Avocatul Gheorghe Piperea

Piperea îl denunță pe Orban: ”Abuz grav, trafic de influență”

1923
Unul dintre cele mai mari scandaluri a izbucnit după o declarație – recunoaștere făcută de premierul Ludovic Orban – reputatul avocat Piperea intervine, tăios ca un bisturiu

BUCUREȘTI, 2 nov – Sputnik. Declarația șocantă a premierului Ludovic Orban - că acum are ”încredere să transfer banii în contul Primăriei, pentru încălzire”, a iscat o adevărată furtună!

Gabriela Firea consideră că este vorba de o recunoaștere că premierul i-a sabotat mandatul – și implicit Primăria Capitalei!

În schimb, cunoscutul avocat Piperea vede aici o serie de infracțiuni, pe care le denunță public: ”Abuz în serviciu în formă gravă, recunoscut cu emfază, plus trafic de influență - dar cine le mai numără...”.

”Deci, până acum nu a transferat banii (care se cuvin comunității locale a Capitalei, n.n.) pentru încălzire, pentru că ... nu a avut încredere, deși obligația legală a existat, iar banii i-au fost la îndemână”, remarcă avocatul.

Dar, întreabă Piperea – ”în cine are Orban, acum, încredere, ca să plătească ceea ce i se cuvine de drept Capitalei, măcar pentru încălzire? În cineva pe care l-a impus pe liste și pe scoringurile STS, împreună cu omu’ din deal, cumva?”.

”Cei cca un miliard lei cuveniți încă de acum un an Capitalei (deci, nu doar celor 18% dintre bucureștenii care au venit la vot și au pus ștampila pe PNL) au stat sub obroc, pentru că așa a vrut Orban, din motive pur politice”, subliniază Piperea.

Și, completează ironic Piperea, ”C(i)olac peste pupăză, noul primar declară că apa caldă nu va veni chiar imediat, căci sunt niște “mici” avarii cauzate de întârzierea reparațiilor la țevi... – dar, atenție – ”Timp în care Termoenergetica și Elcen se îndreaptă accelerat către faliment din lipsă de bani, care nu au venit la timp de la primărie pentru că nu au venit la timp de la guvern”.

Citând din propriile demersuri, avocatul precizează că, în primii trei ani de insolvență a Radet, ”am reușit să conving primăria să plătească în avans pe câte un an gazul”.

”Ruptura și trecerea la faliment au intervenit când guvernul nu a mai virat la timp și integral cota din impozitul pe venitul bucureștenilor, cuvenit primăriei cu titlu de realocare bugetară, care primăriei nu a mai putut face plata subvenției la timp”, scrie Piperea.

Dar, punctează avocatul, ”cu tot acest hold-up, s-a reușit trecerea afacerii și personalului Radet la Termoenergetica, plus închiderea disputei pe 4 mld lei dintre Elcen și Primărie”.

”Din cauza lui Orban (care își recunoaște cu nonșalanță fapta), Termoenergetica e acum în pragul falimentului, iar disputa de 4 mld lei (bani care ar urma să fie puși în cârca bucureștenilor) se redeschide cu entuziasm destructiv”, conchide Gheorghe Piperea veritabilul să denunț!

Interesant este dacă procurorii vor lua în seamă de cunoscutul avocat și profesor de Drept privat.

1923
Tagurile:
Ludovic Orban, Gheorghe Piperea
Alegeri

Știrea nopții: Ultim SONDAJ, frisoane PNL și lui Iohannis!

28
Un sondaj al unei mari companii schimbă radical datele problemei la vârf – și arată de ce a atacat atât de vehement Iohannis PSD-ul

BUCUREȘTI, 4 dec – Sputnik. Iată că se justifică reacția nervoasă a lui Iohannis – care a atacat PSD și a cerut românilor susținere pentru PNL, încălcând grav Constituția și făcându-se de râs în plin CSM!  

Este vorba de un ultum sondaj realizat de cunoscuta companie IRES, fondată de Vasile Dâncu, arată că s-a produs o schimbare la vârful clasamentului – și chiar una substanțială!

Astfel, conform sondajului IRES, în urma alegerilor din 6 decembrie situația va fi următoarea:

PSD - 35%

PNL - 32%

USR-PLUS - 16%

PRO - 7%

Restul, în frunte cu UDMR (3%) și PMP (3%) nu ar mai intra în Parlament.

Sondajul IRES a fost realizat în perioada 2 - 3 decembrie la nivel național pe un eşantion de 1.067 subiecți cu vârste de cel puţin 18 ani, prin metoda CATI (interviuri telefonice), eroarea maximă fiind ± 3%

Dar studiul IRES este mai vast – și mai dă și alte lovituri PNL și lui Iohannis.

Astfel, numai 26% dintre participanții la sondaj consideră că România se întreabă într-o direcţie bună, în timp ce 69% apreciază că direcţia este greşită – se arată în studiul IRES; transmis de Antena 3

Pe partide:

Cei care optează pentru PSD: 14% spun că direcţia este bună,  80% spun că direcţia e greşită;

Cei care optează pentru PNL: 52% spun că direcţia este bună, 44% cred că direcţia e greşită;

Cei care optează pentru USR: 35% spun că direcţia este bună, 63% că direcţia e greşită.

Deci, la nivelul unei posibile coaliții PNL – USR, mai mult de jumătate consideră că direcția României, sub Iohannis și Orban – este greșită!

Deci, odată coroborat sondajul cu acest studiu, rezultă motivul pentru care Iohannis este nervos. Extrem de nervos!

28
Tagurile:
PNL, Klaus Iohannis, Sondaj
Тема:
Alegeri parlamentare în România 2020
Tematic
Bomba din sondaje: PSD ar fi la egalitate cu PNL!
EXPLOZIV: Sondaje interne relevă situația riscantă a PNL
Nou SONDAJ înainte de alegeri - Schimbare majoră!

Загрузка...
Marcel Ciolacu

Ciolacu crede trebuie “măturat” Orban… dar nu și Iohannis

95
Social democrații au reacționat după declarațiile președintelui Iohannis, cel care, încălcând Constituția, a îndemnat românii să iasă la vot pentru a vota PNL

BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat după ce Iohannis a cerut românilor să iasă la vot pentru a-i vota ”echipa”, adică PNL.

”Într-adevăr, românii trebuie să iasă la vot! Ca să-l măture pe Orban de la putere! Pentru toată bătaia asta de joc la care au supus un întreg popor!”, a răspuns Marcel Ciolacu.

Dar, ciudat, Marcel Ciolacu nu s-a luat de Iohannis și de încălcarea flagrantă, sfidătoare, a Constituției!

Ciolacu vine nu acuzațiile clasice – cei de la guvernare „nu au testat, nu au întărit ATI-urile, au închis școlile, au închis piețele, au închis restaurantele, au fugărit creștinii din biserici și au îmbolnăvit românii cu măștile neconforme!".

”Au distrus economia și au falimentat firmele românești!”, spune Ciolacu, adăugând că liberalii ”Au pustiit totul cu incompetența, aroganța și demagogia lor! Da, pentru toate acestea, românii trebuie să-i trimită acasă!”.

Așa că, spune șeful PSD, pe 6 decembrie, ”românii trebuie să pună STOP celui mai nociv guvern din istoria României!” și adaugă sloganul bizar ”votați să vă salvați!”.

Deci, nimic despre Iohannis – cel care stă în spatele… și în fruntea PNL, încălcând fără pic de jenă Constituția. Oare nu mai contează asta pentru PSD?...

Întrebare: ce s-ar fi întâmplat dacă președintele Ion Iliescu ar fi procedat ca Iohannis? Am fi avut și reacții de la Washington, mai mult ca sigur!

95
Tagurile:
Marcel Ciolacu
Tematic
Ciolacu acuză ”propaganda mincinoasă” a raportărilor zilnice
Marcel Ciolacu, mesaj șocant pentru Maia Sandu… și pesediști!
Știrea nopții: Premierul propus de PSD, dezvăluit de Ciolacu
NUCLEARA: Demisia lui Ciolacu îi folosește... lui Iohannis!

Загрузка...