Adrian Zuckerman

Mega GOGOAȘA lui Zuckerman sfidează inteligența românilor

1434
Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, aruncă românilor o gogoașă cum nu s-a mai auzit – și care sfidează pur și simplu logica, inteligența și bunul simț.

BUCUREȘTI, 10 oct – Sputnik. Cu prilejul semnării dubioaselor înțelegeri privind energia nucleară și zona militară, ambele însemnând credite și cheltuieli colosale la care România se angajează, ambasadorul Adrian Zuckerman, în parte artizanul acestor combinații, a simțit nevoia să pluseze aruncând românilor o gogoașă… imensă!

SUA ar vrea să construiască o autostradă și o cale ferată care să lege porturile Constanța, din România, și Gdansk, din Polonia!

 Anunțul a fost făcut de ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, care a vorbit despre beneficiul uriaș pentru economia regiunii.

”Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi şi căi ferate, care să lege Constanţa, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică”, a declarat ieri Zuckerman.

Asta ar însemna o investiție colosală, dar mai ales complicații de cel mai înalt nivel – implicând trecerea prin Ucraina, un stat cu probleme majore, stabilirea unui traseu care să ocolească zona montană, deci alte probleme legate de orașele din zonă, de proprietăți – deci o previzionare pe mulți, în condițiile în care România, cu tot cu ”parteneriatul”, nu e în stare să construiască de 30 de ani măcar o autostradă internă!

Ori, în condițiile în care administrația americană își schimbă proiectele la fiecare 4 ani sau, hai să zicem, la 8 ani, oare poate cineva să creadă că un asemenea proiect ar putea fi dus la îndeplinire?!

Și, în al doilea rând – unde au mai făcut vreodată SUA un asemenea proiect, peste 3 țări europene? Nicăieri! Încep acum, în România, țara în care cifra de afaceri a investitorilor SUA e, în total, cam cât cea a fraților Pavăl din Bacău?!

Nici nu mai spun de complicațiile relațiilor cu UE, de problemele de mediu, de proprietate, de investiții, de legislație!...

Pe scurt, ceea ce spune Zuckerman e o gogoașă imensă, aruncată românilor ca să nu bage de seamă gustul de lemn al țepei cu Cernavodă!

Doar dacă… dacă nu cumva Zuckerman vrea să o pună cu vreo două gheșeftării: un studiu de fezabilitate – plătit de România, evident – și vreo cartare digitalizată a zonei prin care s-ar derula ”proiectul”. Ceva gen țeapa EADS, de care nu s-a mai auzit nimic. Că tot e interesat Zuckerman și de digitalizare – și de justiție.

În concluzie, povestea cu proiectul rutier-feroviar pare o uriașă gogoașă. O gogoașă atât de… gogonată încât pus și simplu sfidează inteligența românilor, pe care americanii i-au mai ”prăjit” (fără ulei) în cazul Bechtel… și nu numai.

Deci cred că gogoașa lui Zuckerman… oricât Zucker (zahăr) s-ar pune pe ea, nu va fi înghițită de români. Dar, probabil, va folosi intenției de a acoperi alte povești.  

 

1434
Tagurile:
Adrian Zuckerman
Tematic
Obrăznicia lui Zuckerman pune România în pericol! Are și un interes personal (material)?
Iată și elementul esențial – acordul lui Zuckerman pentru Moțiunea de Cenzură!
Eveniment: Ciolacu a reacționat la obrăznicia lui Zuckerman
Zuckerman, nou gest incalificabil în România – nici un diplomat nu și-a permis așa ceva!
Pleșoianu nimicește PNL - și provocare pentru Zuckerman!
Declarații susținute de premierul Ludovic Orban după votarea moțiunii de cenzură

Exclusiv: PNL, act de corupție mai grav decât al lui Dragnea

63
O adevărată NUCLEARĂ: persoane angajate pe funcții guvernamentale pentru a li se crea platforma necesară obținerii unor funcții de prim rang în administrația locală! Cazul Dragnea e nimic pe lângă asta!...

BUCUREȘTI, 29 oct – Sputnik. O știre transmisă de agențiile de presă pare a fi ceva banal – dar, în opinia mea, este proba unui act asociat corupției, așa cum este considerată celebra infracțiune de abuz în serviciu. Spun ”celebră”, pentru este la originea majorității condamnărilor celebrate de o anumită parte a electoratului și a politicienilor.

Știrea în cauză spune că doi secretari de stat au fost eliberați din funcție de premierul Orban. Mă gândeam că, poate, cei doi au greșit cu ceva… Aș! După toate aparențele, pare a fi fost finalul unei manevre care a avut scopul obținerii unor posturi înalte în administrația publică locală!

Un anume Leonard Achiriloaei a fost a eliberat, ”la cerere”, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului deoarece…  a câștigat alegerile pentru primăria municipiului Roman!

Un altul, Ionel Ovidiu Bogdan, secretar de stat la Cancelaria prim-ministrului, a fost eliberat, tot la cerere, pentru că a câștigat președinția CJ Maramureș!

Deci, să o privim altfel: doi secretari de stat, care teoretic nu au răgaz nici să respire din cauza treburilor unei asemenea funcții guvernamentale - mai ales în criză! - au găsit timp să câștige o primărie, respectiv o președinție de CJ – și nu aici, lângă București – ci la depărtare mare!?  

Ce poate să însemne, de fapt, asta? Că respectivii ar fi fost puși în funcție pentru a li asigura o platformă (doar) pentru a câștiga o funcție administrativă, FĂRĂ legătură cu înalta demnitate din Executiv pe care au ocupat-o!

Altfel spus, înalta demnitate din Executiv ar fi fost folosită de premier, președinte al partidului din care respectivii fac parte, și de cei doi pentru a pune mâna pe două posturi înalte din administrația locală! Și ar fi folosit pentru asta inclusiv salariile și mijloace puse la dispoziția unor miniștri adjuncți! Iar faptul că ești secretar de stat contează mult ca imagine în fața cetățenilor din provincie!

Pentru că, e clar – respectivii NU s-au decis cu puțin timp înainte de alegeri să candideze, ci pentru asemenea funcții au făcut campanie la greu, cel puțin un an, așa cum se obișnuiește – asta știe oricine!

Adică, angajați fiind în înalte funcții guvernamentale, ei au desfășurat în principal, de fapt, demersuri pentru partid și pentru ei, în vederea localelor! Pentru că, dacă preocuparea pentru  guvern era principală, nu o părăseau pentru cea din administrație, nu? Logic și… faptic!

Și, apropo de ”faptic” – fapta pentru care Dragnea zace în pușcărie se referă la două tinerele angajate pe posturi de funcționare amărâte la o direcție locală de la județ!

Păi în cazul de față vorbim de doi secretari de stat! Funcții mari, venituri pe măsură! Situație MULT mai gravă decât cea din cazul Dragnea!

Și, atenție – nu e singura! De aceea, cred că aceiași procurori – și aceleași publicații și ONG-uri – care s-au ocupat de cazul de la Teleorman, ar trebui să se ocupe și de cazul de la Guvern!

Suspiciunea e clară: membrii ai partidului premierului ar fi fost angajați în funcții înalte (și bine remunerate), în scop politic, pentru a fi ajutate să obțină funcții în administrație FĂRĂ legătură cu posturile ocupate la Guvern!

Ori, ceea ce poate reieși de aici este și mai grav – existența unei adevărate practici de acest fel! Posturile înalte de la stat, folosite în interes politic!

Mai citiți odată și hotărâți - corupție, abuz în serviciu? Ce alegeți?...

63
Tagurile:
Corupție, PNL

Загрузка...
Carmen Dan

Carmen Dan, lecție de onoare pentru liderii PSD!

271
O lecție, pe cât de curajoasă, pe atât de tăioasă, pe care Carmen Dan o dă liderilor PSD – dar și multora dintre cei care s-au dezis de propriile atitudini și ”sentimente” prefăcute

BUCUREȘTI, 29 oct – Sputnik. Una dintre cel mai interesante figuri ale guvernărilor PSD, Carmen Dan a suscitat mereu comentarii ”bărbătești” și zâmbete cu subînțeles – reacții specifice situațiilor în care o femeie frumoasă este numită într-o funcție.

Carmen Dan însă a demonstrat că poate fi un ministru ”de fier”, trecând peste neîncredere – ba chiar și peste atacurile, uneori grosolane, ale unor personaje chiar din zona MAI. A fost memorabil duelul cu premierul Tudose, când l-a pus la punct pe durul brăilean, susținut și din alte zone mai puțin la vedere.

A fost considerată o ”creație a lui Liviu Dragnea”, ceea ce, dată fiind evoluția sa, este încă o bilă albă pentru fostul lider PSD. De altfel, Carmen Dan nu se rușinează cu această ”ștampilă”, ba chiar dă o lecție de demnitate colegilor din PSD care acum îl renegă pe fostul președinte.

”Pentru cei mai mulți, Carmen Dan este “omul lui Liviu Dragnea”. Niciodată nu mi-a fost rușine de o astfel de etichetă, cu atât mai puțin pentru faptul că am lucrat alături de Liviu Dragnea mulți ani de zile”, a scris Carmen Dan, cu mult curaj, pe pagina de Facebook, cu ocazia zilei de naștere a politicianului condamnat.

Ironică, fosta șefă a MAI observă că, dacă se raportează strict la ultimii 4 ani și se uită în rândurile colegilor mei din PSD ”îmi este foarte greu să nu identific “oamenii lui Liviu Dragnea””.

”Pentru a nu detalia, spun doar că și atunci președintele partidului își dădea OK-ul final pe listele parlamentare și mă întreb acum dacă nu cumva parlamentarii PSD actuali nu erau în egală măsură oamenii lui Dragnea în decembrie 2016?”, întreabă Carmen Dan, completând tăios – ”Chiar și cei care astăzi au funcții de conducere”.

Evident, o referire la Ciolacu și Grindeanu, dar poate și la ”prietenul” Dâncu, dar … și la alții și la altele din conducerea PSD. 

”Vremurile se schimbă, oamenii se schimbă, dar viața merge înainte”, spune Carmen Dan, subliniind – ”cel mai important cred că este să nu regreți nimic din ce ai făcut, ci doar să înveți continuu. Despre oameni și despre fapte”.

Acestea, mărturisește Carmen Dan, ”sunt doar o parte din gândurile pe care astăzi am ținut să le împărtășesc cu Liviu Dragnea”.

”De ce astăzi? Pentru că așa cum fac de mai bine de 20 de ani pe data de 28 octombrie, am ales să fiu și în acest an aproape, atât cât s-a putut, de omul Liviu Dragnea, căruia i-am urat mulți ani cu sănătate, alături de cei dragi”, scrie Carmen Dan.

O veste bună – dar și o aducere aminte, ca o bătaie a obrazului: ”Am regăsit același om puternic și semeț, pe care cei care îl hulesc astăzi și îi pronunță numele în șoaptă, nu mai pridideau să-l complimenteze, mai ales în această zi!”.

Am lăsat la final două rânduri pe care Carmen Dan le scrisese la începutul textului – far cred că se potrivesc mai bine la final, ca o concluzie a frumosului – și totodată tăiosului mesaj (seamănă, din acest punct de vedere cu autoarea!):

”Niciodată nu e prea târziu pentru un gând, o vorbă sau o întâlnire, mai ales când e vorba despre oameni care au ales să facă bine atâtor semeni”.

Un singur comentariu – Carmen Dan precizează în postare că NU a plecat din PSD, dar cred că e o mare greșeală că PSD a îndepărtat-o pe Carmen Dan.

271
Tagurile:
Liviu Dragnea, PSD, Carmen Dan

Загрузка...