Alegeri prezidențiale în România, turul 2

Analist: alegerile sunt ”o utopie sau crimă cu premeditare”

108
Sorin Roșca Stănescu se întreabă într-un editorial dacă alegerile din decembrie dorite de Putere sunt o utopie sau o crimă cu premeditare.

BUCUREȘTI, 7 oct - Sputnik. Sorin Roșca Stănescu atrage atenția că, în condițiile scăpării pandemiei de sub control, dar și ale deciziei CCR, alegerile în decembrie sunt fie o utopie, fie pur și simplu o crimă cu premeditare.

SRS mai arată că, dacă CCR a stabilit că numai Parlamentul poate decide momentul în care urmează să se desfășoare alegerile parlamentare, atunci PSD, ”dacă Ciolacu nu se află în vreun raport de complicitate cu Klaus Iohannis”, va lua o inițiativă în acest sens în forul legislativ.

De unde alegerile ar trebui să fie mutate în februarie sau în martie pentru a evita ”crima cu premeditare” care constă în organizarea alegerilor în plină pandemie scăpată de sub control.

Dar, atrage atenția SRS, nu este deloc exclus ca cei câțiva lideri PSD, care au declarat că lor le convin alegerile acum, în plină pandemie, să fi vorbit serios și să-și fi făcut socoteala că, după ce au câștigat localele în ceea ce privește votul politic, ar putea câștiga și parlamentarele.

Dar, observă SRS, un asemenea calcul ar fi greșit pur și simplu pentru că PSD nu prea are cu cine să se alieze după alegerile parlamentare pentru a forma o majoritate și a-i impune lui Klaus Iohannis un Guvern, chiar dacă va avea cu câteva procente mai mult decât PNL.

Analistul mai arată că pentru PSD e o probabilitate din ce în ce mai mare ca partidele mici cu care, teoretic cel puțin, s-ar putea alia, să nu mai aibă șansa de a intra în Parlament, iar PNL are șansele cele mai mari de a guverna după alegerile legislative.

Ceea ce este mai grav însă e faptul că ”crima cu premeditare nu poate fi exclusă de nimeni. În România, pandemia a explodat. A scăpat de sub orice control. Personalul medical este depășit de situație. Este epuizat. Paturile destinate terapiei intensive  sunt toate ocupate. În viitor, supraviețuitorii vor fi trași la sorți. Și, din urmă, galopând, vine pandemia copiilor”, descrie SRS tabloul sumbru al României.

SRS explică și cum s-a ajuns aici, în această situație gravă. Primul pas, revenirea în țară necontrolată și masivă a românilor ejectați din statele UE urmat de refluxul când veritabile convoaie plecate din zone carantinate au traversat România, luând cu asalt aeroporturile, pentru a se întoarce la muncă în aceleași state care, cu cinism, ne-au trimis compatrioții acasă.

Apoi, continuă analistul, Guvernul a decis, fără o pregătire corespunzătoare prealabilă, că anul școlar poate fi redeschis, iar la 15-20 de zile distanță, focarele de infecție se multiplică galopant pe harta României.

Un alt șoc, crede SRS, a fost cel al campaniei electorale și respectiv al alegerilor locale, care, spune el, dincolo de faptul că au fost masiv trucate, s-au desfășurat fără a se lua toate precauțiile necesare, iar unda de șoc va izbi peste o săptămână, când se va împlini fatalul termen de 14 zile de la duminica alegerilor.

Un alt șoc administrat zilele trecute societății românești, își continuă SRS bilanțul tragic, este redeschiderea, tot fără o pregătire corespunzătoare, a anului universitar. Și, peste toate, mai urmează și alegerile din 6 decembrie.

”Dar dacă, în realitate, alegerile locale nu au fost legale, și totuși primarii și consilierii și președinții de consilii județene își preiau funcțiile, iată, s-a creat un bun precedent pentru ca și alegerile legislative să se desfășoare, chiar dacă în condiții de neconstituționalitate. În definitiv, ce instanță din România va avea curajul să decidă anularea alegerilor?”, arată SRS că se va trece peste orice considerente legale în scopul organizării alegerilor pe 6 decembrie.

Iar concluzia analistului, după ce prevede galopul pandemiei, este pur și simplu șocantă : ”pot paria încă de azi că autoritățile vor da vina pe populație pentru tot ceea ce urmează”.

108
Tagurile:
Alegeri
Tematic
Alegeri locale 2020 Baia Mare: Cherecheș a câștigat!
Rezultate alegeri: președinți Consilii Județene, toată lista
Liviu Pleșoianu, reacție fulminantă după alegeri!
Alegeri locale 2020: Noi rezultate oficiale de la BEC
Alegeri locale 2020, rezultatele finale OFICIALE București
Klaus Iohannis

Iohannis, sfidare totală în cazul epidemiei COVID!

89
Președintele Klaus Iohannis a fost pus în fața situației de ”Lockdown” în România, dar insistă să nu vadă nimic, nici un scandal legat de fapte autorităților.

BUCUREȘTI, 28 oct – Sputnik. Președintele Iohannis a încercat să dea conferinței de presă de azi un alt sens decât cel legat de pandemie  - deși multe state UE sunt zguduite de măsuri dure și contrareacții ale populației. Iar când presa l-a întrebat, a dat-o pe ”succesele bunei guvernări” și pe ”spălați-vă” români!

Klaus Iohannis nu a scăpat de întrebările presei – puține și timide, dar care l-au pus pe Iohannis în fața situației limită: poate fi vorba de „Lockdown în România”?

”Situația nu ne duce cu gândul la o carantină sau la un lockdown”, a venit Iohannis cu replica pregătită. Președintele recunoaște că ”la noi, pandemia este în extindere - dar, în realitate, lucrurile au fost gestionate până acum bine”.

După cum se vede, creșterea infectărilor, scandalul din spitale, mai ales cu pacienții de la oncologie, lipsa unui algoritm de testare, incertitudinile privind medicamente esențiale, lipsa vaccinului anti-Covid, scandaluri cu măști, raportări false – toate astea înseamnă pentru Iohannis ”lucrurile au fost gestionate până acum bine”.

”Din păcate, deja s-a ajuns în unele state europene să se ia măsuri drastice - noi nu ne dorim acest lucru, de aceea spun să combatem eficient extinderea acestei epidemii”, spune Iohannis, continuând sfidarea: ”Noi, prin mască, distanță, igienă, autoritățile cu măsurile care au fost impuse, iar sistemul sanitar cu extinderea capacității de la terapie intensivă”.

Nici situația ”spitalelor” COVID ridicate doar de fațadă nu îl deranjează pe Iohannis – nici dezvăluirile despre afacerile unor medici despre care a vorbit presa chiar la conferința de la Cotroceni!

În schimb, Iohannis a susținut sus și tare: ”Alegerile se vor ține pe 6 decembrie”!

Cât despre sărbătorile creștine și reacția dură a Patriarhului Daniel, Iohannis se ține în afara discuției: ”Consider că dialogul rămâne singura soluție”. De acord – dar când au purtat autoritățile un ”dialog”? După ce au luat măsurile de interzicere a manifestărilor religioase – și Biserica a atras atenția că NU a existat dialog!

Pe scurt, concluzia este clară: Iohannis sfidează românii în legătură cu pandemia – trecând peste orice argumente și insistând doar pe ”spălați-vă”… ceea ce sună ca o replică modernă la felul în care unii îi numeau pe valahi în Ardeal… mai puțin spălați.
89
Tagurile:
COVID-19, Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis, declarații despre situația gravă din România
Iohannis, de Ziua Armatei, a vorbit tot de NATO și de UE
Pleșoianu, incendiar: ”Cinismul subuman al lui Iohannis”

Загрузка...
Adrian Năstase

Năstase dezvăluie efectele alegerilor din SUA pentru români

98
Pentru români este cea mai importantă întrebare în legătură cu alegerile din SUA – și iată răspunsurile de excepție ale unui diplomat care cunoaște perfect situația

BUCUREȘTI, 28 oct – Sputnik. Alegerile din SUA, mult mediatizate în România ridică o problemă cheie: care variantă de președinte ar fi mai avantajoasă pentru România?

Personal, cred că înainte de pune problema în acest fel, ar trebui să ne întrebăm dacă reprezentanții noștri au făcut ceva inteligent pentru ca vreuna dintre variante să ne fie favorabilă? Am văzut ieri exemplul lui Orban Viktor, care a mers ferm pe cartea Trump. Pe când… România? Cred că Mircea Badea are dreptate: pentru cei care sunt acum la putere și pentru rețelele care îi susțin ”președintele partenerului strategic nu a fost niciodată Trump, ci a fost George Soros”.

Dar hai să vedem și opinia celui mai important diplomat român, Adrian Năstase. Fostul premier publică o scurtă analiză după ce a citit ”numeroase analize despre dezbaterile ce au avut loc între cei doi candidați, despre mesajele lor, despre sondajele de opinie, despre metodele lor de a face campanie”.

Ori, dincolo de posibilul impact asupra vieții americanilor, ”cred că este important să evaluăm și efectul posibil al acestor alegeri asupra României”, spune Năstase sau ”Mai pe înțelesul tuturor, pentru noi este mai bine să câștige Trump sau Biden?”

”Filozofia lui Trump, atitudinea lui în abordarea problemelor globale le-am putut evalua în cei patru ani ai mandatului său”, scrie Năstase care, fără a-și propune o sinteză constată un singur aspect clar: ”în momentul de fată, SUA nu reușesc să impună o agendă convingătoare și o perspectivă pozitivă pentru lumea în care trăim”.

Sau, spune interesant Adrian Năstase – ”poate că, sub Trump, nici nu s-a dorit să se facă acest lucru”. Rămâne deschisă ideea – ”nu s-a dorit”… de către cine? De Trump, de alte structuri?...

Dar, fundamentală pentru nou este ”Ce a însemnat mandatul lui Trump pentru România?”.

”Pe partea pozitivă, o cooperare susținută în domeniul apărării și consolidarea dimensiunilor securității naționale, în condițiile în care tensiunile politice și militare se amplifică în jurul Mării Negre”, spune Năstase – omițând (voit, cred) să precizeze că ”amplificarea” vine chiar de la NATO – sau de la cei despre la care făcea aluzie anterior… cei care impun și o agendă în SUA.

În schimb, în plan economic, ”destul de puțin, dacă nu luăm în serios Autostrada Constanța/Gdansk, dublată de o cale ferată” și ”Poate și cele două unități noi de la Cernavodă, lansate ca proiect pentru a înlocui varianta chineză”, scrie cu ironei demnă de recunoscut printre rânduri, Năstase.

Atenție acum: ”Așteptată a fost numirea unui nou ambasador care să încheie linia unor ambasadori ce s-au comportat în afara regulilor diplomatice, amestecându-se, public, în chestiuni de politică internă”, scrie Năstase – comentând imediat: ”Nu s-a întâmplat așa. Nu comentez mai mult ca să nu-mi stric și mai mult relațiile cu Ambasada americană de la București…”.

În schimb, de cealaltă parte este Joe Biden. Iată cum îl vede Năstase: ”Reprezentând politica establishmentului democrat din SUA, de „condiționare democratică” pentru a obține diverse avantaje politice sau economice în statele care nu au fost capabile să-si apere interesele suverane”.

”Vă amintiți, sper figura, „dirigintei” de la Departamentul de stat – Victoria Nuland, cu lecțiile sale de morală politică”, scrie Năstase – subliniind că ”acuzele recente la adresa fiului lui Biden ne arată o caracatiță de interese la nivel internațional și o ignorare totală a „valorilor și principiilor occidentale”.

La asta se adaugă și sprijinul anunțat, printr-o scrisoare deschisă din partea unor ambasadori americani în România, ”detestați pentru pozițiile lor arogante si partizane, ceea ce adaugă și alte semne de întrebare”, scrie Năstase, care spune clar: ”Proverbul romanesc „să faci ce spune popa nu ce face el” ar trebui poate modificat in sensul că nu trebuie nici măcar să faci ce spune el pentru că ar putea urmări interese oculte”.

Pe scurt, asta înseamnă Joe Biden: ”interese oculte”!

În final, chiar dacă afișează o ”dezorientare”, Adrian Năstase face o mărturisire și dă un mesaj clar, pentru cine vrea să înțeleagă:

”La alegerile anterioare, încă din luna septembrie 2016, am prevăzut alegerea lui Donald Trump ca președinte, sperând și într-o modificare de paradigmă în politica externă americană” – și, din nou atenție: ”Veți spune poate că acest lucru s-a întâmplat. Da, dar nu în sensul pe care mulți l-au așteptat”.

Finalul este specific intelectualului desăvârșit și marelui diplomat - încheind într-o buclă, un Uroboros, ce poate rămâne un cerc vicios sau deveni un cerc virtuos: ”Acum, sunt oarecum dezorientat. Pentru România, care dintre candidați ar fi mai benefic să câștige?

Articolul lui Adrian Năstase îl puteți citi pe blogul personal.

98
Tagurile:
SUA, Adrian Năstase
Tematic
Cel mai așteptat moment Trump – Biden: Scandalul România!
Kremlinul, către Biden, despre „ura totală” împotriva Rusiei
Corlățean, dezvăluirea zilei în scandalul Biden-România!
NUCLEARA: Biden, făcut praf de… România! Scandal mondial!
Presa din SUA: victoria lui Trump va aduce sfârșitul NATO
Orban Viktor, mesaj ferm pentru Trump! Lecție pentru România

Загрузка...
Медицинский работник берет пробирки с образцами плазмы и крови

Număr mare de teste fals pozitive la un laborator german

0
(reînnoit 18:20 28.10.2020)
Laboratorul Labor Augsburg MVZ din Bavaria a dat vina pe numărul mare de teste și presiunea timpului după ce a înregistrat 58 de teste fals pozitive din 60 într-o săptămână.

BUCUREŞTI, 28 oct – Sputnik. Gabriele Schoen, directorul general al laboratorului Labor Augsburg MVZ din Bavaria, a declarat pentru cotidianul Muenchener Merkur din München că nu este posibil să „verifice dublu în mod constant” testele atunci când acestea au dat un rezultat pozitiv, deoarece erau sub presiune și lucrau fără echipamente adecvate.

S-a constatat că laboratorul a diagnosticat în mod greșit 58 din 60 de teste pentru coronavirus pe care le-a identificat ca fiind pozitive într-o perioadă de o săptămână, după ce a testat probele din nou în contextul unei creşteri neobișnuite a cazurilor confirmate, potrivit RT.

Testele fals pozitive ridică semne de întrebare cu privire la fiabilitatea rezultatelor furnizate în regiune, în condiţiile în care Germania ia în considerare introducerea unui nou blocaj pentru a combate creşterea numărului de cazuri de coronavirus în țară.

Problema legată de teste ar fi fost cauzată atunci când furnizorul laboratorului nu a livrat reactivul normal, ceea ce a obligat laboratorul să utilizeze unul alternativ care nu era compatibil cu procesul lor de testare.

În prezent, nu este clar dacă au fost afectate alte regiuni sau locuri de testare, un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din Germania spunând că nu există dovezi prin care să fie puse la îndoială „validitatea și acuratețea” testelor moleculare PCR.

Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, a spus că nu crede că există un număr mare de teste îndoielnice pentru coronavirus, în ciuda situației de la laboratorul din Bavaria, sugerând că ar fi vorba de o deviere limitată la o singură locație.

464.239 de persoane au dat rezultate pozitive pentru coronavirus în Germania de la începutul pandemiei, fiind 10.183 de decese legate de virus, potrivit Institutului Robert Koch.

0
Tagurile:
COVID-19, teste, Germania
Tematic
COVID-19 Germania: zonele sub risc, cu cele mai mari focare
„Dezastru” în Germania: record - 7.300 infectări în 24 ore
COVID-19 Germania: lockdown total în acest land

Загрузка...