Ludovic Orban

Orban se implică în campania electorală din Moldova

288
Premierul Ludovic Orban a dat astăzi un mesaj de susținere pentru Maia Sandu, candidatul plasat pe primul loc în alegerile prezidențiale din Republica Moldova .

BUCUREȘTI, 2 nov - Sputnik. Ludovic Orban a arătat că o susţine pe Maia Sandu la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova și a felicitat-o pentru rezultatul din primul tur de scrutin.

"O felicit pe Maia Sandu pentru câştigarea primului tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. De asemenea, îmi exprim convingerea că va fi respectată democraţia, că alegerile în turul II vor fi organizate în condiţii de legalitate şi de ce respectare a dreptului la vot a fiecărui cetăţean din Republica Moldova”, a declarat astăzi Ludovic Orban.

El a făcut campanie electorală de-a dreptul pentru Maia Sandu, un lucru interzis de uzanțele diplomatice, spunând că Maia Sandu este candidatul care poate să garanteze o Republică Moldova în care se respectă drepturile omului, în care fiecare om are şansa la o viaţă mai bună, o Republica Moldova care se va duce mai ferm pe traiectoria europeană, pe traiectoria unei dezvoltări economice şi a unei acţiuni de respectare a tuturor standardelor europene în materie de calitate a vieţii.

Ieri a avut loc primul tur de scrutin la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, cel de-al doilea urmând a se desfășura pe 15 noiembrie 2020, deoarece niciunul dintre cei opt candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova nu a întrunit 50% din voturile valabil exprimate. În turul doi vor concura primii doi clasați după primul tur – Maia Sandu și Igor Dodon.

288
Tagurile:
Ludovic Orban, Rezultatele alegerilor prezidențiale din Moldova
Tematic
Alegeri prezidențiale: Pragul de validare a fost atins
Rezultate alegeri Moldova: 95 la sută de procese verbale prelucrate
Ultimele știri de la alegeri: Anunț important al CEC
Alegeri

Știrea nopții: Ultim SONDAJ, frisoane PNL și lui Iohannis!

15
Un sondaj al unei mari companii schimbă radical datele problemei la vârf – și arată de ce a atacat atât de vehement Iohannis PSD-ul

BUCUREȘTI, 4 dec – Sputnik. Iată că se justifică reacția nervoasă a lui Iohannis – care a atacat PSD și a cerut românilor susținere pentru PNL, încălcând grav Constituția și făcându-se de râs în plin CSM!  

Este vorba de un ultum sondaj realizat de cunoscuta companie IRES, fondată de Vasile Dâncu, arată că s-a produs o schimbare la vârful clasamentului – și chiar una substanțială!

Astfel, conform sondajului IRES, în urma alegerilor din 6 decembrie situația va fi următoarea:

PSD - 35%

PNL - 32%

USR-PLUS - 16%

PRO - 7%

Restul, în frunte cu UDMR (3%) și PMP (3%) nu ar mai intra în Parlament.

Sondajul IRES a fost realizat în perioada 2 - 3 decembrie la nivel național pe un eşantion de 1.067 subiecți cu vârste de cel puţin 18 ani, prin metoda CATI (interviuri telefonice), eroarea maximă fiind ± 3%

Dar studiul IRES este mai vast – și mai dă și alte lovituri PNL și lui Iohannis.

Astfel, numai 26% dintre participanții la sondaj consideră că România se întreabă într-o direcţie bună, în timp ce 69% apreciază că direcţia este greşită – se arată în studiul IRES; transmis de Antena 3

Pe partide:

Cei care optează pentru PSD: 14% spun că direcţia este bună,  80% spun că direcţia e greşită;

Cei care optează pentru PNL: 52% spun că direcţia este bună, 44% cred că direcţia e greşită;

Cei care optează pentru USR: 35% spun că direcţia este bună, 63% că direcţia e greşită.

Deci, la nivelul unei posibile coaliții PNL – USR, mai mult de jumătate consideră că direcția României, sub Iohannis și Orban – este greșită!

Deci, odată coroborat sondajul cu acest studiu, rezultă motivul pentru care Iohannis este nervos. Extrem de nervos!

15
Tagurile:
PNL, Klaus Iohannis, Sondaj
Тема:
Alegeri parlamentare în România 2020
Tematic
Bomba din sondaje: PSD ar fi la egalitate cu PNL!
EXPLOZIV: Sondaje interne relevă situația riscantă a PNL
Nou SONDAJ înainte de alegeri - Schimbare majoră!

Загрузка...
Marcel Ciolacu

Ciolacu crede trebuie “măturat” Orban… dar nu și Iohannis

95
Social democrații au reacționat după declarațiile președintelui Iohannis, cel care, încălcând Constituția, a îndemnat românii să iasă la vot pentru a vota PNL

BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat după ce Iohannis a cerut românilor să iasă la vot pentru a-i vota ”echipa”, adică PNL.

”Într-adevăr, românii trebuie să iasă la vot! Ca să-l măture pe Orban de la putere! Pentru toată bătaia asta de joc la care au supus un întreg popor!”, a răspuns Marcel Ciolacu.

Dar, ciudat, Marcel Ciolacu nu s-a luat de Iohannis și de încălcarea flagrantă, sfidătoare, a Constituției!

Ciolacu vine nu acuzațiile clasice – cei de la guvernare „nu au testat, nu au întărit ATI-urile, au închis școlile, au închis piețele, au închis restaurantele, au fugărit creștinii din biserici și au îmbolnăvit românii cu măștile neconforme!".

”Au distrus economia și au falimentat firmele românești!”, spune Ciolacu, adăugând că liberalii ”Au pustiit totul cu incompetența, aroganța și demagogia lor! Da, pentru toate acestea, românii trebuie să-i trimită acasă!”.

Așa că, spune șeful PSD, pe 6 decembrie, ”românii trebuie să pună STOP celui mai nociv guvern din istoria României!” și adaugă sloganul bizar ”votați să vă salvați!”.

Deci, nimic despre Iohannis – cel care stă în spatele… și în fruntea PNL, încălcând fără pic de jenă Constituția. Oare nu mai contează asta pentru PSD?...

Întrebare: ce s-ar fi întâmplat dacă președintele Ion Iliescu ar fi procedat ca Iohannis? Am fi avut și reacții de la Washington, mai mult ca sigur!

95
Tagurile:
Marcel Ciolacu
Tematic
Ciolacu acuză ”propaganda mincinoasă” a raportărilor zilnice
Marcel Ciolacu, mesaj șocant pentru Maia Sandu… și pesediști!
Știrea nopții: Premierul propus de PSD, dezvăluit de Ciolacu
NUCLEARA: Demisia lui Ciolacu îi folosește... lui Iohannis!

Загрузка...