Klaus Iohannis

Iohannis a primit o poreclă… în China: ”Doctor Infecție”!

362
Președintele Iohannis este criticat pentru atitudinea sa în privința pandemiei și a decizie de a ține alegeri.

BUCUREȘTI, 4 nov – Sputnik. Supus unor blocaje pe medii de socializare, reputatul jurnalist român de la Beijing, Dan Tomozei Dimian, nu renunță la articolele dure la adresa lui Iohannis.

Sibian de origine, Dan Tomozei este unul dintre cei mai vechi și consecvenți critici ai lui Iohannis, iar acum i-a adăugat o poreclă: ”Doctor Infecție!”.

”Le știe pe toate! Și este normal să fie așa, pentru că a descoperit până și motivul pentru care noaptea este … întuneric. Doar este profesor de fizică de școală generală. Cum să nu știe?”, justifică Tomozei, ironic, porecla.

Ziaristul a constatat că Iohannis se bagă în absolut orice – ”Și iarăși este normal să fie așa, pentru că a intrat în case care nu i-au aparținut și avem dovada că nu a pățit absolut nimic - doar este dator statului 340.000 de euro. Cum să nu se bage?”

Iohannis este ”specialist în COVID-19”, adaugă Tomozei, argumentând – ”cum să nu fie, câtă vreme sub „măiastra” lui conducere România este în vârful ierarhiei?”. Al ierarhiei situației grave, desigur!

”Este drept că Doctor Infecție a uimit prin sinceritate împărțind meritele”, observă cu obiectivitate Dan Tomozei! ”El și guvernului lui iau decizii, taie și spânzură, conduc țara, dar vinovat este… PSD!”

Totodată, constată, ziaristul, ”sub perfecta, premiata și medaliata conducere a Doctorului Infecție, România se prăbușește economic, social, medical, educațional, în timp ce nivelul de siguranță al cetățeanului a devenit critic”.

”Firește, vinovată este mârțoaga PSD care cu cât este mai lovită și încărcată cu balast, cu atât Ciolacu se roagă să primească picioare în coastele prin care se citesc gradele … imposturii!”, remarcă Dan Tomozei.

Ziaristul de la Beijing observă o altă coincidență șocantă - cu cât  Guvernul PNL ”a dus și continuă să afunde România în dezastrul”, cu atât ”Doctor Infecție este mulțumit, chiar fericit”!…

În acest sens, Dan Tomozei îl citează pe Iohannis: ”Din fericire, acum în pandemie, este PNL la guvernare și împreună cu mine căutăm și găsim măsurile adecvate, găsim proiecte, găsim oportunități pentru a preveni răspândirea acestei boli și pentru a găsi metodele cele mai bune pentru a trata bolnavii”.

”Cât de adecvat este Doctor Infecție la realitatea tot mai sumbră aproape că nu mai contează”, conchide ziaristul. ”Cu PNL la guvernare și Doctor Infecție la președinție, duet aflat sub directa coordonare a tâlharului nenorocit american, România merge spre dezastru”.

Un dezastru care, consideră logic Dan Tomozei, în mod firesc trebuie continuat ”nu doar cu organizarea alegerilor în Decembrie cu orice chip, ci mai ales cu PNL la putere”. Pentru că… ”Doctor Infecție știe din Octombrie cine va fi învingător”

“Iar despre cine va câștiga alegerile, eu cred că alegerile vor fi câștigate de PNL”, a declarat Iohannis, alias ”Doctor Infecție”.

Ca atare, concluzia lui Dan Tomozei este tragică: ”Țara este sufocată de epidemie, de sărăcie, de interdicții și lipsă de soluții, de minima speranță în ziua de mâine … și cu toate acestea, Doctor Infecție este, așa cum declară, fericit că EL și guvernul lui este la putere!”.

Așa cum menționam, reputatul jurnalist român de la Radio China Internațional este supus cenzurii Facebook, fiind mereu blocat în ultima vreme. Desigur, nu același lucru se întâmplă cu ziariști români care lucrează pentru Occident, chiar dacă unii au transmis de aici știri false sau proferează atacuri violente și jigniri.

Articol citat aici, precum și alte texte ale lui Dan Tomozei Dimian le puteți citi pe blogul personal.

362
Tagurile:
China, Klaus Iohannis
Tematic
SUA l-au scăpat pe Iohannis de cea mai mare încurcătură!
Iohannis, sfidare totală în cazul epidemiei COVID!
Iohannis – mutarea serii! Schimbă total direcția!
Iohannis, la 5 ani de la tragedia de la Colectiv
Iohannis, apel către români: de ce au nevoie orașele
Nicușor Dan

Alfred Bulai: “Nicușor e un pion, rezultatul unui CARCALETE”

161
(reînnoit 19:46 29.11.2020)
Reputatul sociolog Alfred Bulai a vorbit în termeni duri despre situația politico-electorală din 2020, dând exemplu pe Nicușor Dan, dar și situația acestuia, ca primar al Capitalei

BUCUREȘTI, 29 nov – Sputnik. Unul dintre cei mai cunoscuți sociologi și analiști sistemici români, profesorul Alfred Bulai a analizat în termeni duri ceea ce se petrece în anul electoral 2020 în România.

”Este un record absolut - pentru prima dată în perioada post-decembristă, cred că pentru prima dată în istoria României în perioada post-decembristă avem o campanie electorală discretă, adică nici nu a existat o campanie electorală, nici măcar la nivelul celei de la locale”, spune dr. Bulai.

Alfred Bulai consideră că dacă la nivel local a existat un interes direct al primarilor care ”s-au zbătut în teritoriu” iar ”lumea a mai știut că există campanie”, în schimb acum, nivelul național ”nu mai există aceeași miză”.

Mai mult, analistul a remarcat un aspect uluitor: refuzul de a participa la dezbateri! ”Am văzut că televiziunile au încercat să scoată ceva, doar că mare lucru nu se poate face pentru că există refuzul participării la dezbateri”, a declarat Alfred Bulai la ”Interviurile DC NEWS”. 

Astfel, în lipsa dezbaterilor, a comparațiilor directe, a dezamăgirii și dezinteresului public, s-a ajuns la formule de tip Nicușor Dan.

”Nicușor Dan a fost rezultatul unui concurs de împrejurări, al unui joc politic în care el a fost un pion”, spune Bulai, care consideră că „rezultatul la locale la București, pentru mine, e o mărturie a situației electorale din țară... e un carcalete în București”.

Ori, rezultatul, Nicușor Dan, e ”al nimănui”, spune sociologul, care prevede „delimitări” politice în viitor.

”Nicușor Dan e al nimănui, atenție, pentru că în momentul în care va fi călărit, pentru că va face prostii, va exista corupție în viitor, ambele partide mama (PNL și USR) se vor dezice, se vor delimita, nu au nicio treabă!...”, a consideră Alfred Bulai.
161
Tagurile:
Nicușor Dan
Tematic
Nicușor Dan a depus jurământul de primar
Nicușor Dan, vești rele pentru bucureșteni: înghețăm în case?
Nicușor Dan s-a compromis total! Cea mai stupidă decizie!
Cât vor mai fi închise școlile în București - Nicușor Dan

Загрузка...
Ludovic Orban, Klaus Iohannis şi Rareş Bogdan, PNL

EXPLOZIV: Sondaje interne relevă situația riscantă a PNL

260
Liberalii sunt într-o situație mai grea decât oricare partid de guvernământ de până acum – iar faptul este recunoscut chiar de la nivel de vârf

BUCUREȘTI, 20 dec – Sputnik. Ultima săptămână înaintea alegerilor aduce după sine calcule de ultimă oră – în condițiile în care nu se mai comandă sondaje care să fie prezentate publicului.

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD a renunțat la sondaje și lucrează pe ”focus grupuri” – iar PNL face sondaje interne, dar nu le prezintă. În schimb, răzbat date din aceste sondaje.

Una din vocile PNL, controversatul Rareș Bogdan a anunțat azi, la Antena 3, că ar exista trei sondaje (interne) în care PNL este cu numai câteva procente în fața celor de la PSD – dar, atenție, PNL se situează sub 30 în două dintre ele!

De altfel, nici obiectivul PNL nu este prea îndrăzneț: ”Obiectivul nostru este să luăm peste 30%”, a declarat ciudat Rareș Bogdan.

”Din păcate, prezența la vot va fi spre 37%, chiar mai scăzută”, recunoaște europarlamentarul. ”În acest moment, PNL se află la 3-4 procente în fața PSD și la 8-10 procente în fața USR”.

Deci, din datele PNL și dacă Rareș Bogdan stă bine cu aritmetica, ar rezulta că USR ajunge cam la 20%! Ceea ce duce la o situație incomodă pentru PNL!

Despre ceilalți participanți, Rareș Bogdan îi vede la limita parlamentară: ”Celor de la PMP le doresc succes, iar domnul Ponta trebuie să se întrebuințeze ca să intre în Parlament”.

Într-o altă intervenție, la B1 TV, Rareș Bogdan a confirmat prezența la vot: ”undeva între 36% și 38% - dar pot apărea surprize”.

”Avem clar Partidul Național Liberal, dacă activul nostru format din 245.000 de oameni înțelege importanța acestor alegeri, fără probleme vom realiza un scor istoric între 29% și 32%, în funcție de mobilizare, în funcție de prezența la vot”, a spus Rareș Bogdan.

Prim vicepreședintele PNL spune că se așteaptă ca ”pe baza mobilizării și a personalităților, în frunte cu Cristian Diaconescu, Traian Băsescu, Eugen Tomac, PMP să intre în Parlament cu un scor de 6-7%”.

”USR obține un scor în jurul a 20%, și practic să avem o majoritate stabilă, pe locuri parlamentare, de peste 60%, și practic stânga să nu aibă mai mult de 30-35%, respectiv PSD și Pro România domnului Ponta”, a declarat Rareș Bogdan.

EI, aici Rareș Bogdan ori nu știe ce vorbește – ori nu știm noi pentru CINE vorbește! Pentru că a vorbi de ”stabilitate” cu Traian Băsescu partener înseamnă că nu cunoști istoria politicii românești!

Dacă adăugăm și USR, care în aceste zile s-a dezlănțuit împotriva PNL cu o furie demnă de vechiul PRM, ei bine  vom vedea că ”majoritatea stabilă” a lui Rareș Bogdan seamănă cu un butoi cu pulbere ținut în brațe de trei fumători!

Mai mult, spre deosebire de alte partide care au condus majoritatea guvernamentală, PNL este un partid fără personalități – singurele care le au (Ciucă, Aurescu, Predoiu) neavând nicio importanță în bătălia politică internă.

În concluzie, sondajele interne ale PNL, dacă sunt în paradigma expusă de Rareș Bogdan, dau la iveală cea mai grea și instabilă situație a unui partid lider al unei coaliții de guvernământ de până acum!

Pe de altă parte, calcule interne ale PSD arată clar că social democrații sunt în urcare – și sunt șanse mari să depășească PNL, trecând pragul de 30%!

Ori, în aceste condiții, situația pe care am anticipat-o în ultimele analize Sputnik este că se va ajunge – direct după alegeri, sau la foarte scurt timp! – la o guvernarea minoritară PNL, cu ”opoziție constructivă” a PSD, adică o susținere mascată, în genul perioadei 2006 – 2008, a guvernării PNL Tăriceanu, cu Orban… ministru al Transporturilor.

260
Tagurile:
Sondaj, PNL
Tematic
Nou Sondaj pe partide: ”ghiveciul” ecologist produce surpriza
Sondaj de ultimă oră: câtă încredere au românii în Bruxelles
Bomba din sondaje: PSD ar fi la egalitate cu PNL!

Загрузка...

„Plânsul” naturii? Un ozor neobișnuit a apărut pe un rezervor din Nijni Novgorod

0
Un mic lac se află sub telefericul care leagă Nijni Novgorod de orașul-satelit Bor, pe malul opus al Volgăi.

Recent, acest bazin a atras atenția cetățenilor - apa din lac a înghețat, iar pe gheață s-a format o imagine asemănătoare cu un chip care țipă: puteți vedea contururile capului, ochilor și gurii deschise. Figura de gheață le-a amintit unor localnici de tabloul „Țipătul” al artistului expresionist norvegian Edvard Munch, în timp ce alții au găsit că contururile aminteau mai degrabă un cap de extraterestru

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...