Metrou. Imagine simbol

Zamfir NU a greșit: ÎNCHIDEREA Metroului NU e mai o glumă

517
(reînnoit 17:52 07.10.2020)
După ultimele măsuri de închiderea a mai multor domenii, închiderea metroului nu mai este doar o amenințare sau o glumă – ci chiar o etapă conformă cu „strategia” autorităților.

BUCUREȘTI, 7 oct – Sputnik. Acum puțin timp, senatorul Daniel Zamfir a postat un scurt mesaj, acuzator și îngrijorător totodată.

”ABERANȚILOR!!! Ce faceți, #băbăieți? Închideți metroul? Bine ca ați închis restaurantele și ați interzis pelerinajele!”, a scris Zamfir.

Senatorul ilustrează scurta sa notă cu o uriașă aglomerație la metroul bucureștean.

Problema este că, indiferent dacă intenția senatorului a fost politică sau, pur și simplu, de îngrijorare, chestiunea legată de metrou este foarte serioasă.

După cum s-a văzut, în ultimele zile au apărut două fenomene: pe de-o parte creșterea alarmantă a numărului de infectări, iar de cealaltă parte reacția abulică a autorităților – un mănunchi de restricții bizare, fără o logică vizibilă.

Un exemplu este închiderea teatrelor și cinematografelor, deci unele dintre cele mai civilizate locuri – frecventate de cel mai elevat și, implicit, civilizat și ascultător public. Și bisericile se încadrează în aceeași zonă de ascultare, de supunere civilizată.

Deci, care este logica închiderii acestora – și nu a unor localuri de tip cele pentru jocuri, casino-uri etc - sau a mall-urilor? Unde vine lume pestriță, fără să existe posibilitatea unei  organizări anti-pandemice infailibile!

În fine, ideea este că autoritățile iau măsuri de închidere – iar Metroul pare a fi la rând, ca fiind un spațiu închis, în care oamenii de deplasează, se ating, aerisirea e deficitară, aerul din interior circulă în același spațiu și, practic, ajunge la toate persoanele din tren.

În plus, din cauza căldurii și a respirației pasagerilor se produce umezeală, suspensii de praf și picături, mediu favorabil transmiterii virusului, după multe studii. Plus barele și mânerele de sprijin, scaunele – zone pe care oamenii pun mâna - transpirată de multe ori, în această perioadă  caldă.

Sunt puțini cei care poartă mănuși, iar măștile sunt prea puțin eficiente în cazul respirării aerului umed din tren sau al suspensiilor.

Per ansamblu, în contextul măsurilor restrictive luate de autorități, întrebarea pare logică – dacă s-a ajuns la închiderea teatrelor și restaurantelor, cât va mai dura până la închiderea metroului bucureștean?

Sigur, măsura ar bloca Bucureștiul – și ar fi o mare lovitură pe care ar primi-o PNL, nu numai în Capitală. Ar bloca o parte din economia Capitalei… pe care oricum o blochează autoritățile prin unele măsuri! Și uite că nu le pasă!

Dar, dacă e să luăm în calcul o previzibilă creștere a numărului infectărilor, oare ce s-ar mai putea face? Amânarea alegerilor? Da, ar fi obligatorie acum, când s-au dovedit că la locale s-au încălcat de nenumărate ori regulile anti-pandemice.

Dar NU, Iohannis și PNL vor puterea, nu vor să piardă ”valul” - deci NU vor lua această măsură logică și necesară.

Metroul, în schimb, ar putea fi o țintă – și, personal, cred că e prin fruntea listei, având în vedere ”strategia” demonstrată de autorități.

Și NU, acesta nu e un articol menit să panicheze; este o consemnare a ceea ce s-a petrecut până acum – și o continuarea logică analizată de mine.

Dacă e să ne panicheze ceva, atunci ar trebui să fie acea lipsă de strategie clară, acele măsuri stupide sau neexplicate  - și mai ales un dialog aplicat cu cetățenii.

Nelu Tătaru are dreptate într-un punct – apărarea se face în zona de „pre-spital”. Dar nu (doar) cu măști, ci cu imunizare sau cu creșterea imunității. Ori, ce ne spun autoritățile despre cum și cu ce să ne creștem imunitatea? Nimic!

Ce alimente să mâncăm, ce suplimente, ce să evităm. Dacă să facem mișcare – și ce fel de mișcare. Apropo, să amintim autoritățile ”inteligente” au închis parcurile, adică singurele locuri din marile orașe unde poți să respiri în voie aer (mai) curat. Unde să-ți antrenezi plămânii, să te întărești fizic fără riscurile din sălile de sport. Ba chiar niște idioți au băgat în dubă niște tineri care făceau sport… afară, pe teren de sport!

Concluzia mea e că Metroul e în pericol  de a fi închis – poate între timp mai cârpesc ceva la tronsonul ”Klaus Werner” – și cred că vom vedea asta destul de curând…

517
Tagurile:
metrou, Daniel Zamfir
Tematic
Daniel Zamfir dezvăluie ”Planul diabolic” al lui Orban
Daniel Zamfir și Cozmin Gușă aruncă în aer raportările COVID
Încă o confirmare, Voinea-FMI, propunerea PSD de premier! Daniel Zamfir, detaliu cheie
Adrian Rădulescu

Ex-consilier prezidențial ia foc: ”E dezastru! De ce mințim?!”

95
(reînnoit 06:49 26.10.2020)
”Suntem rușinea Europei!” - unul dintre cei mai importanți specialiști expune o situație șocantă dintr-un domeniu de importanță maximă.

BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Fostul consilier prezidențial și secretar de stat la MADR Adrian Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România este unul dintre cei mai respectați specialiști din Agricultură.

În această calitate, Rădulescu atrage atenția asupra situației mai mult decît grave în care se află România! Într-o emisiune incendiară realizată de Tudor Barbu la B1, s-a dat în vileag toată situația dezastruoasă. 

Tudor Barbu, fostul senator, și-a provocat invitatul – ”Agricultura României este în colaps, lasă vrăjeala”.

”Agricultura țării... vă spun eu, e jale! Umblă foamea pe stradă, câmpurile țării au ajuns să nu mai dea pâine țării”, a spus Barbu, strigând la fostul său consilier prezidențial: ”Zi, mă, adevărul pe post!”

Adrian Rădulescu a recunoscut total – ”Da, ăsta e adevărul! E un dezastru! Un dezastru! De ce mințim că merge totul?”.

”Am greșit cu toții, ne-am crezut care mai de care mai deștepți, care mai de care mai inventivi, care mai de care că putem face și restul nu… care suntem mai buni, care suntem mai răi... după 30 de ani se demonstrează că, reuniți, suntem toți o apă și un pământ!”, a spus Rădulescu.

Și, atenția la afirmația șocantă a reputatului specialist: ”Suntem rușinea Europei! Nu producem porc în România, nu producem pasăre în România, nu producem vită în România...”.

Cred că fragmentul ajunge… Discuția a avut loc la finele săptămânii trecute la B1TV. Nu s-a auzit vreo reacție de la Guvern – deși Orban e permanent invitat la B1TV.

95
Tagurile:
Dezastru, Consilier

Загрузка...
Ziua Armatei Române, Klaus Iohannis

Iohannis, de Ziua Armatei, a vorbit tot de NATO și de UE

275
(reînnoit 12:41 25.10.2020)
Klaus Iohannis a rostit o alocuțiune în cadrul ceremoniei organizate cu prilejul Zilei Armatei României în care a făcut referiri la acțiunile Armatei în cadrul NATO și al UE

BUCUREȘTI, 25 oct - Sputnik. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut astăzi la „Mormântul Ostașului Necunoscut” din Parcul Carol I din București, o alocuțiune în cadrul ceremoniei organizate cu prilejul Zilei Armatei României.

În discursul său, Iohannis și-a exprimat recunoștința față de eroii-ostași căzuți pe câmpul de luptă pentru apărarea patriei și a adus un omagiu supraviețuitorilor, veteranii de război, precizând că dragostea și datoria lor față de țară reprezintă exemple durabile pentru generația tânără.

Vorbind apoi de Armata Română, Iohannis a afirmat că România are astăzi o armată modernă şi bine pregătită, care asigură îndeplinirea angajamentelor asumate în cadrul Alianței Nord-Atlantice și implementarea Politicii de Securitate şi Apărare Comună a Uniunii Europene.

Președintele a menționat contribuția semnificativă la consolidarea stabilității regionale în Sud-Estul Europei și a lăudat Armata României că este un furnizor de securitate în Regiunea Mării Negre, o zonă cu provocări multiple şi dinamice.

Cu această ocazie, în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identității naționale și pentru dăruirea cu care s-a implicat în organizarea evenimentelor dedicate Centenarului Războiului pentru Întregirea Neamului, Iohannis a conferit Medalia Comemorativă „Centenarul Războiului pentru întregirea Neamului” Ministerului Apărării Naționale.

Iohannis a vorbit și de implicarea Armatei în lupta cu pandemia, într-un ”altfel de război, cu un inamic nevăzut și foarte dificil de combătut, noul coronavirus”.

El a spus că implicarea Armatei României în acest efort național, încă de la debutul pandemiei de COVID-19, a fost exemplară și a arătat că personalul de specialitate și cele mai adecvate mijloace de care Armata dispune au contribuit semnificativ la protejarea și salvarea vieților cetățenilor și la limitarea, pe cât posibil, a răspândirii acestei boli.

De asemenea, președintele a apreciat implicarea personalului militar și civil din Armata României care a avut misiuni specifice în perioada instituirii stării de urgență și, ulterior, a declarării stării de alertă, o dovadă în plus a sprijinului consistent dat autorităților naționale în confruntarea cu actuala criză sanitară.

Dar Iohannis nu a uitat să pomenească a doua oară de NATO și să arate că Armata Română participă la misiuni și exerciții alături de partenerii din Alianța Nord-Atlantică, lucru din care Iohannis și-a făcut un titlu de glorie.

275
Tagurile:
alocuțiune, Ziua Armatei Române, Klaus Iohannis

Загрузка...
Explozie

Explozie în București - sunt morți

73
(reînnoit 08:37 26.10.2020)
Explozie puternică într-un bloc din municipiul București, acolo unde a fost nevoie de intervenția pompierilor. Care este situația.

BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Dimineața zilei de luni, 26 octombrie 2020, a fost una intensă pentru pompierii bucureșteni. Și aceasta fiindcă ei au fost chemați să intervină într-un bloc de pe Aleea Podul Giurgiului din București, acolo unde s-a produs o explozie.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov spun că acolo s-a produs o deflagrație urmată de un incendiu.

Proprietarul apartamentului a fost găsit decedat, iar fumul rezultat din incendiu a pătruns în apartamentele vecine, astfel că pompierii au evacuat 18 locatari de la etajele inferioare, scrie antena3.ro.

După producerea exploziei, alți 30 de locatari au ieșit din bloc. Pompierii spun că un bărbat cu probleme locomotorii a fost expus la fum și a fost transportat la spital.

La fața locului intervin patru autospeciale de stingere și SMURD.

Potrivit primelor estimări ale pompierilor, șapte apartamente prezintă avarii.

73
Tagurile:
București, Explozie
Tematic
Podul Morandi din Genova nu mai există, a fost lichidat prin explozie - Video
Carnagiu la Teheran - explozie puternică și incendiu! Mulți morți, majoritatea femei
Explozie raportată în zona de graniță a Coreii de Nord, lângă Complexul Industrial Kaesong

Загрузка...