Deputați în Parlamentul României

Sondaj de ultimă oră pe PARTIDE: cifre care pun pe gânduri

541
Un de sondaj care arată cât de încurcate sunt calculele politice în acest moment – și noile mutări par să păstreze trendul neliniștitor.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Cunoscutul sondaj comandat de Europa FM institutului IMAS prezintă cifre care pun pe gânduri analiștii partidelor – în principal PSD și PNL.

Astfel, chiar dacă PNL rămâne în top, la o diferență confortabilă față de PSD, înregistrează o scădere semnificativă, de peste 2 procente.

Dacă duminică ar avea loc alegeri, PNL ar obține 32,6% din voturi – în timp ce la ”barometrul” din septembrie aveau 34,7 %.

Ei bine, situația nu e simplă pentru PNL, al cărui potențial partener, deja năbădăiosul USR-PLUS, înregistrează o creștere - ajungând la 20,4%, deci o creștere mare, de 3 % față de luna trecută! Ceea ce înseamnă că tupeul și pretențiile vor crește, punând în pericol dorința liberalilor și a lui Iohannis de a acapara… cam tot înseamnă putere!

PSD înregistrează o creștere mică, ar ajunge la 21,7%. Dar, atenție – sondajul e realizat în perioada 7 – 28 octombrie, deci NU a putut prinde și efectul plecărilor masive din partid – și concurența pe care o vor face acum câțiva foști membri marcanți ai PSD.

În rest, Pro România se menține la o cotă ridicată - 8,9%, dar, atenție, nu e prinsă și fuziunea cu ALDE, care e cotat cu 2,5 la sută. Deci, combinația Ponta – Tăriceanu ar putea fi un câștigător, în contextul degringoladei din PSD.

UDMR trece la limită pragul 5,1%, iar PMP, cu 4,8%, este sub limită.

”Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 7 – 28 octombrie, pe un eșantion de 1010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1%”, transmite Europa FM.

Dondaj comandat de Europa FM institutului IMAS
© Screenshot / Europa FM
Sondaj comandat de Europa FM institutului IMAS
Sondaj comandat de Europa FM institutului IMAS
© Screenshot / Europa FM
Sondaj comandat de Europa FM institutului IMAS
541
Tagurile:
partide, Sondaj
Tematic
USR profită de revolta liberalilor față de “mercenari” – cum se fac de râs ambele partide
George Maior va reveni în politică într-un context conflictual. Ar putea uni 3 partide
Chirieac, alarmat: ”Se va da FOC la tot, asta fac ei! Iar la noi sunt partide apropiate!”
Sorin Grindeanu iese din tăcere: mesaj tăios pentru Iohannis și avertisment pentru partide
Mutare șoc pe scena politică: două partide fuzionează!
Marcel Ciocalu, PSD

NUCLEARA: Ciolacu a demisionat la comanda lui Iohannis?!

60
(reînnoit 07:02 24.11.2020)
Acțiunea lui Marcel Ciolacu este una tipică, de manual, pentru abaterea atenției opiniei publice, într-un moment extrem de dificil… pentru Iohannis! Ciolacu a comis însă o greșeală

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Seara de ieri a fost marcată de o ciudată decizie a lui Marcel Ciolacu – urmată, ca și când era așteptată, de cele ale PNL și USR.

Concret, Marcel Ciolacu a anunțat că a decis să demisioneze din postura de deputat cu o zi înainte de încheierea actualului mandat pentru a nu beneficia de  ”pensia specială” parlamentară.

”Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi #demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a #nu beneficia de #pensiespecială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum”, a transmis Ciolacu.

Populismul lui Ciolacu este evident, pentru că aceste ”pensii” se obțin NUMAI în baza unei cereri ce poate fi depusă NUMAI în momentul împlinirii vârstei de pensionare. Ori, dacă un fost parlamentar „moral” precum Ciolacu sau cei din USR vor să nu ia pensie – nu fac cerere! Eventual dau o declarație notarială de renunțare!

Aici se vede și greșeala comisă de Ciolacu – parlamentarii nu au ”pensii speciale” – ci ”indemnizații de vârstă”, cu diferențe majore față de statul unei ”pensii”. Desigur, Ciolacu știe asta – iar faptul că a făcut această ”greșeală” deconspiră un posibil adevăr din spatele demersului.

Concret, ”greșeala” de a folosi o sintagmă populistă arată că a vrut să atragă atenția publicului – conștient fiind că va declanșa un adevărat război al declarațiilor (populiștilor) din PNL și USR.

Întrebarea este – ce nevoie avea Ciolacu și PSD de un subiect stupid, lipsit de orice importanță, exact când deasupra lui Iohannis și PNL fulgerau și trăsneau nemulțumirile legate de pandemie, restricții și economie?! Mai nou – și cele legate de vaccinare, capitol la care tot mai multă lume înțelege că Iohannis bate câmpii, fără a avea ceva clar și concret!

În plus, pentru electorat PSD nu contează teme precum ”pensii speciale”, ”corupție” sau ”baroni”, ele fiind ale inamicilor politici – iar pentru cei neutri, PSD nu e credibil când apare cu prostii populiste ale USR și Iohannis!

Deci, care a fost scopul lui Marcel Ciolacu și al acoliților săi, gen puștiul de la Timișoara, dacă PSD-ului nu îi folosește fanfaronada în cauză? Pare a fi unul singur: DIVERSIUNEA; abaterea atenției de la problemele grave ale momentului!

Care este însă efectul demersului lui Ciolacu și cui îi folosește?

Fără nici un dubiu, folosește lui Iohannis, Guvernului PNL și autorităților anti-Covid!

Adică exact când toți aceștia se aflau sub tirul întrebărilor și criticilor medicilor și cetățenilor – ba chiar și ale celor din USR și PMP – chiar atunci vine și Ciolacu cu DIVERSIUNEA! Cu abaterea atenției – chiar pentru scurt timp – de la probleme grave!

Așa cum menționam, PNL a reacționat imediat, ca și cum era pregătit, USR a trebuit să intervină, că e tema (aberația!) lor – și uite așa a iscat Ciolacu un iureș steril, aparent fără sens! Pentru care Iohannis și Orban trebuie să-i mulțumească!

De fapt, Ciolacu le-a dat posibilitatea celor din PNL să (contra)atace PSD într-un subiect care interesează un public radicalizat, care mai curând ar fi votat cu USR – deci poate ajuta PNL să mai câștige câțiva posibili votanți USR!

În schimb, unde sunt acțiunile PSD în instanță pentru aflarea adevărului în cazul achiziției de materiale, unde sunt comisiile parlamentare pentru măsurile greșite care au dus la creșterea infectărilor, de ce nu sunt preluate dezvăluirile presei în cazurile atâtor angajați în sistem – sau chiar în cazul combinațiilor lui Orban? 

De fapt, privind panoplia armelor oferite de presă anul acesta prin investigații – observăm că PSD Ciolacu NU a preluat niciuna! De parcă ar fi fost ei cei atacați – nu PNL!

În concluzie, prin demersul făcut de Ciolacu este evident o diversiune care îi folosește lui Iohannis și guvernului PNL – și care se înscrie în continuarea votului pe care PSD Ciolacu l-a dat PNL, de fiecare dată când a avut nevoie.

60
Tagurile:
Demisie, Klaus Iohannis, PSD, Marcel Ciolacu
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Klaus Iohannis şi Ludovic Orban. Guvernului României

Iohannis primește cea mai grea lovitură vin vremuri grele!

638
(reînnoit 20:36 23.11.2020)
Președintele, vizat de o cunoscută și controversată judecătoare, specializată în spălarea banilor: ”Să pretinzi că ai cumpărat șase case din meditații fără să faci dovada ridică o foarte serioasă suspiciune privind săvârșirea infracțiunii de spălare de bani”.

BUCUREȘTI, 23 nov – Sputnik. O dată demnă de reținut, pentru că președintele Iohannis a primit o lovitură teribilă din partea unei judecătoare simbol pentru zona #REZIST. Zonă care, până de curând, îl susținea pe Iohannis.

Într-un interviu fulminant acordat agenției Press One, judecătoarea Camelia Bogdan – cunoscută pentru condamnarea magnatului Dan Voiculescu – vorbește clar de faptul că Iohannis a promulgat legi vizând spălarea de bani și confiscarea în condițiile în care el însuși e suspect de asemenea fapte.

Camelia Bogdan se consideră o specialistă în domeniul spălării banilor, și arată că a ”clădit o doctrină în materia de specialitate, scriu de fiecare dată când apare ceva nou pe spălarea banilor sau pe directiva privind confiscarea”.

Din această postură Camelia Bogdan consideră că trebuie să ”critice proiectul prin care s-a implementat la noi Directiva privind confiscarea”, adăugând că este ”singura care a adus în atenția publică dezincriminarea spălării banilor”.

”Astăzi nu mai e infracțiune spălare de bani atunci când deschizi un cont în bani sau faci casă sau trimiți bani din afară, banii furați din trafic de persoane, din ce mai săvârșești pe afară, cybercrime sau trafic de droguri, trimiți banii în țară și se face o casă – nu mai e spălare de bani la noi”, afirmă Camelia Bogdan.

De ce asta? Pentru că ”s-a considerat că dacă nu te trage nimeni la răspundere, nu mai poți urmări spălarea de bani autonomă”.

Atenție la ce urmează: ”Asta a promulgat domnul președinte Klaus Iohannis, în condițiile în care domnia sa este pasibil de aceste infracțiuni”.

”Nu se prea dezbate în presa din România, dar să pretinzi că ai cumpărat șase case din meditații fără să faci dovada că ai plătit taxe și impozite pe acele sume din meditații ridică o foarte serioasă suspiciune privind săvârșirea infracțiunii de spălare de bani”, declară Camelia Bogdan.

Și nu e totul? Camelia Bogdan lovește mai departe, folosind un proverb românesc ”Peștele de la cap se-mpute!”.

”Atâta timp cât în fruntea statului avem un președinte în privința căruia trenează suspiciuni cu privire la săvârșirea acestor infracțiuni, și de la care nu se confiscă produsul infracțiunii, fiindcă se bucură de imunitate”, afirmă incendiar judecătoarea.

Dar, spune Camelia Bogdan, ”se poate confisca ce s-a obținut prin săvârșirea de infracțiuni”, pentru că ”nu există impunitate pe așa ceva”, deci ”confiscarea este obligatorie”.

”Dar acestea sunt principiile pe care le promovăm noi, ați văzut că la nivel de Parchet General, procurorul este preocupat să nu mai fie găinaț în capul SPP-iștilor”, conchide ciudat Camelia Bogdan – ”acestea sunt preocupările actuale la noi, în loc să combatem marea criminalitate economico-financiară”.

Și dacă vă imaginați că fosta judecătoare de la Curtea Supremă o duce rău acum sau că e scoasă din joc, vă înșelați! Conform sursei citate, Camelia Bogdan locuiește la… Washington și este ”bursier al National Endowment for Democracy, o fundație privată dedicată întăririi instituțiilor democratice”.

Atacul la Iohannis vine din această poziție – și, evident, se nasc întrebări privind… viitoare presiuni asupra președintelui?... De exemplu, presiuni pentru preluarea USR la guvernare – în anumite posturi? Deci, par a veni vremuri grele pentru președintele Iohannis!

638
Tagurile:
lovitură, Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis, declarații de ultimă oră despre situația epidemiei
Iohannis, declarații despre echipamentele din spitale
Iohannis, mesaj optimist despre economia României
Studiu bombă: românii mai au încredere de 7 la sută în Iohannis
Teodorovici, palmă lui Iohannis: ”Ești doar un biet argat️!”
Iohannis, declarația zilei despre Pandemie! Schimbă sensul!
Cristoiu: Iohannis reduce scena politică la PNL și PSD

Загрузка...