Nicușor Dan

Nicușor Dan, scos în față în scandalul ”Spălarea Banilor”!

386
Cel mai discutat personaj al momentului, primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, este nominalizat în scandalul Baranga de către un important personaj ”din umbră„.

BUCUREȘTI, 12 oct – Sputnik. Baranga a fost pus șef la ONPCSB ”exact în debutul campaniei electorale cu sarcina expresă să "păzească bostănăria"” – este una dintre variantele pe care le analizează Cozmin Gușă.

Ingrid Mocanu
© Inquam Photos / Photographer: Liviu Florin Albei

După cum se știe, analistul este unul dintre cei mai bine informați oameni ”din umbră”, asta și pentru că a fost secretar general al PSD, apropiat al lui Năstase, apoi al lui Băsescu, deputat, șef de partid, conexiuni puternice în Vest, dar și în Est.

Asta e pe scurt biografia unui personaj care nu spune niciodată ceva fără să aibă în spate… probe sau interese.

Acum, Cozmin Gușă publică o notă intitulată ”BARANGA, "SPĂLAREA BANILOR" ȘI DOSARUL FINANȚĂRILOR ILEGALE DIN 2016 CĂTRE USB-USR-NICUȘOR DAN”.

Cozmin pleacă de la ”niște date despre finanțarea ilegală a USB-USR din campania de locale/parlamentare din 2016”, unde apare ca ”beneficiar direct” și candidatul Nicușor Dan.

”Sumele suspecte atunci au fost calculate la cca 3 milioane RON, iar Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a făcut plângere la Parchetul General pentru DELAPIDARE, CONFLICT DE INTERESE ȘI SPĂLARE DE BANI”, precizează Gușă.

Și, atenție – ”Dosarul n-a fost lucrat/finalizat încă”, atrage atenția Gușă, făcând o acuzație importantă:

”Nu a fost lucrat/finalizat tocmai pentru că cei de la "SPĂLAREA BANILOR" tergiversează alcătuirea rapoartelor”.

De ce ar face asta Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor?! Cozmin Gușă are o explicație:

”Dosarul ăsta e fierbinte nu doar prin prisma patronilor de mari companii care-au donat sume importante, ci mai ales prin faptul că cei ce-au manipulat sumele de bani în 2016, erau chiar "agenții acoperiți" ai SRI aflați sub autoritatea lui Coldea, iar cercetările odată finalizate nu au cum să nu-i incrimineze pe aceștia”, scrie analistul.

Mai mult, el aruncă ipoteză că s-at fi făcut legături între ”donatori și ACIPNC (Asociația pentru Conservarea Integrală a Patrimoniului Natural și Cultural), în conducerea căreia este și partenera de viață a lui Nicușor Dan (Loredana Grădinaru), și care asociație are cca 100 de acțiuni/contestări în instanță ale unor proiecte imobiliare din București”.

De-aici, spune Cozmin Gușă, sunt 2 variante de raționament ”legate de pedepsirea intempestivă și ciudată (având în vedere că n-a fost deranjat atâția ani, deși datele falsificării dosarului său erau cunoscute!) a "mancurtului" Laurențiu Baranga”.

În opinia și pe baza informațiilor lui Cozmin Gușă, aceste variante ar fi:

-”ori a fost pus șef la ONPCSB exact în debutul campaniei electorale cu sarcina expresă să "păzească bostănăria", și nu s-a achitat corespunzător de sarcină”;

-”ori a avut mandat să rezolve dosarul rapid și să trimită datele Parchetului General, iar el nu a prestat corespunzător”.

Cozmin Gușă se încumetă să afirme că, în afara acestor 2 variante nu vede altele posibile ”și care să explice reținerea sa, apoi "încarcerarea" la domiciliu, ca posibilitatea cea mai comodă care să-i asigure comunicarea doar cu "cine trebuie", fiind și perfect monitorizat în acest timp”.

Că, scrie ironic Gușă, ”doar așa-i treaba în România ultimilor 15 ani...”.

”Din felul în care va decurge cercetarea acestui eveniment grav, vom deduce și cine, de ce și cum a "condus ostilitățile", deci vom pricepe mai bine tărășenia”, scrie Gușă, încheind interesant – ”Sau vorba amară a poetului, "VOM MURI ȘI VOM VEDEA"!”.

Deci, o primă explicație interesantă a precipitării evenimentelor – dar ar mai fi una, pe care o vom prezenta noi, mâine dimineață.

Este vorba de un ofițer de excepție, lovit de o ”caracatiță”… din care făcea parte și Laurențiu Baranga! Citiți în Sputnik, mâine, la prima oră.

386
Tagurile:
Nicușor Dan
Tematic
Nicușor Dan, despre locurile din București cu potențial de infectare
Mega NUCLEARA: scandalul Baranga și… închisorile CIA!
Cazul Baranga ia FOC pentru Orban, reacție bombă a ORNISS
Șerban Nicolae

Șerban Nicolae: ”Eu țin cu România!”

30
Senatorul Șerban Nicolae a postat pe pagina sa de socializare o explicație amănunțită a situației care l-a determinat să plece din partidul pe care l-a fondat în 1992.

BUCUREȘTI, 22 oct - Sputnik. Senatorul Șerban Nicolae, demisionar din PSD, a anunțat pe pagina sa de facebook că astăzi a fost pus în fața celui mai greu moment din cariera lui politică, acela de a-și da demisia din partidul pe care, împreună cu alți colegi, l-a înființat in 1992.

”Am pierdut multe competiții politice, cu precădere în interiorul propriului partid. Am pierdut și o competiție electorală pentru Parlament, iar pe alte trei le-am câștigat. Niciodată nu mi-am pus problema să plec din partid în funcție de rezultatul competițiilor politice la care particip”, își explică el gestul.

Senatorul arată că este avocat de peste 23 de ani și că nu a avut contracte cu autorități publice sau companii de stat, după cum niciodată nu a candidat la o funcție publică pentru a avea un loc de muncă.

”Am inițiat și susținut legile care impuneau ca rezerva de aur a României să fie ținută în țară, ca participațiile statului în economie, mult diminuate în comparație cu celelate state ale Uniunii Europene, să nu fie înstrăinate, ca scoterea lemnului brut din țară să fie interzisă și sancționată ca infracțiune”, amintește el câteva din activitățile sale parlamentare.

De asemenea, arată senatorul, a susținut proiectele care vizau creșterea veniturilor, stimularea inițiativei private, stoparea exodului de forță de muncă și exploatrea resurselor naturale în interesul prioritar al României, acesta amintind că zeci de legi și mii de texte normative au la bază ideile și munca sa.

”Însă, maxima acuratețe în judecarea activității mele politice o dă reacția adversarilor politici, a celor care își doresc distrugerea PSD. Încrâncenarea, agresivitatea, minciunile (încă mai sunt cetățeni convinși că am fost cândva șofer!) și disperarea cu care am fost atacat și cu care s-a cerut conducerii partidului îndepărtarea mea din funcții și chiar din PSD arată clar de cine s-au temut aceștia cu adevărat. Cine le demască impostura, hoțiile și abuzurile”, atrage el atenția.

Apoi, senatorul arată că senatorii PSD l-au desemnat printr-un vot consistent, după două tururi de scrutin și alegând între patru candidați, drept candidatul PSD la funcția de președinte al Senatului, încă din februarie.

După care, senatorul face marele anunț: acela că va candida pentru un nou mandat de senator, dar de la partidul PER.

”Îi mulțumesc lui Dănuț Pop și colegilor săi din Partidul Ecologist Român pentru că mi-au oferit această posibilitate și au asigurat formalitățile necesare. Pe unii îi cunosc de mai mult timp și împreună am conceput proiectul prin care scoaterea din țară a lemnului brut să fie interzisă pentru zece ani și sancționată ca infracțiune”, își continuă Șerban Nicolae postarea.

El arată că gestul său este o alternativă la listele cu candidați „de import”, la cele cu „implant de celebrități” și la cele care se bazează pe atacul la sacii cu voturi, trimitere atât la PSD, cât și la partidele de dreapta.

”Vreau ca România să fie un stat respectat, modern, european și dat ca bun exemplu, iar poporul român o națiune solidară, cu identitate, demnitate și viitor. Niciodată nu am gândit și nu am acționat altfel. Eu țin cu România!”, își încheie el postarea, atașând la ea o fotografie martor, din aprilie 1992, de la înregistrarea FDSN.

30
Tagurile:
România, Șerban Nicolae
Tematic
Reacții incendiare după eliminarea lui Șerban Nicolae!
Anunț șocant despre Șerban Nicolae - făcut de Ciolacu!
Reacția serii: Șerban Nicolae face ”cel mai dureros anunț”!

Загрузка...
Șerban Nicolae

NUCLEARA: Șerban Nicolae și Pleșoianu candidează!

778
(reînnoit 17:50 22.10.2020)
Este știrea serii - Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu candidează, dar sub alte culori – iar alături de ei vine un alt nume greu – Aurelian Pavelescu.

BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Cei doi parlamentari extrem de apreciați ai PSD au făcut un pas despre care se vorbea în ultimele zile – vor candida sub egida uuni partid mai mic, relativ neutru politic: Partidul Ecologist Român.

Condus cu abilitate de un personaj relativ modest ca prezență și pregătire, Dănuț Pop, PER a devenit în timp un fel de refugiu pentru politicieni nedreptățiți sau excluși din alte partide.

Practic, gruparea are foarte puțin în comun cu ecologia – ci face de mult timp un interesant joc de așteptare, fără a avea rezultate remarcabile - cu câteva excepții, datorare nu partidului, ci personalităților care, așa cum spuneam, și-au găsit aici refugiu. Cazul primarului Gutău de la Vâlcea, de exemplu.

Acum, Șerban Nicolae și LiViu Pleșoianu au preferat această variantă și vor fi pe primele locuri la București, pe lista PER

Astfel, la Senat, pe primul loc va fi Șerban Nicolae, iar pe locul secund Dănuț Pop, președintele PER.

La Camera Deputaților, pe primul loc va fi Liviu Pleșoianu, pe locul doi, atenție – Aurelian Pavelescu!

Situația e destul de complicată, e posibil ca lista să fie contestată – se vorbește deja de un compromis făcut de cei doi, mai ales că în rândurile PER se află și mute personaje ciudate.

778
Tagurile:
Șerban Nicolae

Загрузка...

Covid-19: Situaţie „scăpată de sub control” în Spania

0
Spania are nevoie de „măsuri drastice” pentru a face față celui de-al doilea val de infecții cu Covid-19, situaţie „scăpată de control”, a avertizat ministrul Sănătății din țară.

BUCUREŞTI, 22 oct – Sputnik. „Vin săptămâni foarte grele”, a declarat joi ministrul Sănătății din Spania, Salvador Illa, la postul de radio Onda Cero din Madrid, la doar o zi după ce Spania a devenit prima ţară din Europa de Vest care a ajuns la un milion de cazuri de infectare cu coronavirus.

Illa urmează să stabilească noi măsuri urgente de combatere a virusului în cadrul întâlnirilor cu liderii regionali din domeniul sănătății.

Numărul de cazuri a crescut accentuat în ultimele săptămâni, numărul din regiunea nordică fiind acum de 1.021 la 100.000 de locuitori, iar Illa a tras un semnal de alarmă, potrivit RT. 

„Al doilea val este o realitate. În multe zone ale țării noastre, epidemia este scăpată de sub control. Insist că trebuie să luăm măsuri drastice, la fel şi în mai multe regiuni”, a declarat ministrul spaniol al Sănătății.

Comentariile ministrului vin după ce marți a discutat măsuri de blocare pentru Madrid, măsuri care au fost deja impuse în oraşe din țări cu rate mai mici de infectare, cum ar fi Franța.

Totuşi, măsurile de blocare în capitala spaniolă depind de obținerea consensului politic pentru extinderea stării de urgență, care se încheie vineri.

Guvernul socialist ar avea nevoie de sprijin din partea opoziției conservatoare reprezentată de Partidul Popular, pentru a impune o prelungire a stării de urgenţă.

Joi, tensiunile politice din ţară au ieşit la iveală în timp ce premierul spaniol Pedro Sánchez a supraviețuit unui vot de neîncredere.

Până în prezent, Spania a înregistrat în total 1.005.295 de cazuri de infectare cu Covid-19 și 34.366 de decese legate de virus.

0
Tagurile:
COVID-19, Spania
Tematic
Spania: proteste împotriva lockdown-ului – ciocniri violente
Mulți răniți și evacuare în masă după ce un hotel din Spania a luat foc
Spania va extinde schema de ajutor până în 2021 pentru a garanta o parte din venituri
Spania: Măsurile luate pentru protejarea muncii până în 2021
Românii din Spania, afectați: carantină totală în Madrid

Загрузка...