Alegerile prezidențiale din Moldova: coadă la secția de vot din incinta AEP, București

Moldovenii își aleg președintele: ce se întâmplă la București

323
(reînnoit 15:44 01.11.2020)
,
La secția de vot de la ambasada Republicii Moldova de la București s-au format cozi. Cetățenii moldoveni au venit să participe în alegerile prezidențiale.

BUCUREȘTI, 1 nov – Sputnik. Le secția de votare din incinta ambasadei Republicii Moldova s-a format o coadă de peste o sută oameni.

Majoritatea cetățenilor moldoveni, care au venit să-și dea votul pentru un candidat în alegerile prezidențiale sunt persoane tinere, poartă mască și mențin distanță. Unii au venit însoțiți de copii.

Coadă la secția de vot de la ambasada Republicii Moldova de la București, 1 noiembrie 2020
© Sputnik / Georgiana Arsene
Coadă la secția de vot de la ambasada Republicii Moldova de la București, 1 noiembrie 2020

Fiecărui alegător îi este măsurată temperatură la poartă, i se oferă dezinfectant. Oamenii sunt lăsați să intre pe rând, aproximativ câte trei, pe măsura eliberării spațiului din interior.

Coadă la secția de vot de la ambasada Republicii Moldova de la București, 1 noiembrie 2020
© Sputnik / Georgiana Arsene
Coadă la secția de vot de la ambasada Republicii Moldova de la București, 1 noiembrie 2020

La fața locului sunt prezenți câțiva jandarmi, care mențin ordinea publică. Aceștia stau la distanță și nu se apropie de mulțime. Situația este una calmă.

Coadă la secția de vot de la ambasada Republicii Moldova de la București, 1 noiembrie 2020
© Sputnik / Georgiana Arsene
Coadă la secția de vot de la ambasada Republicii Moldova de la București, 1 noiembrie 2020

La secția de vot, deschisă la Autoritatea Electorală Permanentă, de asemenea, s-au format niște cozi, chiar dacă acum două ore numărul persoanelor era mic.

Alegerile prezidențiale din Moldova: coadă la secția de vot din incinta AEP
© Sputnik / Georgiana Arsene
Alegerile prezidențiale din Moldova: coadă la secția de vot din incinta AEP

Mai devreme, fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, Elena, și-a exprimat susținerea pentru candidatul Dorin Chirtoacă, iar europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, și-a exprimat susținerea pentru Andrei Năstase, candidatul Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA).

Reamintim că astăzi, 1 noiembrie, în Republica Moldova se desfășoară alegeri prezidențiale. Funcția șef al statului este disputată de opt candidați: Actualul președinte, Igor Dodon, fostul premier - Maia Sandu (lider PAS), fostul ministru al Afacerilor Interne (și lider PPDA), Andrei Năstase, Renato Usatîi - primarul de Bălți, Violeta Ivanov (candidatul Partidului Șor), Dorin Chirtoacă - din partea blocului UNIREA și Octavian Țîcu - liderul Partidului Unității Naționale.

323
Tagurile:
Alegerile prezidențiale, Republica Moldova, București
Тема:
Alegeri prezidențiale în Moldova 2020 (86)
Tematic
Ceban a votat: "Putem să fim uniți pentru Republica Moldova"
Conferință online: Cum se desfășoară alegerile prezidențiale în Moldova
CEC: Profilul alegătorilor care au votat până la ora 11:00
Igor Dodon: "Am votat pentru stabilitate în țară"
Klaus Iohannis

Iohannis uimește! Declarație violentă de ultimă oră!

442
În criză a pandemiei, președintele Iohannis a ținut să facă o declarație prin care atacă într-un mod brutal PSD, dar lovește și USR – și încalcă grosolan Constituția.

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Într-o zi marcată de o creștere majoră a ratei de infectare, dar și de controverse majore privind vaccinul și campania de vaccinare, președintele Iohannis a considerat de cuviință să facă o declarație în care a atacat PSD cu o violență fără precedent.

În plus, Iohannis a făcut campanie PNL, pe care îl numește din nou fals ”singurul partid care a avut curajul să-și asume guvernarea”. Cu această ocazie, Iohannis a lovit își în USR și PMP, partide care au susținut guvernarea! Cu toate astea, Iohannis spune că PNL a guvernat ”singur, împotriva tuturor”!

”Să nu uităm niciun moment că la trei decenii de la Revoluția din 1989, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent”, spune Iohannis, iar ”Partidul Social Democrat este principalul vinovat pentru acest dezastru și acest lucru trebuie afirmat clar și răspicat”.

Iohannis justifică atacul său neconstituțional prin aceea că are ”datoria față de toți românii, indiferent de opțiunilor politice, să spun lucrurilor pe nume, pentru că miza este una uriașă: destinul României de mâine”.

”Țara noastră a fost afectată ani la rând de corupția și incompetența guvernelor PSD care au blocat dezvoltarea, nu au investit în infrastructură și au direcționat fondurile către clientela de partid”, acuză Iohannis, care afirmă că ”nici o reformă nu a fost dusă până la capăt în România, nicio reformă care s-a dorit reală nu a scăpat nesabotată de PSD”.

În context, România nu își mai poate permite ”încă un ciclu electoral de subdezvoltare”, spune Iohannis, referindu-se la alegerile din 6 decembrie. ”Prea multe generații au fost de sacrifiu și de prea multe ori sacrificiile și răbdarea oamenilor au fost în zadar”, spune președintele.

”PSD a demonstrat că nu e capabil să se schimbe - în ciuda încercărilor de a-și cosmetiza imaginea, rămâne aceeași formațiune a baronilor roșii”, a spus Iohannis, care consideră că PSD ”nu a înțeles nimic, acționează strict în interes de partid”.

Ori, spune Iohannis, ”acest lucru trebuie să înceteze” – iar în ciuda oricărei norma constituționale sau a statului de drept, Iohannis, președintele, cere ”îndepărtarea PSD”!

”Dragi români, pe 6 decembrie, îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie în sfârșit definitivă”, spune Iohannis. ”E timpul ca, uniți, cetățenii acestei națiuni și forțele politice reformatoare, împreună cu mine, să intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare a țării noastre”.

Deci, un discurs anormal, de un politicianism deșănțat, o călcare în picioare a statului de drept și a bunului simț. Asta primesc românii în loc de date clare despre situația pandemiei sau despre redresarea economiei, prin investiții ale statului, așa cum fac statele serioase din Europa. Nici nu mai spun de noutăți despre celebrii ”bani europeni” sau despre gogoșile lansate de Zuckerman, tot despre investiții. S-or fi sleit gogoșile?

442
Tagurile:
Declarație, Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis – anunțul serii despre VACCINUL Covid-19
Iohannis primește cea mai grea lovitură – vin vremuri grele!
NUCLEARA: Demisia lui Ciolacu îi folosește... lui Iohannis!

Загрузка...
Ion Cristoiu

Cristoiu: Iohannis, ”primul președinte monarh absolut”

311
(reînnoit 16:12 24.11.2020)
Analistul Ion Cristoiu devoalează într-un editorial aspirațiile lui Klaus Iohannis de a deține toată puterea din România după alegerile parlamentare.

BUCUREȘTI, 24 nov - Sputnik. Ion Cristoiu spune într-un editorial publicat pe blogul său că în România există un om care vede în alegerile din 2020 altceva decât un moment obișnuit al democrației, și anume Klaus Iohannis.

”Pentru Klaus Iohannis, alegerile din 6 decembrie 2020 vor rămâne în destinul Patriei de importanța crucială a lui 24 ianuarie 1859, a lui 1 decembrie 1918, a lui 23 august 1944 şi mai ales a lui 22 decembrie 1989. Asta deoarece, în viziunea lui Klaus Iohannis, expusă în seria de conferințe de presă de la Cotroceni, România va fi alta după 6 decembrie 2020”, spune Cristoiu.

El amintește că nu a existat vreo conferinţă de presă la Cotroceni, în hotarele căreia Klaus Iohannis să nu înfăţişeze perioada de după 6 decembrie 2020 ca una a Marilor Reforme, toate iniţiate şi conduse de ”El”.

Cristoiu recunoaște că România are nevoie de reforme în multe domenii, dar insistă să arate că nu la aceste reforme cu r mic se referă Klaus Iohannis în discursurile sale, ci la Reformele cu r mare.

”Şi ele, aceste Reforme, vor deschide o Eră Nouă în Istoria Patriei, care vor schimba România din temelii, astfel încât manualul de Istorie din viitor se vor împărți în două: O parte, dedicată Istoriei de până la 6 decembrie 2020. Cealaltă parte, dedicată Istoriei de după 6 decembrie 2020”, tratează analistul cu ironie pretențiile prezidențiale.

Urmărind viziunea lui Klaus Iohannis asupra alegerilor din 6 decembrie 2020, Cristoiu descoperă câteva note comune ale posturii pe care şi-o asumă Klaus Iohannis:

a) Postura de Mare Reformator. Asta înseamnă că Klaus Iohannis e deţinător deja al unui Proiect de ţară.

b) Postura de Conducător, de Lider atotputernic, în stare să facă ce vrea cu ţara, asemănător Dictatorilor

În plus, majoritatea parlamentară de după 6 decembrie 2020 e văzută de Klaus Iohannis ca o orchestră aflată sub bagheta sa de dirijor, se mai arată în editorial.

Cristoiu avertizează că aceste intenții ale președintelui nu sunt doar pentru promovarea electorală, ci Klaus Iohannis ”chiar aşa se crede. Ca un Făuritor al unei Ere Noi”, iar pentru acest lucru are nevoie de ”Parlamentul Meu”.

În concluzie, spune Cristoiu, alegerile din 6 decembrie 2020 nu vor fi alegeri parlamentare, ci un soi de referendum prin care Klaus Iohannis va deveni ”primul preşedinte monarh absolut din Istoria Lumii”.

311
Tagurile:
Klaus Iohannis, Ion Cristoiu
Tematic
Cristoiu: Nu va avea loc nicio demisie la nivel înalt
Cristoiu, declarații șoc: ”Din 10 morţi, opt votează cu PNL”
Cristoiu compară alegerile din SUA cu decembrie 1989

Загрузка...

Agenție de turism din UK condamnă impunerea obligativităţii vaccinării

0
(reînnoit 20:01 24.11.2020)
O firmă de turism din Marea Britanie a stârnit discuţii aprinse pe rețelele sociale după ce a anunțat că nu va mai face afaceri cu Qantas Airways din cauza deciziei acestei companii aeriene de a cere ca toți pasagerii internaționali să fie vaccinaţi împotriva Covid-19.

BUCUREŞTI, 24 nov – Sputnik. Tradewinds Travel, un operator de turism independent, a postat o declarație pe site-ul său web, în care spune că nu va lucra cu clienți care doresc să rezerve un zbor cu Qantas, referindu-se la afirmaţiile CEO-ul companiei aeriene din Australia. Potrivit acestuia, compania australiană vrea să solicite călătorilor internaționali să prezinte dovada că s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

„Considerăm că autonomia corporală în ceea ce privește intervenția medicală constituie o alegere personală și nu poate fi ceva impus cu forța de către companii. Nu suntem anti-vaccinuri, dar suntem pro-alegere. Există o diferență uriașă între constrângere și alegerea liberă”, a scris compania, citată de RT

Agenția de turism a mai scris că „niciodată în istoria aviației” o companie aeriană nu a cerut pasagerilor să facă o injecție înainte de a urca în avion. Ea mai spune în declaraţie că Australia, ca stat, are dreptul de a refuza intrarea persoanelor care nu sunt vaccinate, dar că „nu este în atribuţiile unei companii aeriene să impună acest lucru forţat clienților”.

Atitudinea a primit aplauze din partea criticilor politicii vaccinării obligatorii propuse. Un comentator a apreciat agenția pentru că a luat atitudine împotriva „fascismului medical”.

Alții și-au exprimat recunoștința, lăudând compania pentru că se opune „tiraniei” și și-au exprimat speranța că nu va fi zdrobită de „dictatura Covid”.

​De asemenea, mai mulţi utilizatori de Twitter şi-au manifestat sprijinul pentru Tradewinds, spunând că îşi vor rezerva la această agenţie viitoarele sărbători.

​Au existat însă şi comentarii dezaprobatoare. Un internaut a salutat în mod ironic știrea, spunând că astfel nu va fi nevoit să stea lângă un „anti-vaccinist” atunci când va zbura.

​Agenția de turism a promis că va boicota orice companie aeriană care urmează exemplul Qantas. CEO-ul Qantas, Alan Joyce, a susținut că vaccinările obligatorii pentru călătorii internaționali vor deveni o normă la nivel mondial.

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA), un grup de lobby care reprezintă companiile aeriene din întreaga lume, dezvoltă deja o aplicație mobilă care va servi drept „pașaport” Covid-19 pentru călători. Un program pilot pentru aplicație este programat să fie lansat luna viitoare.

0
Tagurile:
Vaccinare, UK
Tematic
Brexit aduce noi oportunități pentru UK pe piaţa rusească
UK, avertizări meteo în weekend: ploi torenţiale, inundaţii
UK: lockdown în toată ţara – fără Crăciun şi Anul Nou?
UK: Mai mulţi morţi din cauza lockdown-ului decât a Covid
UK: VIZĂ pentru români de la 1 ianuarie – cum o obţineţi

Загрузка...