv al instituirii, printr-un mesaj transmis presei pe whatssapp”, scrie revoltat Grindeanu!

Mai mult, Grindeanu arată că CJSU Timiș a transmis la București hotărârea de a institui carantină în 13 localități din Timiș, ”începând cu 5/6 noiembrie ora 24.00”, dar CNSU a răspuns cu… ”o altă hotărâre prin care a decis instituirea carantinei din 5 noiembrie de la ora 5.00 dimineața” – iar abia !la 3.45 a primit și presa informarea de la Prefectură”!

Faptul este, într-adevăr halucinant dar… penibilul absolut s-a produs la ora 5.00 – ”când prefectul județului, doamna Liliana Oneț a ”descins” la Moșnița “să taie panglica” la inaugurarea carantinei”, relatează Grindeanu.

Pe de altă parte, Sorin Grindeanu ridică o problemă extrem de gravă, mai ales în cazul  localităților periurbane, de unde pleacă zilnic foarte mulți navetiști în Timiș, în cazul de față, dar și în majoritatea zonelor din țară. 

Adică, în cazul instituirii carantinei în localități în care 90% dintre cetățeni ies ca să meargă la lucru în Timișoara, ”sunt puse autoritățile pe dat amenzi ca să strângă bani la bugetul făcut praf de ministrul Câțu sau… cum ne vor scăpa guvernanții și reprezentanții lor de pandemie când nu știu să stabilească niște reguli simple nici în sănătate, nici în învățământ?”.

O situație dificilă – asemănătoare ca dimensiune a infectării cu ceea ce se petrece în București, zilnic, la metrou, la orele de vârf.

”Măsurile de protecție a populației sunt bine venite, asta e cert, dar trebuie însoțite de informații clare pentru a nu crea haos și pentru a nu bulversa lumea, destul de stresată din cauza pandemiei”, conchide Grindeanu.

139
Tagurile:
PNL, Sorin Grindeanu
Cimitir de mașini

Rabla pentru electrocasnice 2020: ce vechituri puteți da la schimb

78
(reînnoit 18:03 26.11.2020)
Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a anunțat că programul ”Rabla pentru electrocasnice” 2020 începe în data de 15 decembrie 2020. Românii interesați pot obține mai multe vouchere.

BUCUREȘTI, 26 nov – Sputnik. Românii care doresc să își cumpere electronice și electrocasnice noi o pot face mult mai ușor.

Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a anunțat că, din 15 decembrie 2020, începe programul ”Rabla pentru electrocasnice”.

Programul are un buget total de 40 de milioane de lei și va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generație, pentru cel puțin 100.000 de români.

Fechet spune că bugetul investit în acest program este dublul celui din 2018.

Programul ”Rabla pentru Electrocasnice 2020” a introdus în lista echipamentelor finanțate prin Administrația Fondului pentru Mediu – AFM - patru produse care nu au existat în edițiile anterioare: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri și tablete, informează digi24.ro.

Pentru fiecare din cele 9 echipamente finanțate, valoarea voucherului este diferită. Astfel, pentru laptopuri, finanțarea este de 500 de lei, pentru aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase - 400 de lei, pentru tablete și mașini de spălat rufe – 300 de lei, iar pentru aspiratoare - 200 de lei.

Fechet a explicat că aceste sume vor ajunge la români sub formă de vouchere electronice, după un proces de înscriere, care se va desfășura online.

Cei interesați vor intra în aplicația informatică de pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, unde trebuie completate datele personale ale solicitantului și bifat echipamentul pentru care se dorește finanțarea. Imediat după acest proces, aplicația va emite un voucher unic, electronic, cu o valabilitate de 15 zile.

”Cu acest voucher, orice român se va duce la un comerciant autorizat, va preda aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască și va achiziționa aparatul nou”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

De asemenea, un solicitant poate obține mai multe vouchere, dar pentru produse diferite, respectiv un voucher pentru un anumit tip de produs. Echipamentul vechi care va fi predat comerciantului trebuie să fie de același tip cu cel nou achiziționat, cu două excepții: pentru uscătoarele de rufe și pentru mașinile de spălat vase, sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

Procesul de validare a comercianților în program se va derula în următoarea săptămână. Lista acestora va putea fi consultată pe site-ul AFM.

78
Tagurile:
mașină, Rabla

Загрузка...
Dan Barna

Breaking News: Dan Barna, infectat cu COVID-19! Prima reacție

85
(reînnoit 17:23 26.11.2020)
Președintele USR, Dan Barna, a fost testat pozitiv în urma unui test preventiv – politicianul a avut o primă reacție.

BUCUREȘTI, 26 nov – Sputnik. Liderul USR, Dan Barna, este ultima celebritate lovită de Covid-19.

Dan Barna a aflat că are Covid în urma unui test preventiv, spune el pe Facebook.  ”Am aflat în această după amiază că am contactat Covid-19. Rezultatul a venit în urma unui test pe care l-am făcut preventiv înaintea unui eveniment la care urma să particip zilele următoare”.

Barna spune că se simte bine. ”Starea mea generală e bună și voi petrece următoarele zile în autoizolare”.

”Voi continua să fiu prezent oriunde va fi nevoie de mine în măsura în care pot face acest lucru online”, scrie Barna, adresând un îndemn: ”Aveți grijă de voi și ai voștri și respectați cu strictețe regulile de protecție. Trecem și peste asta”.
85
Tagurile:
COVID-19, Dan Barna
Tematic
Tătaru, despre obligativitatea vaccinării anti COVID-19
Franța: izolarea obligatorie pentru pacienții cu Covid
COVID-19: Piedone și Băluță suspendă activitatea cu publicul!

Загрузка...
Mircea Badea

Conducerea Armatei, lovită de COVID! Mircea Badea, reacție

0
(reînnoit 06:41 27.11.2020)
Situație unică în istorie: conducerea Armatei Române este sub asediul… unui virus – iar Mircea Badea reacționează în stil propriu la aflarea veștii.

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. O informație transmisă aseară târziu anunța că generalul Daniel Petrescu, șeful Statului Major General al Apărării a fost testat pozitiv – fiind infectat cu SARS-CoV-2.

Informația a fost transmisă de Ministerul Apărării Naționale, care anunță că generalul Petrescu este asimptomatic, dar s-a izolat într-un spațiu al MApN.

De acolo, șeful Statului Major General își exercită în continuare atribuțiile funcționale, transmite MApN.

De asemenea, odată cu generalul Petrescu a fost testat și generalul Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Apărării Naționale, dar rezultatul testului a fost negativ.

Dar, din motive de precauție, ministrul Ciucă a intrat în izolare, tot la sediul MApN – și va fi  retestat peste 72 de ore.

Această din urmă știe este destul de ciudată – pentru că, în mod normal, o persoană care intră în izolare trebuie să rămână la domiciliul declarat – ori e greu de presupus că ministrul și-a declarat domiciliul la minister! Precizăm că Nicolae Ciucă este acum civil, deci nu se pune problema la fel ca la generalul Petrescu.

O reacție la veste izolării capilor Armatei în stilul său unic a avut cunoscutul realizator Mircea Badea.

”Băi, băiatule, ce-i cu ăștia?! Păi cum, șeful Statului Major al Apărării nu s-a… apărat de Coronavirus?! Vă dați seama… Statului Major! Și ce a făcut domnul Daniel Petrescu? A… stat? Da… major!”.

Dar, spune Mircea Badea, ”m-ar interesa de ce s-au testat cei doi? Că așa le-a venit?!...”.

„Nu avea simptomele bolii – și atunci cum de s-a testat, de ce s-a testat?”

0
Tagurile:
COVID-19, Mircea Badea
Tematic
Mircea Badea și Dumitrescu dezvăluie ”recordurile” lui Dâncu
Orban plătește gafa, e băgat la mijloc de Ciutacu și Badea!
Mircea Badea, curaj total – își va pune SUA și UE în cap!

Загрузка...