Ludovic Orban și Benjamin Netanyahu

Ierusalim: PROBLEME din spatele întâlnirii Orban - Netanyahu

718
(reînnoit 16:09 03.11.2020)
Vizita oficială în Israel survine într-un moment dificil – și are o agendă care nu justifică această deplasare grăbită și riscantă. În schimb, agenda întâlnirilor dă în vileag multe aspecte despre care nu se vorbește .

BUCUREȘTI, 3 nov – Sputnik. Întâlnire oficială de grad zero la Ierusalim, unde premierul Benjamin Netanyahu l-a primit pe premierul Ludovic Orban. Motivul concret oficial este legat de semnarea unui acord privind evitarea dublei impunere și a dublei fiscalizări.

Astfel, la ora 13.10, a avut loc semnarea împreună cu prim-ministrul israelian a ”Protocolului de amendare a Convenţiei între Guvernul României şi Guvernul Statului Israel pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit”.

Un motiv important, desigur – dar nu într-atât încât să necesite o vizită oficială la nivel de premier, în plină criză pandemică.

Ce mai face Orban în Israel? Hai să nu-l cităm pe Iohannis, ci să vedem ce are în agendă:

Orban are o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Statului Israel, Gabriel Ashkenazi – căruia probabil îi va explica de ce a considerat că vizita predecesoarei sale, Viorica Dăncilă, un act demn de reclamat la Parchetul General? Poate pentru că Dăncilă a promis mutarea ambasadei României la Ierusalim?

Un alt punct esențial este vizita la expoziția organizată de companii israeliene din industria de apărare, unde premierul va fi însoțit de ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, și ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă – principalul specialist în achiziții militare pe considerente ”strategice”.

Deci, aici este posibil ca Orban să se spele de păcatele reclamațiilor la Parchet – desigur, să se spele folosind banii României, nu ai săi sau ai lui Iohannis.

Urmează o întrevedere cu președintele Statului Israel, Reuven Rivlin, urmată, atenție – de o întrevedere cu secretarul general al World Jewish Restitution Organization (WJRO), doamna Colette Avital.

Ce rost are această întâlnire? Păi o spune chiar scopul (înființării) acestei puternice organizații: ”A fost înființată de organizații evreiești de top din lume pentru a aborda restituirea proprietății evreiești și pentru a reaminti lumii că a sosit momentul să remedieze enormele pagube materiale cauzate evreilor europeni în timpul Holocaustului”.

Deci, fără comentarii – Orban nu poate primi de acolo decât… exact ce scrie în obiectul de activitate ale organizației – cereri ferm de restituiri și despăgubiri! Să mai adăugăm că și profesia de bază a temporarului ambasador al SUA, Zuckerman este de avocat… specializat în imobiliare!

De fapt, Orban pare a face această vizită pentru a spăla faptele și declarațiile comise în perioada în care Viorica Dăncilă și Liciu Dragnea încercau să creeze o colaborarea reală și benefică între România și Israelul puternicului premier Netanyahu.

Exact atunci, Iohannis și Orban s-au apucat să dea cu pietre! Să mai amintim și de refuzul nejustificat cu care Iohannis l-a întâmpinat pe Ilan Laufer - care l-a și acuzat de antisemitism! – dar și problema restituirilor de proprietăți pe care le-a făcut, ca primar, unei organizații etnice germane, urmașe ale unei organizații condamnate la Nürnberg.

Pe scurt – vizita lui Orban pare mai curând o vizită de reconciliere cu Israelul – nu a României, ci a lor, a ”liberalilor”. Apropo – cum i-or zice în privat Iohannis și Orban lui Netanyahu? ”Penalul”, cumva?...

718
Tagurile:
Ludovic Orban, Beniamin Netaniahu
Tematic
Orban se implică în campania electorală din Moldova
Orban, declarația zilei despre petrecerea de Revelion
Piperea îl denunță pe Orban: ”Abuz grav, trafic de influență”
Daniel-Cătălin Zamfir

Mare victorie pentru Daniel Zamfir ajută zeci de mii de români

25
(reînnoit 07:14 25.11.2020)
Senatorul Daniel Zamfir a repurtat un succes cu un amendament care salvează zeci de mii de români de pretențiile băncilor

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Activitatea de până acum a senatorului Daniel Zamfir a fost benefică pentru sute de mii de români, prinși în mrejele contractuale ale creditelor bancar.

Ieri, senatorul a mai marcat un succes, mulțumită sprijinului acordat de parlamentarii PSD din camera Deputaților.

”Azi, colegii mei de la PSD din Camera Deputaților au adoptat amendamentul prin care am eliminat dobânda la dobândă cu care guvernul Orban i-a împovărat pe cei care și-au amânat ratele la bănci și IFN-uri pe perioada pandemiei”, arată Daniel Zamfir, definind votul ca pe ”ÎNCĂ O NEDREPTATE REPARATĂ”.

În ședința de ieri, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un amendament la legea de aprobare a OUG 168/2020 – în baza căruia pe perioada amânării ratelor nu se capitalizează dobânda.

”Dobânda datorată de debitori, precum şi comisioanele aferente corespunzătoare sumelor scadente a căror plată a fost suspendată nu se capitalizează la soldul creditului existent, la finalul perioadei de suspendare”, se arată în amendamentul iniţiat de senatorul PSD Daniel Zamfir – și adoptat de Camera Deputaților, for decizional pentru această lege.

OUG 168/2020 reglementează măsuri luate în contextul situaţiei epidemiologice COVID-19, inclusiv amânarea ratelor la credite pentru cetăţeni.

”Să te lauzi că vii în sprijinul oamenilor ajutându-i să-şi amâne ratele la bănci şi IFN-uri, dar, în acelaşi timp, să le percepi dobândă la dobândă pentru perioada amânării nu e doar un cinism, este până la urmă politica acestui Guvern care pune toată povara crizei economice pe spinarea oamenilor şi a companiilor româneşti, favorizând în mod vădit sistemul financiar bancar”, a declarat Daniel Zamfir.

Senatorul spune că, prin amendamentul său, oamenii ”vor fi scutiţi de această mizerie de a plăti dobândă la dobândă pe perioada amânării ratelor şi astfel le va fi uşurată povara plăţii ratelor în continuare”.

De asemenea, senatorul a precizat că voturile PNL și USR au fost contra amendamentului: ”Ca de obicei, când e vorba de legi în favoarea oamenilor, PNL și USR votează împotrivă!”.

Așa că senatorul PSD cere și celor care sunt afectați de probleme cu băncile – ”La vot, pe 6 decembrie, să ne apărăm drepturile calcate în picioare de PNL și USR!”.

25
Tagurile:
Victorie, Daniel Zamfir

Загрузка...
Marcel Ciolacu, PSD

PSD, șanse câștige alegerile: ce măsuri ar lua imediat

49
Tot mai multe informații arată că PSD ar putea obține un procent mai mare decât PNL la alegeri – iar în acest caz ar putea propune următorul premier. Iată care sunt primele măsuri pe care le-ar lua social democrații

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Scăderea PNL este evidentă în ultimele sondaje – dar și din informațiile transmise ”pe surse” din partide.

Județe mari precum Dolj și Argeș, dar și fiefuri ca Buzău, Olt, Vaslui și altele, ridică mult ștacheta PSD, iar nemulțumirile din Constanța, Prahova sau Iași răstoarnă clar balanța în favoarea social democraților. Pe de altă parte, PNL nu reușește să convingă în zona marilor orașe, acolo unde ar de înfruntat concurența radicalilor de la USR.

În aceste condiții este posibil ca PSD să câștige alegerile iar Iohannis, care tot afirmă că ”PNL a fost singurul care a avut curajul de prelua guvernarea în pandemie”, ar avea prilejul de a împărți ”povara” guvernării!

Am văzut zilele trecute și la cine se gândește Marcel Ciolacu să numească premier – persoane controversate dar, vorba multor analiști – ”dacă și Orban a ajuns premier, atunci…”. Ciolacu a amintit de Mihai Tudose, Sorin Grindeanu și Vasile Dâncu, dar numai ca exemple, nu ca listă închisă.

Aseară, Marcel Ciolacu a prezentat, la cererea lui Mihai Gâdea, și care sunt primele cinci măsuri pe care le va lua PSD dacă va ajunge la guvernare.

Președintele PSD a prezentat măsuri care cuprind mai multe capitole esențiale, priorități actuale:

”În primul rând, Sănătatea - domnul Rafila trebuie să meargă la Sănătate”, a spus Ciolacu, definind și misiunea ministrului: ”Să începem testarea masivă - să dăm drumul la testele rapide, să vedem exact fenomenul - cât de amplu este”.

Apoi, Ciolacu a vorbit măsuri pentru a stopa principalele efecte negative ale epidemiei – în educație și în economie.

Deci, a doua măsură ar fi în Învățământ – ”Nu avem voie să sacrificăm copiii noștri, nu poți să lași o țară fără educație”, spune Ciolacu, care consideră că ”asta nu e educație, ce se întâmplă!  40% dintre copii nu au acces la internet, nu fac școală online… acei copii au pierdut un an din viață”.

A treia măsură se referă la economie – ”o inserție de capital în economie categoric”.

A patra măsură vizează măsuri anti-șomaj – ”Susținuți angajații, locurile de muncă”, spune Ciolacu, altfel ”se va ajunge din nou la un șomaj record”.

În fine, economia privată, tot cu bătaie către ocuparea forței de muncă: ”Trebuie găsit un parteneriat între Guvern și IMM-uri pentru că acești angajați să fie menținuți în economia țării”.

Deci, o schiță de guvernare care demonstrează o gândire organizată – nu vizând planuri și proiecte mari – ci salvarea a… ceea ce se mai poate salva. Cam așa ar arăta o posibilă guvernare PSD de criză.

49
Tagurile:
PNL, Guvernare, Marcel Ciolacu, PSD

Загрузка...
Emmanuel Macron

COVID în Franța: Macron a anunțat o „nouă etapă” și măsuri

0
(reînnoit 07:20 25.11.2020)
Vârful celui de-al doilea val al epidemiei de Covid-19 în Franța a trecut, a spus Emmanuel Macron, care a anunţat data când va începe o nouă etapă în lupta împotriva coronavirusului.

BUCUREŞTI, 25 nov – Sputnik. În timpul unui discurs televizat marți seara, 24 noiembrie, preşedintele Franţei Emmanuel Macron a cerut francezilor să-și „continue eforturile” în lupta împotriva Covid-19, menționând totodată că vârful celui de-al doilea val al epidemiei a trecut.

În timp ce țara tocmai a depăşit pragul de 50.000 de decese legate de noul coronavirus, președintele a spus că vrea ca „guvernul și parlamentul să ofere condițiile pentru a asigura izolarea persoanelor infectate, într-un mod mai restrictiv”.

Relaxarea restricţiilor după 15 decembrie

Potrivit acestuia, din 15 decembrie, dacă numărul de noi contaminări zilnice scade la 3.000, restricţiile vor putea fi ridicate și vor fi permise călătoriile. Cinematografele, teatrele și muzeele vor putea astfel să se redeschidă la acea dată, potrivit președintelui. Cu toate acestea, el a cerut „să se facă toate eforturile pentru a evita un al treilea val” al epidemiei.

„Dacă nu dorim să trecem printr-o a treia carantină, trebuie să ne dublăm vigilența: să îi protejăm pe cei dragi, în special pe cei mai vulnerabili, purtând masca, inclusiv acasă când suntem cu prietenii sau cu rudele care nu locuiesc zilnic cu noi”, a declarat Macron, citat de Sputnik France

Liceele vor putea să se deschidă complet, „cu toți elevii”, în jurul datei de 20 ianuarie, dacă numărul contaminărilor zilnice rămâne sub 5.000, a mai spus Macron.

Magazinele mici vor putea fi redeschise începând de sâmbătă, 28 noiembrie, iar serviciile la domiciliu vor fi reluate, dar până la ora 21:00 și conform „protocoalelor de sănătate”:

În același timp, certificatul pentru călătorie va permite deplasarea la 20 de kilometri de casă, în loc de unul, și timp de trei ore în loc de una. Serviciile în lăcașurile de cult vor fi din nou permise începând de sâmbătă, „în limita strictă a 30 de persoane”.

Fără vaccinare obligatorie

Președintele a mai anunțat că vaccinarea împotriva Covid-19 nu va fi obligatorie, iar campania va începe „de la sfârșitul lunii decembrie, începutul lunii ianuarie” pentru „cei mai vulnerabili oameni”.

0
Tagurile:
Franța, Restricții, COVID-19, Emmanuel Macron
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...