Klaus Iohannis

Iohannis, declarația serii după recordul COVID

431
(reînnoit 19:39 29.10.2020)
Cu puțin timp înaintea videoconferinței cu membrii Consiliului European pe tema măsurilor privind gestionarea pandemiei COVID-19, președintele României, Klaus Iohannis, a susținut, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă.

BUCUREȘTI, 29 oct – Sputnik. Președintele României a susținut o scurtă declarație de presă anunțând principalele idei pe care le va dezbate cu membrii Consiliului European în cadrul videoconferinței privind gestionarea pandemiei de COVID-19.

Iohannis a afirmat că ne aflăm, ”într-un veritabil val doi al pandemiei, iar dacă ne uităm la cifrele raportate zilnic observăm că se înregistrează recorduri negative la nivelul tuturor indicatorilor în majoritatea țărilor europene”.
Președintele consideră că la nivel european, efortul de a reduce curba infecțiilor ”trebuie să fie unul colectiv”, deoarece „până când nu vom fi cu toții în siguranță, nimeni nu va fi cu adevărat ferit de pericolul contaminării”.

”Solidaritatea este cuvântul de ordine și, cred eu, cheia care ne va permite să depășim această teribilă încercare” – spune Iohannis, deși, până acum toate astea nu prea s-au concretizat.

Poate de aceea, Iohannis consideră că ”schimbul de informații și bune practici între statele membre trebuie accelerat” și că este nevoie, ”în continuare, de o coordonare sporită în multe domenii, precum și de măsuri urgente pentru a răspunde adecvat la noul val al pandemiei”.

Coordonare… nu poate fi vorba de așa ceva, în lipsa a ceva concret. Dar, Iohannis spune că ”vom aborda elemente relevante din perspectiva gestionării coordonate a pandemiei de COVID-19, cu accent pe stadiul achiziționării de medicamente necesare tratamentului, procesul de achiziție de vaccinuri, strategiile de testare, recunoașterea reciprocă a testelor, abordarea privind carantina și urmărirea contactelor transfrontaliere”.

”Eu mi-am propus să subliniez, în fața partenerilor europeni, importanța asigurării unei bune funcționări a Pieței Unice și a liberei circulații în cadrul Uniunii Europene”, a spus Iohannis, ceea ce pare ceva cam pe lângă subiect și neaplicabil!

În schimb, Iohannis spune că ”vom discuta” despre necesitatea ”asigurării de rezerve adecvate și suficiente de medicamente și echipamente medicale în toate statele membre”.

Ori, ce să se mai discute despre ”necesitate”?! Doar se știe că e… ”necesitate”! Lipsește doar concretul!

Vaccinuri, medicamente, sistem de administrare etc…

Atenție - Iohannis spune că avem experiența primului val, ”când achiziționarea acestora a fost extrem de dificilă și, până la urmă, foarte costisitoare, și acum trebuie să luăm toate măsurile necesare pentru a evita o situație similară”.

De fapt, Iohannis ar trebui să spună de întrecerea fără pic de menajamente pentru a pune mâna pe medicamente! De SUA care a luat de pe piață o mulțime de substanțe, ignorând ori cooperare!

”Soluții sunt, și le voi reaminti și în cadrul reuniunii, mă refer la rezervele de stocare RescEU, cum se numesc, și achizițiile comune, care s-au dovedit deosebit de utile”, spune însă Iohannis, președintele unei țări care se plânge de toate lipsurile dar… are ”soluții”?!

Și, atenție, pentru că ridicolul continuă: ”Un alt subiect important al videoconferinței din această seară îl reprezintă măsurile specifice legate de testare, izolare și carantină, precum și de strategia vaccinurilor la nivelul statelor membre”.

”Este absolut necesară o abordare unitară la nivelul tuturor țărilor din Uniunea Europeană, prin convenirea unor criterii și instrumente comune în ceea ce privește recunoașterea reciprocă a rezultatelor testelor”, spune Iohannis.

De ce e ridicol? Pentru că Iohannis e cel care spune că nu e necesară testarea în massă – și acum vrea soluție comună cu țări care au testat în massă?!

”Cu privire la vaccinul anti-COVID-19, odată ce va deveni disponibil, sperăm cât mai repede, el va fi furnizat către toate statele membre”, ne-a asigurat Iohannis, completând ”Este însă nevoie – și voi sublinia acest lucru - de creșterea finanțării disponibile în cadrul Instrumentului pentru Sprijin de Urgență, pentru a permite sporirea surselor de aprovizionare cu vaccinuri”.

Reamintim că România nu a stabilit nici măcar infrastructura pentru a face o vaccinare în massă – iar asta include și comunicarea absolut defectuoasă a măsurilor! Nici nu îți vine să te gândești ce se va petrece când se va comunica vaccinarea, cum se va transmite și, implicit, cum se va interpreta.

În concluzie – să sperăm că video-reuniunea Consiliului Europei nu va fi la fel de lipsită de sens ca declarația președintelui Iohannis.

431
Tagurile:
COVID-19, Klaus Iohannis
Tematic
Restricții COVID în Germania - avertizarea lui Merkel
Alimentele şi vitaminele care sunt „duşmanii” Covid-19
Polițistul Godină, suspect de COVID: ”E amuzant, totuși!...”
Vizitarea Stației de comprimare gaze naturale Jupa, cu ocazia finalizării lucrărilor la gazoductul BRUA - Faza I

Iohannis, apariție neobișnuită: nu a fost recunoscut!

40
Președintele României a surprins pe toată lumea în timpul unei vizite de lucru, după ce șeful statului a decis să adopte o vestimentație mai puțin obișnuită pentru el. Cum a apărut în public.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a vizitat, astăzi, 28 noiembrie 2020, Stația de comprimare gaze naturale Jupa, din județul Caraș Severin.

Iohannis a făcut, însă, senzație, stârnind comentariile oamenilor. Aceștia l-au comparat cu celebrul Zorro, din pricina vestimentației alese pentru participarea la vizită.

Mai exact, Iohannis a apărut îmbrăcat în negru, cu mască pe față și cu o pălărie neagră. Mai mult decât atât, președintele a purtat și mănuși negre.

De altfel, el a fost singurul dintre cei prezenți care a avut pălărie și mănuși și este o premieră în mandatul prezidențial când poartă așa ceva.

Alături de președinte au mai fost premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela și ministrul Economiei, Virgil Popescu, informează stiripesurse.ro..

 

  

 

 

 

 

40
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis și Orban, PRINȘI în fapt – au încălcat legea!
Iohannis a promulgat legea: zile libere pentru părinți
Iohannis și PNL – o probă de incultură și aroganță semidoctă!
Ultima oră: Iohannis schimbă foaia, dă o palmă grea PNL!

Загрузка...
Mircea Geoană

Tragedie în familia lui Mircea Geoană: doliu uriaș

1542
(reînnoit 16:13 28.11.2020)
Secretarul general adjunct al NATO a anunțat, în urmă cu scurt timp, pe pagina sa de Facebook, faptul că asupra sa s-a abătut o mare nenorocire. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, trece prin clipe de mari încercări. Mama acestuia s-a stins din viață.

Anunțul a fost făcut chiar de Mircea Geoană, pe pagina sa de Facebook.

”Astăzi ne-a părăsit pentru totdeauna, iubita mea mamă, Elena Iuliana Geoană. Un om bun, blând și iubitor, o soție, mamă, bunică și o prietenă fără pereche. Se va întâlni în Ceruri cu tata și cu bunicii mei dragi”, a scris secretarul general adjunct al NATO.

Acesta este convins că toți oamenii care au cunoscut-o vor avea un cuvânt bun de spus și vor rosti o rugăciune în amintirea ei.

”Dumnezeu să o așeze între Cei Drepți și să ne ajute să trecem prin aceste clipe de mare tristețe și durere”, a încheiat Geoană.
1542
Tematic
Maria Zaharova a avut dreptate – Geoană confirmă! Intenția NATO în România, dată în vileag
Ciolacu, în conducerea ONU?! Doi cunoscuți analiști îl asociază cu Mircea Geoană
ProstăNATO Geoană, între declarații aberante și trădare a intereselor României

Загрузка...