Victor Ponta și Călin PopescuTăriceanu

Ponta și Tăriceanu au anunțat fuziunea Pro România-ALDE

167
Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au anunțat în această seară fuziunea partidelor pe care le conduc, afirmând că noul partid astfel rezultat va fi adevărata opoziție din România

BUCUREȘTI, 8 oct - Sputnik. Victor Ponta a anunțat în această seară fuziunea dintre Pro România și ALDE din care va rezulta partidul Pro România Social Liberal.

”Am pornit de la ideea că avem curajul, avem capacitatea și experiența profesională, experiența comună a luptei cu un Guvern la fel de rău sau chiar mai rău ca acesta, și experiența scoaterii României din criza din 2012. Vom avea soluții radicale și fără compromisuri, fără blaturile PSD. Vom avea candidați comuni la alegerile parlamentare, oamenii care vor fi aleși în partidul care se va numi Pro România Social Liberal”, a declarat Ponta.

Liderul Pro România a arătat că cele două partide își unesc forțele și pe plan local, unde sunt fie reprezentați Pro România, fie de la ALDE sau de la ambele partide.

”Am lucrat împreună în momente importante și în momente grele, e un moment în care cei care se unesc câștigă, iar cei care se divizează sau divizează, vor pierde”, a mai spus Ponta.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că astăzi organismele statutare ale Pro România și ALDE au decis simultan să se creeze o forță politică mai puternică și să-și unească resursele, ”având în vedere că s-a constatat o polarizare între cele două partide mari, o radicalizare a mesajului politic și un efort al partidelor mari de a elimina partidele mai mici”.

Tăriceanu a mai spus că se construiește astfel o forță de centru, de factură social-liberală, care să joace rolul unei busole și care să militeze pentru liberalism și măsuri sociale.

”Rolul pe care ni-l asumăm este de adevărată forță de opoziție. Noi suntem singurii capabili să facem o reală opoziție. Actuala putere nu vorbește despre ceea ce urmează să se întâmple. După alegeri o să ne trezim cu FMI la București, și Guvernul va lua aceleași măsuri pe care le-au luat Boc și cu Băsescu după alegerile din 2009. Oamenii sunt amăgiți, vrem să le arătăm tuturor celor care muncesc, tuturor întreprinzătorilor, toți vor avea de suferit pentru că se pregătește o creștere a impozitelor și TVA-ului”, a mai spus liderul ALDE.

Tăriceanu a mai explicat că nu va fi paritate pe liste, repartiția pe liste va fi 60 la sută de la Pro România și 40 la sută de la ALDE, iar Victor Ponta va fi cap de listă la Camera Deputaților, iar Tăriceanu cap de listă la Senat pe circumscripția București.

167
Tagurile:
Călin Popescu-Tăriceanu, Victor Ponta, Pro România, ALDE
Tematic
Ponta îi dă peste nas lui Iohannis: ”Va veni aici, e sigur!”
Ponta, decizie radicală de ultimă oră – după ce a fost suspectat de coronavirus
Ponta dă NUCLEARA: ”Firea a pierdut din cauza cuiva din PSD”
Gabriela Firea și Marcel Ciolacu

Zi crucială pentru PSD se decide viitorul partidului!

240
Este ziua în care se decide cine iese din joc și cine rămâne, nume mari sunt pe diverse liste negre – iar personaje noi își fac apariția

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Marcel Ciolacu și ”echipa” sa joacă azi cartea cea mai dificilă – aceea a creării unei structuri de putere care să le convină și care să nu le facă probleme.

Este vorba de definitivarea listelor pentru alegerile parlamentare, cea pe baza căreia vor accede în cel mai important for al statului viitorii senatori și deputați PSD. Deci, oamenii care pot face legile, pune sau da jos guverne și miniștrii, șefi de instituții etc.

Listele pot fi depuse până joi, 22 octombrie, dar Marcel Ciolacu a promis că azi vor fi făcute public, integral. Deci, azi au loc ultimele negocieri.

Din primele informații de pe liste vor dispărea oameni de mare valoare: cel mai cunoscut ministru al Educației, Ecaterina Andronescu; cel mai experimentat legiuitor, Eugen Nicolicea; cel mai activ și remarcat parlamentar din noul val, Liviu Pleșoianu; cel mai valoros jurist parlamentar, Șerban Nicolae; un om de mare încredere în bătăliile parlamentare, Florin Iordache.

De asemenea, fostul premier și președinte al PSD, Viorica Dăncilă, nu va prinde lista – în ciuda promisiunilor din momentul demisiei din fruntea PSD. În schimb va fi pe listă Eugen Teodorovici, un mare critic al lui Marcel Ciolacu – ce-i drept, ”cumințit” în ultima vreme.

Nu se știe încă de soarta lui Petre Daea, cel mai apreciat ministru al Agriculturii. O altă figură emblematică pentru PSD, Marian Oprișan, ar fi dispărut de pe liste, după ce a pierdut, surprinzător, președinție CJ Vrancea. 

Pe liste sunt în schimb prezenți mai mulți medici de renume – Adrian Streinu Cercel, Alexandru Rafila, Leonard ”Ambrozie” Azamfirei. Frumoasa avocată Laura Vicol este o altă achiziție de notorietate, la fel ex-judecătoarea Simona-Maya Teodoroiu.

Se aude că în zona Ardealului și Banatului ar fi introduse pe liste o serie de nume noi, unele fără legătură cu PSD.

Desigur, toate acestea sunt… pe surse, mai mult sau mai puțin oficiale – dar azi vom afla realitatea.

Cert este că Marcel Ciolacu pare a dori să rămână cu cât mai puțin politicieni de profesie – și să aibă cât mai mulți ”specialiști”. Dar, a nu se uita că mai niciunul dintre acești ”specialiști” nu au ajuns în funcții doar prin profesie, ci prin manevre de culise. Sau prin alte ”sfori” – de care s-ar putea să se împiedice la un moment dat atât Ciolacu, cât și PSD.

De aceea spun că azi, 20 octombrie 2020, PSD își poate decide viitorul.

240
Tagurile:
Partid, Decizie, PSD

Загрузка...
Codrin Ștefănescu

Codrin: ”Colegi, sunteți de o lașitate greu de imaginat!”

160
O nouă revoltă a lui Codrin Ștefănescu, generată de prezența pe listele PSD a unor personaje de import, care ”nu dau doi bani pe partid”

BUCUREȘTI, 2 oct – Sputnik. Așa cum ne-a obișnuit, Codrin Ștefănescu reacționează dur la ceea ce se petrece în PSD – iar ultimul scandal, cel legat de Alexandru Rafila, îl fac să se revolte!

”Absolut incredibil și strigător la cer!”, scrie Codrin, ”Alexandru Rafila junior, fiul torționarului Alexandru Rafila senior, recunoaște că NU a votat candidatul PSD la prezidențiale!”.

Mai grav este motivul pentru care nu a votat-o pe Viorica Dăncilă: ”Pentru că nu avea abilitățile necesare… cum le avea doar Iohannis - care a meritat să fie votat, slăvit fie numele său!”, scrie ironic Codrin.

”Și abilitați mai are azi doar Ciolacu, care l-a implorat să candideze pe listele noastre, conform sarcinilor primite!”, continuă cu sarcasm Codrin. ”Și să-l pună cap de listă pe unul care nu dă doi bani pe partid!”.

De fapt, nu este singurul în această situație, este suficient să ne uităm la Vasile Dâncu și la ce aduce din Ardeal.

”Uite așa ajunge PSD un partid înjurat de propriul electorat, acaparat de niște evidente slugi ale sistemului!”, scrie Codrin Ștefănescu, transmițând un mesaj final extrem de dur: ”Iar voi, dragi colegi din PSD, sunteți de o lașitate greu de imaginat!”.

Menționez că, din nou, postare lui Codrin Ștefănescu a devenit virală – iar comentariile nu sunt negative… și vin de la persoane care par a fi apropiate de PSD.

160
Tagurile:
Codrin Ștefănescu

Загрузка...
Pensionar

Tichete pentru pensionari: când le pot primi

0
(reînnoit 11:15 20.10.2020)
Luna decembrie vine cu vești bune pentru seniorii României, care vor primi, din partea Guvernului, tichete pentru masă caldă. Acestea sunt destinate, însă, unei anumite categorii de pensionari.

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Vârstnicii României vor primi vouchere în valoare de 180 de lei/lună. Vorbim despre o măsură a Guvernului aprobată recent privind acordarea de tichete pentru masă caldă.

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a precizat că voucherele pentru masă caldă vor fi repartizate în prima săptămână din luna decembrie. Ele se vor acorda retroactiv, pentru lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie.

”Astfel, toți beneficiarii, respectiv persoanele în vârstă de peste 75 de ani, cu venituri la nivelul pensiei minime sociale, aproximativ 300.000 de beneficiari, vor avea cei 720 de lei încărcați pe vouchere sau carduri în prima săptămâna a lunii decembrie 2020”, a explicat Boloș

Pentru emiterea acestor carduri, emitenții au nevoie de 10 zile. Ele se distribuie, apoi, prefecturilor, iar de acolo ajung la autoritățile publice locale, care le transmit beneficiarilor finali.

Boloș a subliniat că pentru Guvern este important programul operațional de sprijin al persoanelor dezavantajate și este important ca banii să ajungă la beneficiari.

De prevederile acestui program vor beneficia 300.000 de vârstnici.

Ministrul Fondurilor Europene a subliniat că, dacă nu s-ar repartiza aceste vouchere pentru vârstnici s-ar pierde banii alocați și ”este păcat”.

0

Загрузка...