Floriana Jucan

Floriana Jucan, mesaj fulminant pentru Iohannis și Orban

1210
(reînnoit 06:47 04.11.2020)
Un mesaj fulminant și superb totodată, o reacție la acțiunile care au revoltat mulți români în ultimele zile

BUCUREȘTI, 4 nov – Sputnik. Jurnalista și scriitoarea Floriana Jucan reacționează în felul său unic – irezistibil și direct la țintă – la faptul care revoltă tot mai mulți români: controalele făcute de polițiști și jandarmi în biserici și case de rugăciune!

Au scris despre asta avocați de prestigiu, denunțând ilegalitatea acțiunilor MAI – fără mandat, în spații private! – dar textul scurt și frumos al talentatei scriitoare și, totodată, realmente credincioasei femei, este pur și simplu irezistibil.

Sau ”fulminant”, după cum am titrat, pentru că sunt convins că ar putea avea un efect asupra adresanților – ”Domnule Iohannis, Domnule Orban”, dar mai ales asupra celor din urmă pe listă – ”Domnule Vela, stimați polițiști”. 

”NU mai vânați și nu mai hăituiți oamenii prin biserici că răzbunarea lui Dumnezeu e foarte creativă... dincolo de tot ceea ce poate concepe mintea voastră umană...”, scrie Florian Jucan.

În contrapartidă, ziarista le pune în față situația din penitenciare: ”țineți deținuții câte 50 într-o cameră și nu vă mai pasă că se îmbolnăvesc, pentru că acolo nu vede nimeni!”.

Ori, în această situație, demnitarii sunt de vină că ”Ați făcut din polițiști și din jandarmi ținta urii tuturor!”.

Finalul este însă cel despre care chiar se poate spune că este irezistibil – citiți-l, atenți la nuanțe:  

”Nu luați oamenilor liniștea pe care le-o dă Rugăciunea și ultima speranță pe care le-o dă Credința! Ceva ce nu puteți pricepe...”.

Un singur comentariu: sunt mulți oameni care lucrează cu devotament în zona militară – fie în armată, jandarmerie sau servicii, care sunt cu adevărat credincioși. De fapt, jurământul militar nu poate fi despărțit de credință, pentru că include jertfa de sine! Sau… poate tocmai asta urmărește cineva, să îndepărteze militarul de credința în Dumnezeu?

Vorba Patriarhului – ”Au mai încercat și alții…”.

1210
Tagurile:
Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Mesaj, Floriana Jucan
Marcel Ciolacu, PSD

Premieră: PSD atacă la CNA intervențiile lui Iohannis

43
(reînnoit 16:19 25.11.2020)
Social democrații au depus o sesizare la CNA prin care cer o ”decizie de îndrumare” pentru posturile TV și radio care preiau intervențiile lui Iohannis în cadrul campaniei electorale.

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputni. PSD a sesizat CNA, solicitând o decizie de îndrumare către radiodifuzori privind transmiterea declarațiilor lui Iohannis.

Astfel, PSD cere ca intervențiile președintelui Iohannis din timpul campaniei electorale să fie ”calculate corespunzător în cadrul timpului de emisie acordat Partidului Național Liberal”.

Acțiunea PSD este logică – având în vedere conținutul electoral al declarațiilor președintelui, adică susținerea fățișă a PNL și atacuri virulente la adresa PSD, principalul rival politic al PNL!

Din solicitarea către președintele CNA, Monica Gubernat, reținem că PSD se defineșțte ca ”persoană juridică afectată în mod direct prin încălcarea legislației audiovizuale”.

PSD reclamă că ”intervenția live a Președintelui a avut un caracter electoral, fiind difuzată, contrar dispozițiilor imperative conținute în art. 5 alin. (1) din Decizia CNA nr. 603 din 21 octombrie 2020”.

”Live-ul președintelui Klaus Iohannis, având ca pretext celebrarea unui an de la alegerile prezidențiale din 2019, a fost difuzat în cadrul unei emisiuni informative, nu într-o emisiune electorală, iar materialul difuzat nu prezintă activități ale președintelui, ci mesaje electorale fățișe, directe, pentru și în favoarea Partidului Național Liberal, însă vădit denigratoare la adresa altui competitor electoral, în speță subscrisa entitate politică PSD”, se arată în plângere.

PSD atrage atenția și la încălcarea art. 80 din Constituție, care ”interzice în mod expres Președintelui implicarea în campania electorală, prin excluderea sa din sfera afilierii politice, rolul său fiind eminamente de mediator”.

”Totodată, prin această intervenție care a avut loc live dl. Klaus Iohannis a pus în dificultate radio-difuzorii întrucât o emisiune aparent informativă despre activitatea președintelui s-a convertit brusc într-o emisiune electorală, împiedicându-i să își respecte astfel obligațiile asumate prin documentele depuse la CNA privind modul în care reflectă în grila de programe campania electorală”, scrie PSD.

De asemenea, PSD reclamă că discursul lui Klaus Iohannis este ”în mod clar material de propagandă electorală” deoarece ”se referă în mod direct la un candidat sau partid politic care participă la alegeri sau referendum, clar identificat, este utilizat în perioada campaniei electorale, stabilită potrivit legilor privitoare la organizarea alegerilor, are obiectiv electoral, se adresează publicului larg și depăşeşte limitele activităţii jurnalistice de informare a publicului”.

Se poate concluziona deci că prin intervenția live a președintelui Klaus Iohannis ”acesta a obținut, în fapt, în mod ilicit, pentru PNL, timpi de emisie suplimentari pentru emisiuni electorale, cu încălcarea art. 8 alin 3 din Decizia CNA nr. 603 din 21 octombrie 2020”.

În același timp, discursul președintelui Iohannis ”a pus în pericol ordinea constituțională, încălcându-se astfel art. 8 alin 2 lit a) din Decizia CNA nr. 603 / 2020”.

Tot prin discursul președintelui ”s-au diseminat în spațiul public mesaje vădit tendențioase și mincinoase la adresa PSD și care încalcă în mod flagrant atât ordinea constituțională cât și legislația audiovizuală”, acuză PSD.

În final, PSD atrage atenția că, pentru a avea alegeri corecte, ”transmiterea unui mesaj electoral legal, corect și responsabil către alegători este esențial”.

”Prin urmare, vă solicităm, în baza art.8 alin 3 Decizia CNA nr. 603 / 2020, să emiteți o decizie de îndrumare către radiodifuzori prin care intervențiile președintelui Iohannis la organismele de radiodifuziune din timpul campaniei electorale să fie calculate corespunzător în cadrul timpului de emisie acordat Partidului Național Liberal”, transmite PSD, sub semnătura președintelui Marcel Ciolacu.

43
Tagurile:
PSD
Tematic
Zamfir, reacție puternică după insultele Caramitru! PSD tace…
Replici dure în Parlament între Orban și PSD
PSD și-a lansat programul și Guvernul din umbră

Загрузка...
Adrian Năstase

Dr.Năstase: ”E clar, Iohannis are nevoie de un medicament!”

103
(reînnoit 15:18 25.11.2020)
Un text de excepție: fondatorul PSD reacționează după atacurile lui Klaus Iohannis la adresa social democraților – și încălcările repetate ale Constituției

BUCUREȘTI, 25 nov- Sputnik. Fostul premier și președinte al PSD, Adrian Năstase, intervine după atacurile violente de ieri comise de Iohannis la adresa social democraților.

”Ceea ce face Iohannis, în această campanie electorală, este inadmisibil”, spune ferm Năstase, care consideră că ”Prin atitudinea lui și prin declarațiile pe care le face, el discreditează instituția de Președinte al României”.

Problema este… ce se poate face cu acest președinte care nu înțelege să respecte Constituția? Adrian Năstase spune că există o sigură soluție – votul din decembrie.

”De aceea, vă îndemn, încă o dată, mergeți la vot, înțelegând că prin votul vostru veți da și un vot de neîncredere pentru Iohannis”, spune Năstase.

Pe de altă parte, fostul premier recunoaște că suspendarea ar fi măsura potrivită în cazul lui Iohannis…

”Într-o situație normală, pentru o astfel de atitudine de sfidare a Constituției, el ar fi trebuit suspendat”, subliniază Năstase, regretând că ”din păcate, acum, nu are cine să facă acest lucru”.

Reproducând textul discursului lui Iohannis, Năstase face alte câteva comentarii interesante.

De exemplu, la afirmația ”PSD a demonstrat că nu este capabil să se schimbe”, Adrian Năstase comentează:

”Aici intră în contradicție cu Vasile Dancu, în opinia căruia PSD s-a schimbat, deși cu ajutorul DNA” – deci o împunsătură la adresa noului ”ideolog”, Vasile Dâncu, cel care, ne amintim, performa cântecele deocheate pentru a o distra pe Laura Kovesi!...

La afirmația prezidențială – ”în 2016, România a intrat într-una dintre cele mai negre perioade ale istoriei sale recente”, Adrian Năstase e de părere că ”50% e adevărat”, deoarece ”în doi ani din patru au funcționat guvernele lui Iohannis”.

Și, în fine, față de tot ce a spus Klaus Iohannis, Năstase e de părere că regele Carol al II-lea ”ar fi fost, probabil, mândru de acest discurs”.

Ironic, Adrian Năstase menționează în final - ”pare că Iohannis nu a fost informat - 1. că în 6 decembrie vor fi alegeri, 2. și că aceste alegeri sunt pentru parlament și nu pentru președinte”.

”Oricum, este clar că Iohannis are nevoie de un medicament electoral, pe care vă rog să i-l administrați!”, încheie Adrian Năstase comentariul de pe blogul personal, text publicat sub un titlu fără echivoc: ”Votul din 6 decembrie va fi un vot de neîncredere în Iohannis”.

103
Tagurile:
Adrian Năstase
Tematic
Năstase dezvăluie efectele alegerilor din SUA pentru români
Adrian Năstase și montajul din spatele prăbușirii României
Năstase cere demisia președintelui CEC și ministrului de Externe

Загрузка...
Serghei Lavrov și Fuad Hussein

Lavrov: SUA nu mai intervină în Orientul Mijlociu

0
Statele Unite trebuie să evite orice amestec în problemele din Orientul Mijlociu, pentru a nu crea noi amenințări pentru statele din această regiune, consideră Lavrov.

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, consideră că este foarte important ca SUA să evite în viitor orice “aventuri” în Orientul Mijlociu, care ar putea să creeze amenințări pentru întreaga regiune.

“Amestecul SUA și a aliaților lor în Irak, Siria, Libia nu a îmbunătățit cu nimic viața din aceste țări. Doar a creat probleme, pe care cetățenii acestor state, respectiv, politicienii și guvernele sunt nevoiți să le depășească”, a declarat diplomatul rus în cadrul unei conferințe de presă, susținute după o întrevedere cu omologul său irakian, Fuad Hussein.

“Desigur, e important ca în viitor conducerea americană să evite astfel de aventuri externe, cu atât mai mult, aventuri care aduc niște amenințări pentru toți din această regiune”, a subliniat Lavrov.

0
Tagurile:
Orientul Mijlociu, Serhei Lavrov
Tematic
Lavrov a discutat cu Maas despre cazul lui Navalnîi
Lavrov: SUA să se preocupe mai puțin de alegerile din alte țări
Lavrov: Rusia a introdus sancțiuni de răspuns împotriva UE
Lavrov s-a întâlnit cu ministrul armean de externe

Загрузка...