Sorin Grindeanu

Cazul Dăncilă Grindeanu: eliminarea NEacoperiților din PSD

635
Reforma în PSD înseamnă cu totul altceva decât se spune, iar organizațiile sunt folosite pentru a scoate pe cei care au avut curaj și a-i introduce pe cei cu ”acoperire”.

BUCUREȘTI, 16 oct – Sputnik. Mai nou, prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a devenit un fel de portavoce a ”schimbării” sau ”reformei” în PSD. Altfel spus, premierul care a dat OUG 13, încearcă acum să susțină că eliminarea celor care au dus greul bătăliei cu Sistemul este cauzată de… lipsa de susținere a organizațiilor locale!

Atenție însă – e vorba de organizațiile PSD, nu ale #REZIST sau USR! Precizez asta pentru că, întâmplător ”organizațiile” au eliminat tocmai pe cei care se bătuseră cu Statul paralel, cu ”Sistemul”!  Și care nu erau ”acoperiți”, după toate aparențele.

Așa au căzut sau sunt pe cale să cadă nume sonore, precum Eugen Nicolicea (unul dintre cei mai valoroși deputați!), Florin Iordache sau însăși Viorica Dăncilă! Despre alții, precum Șerban Nicolae, se zvonește că sunt pe ”lista neagră”, iar ei tac discret.

Despre Liviu Pleșoianu, campionul Parlamentului în bătălia cu Statul paralel, probabil că nici nu se mai pune problema, mai ales că vedem o ignorarea totală a excelentelor sale postări de către paginile oficiale ale PSD.

Dar să revin la Grindeanu, pentru că ele anunța deunăzi, cu mimica lui ”specială”, că ”lucrurile într-un partid serios trebuie văzute altcumva: trebuie să te susțină organizația - este prima condiție, apoi trebuie să treci de acele criterii - sunt condiții complementare, indiferent de cum se numește acea persoană”.

Persoana se numește Viorica Dăncilă, la ea se referea Sorin Grindeanu. Da, aceeași Dăncilă căreia, în momentul demisiei din fruntea PSD, i se promisese de către Ciolacu (conform surselor multor mass media) locul în Parlament și președinție Organizației de Femei a PSD.

Organizația i s-a luat repede – a fost dată unei politiciene valoroase, Doina Federovici, dar care are mult prea puțin să se ocupe de Organizație, fiind președinte de Consiliu Județean – și tocmai la Botoșani! Iar pentru Parlament… ”organizația” nu vrea, zice Grindeanu.

Paranteză – chiar Grindeanu să vorbească de organizație – când a sa nici nu contează în economia județului? Pardon, în politica județului, pentru că în economie contează, mai ales în cea neagră, de exemplu în cazul caselor date mafiei clanurilor – de care toată Timișoara știa, numai viceprimarul Grindeanu… nu! Chiar dacă era șeful de partid al celuilalt viceprimar inculpat în dosar!

Și mi-am mai adus aminte de ce spunea Elena Udrea – damă bine… ”ancorată în realitate”, ca să-l cităm combinativ pe cetățeanul turmentat Ciolacu:

”Pentru prima dată România are o femeie în această funcție (…), mă rezum la a constata că un lucru bun sigur s-a întâmplat: anume, de dată această avem un Premier care nu i-a fost indicat lui Dragnea de către Securitate”, nota blonda stăpână a secretelor de la Cotroceni. 

Pe de altă parte, reformistul Sorin Grindeanu apare într-o declarație fulminantă a fostei adjuncte a Damei de Pică, Laura Kovesi: procurorul Mihaela Iorga Moraru. Cea care s-a ocupat de dosarul Microsoft, printre altele.

Iată ce spunea procurorea DNA: ”Trebuia desemnat premierul. Era vehiculat numele unui fost ministru. Aveam un dosar cu acel ministru. Mi s-a spus că dacă pot să ies cu acel dosar că dacă el iese premier, Dana Gârbovan ar putea să ajungă ministrul Justiţiei".

Și, da, era vorba de Grindeanu. Despre ce doar e vorba? Despre Microsoft? Nu numai! De multe altele – vezi link-ul alăturat.

Ori, în acest caz, NU se pune întrebarea de ce dorea Kovesi să scoată pe interval dosarul Grindeanu – ci ”De ce a fost ocolit Sorin Grindeanu de anchetele DNA, în condițiile în care erau motive mult mai clare decât în nenumărate alte dosare?”.

Răspunsul pare clar: Sorin Grindeanu a fost și este protejat de o structură, mai concret este ofițer acoperit.

De altfel, în acest sens, foarte bine informatul jurnalist Cornel Ivanciuc arunca în eter, pe 15 martie 2017, în emisiunea lui Silviu Mânăstire, următoarea informație și provocare:

”În urmă cu două săptămâni mi s-a confirmat de la Timişoara, dintr-un mediu foarte solid şi informat, că Sorin Grindeanu este ofiţer acoperit, iar numirea lui Gabriel Stătescu în cadrul cabinetului premierului este o datorie mai veche plătită de Grindeanu către fostul general de brigadă al SRI”.

Nici până azi Ivanciuc NU a primit vreo replică!

În plus, să adăugăm la asta și acuzațiile pe care i le-au adus colegi de partid, printre care chiar Liviu Dragnea, Lia Olguța Vasilescu, Gabriela Firea, Codrin Ștefănescu etc., conform cărora Grindeanu ar asculta de ”alte comenzi”, adică ar fi un ”acoperit”.

Sorin Grindeanu a fost numit în fruntea ANCOM… și să amintesc două faze hazlii și ridicole: întrebat de ce a fost nominalizat Grindeanu pentru Comisia SRI, Liviu Dragnea a răspuns ”Dintr-o greșeală”; la rândul său, întrebat de ce a omis să-și treacă în CV studiile de la Academia Națională de Informații, Grindeanu a răspuns… ”am uitat”.

Ce să mai spui în fața unor asemenea… date?

Închei cu ceea ce spune Grindeanu: ”Vom continua reforma pe această linie. Pentru diverse județe ai nevoie și de susținere pentru zona în care vrei să candidezi”

Gura păcătosului, adevăr grăiește! Și păcatul nu e să fii acoperit - ci descoperit. Se duce naibii tot, inclusiv susținerea celor care își dau seama că au crezut ca fraierii în niște vorbe mari și socialiste. 

Dar, reforma continuă – sunt înlocuiți cei ce au avut curaj, cu cei care au acoperire. 

635
Tagurile:
PSD, Sorin Grindeanu, Viorica Dăncilă
Tematic
Gheorghe Piperea – pe listele PSD: DECIZIA avocatului
Grindeanu, făcut praf de fostul aliat: “Victima stă cu violatorii la masă”
Planul secret a ieșit la iveală: USR și Grindeanu cer amânarea alegerilor locale
Pleșoianu, scos din listele PSD. Reacția fermă a deputatului
Dan Chitic și ”Justițiarul”, acțiune penală contra lui Iohannis, Vela și Grindeanu!
Grindeanu revine în fruntea PSD… cu o DEMISIE și o critică! Vizați… și Ciolacu, și Tudose!
PSD: Nu va fi Parlament legitim la 4000 de infectări pe zi
Șerban Nicolae

Reacția serii: Șerban Nicolae face ”cel mai dureros anunț”!

645
(reînnoit 20:15 21.10.2020)
În urmă cu puțin timp, Șerban Nicolae a reacționat după declarația controversată a lui Ciolacu – ”Nici o organizație nu l-a dorit pe Șerban Nicolae pe listă”.

BUCUREȘTI, 21 oct – Sputnik. Astăzi, Marcel Ciolacu a comis o afirmație cu totul ciudată, care multora le pare a fi o mare minciună: ”Nici o organizație nu l-a dorit pe Șerban Nicolae pe listă”.

Acum puțin timp, senatorul Șerban Nicolae a avut o primă reacție, dură și nu chiar surprinzătoare pentru un om politic valoros, jignit profund de un președinte și de o echipă cel puțin controversată.

Reacția lui Șerban Nicolae poartă titlul ”CREZUL MEU POLITIC” și se referă la ceea ce crede el ”că vor românii care mi-au dat mandatul de senator al României”.

E vorba de trei puncte principale, pe care senatorul consideră că le-a avut ca țintă în mandatele sale:

1. ”Să-mi dedic întreaga activitate publică României și poporului român”.

2. ”Să apăr dreptul românilor la identitate, demnitate, un trai decent și în siguranță”.

3. ”Să combat abuzurile, nedreptățile și hoția”.

În același timp, Șerban Nicolae atrage atenția că a promovat, ”cu toată priceperea și cu toată energia”, legislația care:

1. a promovat valorile fundamentale ale identității și demnității românilor - reperele istorice, tradiția, credința, familia, personalitățile;

2. a asigurat creșterea constantă, consistentă și durabilă a economiei României, a crescut semnificativ veniturile românilor care trăiesc din muncă cinstită, a susținut libera inițiativă în sectoarele economice-cheie și a urmărit protejarea ultimelor bogății rămase în patrimoniul economic al României - resursele naturale ale solului și subsolului, rezerva de aur și participațiile statului român în economie;

3. a înlăturat cauzele unor abuzuri judiciare flagrante și a asigurat reala independență a justiției față de orice ingerință nelegitimă;

Din aceste motive, senatorul preferat al electoratului PSD, Șerban Nicolae, crede ”cu toată tăria” că alegătorii care l-au votat vor ca ”România să rămână o Țară și să nu devină o regiune, ca românii să rămână un Popor și să nu devină o populație și să trăiască demn și decent, ca o națiune europeană respectată, cu trecut, prezent și viitor!”.

Și, atenție la ceea ce transmite Șerban Nicolae:

”Mâine voi face poate cel mai dureros anunț privind activitatea mea publică. Dar, în viață, o ușă se închide, o alta se deschide”.

Deci, e clar, Șerban Nicolae anunță plecarea din PSD – și, de ce nu, lansarea unui NOU proiect de stânga – de data asta original, corect, nu care să fie acaparat de… parveniți.

Șerban Nicolae încheie mesajul superb: ”Patria e România!”.

645
Tagurile:
Marcel Ciolacu, Șerban Nicolae
Tematic
Șerban Nicolae dezvăluie CE l-a enervat așa rău pe Iohannis
Demisie de top în PSD! Șerban Nicolae!
Șerban Nicolae face praf ”interlopii electorali” USR-PNL

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis, declarații cruciale în ziua recordului de Covid 19

160
(reînnoit 18:37 21.10.2020)
Președintele Klaus Iohannis face declarații în ziua în care România a atins un nou record grav de cazuri de Covid 19, fiind înregistrate 4848 de cazuri în ultimele 24 de ore.

BUCUREȘTI, 21oct - Sputnik.Președintele și-a început conferința de presă prin a ataca PSD și a justifica necesitatea alegerilor pe 6 decembrie.

Iohannis a spus că se intră în linie dreaptă pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie și a ținut să precizeze că această dată a fost deja stabilită conform legii.

El i-a atacat pe cei care propagă ideea că cineva ține cu orice preț la organizarea alegerilor și că acestea se pot amâna, prilej pentru președinte să justifice ținerea alegerilor pe motiv că alegerile parlamentare sunt esențiale nu ca obiectiv în sine, ci pentru că reprezintă singura opțiune democratică care permite un nou legislativ reprezentativ.

Pe aceeași direcție, Iohannis a spus că alegerile nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit și că ele trebuie să aibă loc la termen pe motiv că aceste alegeri sunt fundamentale pentru modul în care vom gestiona pandemia și pentru perioada post-pandemie, de reconstrucție.

Iar atacul la PSD a fost un semnal de debut al campaniei electorale: actuala majoritate PSD-istă e ilegitimă și nu mai reprezintă voința românilor, a spus Iohannis, care i-a acuzat pe social-democrați că ar fi blocat o serie de măsuri de combatere a pandemiei și ar fi adoptat legi populiste.

Alegerea lui Florin Iordache drept președinte al Consiliului Legislativ a fost un nou motiv de atac al președintelui la adresa PSD care, spune Iohannis, în ciuda încercărilor dispersate de a-și cosmetiza imaginea, rămâne același ”partid nereformat și toxic” care găsește mereu o cale să-și recompenseze servanții cu funcții plătite generos din banii publici.

Abia după ce a atacat PSD, Iohannis s-a referit și la situația epidemiologică gravă din România, dar a spus că, chiar dacă actuala situație este îngrijorătoare, pandemia nu va lua sfârșit nici în ianuarie, nici în martie, așadar amânarea alegerilor nu ar avea rost.

Tocmai pentru că România se află într-o criză sanitară sunt necesare alegeri pentru ca țara să nu rămână fără un Parlament cu puteri depline, s-a arătat Iohannis grijuliu, care a repetat povestea că votarea nu reprezintă riscuri, ci doar campania electorală, dar că au fost stabilite reglementări mai stricte pentru a limita semnificativ expunerea la riscul contaminării.

Raspunzând unei întrebări care făcea referire și la traseismul manifest la PNL, Iohannis a condamnat traseismul arătând că el falsifică rezultatul votului popular, iar pe timpul mandatului se amestecă tot și apar alte majorități.

Iohannis a spus că dacă va avea un cuvânt de spus în modificarea Constituției, el va insista pentru ca traseismul să fie interzis.

Iohannis și-a reafirmat și susținerea pentru Ludovic Orban ca premier în ciuda condițiilor puse mai nou de USR, tot mai nemulțumit de prestația președintelui PNL.

160
Tagurile:
Klaus Iohannis, COVID-19
Tematic
Întrebarea la care Iohannis a refuzat să răspundă
Iohannis, ieșire care a surprins pe toată lumea
Iohannis, lăsat fără argumente de întrebarea unui jurnalist!

Загрузка...
Champions League - Group B - Real Madrid v Shakhtar Donetsk

Madrid - Șahtior: Primul rezultat șoc în Champions League

0
(reînnoit 22:10 21.10.2020)
Surpriză de proporții în Champions League! Real Madrid a fost învinsă de Șahior, cu 2-3, chiar la Madrid! Campioana Ucrainei a condus la pauză chiar cu 3-0.

În minutul 29, Tete a deschis scorul cu un șut din interiorul careului, după o acțiune excelentă a lui Korniienko, iar patru minute mai târziu, Varane a înscris în propria poartă, după ce a vrut să respingă o minge din fața lui Dentinho, care ar fi rămas singur cu Courtois. În minutul 42, Tete a pasat excelent cu călcâiul pentru Solomon, iar acesta nu l-a iertat pe Courtois din poziție ideală și a înscris pentru 3-0.

Realul s-a trezit după pauză. După golul minunat din minutul 54 al fostului câștigător al Balonului de Aur, Luka Modric. Campioana Spaniei s-a apropiat la un singur gol pe tabelă, în urma reușitei lui Vinicius. Brazilianul a înscris la numai câteva secunde după ce a fost introdus în teren de Zinedine Zidane.

 • Champions League - Group B - Real Madrid v Shakhtar Donetsk
  Champions League - Group B - Real Madrid v Shakhtar Donetsk
  © REUTERS / JUAN MEDINA
 • Champions League - Group B - Real Madrid v Shakhtar Donetsk
  Champions League - Group B - Real Madrid v Shakhtar Donetsk
  © REUTERS / JUAN MEDINA
 • Champions League - Group B - Real Madrid v Shakhtar Donetsk
  Champions League - Group B - Real Madrid v Shakhtar Donetsk
  © REUTERS / JUAN MEDINA
 • Champions League - Group B - Real Madrid v Shakhtar Donetsk
  Champions League - Group B - Real Madrid v Shakhtar Donetsk
  © Photo : JUAN MEDINA
1 / 4
© REUTERS / JUAN MEDINA
Champions League - Group B - Real Madrid v Shakhtar Donetsk

S-a terminat însă 2-3 pe micuțul stadion Alfredo Di Stefano, câtă vreme Santiago Bernabeu se află în proces de modernizare. Arena cu doar 6.000 de locuri a devenit cea mai mică din Liga Campionilor. Cum meciurile se joacă fără spectatori, pentru Real Madrid ar fi fost o pierdere financiară să deschidă Santiago Bernabeu în această perioadă de pandemie.

Într-o altă partidă, Salzburg și Lokomotiv Moscova s-au despățit nedecis, scor 2-2. Rușii au egalat în minutul 75, prin Vitali Lisakovich.

De la ora 22:00 se dispută alte 6 partide. Prime transmite meciul deținătoarei în exercițiu a trofeului, Bayern Munchen împotriva lui Atletico Madrid.

0
Tagurile:
Champions League, Real Madrid

Загрузка...