Ludovic Orban

Cazul Baranga ia FOC pentru Orban, reacție bombă a ORNISS

962
Uluitorul caz al șefului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor se complică în modul cel mai acuzator pentru premierul Orban… și pentru ministrul Florin Cîțu.

BUCUREȘTI, 11 oct – Sputnik. Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat a reacționat, făcând o precizare care aruncă în aer situația – care se complică pentru premierul Orban.

Astfel, ORNISS precizează – ”Contractul individual de muncă al domnului Baranga Laurențiu cu ORNISS a fost suspendat în perioada 01.10.2016 – 30.09.2019”.

Deci, subliniază instituția, ”practic, în ultimii 4 ani calendaristici, domnul Baranga Laurențiu NU a mai avut nicio legătură cu ORNISS”.

Dar, atenție, contractul individual de muncă al lui Baranga Laurențiu cu ORNISS a încetat abia ”începând cu data de 01.10.2019”!

În primul rând, cum vine asta – ”suspendare” timp de trei ani?! Primo – care a fost motivul ”suspendării” – nu oricui, ci a unui personaj de prim rang din instituție, după cum se recomanda singur și îl prezenta și presa?!

Secundo – de ce nu a fost încheiat contractul de muncă, ci a fost ținut ”în adormire” trei ani?!

Ei, dar situația se complică pentru Ludovic Orban, premierul care l-a numit, în septembrie 2020, pe Baranga în fruntea Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. 

Iată aici Hotărârea nr. 746 din 3 septembrie 2020, semnată de premierul Oban și ministrul Finanțelor, Cîțu!

Păi nu erau la dosar ”suspendarea” din 2016 – cu explicații cu tot – și desfacerea contractului de muncă, din septembrie 2019?!

Evident, acestea erau – și puteau fi ignorate de cei care au întocmit dosarul Hotărârii – ci de cei care au dat Hotărârea! Adică de Orban și Cîțu!

Deci, întrebarea cheie, care îi poate aduce necazuri uriațe premierului, este ce scrie în motivația suspendării și demiterii de la ORNISS!

Să menționă, că ORNISS mai face o precizare – ”În perioada în care domnul Baranga Laurențiu a activat în cadrul ORNISS, nu a îndeplinit niciodată și sub nicio formă, calitatea de adjunct al conducătorului instituției”.

Și, atenție – ”ORNISS colaborează cu organele de cercetare penală pentru lămurirea tuturor aspectelor relevante referitoare la activitatea dommnului Baranga Laurențiu”, transmite purtătorul de cuvând al instituției, Simona Caraiani.

Ce înseamnă asta? Probabil, că ORNISS aflase ”secretul” lui Baranga – și deci trecuse asta în dosar! Și mai e o legătură interesantă, legată de IGPR, pe care o voi dezvolta în alt articol.

Reamintesc doar că Laurenţiu Baranga a fost reţinut iar ulterior plasat în arest la domiciliu, fiind cercetat ”pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente”.

”Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcţie importantă în cadrul unei instituţii publice, activează în cadrul unor instituţii de învăţământ superior, iar în prezent deţine o funcţie publică de rang înalt”, a transmis IGPR.

Concluzia: începe să se miște ”nisipul„ de sub picioarele lui Ludovic Orban!

962
Tagurile:
Laurenţiu Baranga, Ludovic Orban
Tematic
Pavelescu: Iohannis și Orban, contra Bisericii și credinței!
Băsescu, fulminant - îi distruge pe Iohannis și Orban!
Scandalul falsului: DEMISIA lui Orban, cerută la nivel înalt
Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu: Orban s-a dus la francezi le dea bani!

163
Călin Popescu Tăriceanu atrage atenția asupra gesturilor făcute de Ludovic Orban în cursul vizitei sale în Franța

BUCUREȘTI, 28 oct - Sputnik. Călin Popescu Tăriceanu arată pe pagina a de Facebook că, aflat în vizită la Paris, Prim-ministrul României a prezentat programul de guvernare investitorilor francezi și le-a spus constructorilor francezi că, în viitorul mandat, guvernul PNL intenționează să construiască 3.000 km de autostradă.

Dacă, pentru Tăriceanu, anunțul cu 3.000 de km e o minciună electorală, ce îl șochează pe fostul premier este faptul că Prim-ministrul României prezintă programul în Franța și nu în România.

”El nu a venit să discute acest program cu constructorii români, el i-a invitat direct pe francezi să le dea acești bani! Nu m-aș mira ca Ludovic Orban să le fi spus printre rânduri că are grijă să pună economia pe butuci, așa că, începând de la anul, companiile românești vor fi numai bune de a fi cumpărate de cele străine!”, arată Tăriceanu gravitatea acțiunilor lui Orban.

163
Tagurile:
Franța, România, Ludovic Orban, bani, Călin Popescu Tăriceanu

Загрузка...
Ion Cristoiu

Cristoiu, declarații șoc: ”Din 10 morţi, opt votează cu PNL”

151
Ion Cristoiu acuză discursul preşedintelui Iohannis de ieri că ar avea un “ caracter sinistru”, unic în lume”

BUCUREȘTI, 28 oct - Sputnik. Analistul Ion Cristoiu ar o interpretare aparte pentru declarațiile lui Klaus Iohannis de după întâlnirea cu responsabilii din sănătate. El spune că Guvernul Orban creează condiţii pentru tot mai multe infectări prin suplimentarea numărului de paturi de la Terapie Intensivă pentru pacienţii cu COVID 19, în stare gravă.

“Orban nu are realizări în sensul că sunt tot mai puţine infectări. Nu, Guvernul Orban are măreţe realizări în tot mai multe infectări şi în crearea condiţiilor pentru ca tot mai multe infectări să beneficieze de terapie intensivă şi, fireşte de cimitire. De ce? Păi să vă spun de ce. Cei mai buni votanţi pentru PNL pe 6 decembrie sunt morţii”, spune Cristoiu pe blogul său.

Analistul observă că Iohannis avea chiar o anumită bucurie în ce spunea el, acuzând faptul că, pentru președinte, tot mai multe infectări şi tot mai multă terapie intensivă şi tot mai mulţi morţi înseamnă tot mai multe voturi.

Ion Cristoiu a lansat acuzații și în direcția serviciilor secrete, spunând că PNL şi preşedintele Klaus Iohannis sunt ajutaţi de serviciile secrete pentru a contabiliza la PNL voturile victimelor COVID, astfel încât liberalii să câştige cu majoritate alegerile parlamentare, iar şeful statului să aibă, în sfârşit, „Parlamentul meu”.

“Pentru că acuma ăia de la SRI , şi de la STS, şi de la SPP care pregătesc victoria zdrobitoare cu 58% a PNL (…) la ora actuală se pregătesc, se fac liste. <Cine a mai murit mă?>, zice Hellvig. <Păi a mai murit unul>. <Aaa, bun, pac, votant!> Mai dă unul din ăia morţi şi pe la PSD să nu pută, şi la USR. Dar, din 10 morţi, opt votează cu PNL”, își continuă Cristoiu tirada.

Pentru analist, direcția e clară: vor avea loc alegeri, în perspectiva alegerilor va creşte numărul de infectări, crescând numărul de infectări, va creşte numărul de oameni care vor ajunge în ultima fază, la terapie intensivă, şi vor fi tot mai mulţi morţi, şi dacă vor fi tot mai mulţi morţi, vor fi tot mai mulţi votanţi pentru PNL.

151
Tagurile:
Ion Cristoiu, Morți, PNL, votanți, alegeri

Загрузка...
Coronavirus în Franța, loc de testare

Covid-19 Franţa: izolare totală - rezistăm până în mai

0
Guvernul din Franţa ia în considerare măsuri din ce în ce mai severe pentru stoparea răspândirii coronavirusului. Un lockdown generalizat este luat în calcul de executiv.

BUCUREŞTI, 28 oct – Sputnik. Un lockdown generalizat timp de cel puțin patru săptămâni este una dintre măsurile luate în calcul de executivul francez în contextul creşterii numărului de cazuri pozitive de Covid-19.

La posturile TV, tonul nu mai este acelaşi ca în vară: „situația se înrăutăţeşte din oră în oră în spitalele din regiunea Parisului”, a declarat, pe 27 octombrie, Aurélien Rousseau, directorul general al Agenției Regionale pentru Sănătate (ARS) din Île-de-France. Luni, 26 octombrie, nu mai puțin de 52.000 de noi contaminări au fost detectate.

„Suntem în proces de întârziere a operaţiilor pentru fractură de col femural timp de trei zile pentru că nu mai avem locuri”, a confirmat pentru Sputnik.

„Nu ne putem permite să așteptăm rezultatele primului blocaj și consecințele vacanțelor școlare. Trebuie să reducem răspândirea acestei epidemii. Sunt obligatorii un lockdown la sfârșit de săptămână și blocarea ieşirilor mai devreme în timpul săptămânii”, a spus Jean-Paul Hamon, adăugând că virusul este prezent și aşteaptă doar o oportunitate pentru a se răspândi.

Guvernul ar putea decide chiar trecerea „liniei roșii a lui Emmanuel Macron”, potrivit Europe 1, aceasta însemnând introducerea unei izolări totale în Franţa.

De asemenea, sunt luate în considerare și măsuri mai specifice, cum ar fi izolări la nivel local sau închiderea locurilor deschise publicului, precum școlile și universitățile.

0
Tagurile:
COVID-19, Franța
Tematic
Erdogan acuză Rusia, SUA și Franța de înarmarea Armeniei
Avertisment: risc de război civil în Franța
Atacul terorist: Franța va expulza 231 străini radicalizați

Загрузка...