Liviu Pleșoianu

NUCLEARA: Pleșoianu, catalogat “RISC la siguranța națională”

1729
O dezvăluire cu adevărat „nucleară” – care ar putea arăta până unde se merge cu tentativa de a supune România unui sistem manevrat de interese străine – de ”o echipă ascunsă, din țară sau din afara țării”

BUCUREȘTI, 19 oct – Sputnik. Da, ați citit bine: Liviu Pleșoianu este considerat un ”risc la siguranța națională”. Așa spune chiar el că… i s-a transmis!

”Tocmai mi s-a transmis că în evaluarea structurilor de forță din România sunt catalogat ca “un risc la siguranța națională””, scrie deputatul.

Replica deputatului este… dezarmantă: ”Da, stimate structuri… Sunt un risc MAJOR! Pentru că ÎMI IUBESC PATRIA!”.

”Pentru că eu cred că NU trebuie să fim sclavii nimănui! Pentru că eu cred că avem nevoie doar să fim lăsați SĂ FIM! Pentru că eu cred că trebuie să facem tot ce ține de noi pentru ca România să se reașeze în propriul DESTIN!”.

Și, continuă deputatul, aceasta s-ar datora și teoriei pe care el a lansat-o și o susține, a transformării României  în ”țara OMULUI, țara care aduce pentru prima dată ființa omenească profundă în centrul oricărei preocupări!”.

”Nefiind nici pe departe o ființă perfectă, fiind plin de defecte, la fel ca orice om, cred totuși cu tărie în OM!”, scrie Pleșoianu, subliniind – ”Pentru că eu cred că e vremea ca oamenii cu dor de ROSTURI să se prindă în HORĂ izbăvitoare!”.

Și, da, consideră Pleșoianu, este un ”risc la siguranța națională ”pentru că mă interesează doar cei care simt ROMÂNEȘTE și OMENEȘTE!”.

”Pentru că sunt unul dintre extrem de puținii politicieni care au refuzat cu încăpățânare să facă parte din orice înțelegere ocultă, din orice strategie de culise, din orice echipă ascunsă, din țară sau din afara țării!”, scrie Pleșoianu.

Ultima afirmație – sau motiv de ”risc” – este cu adevărat gravă, dacă ne gândim că acesta ar fi un motiv de eliminare a oamenilor politici români!

”...De-asta sunt „un RISC major “. Pentru că sunt UN OM LIBER! ...Și pentru că știu că doar ADEVĂRUL ne va elibera!”, închei Pleșoianu fulminantul său mesaj.

Mesajul a avut o audiență uriașă – comentariile curg, iar lumea se întreabă oare ce se petrece în România?!

1729
Tagurile:
risc, Siguranța națională, Liviu Pleșoianu
Mircea Badea

Mircea Badea, explicație originală a războiului din Coaliție de ce îi ”susține pe toți”

241
(reînnoit 12:09 01.03.2021)
Scandalurile din Coaliția între USR și PNL au devenit un fapt curent, dar au și o intensitate crescătoare - iar Mircea Badea are propria explicație a situației.

BUCUREȘTI, 1 mar – Sputnik. Cu umorul său inimitabil, Mircea Badea ”suferă” pentru scandalurile din Coaliție, pentru că, se știe, el ”îi susține pe toți”. De fapt, apreciatul realizator TV a introdus această formulă în opinia publică – ideea de „susțin”, în sens ironic, fiind preluată și în discursul politic.

Mircea Badea trece peste „supărare” și explică de ce se ceartă PNL și USR, ce se petrece, de fapt, în Coaliție.

”Este o ecuație de tip ”check and balances” (control sau limitări – și echilibrare), spune Mircea Badea, referindu-se la celebrul principiu folosit în politica americană, în care  în virtutea separației puterilor în stat, puterile statale trebuie să aibă aproximativ aceeași pondere, să fie echilibrate, pentru a se putea limita reciproc, pentru a preveni abuzul de putere.

La noi, ideea americană este folosită în stil original și… ridicol specific, după cum explică Mircea Badea:

”Toată lumea urăște pe toată lumea, toți vor să dea în cap tuturor! USR urăște PNL, PNL urăște USR, USR urăște PLUS și așa mai departe”, spune Mircea Badea.

De fapt, situația este repetarea situației Alianței DA, din 2004 – 2006, când PNL și PD, parteneri în coaliția de guvernământ impusă de Băsescu, se urau și se loveau pe față, până au rupt coaliția! Acum, cele două partide sunt unite în PNL.

Vorba lui Mircea Badea: ”Să-i susținem pe toți”, pentru că… ”Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul”.

241
Tagurile:
Mircea Badea
Tematic
Ciuvică și Mircea Badea se exilează în Turcia, refuză să revină în România lui Arafat!
Mircea Badea, opinie diferită, dar argumentată, despre AUR
Mircea Badea face praf autoritățile din campania de vaccinare

Загрузка...
Clotilde Armand

Miron Cozma face din nou ordine în București începe incendiar cu Clotilde Armand!

721
(reînnoit 07:51 01.03.2021)
„Luceafărul huilei” revine în prim plan, de data asta cu un atac dur la controversata primăriță de la Sectorul 1, Clotilde Armand!

BUCUREȘTI, 1 mart – Sputnik. Controversata Clotilde Armand primește un periculos ”mărțișor” din partea lui Miron Cozma, celebrul lider al minerilor din Valea Jiului.

Miron Cozma cere ferm ministrului de Interne să înceapă o anchetă care să vizeze averea Clotildei Armand, referindu-se la ea ca la o ”hoață”.

”În privinţa acestei hoaţe, îl atenţionez pe ministrul de Interne: dacă nu începi ancheta, aşa cum ţi-am cerut legat de modul în care au obţinut acele bunuri am să te dau în judecată, domnule ministru, pentru favorizarea infractorului!”, a declarat Cozma la RTV.

Miron Cozma o acuză pe Clotilde Armand că deține ”14 terenuri, 3 apartamente, 2 vile”.

”Asta în timp ce Miron Cosma n-are o garsonieră după 20 de ani lucraţi în mină”, a declarat liderul mineriadelor.

Într-adevăr, declarația de avere a franțuzoaicei este impresionantă, cuprinzând mai multe imobile – printre care case, apartamente și terenuri cu diverse destinații.

***

Miron Cozma a fost unul dintre liderii minerilor din Valea Jiului în timpul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 și a condus autoritar mineriada din septembrie 1991, soldată cu demisia Guvernului Petre Roman – o acțiune susținută și de opoziția ”pro-europeană”.

În ianuarie 1999, Miron Cozma s-a pus din nou în fruntea minerilor ca răspuns la intenția  Guvernului Radu Vasile de a închide minele din Valea Jiului. Au avut loc încleștări memorabile cu forțele de ordine și, în final, s-a încheiat o ”pace” – așa numita ”pace de la Cozia”, semnată de Cozma cu regretatul premier Radu Vasile.

O lună mai târziu, Cozma a fost condamnat la 18 ani de închisoare, iar Radu Vasile era demis. Miron Cozma a fost eliberat în decembrie 2007, după ce a ispăşit zece ani de închisoare pentru „subminarea puterii de stat”.

721
Tagurile:
Clotilde Armand

Загрузка...
Serghei Lavrov

Lavrov: Rusia nu impune nimănui punctul său de vedere

36
Rusia nu își impune nimănui punctul său de vedere și așteaptă ca reflectarea evenimentelor din țară să urmeze același raționament, a declarat Lavrov.

BUCUREȘTI, 1 mar – Sputnik. Rusia nu își impune nimănui punctul său de vedere și speră ca în aceeași cheie vor fi reflectate evenimentele din Rusia, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

Serghei Lavrov
© Sputnik / Russian Foreign Ministry

“Suntem departe de dorința de impune cuiva ceva, fie și colegilor noștri diplomați, un anumit punct de vedere. La rândul nostru, așteptăm ca evenimentele să fie reflectate în același mod, prezentând totul din mai multe perspective, obiectiv”, a declarat Lavrov la întâlnire cu reprezentanții presei străine, acreditate în Rusia.

Lavrov a subliniat că autoritățile ruse nu se izolează de nimeni, “întotdeauna sunt gata de discuții”, însă nu trebuie acceptate ca un dat actualul val de informații false, etichetări și clișee vechi.

„Acest lucru transformă câmpul informațional într-o arenă de confruntări asemenea celei din perioada războiului rece”, a declarat șeful diplomației ruse.

36
Tematic
Lavrov: Cazul lui Navalnîi, o înscenare a Occidentului
Peskov: Declarațiile lui Lavrov despre UE - denaturate, Rusia dorește relații bune cu UE
Lavrov a numit condițiile de cooperare cu Uniunea Europeană
Lavrov: Rusia nu pleacă din Europa
Video - Lavrov: Folosind pandemia, Occidentul încearcă să pedepsească guvernele „incomode”
Lavrov a comentat situația din Armenia

Загрузка...