Robert Turcescu

Turcescu: ”Cum naiba poată fi Biden președintele SUA?!”

786
(reînnoit 07:00 05.11.2020)
Un adevărat spectacol: Robert Turcescu este șocat și se revoltă în fața ipotezei că Joe Biden at putea deveni președintele SUA

BUCUREȘTI, 5 nov – Sputnik. Deși face parte din tabăra ”aliniată” progresismului reprezentat la vârf de Joe Biden, Robert Turcescu își aduce aminte că este în primul rând ziarist și… își pune întrebări!

Iar acestea vin una după alta, dar nici nu au nevoie de răspuns, pentru că Robert Turcescu are simțurile și rațiunea prea acute pentru a mai aștepta!

”M-am uitat de sute de ori în ultimele 24 de ore la diverse secvențe cu Trump și Biden din campania electorală americană”, scrie Turcescu, reacționând deschis: ”Acum, pe bune, dincolo de orice judecată subiectivă oameni buni, voi l-ați lăsa pe Biden să facă pe șoferul Uber, spre exemplu?”.

Iar întrebările și uimirile vin una după alta, odată cu plasarea imaginară a lui Biden, posibilul ”șef al lumii libere”, în diverse situații cvasi-limită cotidiene:

- ”Ați avea curajul să porniți cu el la drum știindu-l la volan?

- L-ați lăsa să vă administreze o afacere?

- Ați dormi liniștiți daca i-ați spune, așa, ca unui bunic, să aibă grijă să nu uite să stingă focul la cuptor înainte de culcare?

Ori, toate aceste întrebări se adună într-una de revoltă: ”Cum naiba să poată fi Biden președintele SUA?!”.

”Omul e incapabil să-și administreze optim propria existență, cum ar putea fi capabil să conducă imperiul american? Mai ales in această perioada atât de complicată!”, scrie… șocat Robert Turcescu.

Încheierea… s-ar putea să conțină o ipoteză greșită, din păcate: ”Din fericire, Trump va fi președintele SUA pentru încă patru ani, chiar dacă până la oficializarea acestui rezultat electoral vor mai trece niște zile complicate”.

Așteptăm urmarea acestui comentariu, în contextul rezultatului final al alegerilor din SUA.

786
Tagurile:
președinte SUA, Joe Biden, Robert Turcescu
Ion Chicu

Ziua Națională a României - mesajul premierului Ion Chicu

16
Prim-ministrul român Ludovic Orban a primit mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a României de la premierul Ion Chicu.

Mesaj de felicitare și mulțumiri pentru sprijinul României acordat Repubicii Moldova a adresat prim-ministrul Ion Chicu omologului său de la București, cu ocazia Zileni Naționale a României. În mesajul său, Ion Chicu a felicitat poporul român cu această ocazie și a dorit tuturor românilor sănătate, bunăstare, succes și un viitor prosper.

„În numele Guvernului şi al meu personal, Vă adresez cele mai sincere felicitări şi urări de bine cu ocazia Zilei Naționale a României. Pe lângă urările de prosperitate venim și cu mulțumiri pentru sprijinul frățesc de care am beneficiat pe parcursul mai multor ani și, în mod special, în acest an marcat de mai multe crize. Mulțumesc poporului român care este mereu aproape de noi și mizăm în continuare pe suportul acordat Republicii Moldova în calea integrării europene”, este precizat în mesajul oficial al lui Ion Chicu.

Ziua Naţională a României este sărbătorită, în fiecare an, începând din 1990, la data de 1 Decembrie. În acest an, în contextul pandemiei de COVID-19, Ziua Naţională va fi marcată la nivelul întregii Românii cu respectarea măsurilor de prevenire şi limitare a răspândirii noului coronavirus, în unele cazuri evenimentele  vor avea loc exclusiv online.

16
Tagurile:
Mesaj, Ion Chicu, Ziua Națională a României

Загрузка...
Întrevedere cu Președintele Republicii Moldova, domnul Igor Dodon

Mesajul lui Igor Dodon pentru poporul român de 1 decembrie

117
Președintele Republicii Moldova a dresat un mesaj de felicitare poporului român cu ocazia Zilei Naționale.

CHIȘINĂU, 1 dec – Sputnik. În numele cetățenilor Republicii Moldova, dar și al său personal, președintele țării, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare omologului său de la București și întregului popor român, cu ocazia Zilei Naționale a României. În mesajul său, Dodon a reiterat sprijinul României pentru Republica Moldova.

„În context festiv, țin să remarc, cu gratitudine, asistența valoroasă oferită de România, inclusiv prin implementarea proiectelor bilaterale sectoriale, cu beneficii importante pentru Republica Moldova. Rămân optimist privind perspectiva dinamizării și extinderii relațiilor speciale moldo-române, bazate pe comuniunea de limbă, cultură, istorie și pe interesul reciproc avantajos al statelor noastre”, este menționat în mesajul oficial al lui Igor Dodon.

Șeful statului moldovean a transmis poporului român urări de sănătate, bunăstare şi prosperitate, succes și progres continuu.

Ziua Naţională a României este sărbătorită, în fiecare an, începând din 1990, la data de 1 Decembrie. În acest an, în contextul pandemiei de COVID-19, Ziua Naţională va fi marcată la nivelul întregii Românii cu respectarea măsurilor de prevenire şi limitare a răspândirii noului coronavirus, în unele cazuri evenimentele  vor avea loc exclusiv online.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

117
Tagurile:
Ziua Națională a României, 1 decembrie, Klaus Iohannis, Mesaj, Igor Dodon

Загрузка...

Lăsat spre nimicire talibanilor: SUA părăsesc Afganistanul

0
(reînnoit 09:15 01.12.2020)
SUA și-au închis cel puțin 10 baze militare din Afganistan după semnarea acordului cu mișcarea ”Taliban” (interzisă în Rusia). Acest lucru a fost anunțat de The Washington Post, citând oficiali americani și afgani anonimi.

Potrivit publicației, bazele închise sunt situate în provinciile marcate de instabilitate din Afganistan. SUA și talibanii au semnat un acord de pace istoric în februarie 2020.

Potrivit uneia dintre condiții, americanii s-au angajat să-și retragă trupele din țară în termen de 14 luni de la semnarea tratatului.

Anterior, președintele Donald Trump a anunțat că Statele Unite vor reduce semnificativ numărul trupelor americane în Afganistan. Potrivit oficialilor, până la jumătatea lunii ianuarie, numărul acestora ar putea fi redus de la 5.000 la 2.500.

0
Tagurile:
video, SUA, Afganistan

Загрузка...