Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici, cele mai clare capete de acuzare anti-Iohannis

735
De citit: Eugen Teodorovici a întocmit un adevărat rechizitoriu – complet și concis, totodată! – în care pune pe tapet capete clare de acuzare pentru Iohannis.

BUCUREȘTI, 4 nov – Sputnik. Cu precizia unui om de cifre, fostul șef al Finanțelor, Eugen Teodorovici, pune în fața opiniei publice un rechizitoriu al ultimei ”guvernări Iohannis”.

Sau, cum spune Teodorovici, ”după "guvernul meu ZERO" din 2016, #Iohannis se zbate să ascundă gunoiul lăsat de "guvernul meu PRAF" din 2020”.

Iată, clar și concis, bilanțul ”PRAF al UNUI AN de guvernare PNL-istă”, pe care îl redăm fără comentarii, pentru că nu sunt necesare:

-”a închis țara când aveam puțin peste 100 de cazuri de infectări pe zi, iar azi, la aproape 8.000 de infectați și peste 100 de morți pe zi, ne cere - fără NICIO remușcare - să ieșim la vot”;

-”a transformat dreptul la sănătate și educație al fiecărui om într-un privilegiu ce se cuvine NUMAI "protejaților săi"”;

-”a distrus economia, a închis zeci de mii de firme, a falimentat alte mii și a trimis sute de mii de oameni în șomaj, iar ACUM se pregătește cu sârg, pe ascuns, să dea LOVITURA finală mediului de afaceri românesc și salariaților, prin majorări de taxe și impozite”;

-”a închis școlile, teatrele și bisericile, a lovit FĂRĂ MILĂ în ființa neamului românesc, dar a păstrat deschise ... păcănelele”;

-”nu a testat populația atunci când trebuia să o facă, iar acum va decide cine să trăiască și cine să MOARĂ în România”;

-”a jucat Constituția în picioare și a dispus, ca un SATRAP, de drepturile cetățenilor acestei țări”;

-”a promis măști pentru persoanele defavorizate și tablete pentru copii, a promis măriri de pensii și de salarii, dar NU le-a mai acordat NICIODATĂ - În schimb, s-a înhăitat cu interlopii în acte și fapte de CORUPȚIE”;

-”a promovat în funcții TRĂDĂTORI, falsificatori de diplome, proști, infractori, corupți și analfabeți funcțional”;

-”a jefuit la drumul mare banii publici și ne-a îndatorat pe generații, iar acum se ascunde ca un tâlhar de instituțiile statului și de presă, ca să nu dea socoteală pentru GĂURILE NEGRE din buget și pentru datoriile făcute în numele nostru, în numele poporului român”;

-”a MINȚIT și a MANIPULAT oamenii de bună credință care au respectat cu sfințenie regulile de protecție împotriva pandemiei”.

Este de observat că aceste acuzații nu vin (numai) de la PSD, ci multe sunt expuse de asociații patronale și profesionale, de salariați, de mass media – ba chiar și de publicații care, până acum au fost favorabile președintelui.

Ori, asta se întâmplă, după cum spunea și Marcel Ciolacu, pentru că Iohannis girează personal faptele guvernului PNL  - printre care și afacerile cu măști și materiale sanitare… și multe altele.

Teodorovici trage o concluzie care poate fi considerată tendențioasă politic: ”în numai 1 AN de guvernare PNL-istă, ”guvernul meu” a făcut România PRAF‼️”. Dar poate fi și contrazisă? Sau se poate apăra Iohannis cu formula ”universală” – ”de vină e PSD!”?...

735
Tagurile:
Klaus Iohannis, Eugen Teodorovici
Tematic
Eugen Teodorovici, atac devastator și concret la PNL!
Teodorovici, NUCLEARĂ spre Bruxelles: obligație sau interes?
Teodorovici, îndemn fără precedent, reacție de excepție!
Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici: ”Cîțu a ajuns etalon de BATJOCURĂ și SFIDARE!”

16
(reînnoit 07:05 24.11.2020)
Fostul ministru al Finanțelor îl desființează pe Florin Cîțu, după ce acesta s-a pus singur într-o situație penibilă participând la un fel de manifestare în fața sediului central al PSD

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Între Eugen Orlando Teodorovici și Florin Cîțu există o rivalitate firească – însă prin care s-a văzut și un anume respect pe care cei doi finanțiști îl au unul față de celălalt, în ciuda vorbelor dure aruncate.

Ei bine, după ce Florin Cîțu și-a lăsat pentru câteva ore fotoliul celui mai important minister pentru a participa la un soi de manifestare în fața sediului PSD, Teodorovici îi transmite un mesaj de reproș.

”Decât să se vândă electoral în fața sediului PSD pentru câteva voturi, mai bine își punea biroul de ministru-sinistru AFARĂ, în fața ministerului sau a guvernului, să lucreze acolo, în frig, o zi întreagă‼️”, scrie Teodorovici.

De să facă asta Cîțu? ”Așa, într-un gest de SOLIDARITATE cu bieții oameni alungați din piețele acoperite și obligați să-și vândă produsele AFARĂ, în frig, pe caldarâm‼”, spune Teodorovici.

De aici și concluzia scurtului mesaj: ce așteptări mai pot avea românii, confruntați cu atâtea probleme, de la personaje atât de ridicole?

”Dacă pentru #WERNER, #LuCOVID și întregul guvern #PeNaL, modelul de "FANTASTIK" al lui Cîțu a ajuns etalon de BATJOCURĂ și SFIDARE publică, exemplu de MAIMUȚĂREALĂ și GROBIANISM într-un moment deloc relaxat și ușor pentru România și pentru Europa, nu știu ce așteptări mai pot avea cetățenii români, oamenii simpli, cu griji prea mari ca să-i mai poată urmări și pe SALTIMBANCII de la guvernare‼️”, a scris Eugen Teodorovici.
16
Tagurile:
Florin Cîţu, Eugen Teodorovici

Загрузка...
Marcel Ciocalu, PSD

NUCLEARA: Ciolacu a demisionat la comanda lui Iohannis?!

93
(reînnoit 07:02 24.11.2020)
Acțiunea lui Marcel Ciolacu este una tipică, de manual, pentru abaterea atenției opiniei publice, într-un moment extrem de dificil… pentru Iohannis! Ciolacu a comis însă o greșeală

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Seara de ieri a fost marcată de o ciudată decizie a lui Marcel Ciolacu – urmată, ca și când era așteptată, de cele ale PNL și USR.

Concret, Marcel Ciolacu a anunțat că a decis să demisioneze din postura de deputat cu o zi înainte de încheierea actualului mandat pentru a nu beneficia de  ”pensia specială” parlamentară.

”Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi #demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a #nu beneficia de #pensiespecială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum”, a transmis Ciolacu.

Populismul lui Ciolacu este evident, pentru că aceste ”pensii” se obțin NUMAI în baza unei cereri ce poate fi depusă NUMAI în momentul împlinirii vârstei de pensionare. Ori, dacă un fost parlamentar „moral” precum Ciolacu sau cei din USR vor să nu ia pensie – nu fac cerere! Eventual dau o declarație notarială de renunțare!

Aici se vede și greșeala comisă de Ciolacu – parlamentarii nu au ”pensii speciale” – ci ”indemnizații de vârstă”, cu diferențe majore față de statul unei ”pensii”. Desigur, Ciolacu știe asta – iar faptul că a făcut această ”greșeală” deconspiră un posibil adevăr din spatele demersului.

Concret, ”greșeala” de a folosi o sintagmă populistă arată că a vrut să atragă atenția publicului – conștient fiind că va declanșa un adevărat război al declarațiilor (populiștilor) din PNL și USR.

Întrebarea este – ce nevoie avea Ciolacu și PSD de un subiect stupid, lipsit de orice importanță, exact când deasupra lui Iohannis și PNL fulgerau și trăsneau nemulțumirile legate de pandemie, restricții și economie?! Mai nou – și cele legate de vaccinare, capitol la care tot mai multă lume înțelege că Iohannis bate câmpii, fără a avea ceva clar și concret!

În plus, pentru electorat PSD nu contează teme precum ”pensii speciale”, ”corupție” sau ”baroni”, ele fiind ale inamicilor politici – iar pentru cei neutri, PSD nu e credibil când apare cu prostii populiste ale USR și Iohannis!

Deci, care a fost scopul lui Marcel Ciolacu și al acoliților săi, gen puștiul de la Timișoara, dacă PSD-ului nu îi folosește fanfaronada în cauză? Pare a fi unul singur: DIVERSIUNEA; abaterea atenției de la problemele grave ale momentului!

Care este însă efectul demersului lui Ciolacu și cui îi folosește?

Fără nici un dubiu, folosește lui Iohannis, Guvernului PNL și autorităților anti-Covid!

Adică exact când toți aceștia se aflau sub tirul întrebărilor și criticilor medicilor și cetățenilor – ba chiar și ale celor din USR și PMP – chiar atunci vine și Ciolacu cu DIVERSIUNEA! Cu abaterea atenției – chiar pentru scurt timp – de la probleme grave!

Așa cum menționam, PNL a reacționat imediat, ca și cum era pregătit, USR a trebuit să intervină, că e tema (aberația!) lor – și uite așa a iscat Ciolacu un iureș steril, aparent fără sens! Pentru care Iohannis și Orban trebuie să-i mulțumească!

De fapt, Ciolacu le-a dat posibilitatea celor din PNL să (contra)atace PSD într-un subiect care interesează un public radicalizat, care mai curând ar fi votat cu USR – deci poate ajuta PNL să mai câștige câțiva posibili votanți USR!

În schimb, unde sunt acțiunile PSD în instanță pentru aflarea adevărului în cazul achiziției de materiale, unde sunt comisiile parlamentare pentru măsurile greșite care au dus la creșterea infectărilor, de ce nu sunt preluate dezvăluirile presei în cazurile atâtor angajați în sistem – sau chiar în cazul combinațiilor lui Orban? 

De fapt, privind panoplia armelor oferite de presă anul acesta prin investigații – observăm că PSD Ciolacu NU a preluat niciuna! De parcă ar fi fost ei cei atacați – nu PNL!

În concluzie, prin demersul făcut de Ciolacu este evident o diversiune care îi folosește lui Iohannis și guvernului PNL – și care se înscrie în continuarea votului pe care PSD Ciolacu l-a dat PNL, de fiecare dată când a avut nevoie.

93
Tagurile:
Demisie, Klaus Iohannis, PSD, Marcel Ciolacu
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...