Protest Anti-Mască la București. 10 octombrie 2020

NUCLEARA: Chitic, Oana Lovin, Iosefina monitorizați secret

1427
Un scandal monstru izbucnește chiar în ziua aceasta sacră: a fost dat în vileag un ordin secret de monitorizare a celor mai importanți protestatari și activiști civici, vloggeri, ziariști independenți, personalități care se opun măsurilor autorităților

BUCUREȘTI, 14 oct – Sputnik. Un ordin emis de la cabinetul domnului Bogdan Despescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne vizează ”monitorizarea” unora dintre principalii protestatari din stradă și din mediul online – asta este informația dată de omul de afaceri și militantul naționalist Cătălin Berenghi.

Reputatul avocat Dan Chitic, aflat și el pe listă, publică un text incendiar: ”The enemies of the (deep) state! Am fost dați pe “flux”!”

”A apărut dovada că organele de represiune au primit ordine clare și exprese pentru ca milițienii lui Vela să săvârșească abuzuri în serviciu împotriva unor “contestatari ai măsurilor restrictive impuse de factorii decizionali din cadrul guvernului”, scrie Dan Chitic.

Lista conține și autovehiculele cu care se deplasează respectivii.

Avocatul Dan Chitic consideră că ”nu e fake”, recunoscând modelul și numărul mașinii sale: ”sunt corecte, doar poza e cam veche, dar asta nu mă supără”.

”Dragi milițieni, informațiile sunt corecte, precum corectă e și informația ca as fi vrut să ajung la Iași să mă închin la moaștele Cuvioasei alături de frații mei de luptă”, scrie Dan Chitic, adăugând – ”Din păcate însă nu voi fi acolo, fiind obligat sa mă prezint in instanța la Pitești”.

Ironic, avocatul notează: ”Așa ca dați pe flux, azi voi fi in Pitești!”.

Iată este pe listă: Pompiliu Diplan, Matei Doruleț, Luis Bratu, Diana Iovanovici-Șoșoacă, Iulian Capsali, Florea Bogdan Andrei, Chiracu Eugen, Cătălin Dinulescu, Adrian Grigoriu, Oana Lovin, Iosefina Pascal și Dan Chitic.

Concluzia lui Dan Chitic este că, în mod cert, ”Iohannisilor, LuCovizilor si Arafatilor le este frică!”.

„Celor care au terorizat o țară le e frică de o mână de oameni a căror singură armă e cuvântul!”, spune avocatul, avertizând dur: ”Ticăloșilor! Nu ne puteți opri! Și din mormânt vom mărturisi Adevărul! Nu încercați să ne opriți, căci nu veți reuși! Adevărul Ne Va Face Liberi!”

Iosefina Pascal a fost prima care a scris o notă de protest, în această dimineață: ”Poliție politică! Mașinile noastre date în urmărire generală, la ordinul lui Despescu, sluga lui Vela! Pe asta se cheltuie banii statului ?!”

”Umblă interlopii liberi pe străzile României, ba chiar sunt păziți de stat, dispar MII DE COPII, dar Miliția e ocupată să ne dea pe noi în urmărire generală!  În ce bază legală faceți aceste abuzuri?”, scrie Iosefina Pascal.

Întrebările cunoscutei ziariste independente, activist civice și vlogger de succes sunt pertinente: ”Este ilegal să iei interviuri?  Este ilegal să protestezi pașnic? Am deja trei amenzi abuzive, mi-ați furat talonul, ce mai urmează, corupților ? Asta e democrație ?!”

”Hărțuiți presa independentă, cetățenii liberi ? Apărarea Constituției, drepturilor omului, a devenit un pericol pentru sistem.  După ce au călcat Constituția în picioare, au trecut la NEXT LEVEL: POLIȚIE POLITICĂ”, scrie Iosefina Pascal.

Iată și precizarea lui Cătălin Berenghi, cel care ar fi obținut primul informația și a publicat pe pagina sa de Facebook:

”Ordinul se pare ca a fost emis de la cabinetul domnului Bogdan Despescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Interne din România, emis către toate patrulele polițienești, inclusiv “civili”, pentru a-i monitoriza pe “teroriștii” ce îndrăznesc sa vociferezi împotriva sistemului ticălos și mafiot!”
1427
Tagurile:
Oana Lovin, protest
Tematic
Oana Lovin și Codruța Cerva, contraatac ”de coșmar”!
Prăbușire la o biserică în timpul serviciului divin pascal - morți și răniți
Serviciul Pascal oficiat de Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii Kirill
O excepțională lecție dată de tânăra Iosefina Pascal puternicilor zile!
Cuplul zilei: Carmen Iohannis și Oana Lovin, asortate la vot
Greșește Oana Lovin? ”PNL a vândut Cernavodă cu acordul PSD”
Marcel Ciolacu, Petre Neagu, Ion Ceban

Zilele Chișinăului la Buzău - festival care va debuta în toamnă

69
(reînnoit 19:30 15.06.2021)
Președintele Consiliului Județean Buzău a explicat ce reprezintă cele două acorduri de cooperare semnate astăzi, 15 iunie 2021, cu municipiul Chișinău din Republica Moldova. Buzăul e primul județ din România care semnează un Acord de cooperare cu Municipiul Chișinău.

BUCUREȘTI, 15 iun – Sputnik. Buzăul a fost astăzi, 15 iunie 2021, locul în care s-a semnat un acord istoric.

Vorbim despre Acordul de Cooperare între Municipiul Chișinău – Sectorul Botanica cu Județul Buzău din România.
Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a explicat ce reprezintă acest acord de cooperare.

”Vom sprijini, în baza principiilor egalității și reciprocității, stabilirea de relații de prietenie și colaborare între locuitori, precum și promovarea schimburilor de bune practici și experiențe în vederea încheierii unor proiecte comune de dezvoltare economică și socială în beneficiul comunităților”, a precizat Ion Ceban.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, spune că Acordul reprezintă o continuare și o întărire a angajamentului față de păstrarea tradițiilor din România și Republica Moldova, ”o nouă dovadă că adevăratele valori comune nu trebuie să dispară, ci să devină de neprețuit, odată cu trecerea timpului”.

”O singură inimă bate pe cele două maluri ale Prutului!”, a scris Neagu pe pagina sa de Facebook.

Președintele Consiliului Județean Buzău a subliniat că proiecte precum ”Zilele Chișinăului la Buzău” - un festival care va fi organizat anul acesta în luna septembrie sau amenajarea și denumirea unui scuar din Chișinău ”Titulescu”.

În opinia lui Petre Emanoil Neagu, toate acestea vor reprezenta bazele unui început frumos și ale unui parteneriat durabil.

Acesta a amintit că el este deja un susținător al relațiilor de colabprare dintre România și Republica Moldova și că, de asemenea, consideră că nu trebuie să ne uităm trecutul și că istoria lasă o amprentă puternică asupra fiecăruia dintre noi.

”Mulțumesc domnului primar al Municipiului Chișinău, Ion Ceban și doamnei pretor al Sectorului Botanica, Diana Guba pentru deschidere și pentru căldura cu care au vorbit despre România și Republica Moldova”, a punctat Petre Emanoil Neagu.

Bun diplomat, președintele Consiliului Județean Buzău a adresat, de asemenea, un cuvânt de mulțumire  deputatului PSD Marcel Ciolacu și tuturor invitaților care au participat la evenimentul de astăzi, 15 iunie 2021.

69
Tagurile:
Marcel Ciolacu, Ion Ceban

Загрузка...
Vot în Parlamentul României

Puterea și Opoziția nu se înțeleg dacă moțiunea anti-Ghinea a trecut sau nu

69
(reînnoit 17:08 15.06.2021)
Situație hilară la moțiunea simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea: în timp ce puterea se laudă că moțiunea a picat, opoziția spune că, dimpotrivă, ea a fost adoptată.

BUCUREȘTI, 15 iun – Sputnik. Liderul grupului PNL, Gabriel Andronache, spune moţiunea anti-Ghinea a fost respinsă, deoarece votul a fost deschis, prin mijloace electronice, așadar se numără și voturile date pe tablete.

"Ar fi bine să vă uitaţi ce înseamnă vot prin mijloace electronice. Din perspectiva aceasta, avem două modalităţi de exprimare a votului prin mijloace electronice: vorbim despre votul cu cartelă pe care l-aţi exercitat şi nu aţi exercitat votul prin ridicare de mână şi la acesta se adaugă votul pe tabletă. Singura situaţie în care s-a votat strict pe tabletă a fost cea din perioada de urgenţă. Nu confundaţi perioada de urgenţă cu situaţia actuală. A fost vot prin mijloace electronice, vot deschis, ca atare votul consemnat de doamna preşedinte de şedinţă este votul corect. Moţiunea a fost respinsă", a explicat Andronache.

Într-adevăr, calculat în acest fel, Camera Deputaţilor a respins astăzi moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea, moţiunea simplă fiind respinsă cu 171 de voturi „împotrivă”, 143 de voturi „pentru” şi o abţinere.

Opoziția numără diferit

Dar liderii deputaţilor PSD şi AUR susțin că moţiunea a fost de fapt adoptată de plen, deoarece nu trebuie luate în calcul voturile date pe tabletă.

"Vreau să se consemneze faptul că moţiunea simplă împotriva ministrului Ghinea a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor. Potrivit articolului 129 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, putem dezbate şi vota prin mijloace electronice strict actele normative. Moţiunea simplă nu este un act normativ. Rezultatul pe votul din sală ne arată o diferenţă de peste 20 de voturi în favoarea adoptării moţiunii simple”, a explicat Simonis care afirmă că moţiunea simplă a fost adoptată.

Și liderul grupului parlamentar al AUR, George Simion, spune că moţiunea a fost adoptată.

Președintele PSD acuză fraudă la vot

Marcel Ciolacu a intervenit în dispută acuzând într-o postare pe facebook că PNL şi USR-PLUS au fraudat votul la moţiunea simplă de astăzi.

„Toţi cei care încearcă prin furt să-l ţină în continuare în scaun pe Ghinea ca să deturneze miliarde din banii europeni vor răspunde în faţa legii”, i-a avertizat liderul PSD pe reprezentanții puterii.

„PNL şi USR-PLUS au fraudat grosolan votul la moţiunea simplă pentru a-l salva pe ministrul ZERO Ghinea! Adevărul este că, regulamentar, moţiunea a trecut! În sală, au fost consemnate 139 de voturi pentru şi doar 126 contra! Disperaţi, politicienii puterii au adunat şi voturile de pe tabletă, deşi această modalitate este permisă doar în cazul actelor normative. Aceasta este o ilegalitate gravă pentru care, dacă la guvernare ar fi fost PSD, acum procurorii ar fi descins deja la Parlament!”, a transmis liderul PSD.

El a comparat votul de astăzi cu celebra încercare de a modifica rezultatul voturilor la legea de impozitare a pensiilor din urmă cu 11 ani, când Roberta Anastase era președintele Camerei Deputaților.

”Acum 11 ani, erau gata să pună din pix oricâte voturi pentru a nenoroci milioane de pensionari. Azi, sunt capabili să inventeze voturi pe tabletă pentru a ţine în funcţie un zombi politic capabil să facă praf cel mai important plan de redresare a ţării cu fonduri europene”, s-a revoltat Ciolacu.

 

69
Tagurile:
Opoziție, Putere, moțiune

Загрузка...
Înghețată

Alertă alimentară în Franţa: mărci de înghețată şi fursecuri posibil periculoase, retrase

0
Mai multe mărci de înghețată şi fursecuri au fost retrase din supermarketurile din Franţa deoarece s-a stabilit că există în acestea un conținut prea mare de oxid de etilenă, considerat cancerigen. Se aşteaptă rezultatele investigațiilor.

BUCUREŞTI, 15 iun – Sputnik. În Franţa, mai multe mărci de înghețată și prăjituri, precum și alte produse alimentare care conțin susan, cum ar fi cuşcuşul și unele fursecuri, au fost retrase din vânzare, a anunţat Direcția Generală pentru Concurență și Controlul Fraudelor din Franţa (DGCCRF), citată de Sputnik France

Motivul pentru care au fost retrase este prezența oxidului de etilenă, un pesticid clasificat drept cancerigen, „la o concentraţie, în anumite loturi, mai mare decât limita maximă reglementată” a acestor semințe, a explicat autoritatea.

Peste 7.000 de produse se află în prezent pe lista publicată pe site-ul DGCCRF, listă care este actualizată în mod regulat în așteptarea rezultatelor investigațiilor lansate.

Cazuri anterioare

Conținutul ridicat al acestei substanțe chimice, interzisă în Europa, dar care poate fi tolerată la doze mici în anumite produse importate, a fost raportat încă din toamna anului trecut. Urme ale acestei substanţe au fost detectate în peste 250 de tone de semințe de susan din India, a avertizat asociația de consumatori UFC-Que Choisir la începutul lunii noiembrie. Oxidul de etilenă este într-adevăr suspectat de a fi cancerigen și dăunător fertilității, a precizat organizaţia.

În consecință, o primă listă cu produsele amintite a fost publicată la jumătatea lunii noiembrie de către DGCCRF, fiind vorba de cereale, prăjituri, hummus, ciocolată și alte câteva produse vândute de mai multe lanțuri mari de comerț cu amănuntul.

0
Tagurile:
Înghețată, Franța

Загрузка...