Liviu Pleșoianu

Surpriza lui Pleșoianu: iată la ce a lucrat cât a lipsit!

944
(reînnoit 07:29 13.10.2020)
Liviu Pleșoianu surprinde din nou – de data asta printr-un demers… pe care nici un alt om politic actual nu l-a mai făcut

BUCUREȘTI, 13 oct – Sputnik. Multă lume a fost surprinsă când, al finele primăverii, Liviu Pleșoianu a dispărut brusc – nu numai din mass media, dar și din spațiul online. Cel mai activ ”politician internaut” al PSD a tăcut brusc, fără explicații!

Nici după revenirea de acum nu a explicat… până azi noapte, când s-a decis și a făcut public motivul ”dispariției”: o carte, dar nu una obișnuită, ci un ”Manifest” - un parcurs de ”eliberare a OMULUI”.

”Efortul meu este și a fost în toți acești ani unul îndreptat spre eliberarea OMULUI. Când omul profund va fi descătuşat, doar atunci toate problemele exterioare, toate problemele sociale îşi vor găsi rezolvarea”, scrie Pleșoianu, acuzând ”marfa proastă a pseudodemocraţiei, care ni se vinde de decenii” că nu ne va ajuta ”să facem nici măcar un pas înainte pe calea evoluţiei noastre!”.

Din contră, spune deputatul PSD, ”dacă vom continua să susţinem, chiar şi indirect, prin nepăsare sau neimplicare, actuala forma socială”, atunci apare un pericol major: ”ne vom afunda tot mai mult într-o groapă a civilizaţiei noastre pe care singuri ne-o săpăm deja voioşi!”.

Pleșoianu publică, în format electronic, ”Cartea-Manifest la care am lucrat în lunile de vară”.

”Este despre tot ceea ce nu auziți vorbindu-se în politica românească”, ne asigură deputatul, care consideră că ”un politician care nu e în stare să prezinte o viziune UMANĂ e un politician care nu vă poate ajuta absolut deloc, care nu se poate ajuta nici pe sine!”.

Trebuie să înţelegi lumea, subliniază Pleșoianu, să îţi propui măcar să o înţelegi, ”să-ţi pese astfel încât să îi poţi ajuta şi pe alţii”.

”Pe cine vei reprezenta dacă preocupările tale zilnice nu includ şi cunoaşterea omului profund din tine şi din cel pe care vrei să-l reprezinţi?”, întreabă Liviu Pleșoianu în prezentarea cărții-manifest ” TREZEȘTE-TE, OMULE! TIMPUL NU MAI ARE RĂBDARE...”.

Cartea nu este structurată pe capitole, ci în fraze-enunț, în stilul esențialei lucrări a lui Ludwig Wittgenstein, Tractatus Logico-Philosophicus - cu care pare a avea și alte legături.

Sunt 306 fraze-enunț, iar principiul fundamental este prezentat chiar de la început și reluat sub multe forme, din varii unghiuri de vedere și reiterat într-un complex cuprinzător de situații:

”Este necesară o răsturnare totală a raportului Sistem-cetățean. În prezent, Sistemul îşi produce cetăţenii. În varianta corectă, cetăţenii îşi produc Sistemul”.

O carte care se anunță interesantă, nu e mare, dar nici ușor de citit. E o carte pentru oameni care VOR să se întâmple ceva important, semnificativ - nu urmăresc doar măruntele scopuri ale zilei.

944
Tagurile:
Liviu Pleșoianu
Marcel Ciolacu

PSD dezvăluie numele propriului viitor premier

11
Social democrații au evitat până acum să vorbească de propriile propuneri pentru premier – acum este prima dată când sunt aduce nume clare în discuție.

BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Alegerile parlamentare sunt foarte aproape – iar o victorie a PSD e o posibilitate, mai ales după ultimele cifre care arată intrarea în criză a României, sub guvernarea Orban – Iohannis – PNL. Șomajul a crescut, deficitul intern și extern de asemenea, în timp PIB și încasările au scăzut – totul comparativ cu finalul perioadei Dăncilă.

E posibil ca PSD să obțină cel mai mare punctaj, iar conform declarației președintelui PNL, Ludovic Orban, partidul care câștigă alegerile desemnează premierul. Că nu este constituțional sau că Orban nu cunoaște legile și Constituția, mai puțin contează.

De partea cealaltă, PSD nu a exprimat până acum ceva clar în legătură cu numele unui posibil premier. Nu a spus… până ieri, când prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, al doilea om din partid, a anunțat nu unul – ci patru nume de posibil premier PSD!

”În condiţiile în care ceea ce aflăm şi noi acum din sondarea opiniei publice PSD va fi partidul câştigător, este normal ca noi să facem propunerea de premier şi nu PNL sau USR”, a declarat Firea.

În privința premierului PSD, Firea a spus – ”Categoric propunerea noastră va fi una validată în Comitetul Politic Naţional” – dar prima opțiune este chiar președintele partidului – Marcel Ciolacu.

”Nu vreau să iau eu lucrurile înainte şi să fac propria mea previziune pentru premier, dar pe logică politică dacă va fi un Guvern eminamente politic şi care va cuprinde bineînţeles şi specialişti, este clar că preşedintele partidului trebuie să preia această mare responsabilitate”, a spus Firea.

Dacă însă Ciolacu dorește să rămână în zona parlamentară, ”atunci va trebui să desemneze probabil dintre celălalt coleg al nostru din conducere, prim-vicepreşedintele partidului, Sorin Grindeanu, colegul meu sau preşedintele Consiliul Naţional, domnul profesor Dîncu”, spune Firea.

”Doar în situaţia în care colegii mei din ţară împreună cu noi vom decide că vom face o propunere de specialist nembru de partid sau membru fără funcţie politică, atunci s-ar încadra probabil un specialist în domeniul economic la care eu ţin foarte mult şi îl apreciez cum este domnul Cristian Socol”, a declarat Gabriela Firea.

Deci, variantele ar fi Ciolacu, Grindeanu, Dâncu – și, eventul, Cristian Socol, un preferat al perioadei Dăncilă, uitat însă în ultimul an. În privința celorlalte nume, ar fi interesant ca PSD să-l propună pe Vasile Dâncu, fostul vicepremier al lui Cioloș!

Cum numirea lui Grindeanu, fără îndoială cel mai experimentat dintre liderii PSD în prinvința guvernării, ar ridica întrebarea – ”Oare nu cumva răspunde la alte comenzi?”, așa cum era acuzat Sorin Grindeanu în 2017.

În privința opțiunii exprimate de Iohannis, ca Orban să rămână premier după alegeri, Firea spune clar – ”Aţi observat nuanţa din declaraţia preşedintelui care a spus ca răspuns la întrebarea unui ziarist care sunt variantele de premier şi domnia sa a spus că prima opţiune este domnul Orban. Ce înţelegem din acest răspuns? Este doar prima opţiune, dar nu şi ultima şi nu şi singura înseamnă că sunt şi alte opţiuni deschise”, spune Firea.

”Domnul Orban trebuie să accepte faptul că românii nu-l mai vor şi va trebui ori să îşi dea demisia înainte de alegeri, ceea ce nu va face pentru că nu va face un astfel de gest de onoare pentru că a condus pandemia dezastruos şi economia s-a prăbuşit, dar după acestei alegeri cu siguranţă că va fi un alt guvern şi un alt prim-ministru”, a declarat Gabriela Firea aseară la România Tv.

11
Tagurile:
Premier, PSD
Tematic
Năstase, lecția cea mai dură pentru cei care mutilează PSD
Victorie pentru PSD: vot masiv pentru Florin Iordache
Plecarea momentului din PSD! Supărare și Surpriză totale!

Загрузка...
Adrian Rădulescu

Ex-consilier prezidențial ia foc: ”E dezastru! De ce mințim?!”

133
(reînnoit 06:49 26.10.2020)
”Suntem rușinea Europei!” - unul dintre cei mai importanți specialiști expune o situație șocantă dintr-un domeniu de importanță maximă.

BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Fostul consilier prezidențial și secretar de stat la MADR Adrian Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România este unul dintre cei mai respectați specialiști din Agricultură.

În această calitate, Rădulescu atrage atenția asupra situației mai mult decît grave în care se află România! Într-o emisiune incendiară realizată de Tudor Barbu la B1, s-a dat în vileag toată situația dezastruoasă. 

Tudor Barbu, fostul senator, și-a provocat invitatul – ”Agricultura României este în colaps, lasă vrăjeala”.

”Agricultura țării... vă spun eu, e jale! Umblă foamea pe stradă, câmpurile țării au ajuns să nu mai dea pâine țării”, a spus Barbu, strigând la fostul său consilier prezidențial: ”Zi, mă, adevărul pe post!”

Adrian Rădulescu a recunoscut total – ”Da, ăsta e adevărul! E un dezastru! Un dezastru! De ce mințim că merge totul?”.

”Am greșit cu toții, ne-am crezut care mai de care mai deștepți, care mai de care mai inventivi, care mai de care că putem face și restul nu… care suntem mai buni, care suntem mai răi... după 30 de ani se demonstrează că, reuniți, suntem toți o apă și un pământ!”, a spus Rădulescu.

Și, atenția la afirmația șocantă a reputatului specialist: ”Suntem rușinea Europei! Nu producem porc în România, nu producem pasăre în România, nu producem vită în România...”.

Cred că fragmentul ajunge… Discuția a avut loc la finele săptămânii trecute la B1TV. Nu s-a auzit vreo reacție de la Guvern – deși Orban e permanent invitat la B1TV.

133
Tagurile:
Dezastru, Consilier

Загрузка...