Vasile Dîncu

Surpriză: Dâncu confirmă marea problemă a PSD-Ciolacu

470
Cei care l-au criticat pe Ciolacu se văd acum confirmați prin datele expuse de Vasile Dâncu – apare o situație îngrijorătoare pentru viitor, mai ales pentru alegerile parlamentare.

BUCUREȘTI, 6 oct – Sputnik. Adus cu mare pompă într-un PSD rămas cu prea puțini intelectuali în zona de conducere, profesorul Vasile Dâncu s-a pus pe treabă și face ceea ce știe: studii și sondaje.

Sigur, este de mirare că reputatul sociolog nu a sesizat aberațiile Exit Poll ca și ale estimărilor făcute de Marius Pieleanu. Care, aberații, atenție, nu sunt în premieră, dacă ne amintim estimările pe care același personaj i le livra lui Liviu Dragnea.

Acum însă IRES, institutul fondat de Vasile Dâncu, dă la iveală o ”informație BOMBĂ”, după cum bine o caracterizează DC NEws.

Mai exact, în cadrul emisiunii „DC Alegi”, realizată de Bogdan Chirieac, Vasile Dâncu a dat un rezultat uluitor pentru cei care urmăresc politica încă din anii 90:

„Din votanții PSD, 22% s-au hotărât că vor merge la vot în ziua de duminică”, a spus Dâncu, adăugând că asta dovedește o ”capacitate de mobilizare mult mai importantă”.

Așa cum ne-am obișnuit, în vorbirea liberă Vasile Dâncu are un vocabular sărac și este cvasi-abulic. De fapt, nu e vorba de ”mobilizare”, ci de disperarea organizațiilor locale și județene, care știau situația adevărată, zi de zi - și oră de oră, în ziua votului - nu cea prezentată pompos la TV, pe bani mulți!

Aceste organizații au trimis mașini echipe de partid sau de familie și au scos oamenii din casă, i-au dus la vot, i-au stimulat… mă rog, cum se face în caz de disperare.

Dar cifra prezentată de Vasile Dâncu este mult mai importantă pentru că este confirmarea că principala critică adresată lui Ciolacu și ”echipei” sale este justificată:

Ciolacu și echipa sa, precum și atitudinea și acțiunile lor, nu reușesc să stimuleze românii să voteze PSD! Nici măcar pe pesediști sau pe susținătorii obișnuiți nu-i conving!

În mod normal, acesta este un ”-22%” în dreptul conducerii PSD, cea care dă semnalul. Deci, dacă scoatem din socoteală acest efort excepțional al organizațiilor locale, rămânem cu un scor politic apropiat de dezastrul de la europarlamentare!

Atunci, împotriva PSD a fost dezlănțuit un atac nemaivăzut, pe toate fronturile, rezultând o prezență la vot uriașă a ”haștagilor”, dar și presiuni asupra unor organizații care au scos scoruri ciudat de slabe.

Acum însă PSD a adoptat politica struțului, fără atacuri, fără „stat paralel”, a votat guvernul, a votat stările de alertă, urgență, a tras un ”luft” cu moțiunea, nu a avut comunicatori puternici, doar bălmăjeala lui Ciolacu și aparițiile cu breakdance facial ale lui Grindeanu.

De fapt, cifra lui Dâncu confirmă și reacțiile de pe internet pe care le-am semnalat în ultimele luni: Ciolacu are cel mai mic număr de ”urmăritori” dintre toți politicienii, postările sale și ale PSD strâng un număr infim de ”like-uri”,  iar comentariile sunt puține, majoritatea fiind atacuri și insulte.

Chiar și pesediști iubiți de public, precum Șerban Nicolae s-a ales cu puhoi de critici – de la pesediști și susținători! – după Congresul la care a fost ales Ciolacu, fapt nemaiîntâlnit.

Deci, da, aceasta e realitatea: electoratul PSD NU a fost motivat, nu a fost mobilizat de noua conducere, ceea ce este foarte grav. În România contează enorm ”locomotiva”, ori în cazul ”noului” PSD nu există așa ceva!

Iar acest aspect se va simți mult mai dur la parlamentare, unde aportul organizațiilor locale nu va mai fi atât de puternic, pentru că nu vor trage pentru ei! Da, vor fi organizații conștiente, serioase – Argeș, Dolj, Botoșani, Buzău etc. – dar aș putea da mult mai multe exemple de organizații care vor gândi ”nu e bătălia noastră”.

Iar Vasile Dâncu, care pare a fi scos din ce în ce mai mult în față de PSD Ciolacu, e un personaj care nu atrage electoratul PSD, ci dimpotrivă! În plus, e asimilat unei organizații care a enervat PSD, prin rezultatele catastrofale, aroganță și pretenții la funcții – pe care le-a avut din plin!

Și pe aproape se situează și Sorin Grindeanu și Alfred Simonis cu Timișoara lor: pretenții mari, rezultate mici!

Exemplu: Argeșul, un județ puternic, cu nivel ridicat de trai și cultură, în care PSD a obținut victoria și un scor excelent grație unei echipe de excepție, nu are pe nimeni în conducerea mare. În timp ce Timișul – cu un penibil 6% la municipiu și alt penibil 15% la județ (locul 3 peste tot!) are prim-vice al partidului și lider al deputaților! Ca să nu mai vorbim de dubiile privind pe cei doi ocupanți ai respectivelor funcții.

Sigur, Vasile Dâncu a arătat că situația deciziei în ziua votului se ridică la 15% la nivelul întregului spectru politic. Cu siguranță, procentul nu e dat de USR, ci de partidele mari, care și-au dezamăgit electoratul prin liderii numiți – da, numiți, nu aleși! – și prestația acestora. 

Ceea ce este corect, dacă ne uităm la Ciolacu, Orban și companiile. Ori, dacă PNL ”se scoate” prin Iohannis, Zuckerman și alte entități, PSD este afundat de aceștia – dar și de proprii conducători.

470
Tagurile:
Marcel Ciolacu, PSD, Vasile Dâncu
Tematic
Gafă stupidă a lui Vasile Dâncu – sau “strategie”? Marcel Ciolacu a încercat să-l ajute!
Dumitru Buzatu dă semnalul în PSD! Bătălie pe față cu Dâncu și ”importurile” lui Ciolacu
Cunoscut sociolog dă în vileag planul Ciolacu-Dâncu! Ținte – Firea, Olguța, Șerban Nicolae
Prima contradicție la vârful PSD, între Stănescu și Dâncu: ”Trebuie moarte pentru voturi?”
Diversiunea Dâncu, originea intoxicării și greșelii fatale a lui Dragnea - și a crizei PSD
Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu: Orban s-a dus la francezi le dea bani!

121
Călin Popescu Tăriceanu atrage atenția asupra gesturilor făcute de Ludovic Orban în cursul vizitei sale în Franța

BUCUREȘTI, 28 oct - Sputnik. Călin Popescu Tăriceanu arată pe pagina a de Facebook că, aflat în vizită la Paris, Prim-ministrul României a prezentat programul de guvernare investitorilor francezi și le-a spus constructorilor francezi că, în viitorul mandat, guvernul PNL intenționează să construiască 3.000 km de autostradă.

Dacă, pentru Tăriceanu, anunțul cu 3.000 de km e o minciună electorală, ce îl șochează pe fostul premier este faptul că Prim-ministrul României prezintă programul în Franța și nu în România.

”El nu a venit să discute acest program cu constructorii români, el i-a invitat direct pe francezi să le dea acești bani! Nu m-aș mira ca Ludovic Orban să le fi spus printre rânduri că are grijă să pună economia pe butuci, așa că, începând de la anul, companiile românești vor fi numai bune de a fi cumpărate de cele străine!”, arată Tăriceanu gravitatea acțiunilor lui Orban.

121
Tagurile:
Franța, România, Ludovic Orban, bani, Călin Popescu Tăriceanu

Загрузка...
Ion Cristoiu

Cristoiu, declarații șoc: ”Din 10 morţi, opt votează cu PNL”

115
Ion Cristoiu acuză discursul preşedintelui Iohannis de ieri că ar avea un “ caracter sinistru”, unic în lume”

BUCUREȘTI, 28 oct - Sputnik. Analistul Ion Cristoiu ar o interpretare aparte pentru declarațiile lui Klaus Iohannis de după întâlnirea cu responsabilii din sănătate. El spune că Guvernul Orban creează condiţii pentru tot mai multe infectări prin suplimentarea numărului de paturi de la Terapie Intensivă pentru pacienţii cu COVID 19, în stare gravă.

“Orban nu are realizări în sensul că sunt tot mai puţine infectări. Nu, Guvernul Orban are măreţe realizări în tot mai multe infectări şi în crearea condiţiilor pentru ca tot mai multe infectări să beneficieze de terapie intensivă şi, fireşte de cimitire. De ce? Păi să vă spun de ce. Cei mai buni votanţi pentru PNL pe 6 decembrie sunt morţii”, spune Cristoiu pe blogul său.

Analistul observă că Iohannis avea chiar o anumită bucurie în ce spunea el, acuzând faptul că, pentru președinte, tot mai multe infectări şi tot mai multă terapie intensivă şi tot mai mulţi morţi înseamnă tot mai multe voturi.

Ion Cristoiu a lansat acuzații și în direcția serviciilor secrete, spunând că PNL şi preşedintele Klaus Iohannis sunt ajutaţi de serviciile secrete pentru a contabiliza la PNL voturile victimelor COVID, astfel încât liberalii să câştige cu majoritate alegerile parlamentare, iar şeful statului să aibă, în sfârşit, „Parlamentul meu”.

“Pentru că acuma ăia de la SRI , şi de la STS, şi de la SPP care pregătesc victoria zdrobitoare cu 58% a PNL (…) la ora actuală se pregătesc, se fac liste. <Cine a mai murit mă?>, zice Hellvig. <Păi a mai murit unul>. <Aaa, bun, pac, votant!> Mai dă unul din ăia morţi şi pe la PSD să nu pută, şi la USR. Dar, din 10 morţi, opt votează cu PNL”, își continuă Cristoiu tirada.

Pentru analist, direcția e clară: vor avea loc alegeri, în perspectiva alegerilor va creşte numărul de infectări, crescând numărul de infectări, va creşte numărul de oameni care vor ajunge în ultima fază, la terapie intensivă, şi vor fi tot mai mulţi morţi, şi dacă vor fi tot mai mulţi morţi, vor fi tot mai mulţi votanţi pentru PNL.

115
Tagurile:
Ion Cristoiu, Morți, PNL, votanți, alegeri

Загрузка...
Covid - 19

Coronavirus în România, 28 octombrie: cifrele zilei

0
(reînnoit 13:17 28.10.2020)
Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică informează care este situația infectărilor cu noul coronavirus până astăzi, 28 octombrie, pe teritoriul României.

BUCUREȘTI, 28 oct – Sputnik. Autoritățile informează că, până astăzi, 28 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222.559 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 159.855 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.343 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 6.681 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În ultimele 24 de ore, de ieri dimineață de la ora 10.00 și până astăzi, la aceeași oră, au fost raportate 107 decese - 60 bărbați și 47 femei, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, 2 la categoria de vârstă 30-39 de ani, 7 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 17 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 16 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 38 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani.

Majoritatea deceselor înregistrate – 100 - dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități iar pentru 6 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.934. Dintre acestea, 861 sunt internate la Anestezie Terapie Intensivă.

Știre în urs de actualizare

0
Tagurile:
România, COVID-19
Tematic
OMS cere accelerarea luptei anti-Covid 19 în Europa
Anunț capital: când ajunge vaccinul anti-Covid 19 în România
Bulgaria: creștere record de cazuri COVID - se închid școlile, „luni de iarnă severe”

Загрузка...