Marcel Ciolacu

PSD: Nu va fi Parlament legitim la 4000 de infectări pe zi

100
Președintele PSD Marcel Ciolacu i-a atras astăzi atenția președintelui Iohannis că nu poate să discute despre un Parlament legitim la peste 4.000 de infectări pe zi iar lumea nu va veni la vot.

BUCUREȘTI, 15 oct - Sputnik. Marcel Ciolacu a transmis astăzi că responsabilitatea declanșării și organizării alegerilor îi revin președintelui României și Guvernului care insistă ca scrutinul să aibă loc pe 6 decembrie, sub pretextul dorinței de a avea un Parlament legitim deși cazurile depășeșc 4.000 de infectări pe zi, iar lumea nu va veni la vot.

„Cereţi ca Opoziţia să decidă ce se întâmplă cu alegerile. Oameni buni, trăim într-o democraţie normală şi într-un stat european. Atributul organizării alegerilor şi responsabilitatea la toate aceste alegeri este a Guvernului şi mai nou a preşedintelui României care îşi doreşte aceste alegeri. Ce am reţinut eu din discursul preşedintelui este că doreşte un Parlament legitim. Nu poţi să să discuţi despre un Parlament legitim când ai peste 4.000 de infectări, pentru că nu vine lumea la vot. Parlamentul legitim este atunci când este ales de o mare majoritate a românilor. Aştept de la preşedinte şi de la Guvern soluţii şi mai ales explicaţii pentru gestionarea atât de dezastruoasă a pandemiei”, a afirmat astăzi Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a comentat și despre proiectul de lege din Parlament care propune amânarea alegerilor pe 14 martie, spunând că dacă preşedintele României şi PNL nu doresc decât alegeri şi să se uite pe sondaje, când le convin aceste alegeri, PSD are o cu totul altă abordare.

„O promisiune făcută de mine şi colegii mei că nu mai ieşim după agenda cetăţenilor. Organizarea alegerilor este atributul Guvernului. Eu invit Guvernul, în mod special pe prim-ministru să vină să ne explice cum se vor desfăşura aceste alegeri, pentru că deja avem 4.000 de cazuri pe zi”, a indicat președintele PSD spre Palatul Cotroceni și Palatul Victoria.

Ciolacu a apăsat tonul și a spus că nimeni normal la cap nu mai crede că prioritatea României în situația de față mai este organizarea alegerilor parlamentare.

”La 4.000 de cazuri pe zi nu cred că se impun alegeri, dar nu e atributul PSD. Vom iniţia discuţii atât cu partide reprezentate în Parlament , cât şi cu Guvernul ca să ne dea explicaţii cum vor face alegerile. Nu îmi permit să iniţiez cu preşedintele, să îmi explice şi mie, colegilor mei şi românilor cum putem avea un Parlament legitim cu peste 4.000 de infectări”, a adăugat Ciolacu.
100
Tagurile:
PSD, Marcel Ciolacu
Tematic
Codrin, denunț incendiar despre ce se întâmplă în ”Noul PSD”
Revoltător: Iohannis instigă tinerii magistrați contra PSD
Știrea nopții: dr. Alexandru Rafila preia steagul PSD
Surpriză la PSD: ce consilieri generali vedete se retrag
Gheorghe Piperea – pe listele PSD: DECIZIA avocatului
Ludovic Orban

Ultima oră: Orban spune ce se întâmplă cu after-school-urile

143
Premierul României a declarat că s-a permis funcționarea after-school-urilor încă din perioada vacanței școlare și că, din informațiile deținute, s-au respectat măsurile sanitare și nu au fost cazuri de îmbolnăviri.

BUCUREȘTI, 21 oct – Sputnik. Ludovic Orban, premierul României, a făcut, astăzi, câteva declarații cu privire la funcționarea after-school-urilor și a creșelor în contextul în care unitățile de învățământ preuniversitar sunt închise pentru o perioadă de două săptămâni în București ca urmare a intrării municipiului în scenariul roșu. Astfel, cursurile se desfășoară exclusiv online.

Întrebat de ce a susținut închiderea școlilor și a grădinițelor din Capitală, dar menținerea deschisă a after-school-urilor și a creșelor, Orban a precizat că sunt mulți părinți care efectiv sunt ajutați de aceste after-school-uri. De asemenea, a mai spus, premierul, ele nici nu au fost incluse în Hotărârea de Guvern și ordinul comun al ministrului educației și al ministrului sănătății

“Am permis funcționarea tipurilor de after-school încă din perioada vacanței școlare. Din informațiile pe care le avem, au fost respectate măsurile și nu au fost cazuri la after-school-uri”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Direcția de Sănătate Publică, în raportările sale cu privire la situația epidemiologică în mediul școlar, nu transmite nicio informație referitoare la eventuale cazuri în after-school-uri, informează edupedu.ro.

Luni, 19 octombrie, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis ca de ieri, 20 octombrie 2020, toate școlile și grădinițele de stat și private din București să fie închise pentru 14 zile, după ce Capitala a depășit pragul de infectare de 3 la mia de persoane.

În schimb, creșele și after-school-urilor pot funcționa, după ce în cursul dimineții premierul Ludovic Orban declarase că aceste tipuri de unități nu sunt afectate de depășirea pragului de infectări de 3 la mie.

143
Tagurile:
Școală, Ludovic Orban

Загрузка...
Victor Ciutacu

Ciutacu: ”E greu Marcel de urnit, da' și când își drumul”

225
Controversatele inițiative ale lui Marcel Ciolacu și ciudata sa ”reformă” din PSD nu puteau să scape de observațiile jurnalistului Victor Ciutacu

BUCUREȘTI, 21 oct – Sputnik. Impunerea unui număr record de medici pe locuri eligibile pe listele parlamentare ale PSD este aspectul cel mai semnificativ al ”reformei” din PSD.

De fapt, asupra ”semnificației” acestui demers există controverse – unii spun că se profită de notorietatea unor medici sau de calitatea de ”eroi” conferită cu larghețe de mass media.

În schimb, apreciatul jurnalist și realizator Victor Ciutacu are o altă opinie: Marcel Ciolacu vrea să devină un fel de manager de spital – al celui mai mare spital din lume, Casa Poporului!

”Elanul înnoirii PSD va transforma Casa Poporului într-un imens spital”, consideră Ciutacu, făcând o socoteală simplă: ”Clădirea deja o avem, doctorii-s în capu' la liste, mai lipsesc paturile și ventilatoarele”.

Ironic, Victor Ciutacu sugerează că nici asta nu ar fi imposibil – ”E greu Marcel de urnit, da' și când își dă drumul...”

Cunoscuta actriță Carmen Tănase consideră că este ”Oribil!” și că se va apela și la controversata Carmen Dorobăț. ”Urmează madame Dorobăț, că și dânsa are nevoie de imunitate ca de aer!”.

”A refuzat nobila propunere - și oricum n-o ajuta la nimic, procesul merge înainte”, răspunde Victor Ciutacu. ”Dacă-și ia cu executare, pleacă direct pe cameră - imunitatea folosește doar la preventiv”.

Carmen Tănase e mirată – ”Va să zică i s-a propus! Ha!”. ”Da, e public, nu-i vreun secret”, confirmă Victor Ciutacu.

Florin Necula face un comentariu dur la ideea de transformarea Casei poporului în spirtal: ”Să nu se transforme în IML”.

”Va urma”, răspunde sec Victor Ciutacu.

Am reprodus această secvență pentru a arăta ce impresie lasă această pasiune subită pentru doctori cu renume profesional sau cu notorietate. Pe scurt, un amestec de mirări și controverse – și cam deloc aprecieri pozitive.

225

Загрузка...
Ambulanțe în București

Record grav: 4848 cazuri noi de persoane cu COVID 19

0
(reînnoit 13:03 21.10.2020)
În urma testelor efectuate la nivel național au fost înregistrate 4848 cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19.

BUCUREȘTI, 21 oct - Sputnik. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat astăzi că pe teritoriul României au fost confirmate 191.102 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 137.835 de pacienți au fost declarați vindecați.

0
Tagurile:
România, coronavirus
Tematic
Un nou focar de coronavirus la PSG!
UK va „infecta în mod deliberat” voluntarii cu coronavirus
Cum diferențiem gripa de coronavirus - explicația unui medic

Загрузка...