Marcel Ciolacu

Ciolacu, anunțul momentului bulversează tot!

605
Un demers așteptat de toată lumea este dat la întors de președintele PSD – astfel se explică și o declarație ciudată a lui Ludovic Orban

BUCUREȘTI, 6 oct – Sputnik. La scurt timp după declararea noilor restricții de către autorități, Marcel Ciolacu a dat un răspuns surpriză în studioul emisiunii ”România9” de la TVR 1.

Întrebat de amânarea alegerilor, președintele PSD a spus că alegerile parlamentare programate pe 6 decembrie vor fi amânate – dar, atenție, ”nu de liderii politici”!

Ce a vrut să spună cu asta? Detalierea ideii e și mai confuză, marca Marcel Ciolacu:

”Vor fi stopate aceste alegeri, dar nu de lideri politici. Amânarea trebuie sa fie o decizie luată în Parlament… nu vor să facă aceste dezbateri. Scăparea de sub control a pandemiei va duce la acest lucru. Alegerile vor fi amânate de pandemie”.

Asta a fost declarația lui Ciolacu, o bălmăjeală informă, ca de obicei – putem înțelege mai multe aspecte din ea:

  • PSD nu va face nici un demers în acest sens – ”vor fi stopate, dar nu de lideri politici”;
  • PSD nu va susține, de fapt, nici propunerea legislativă a deputatului Dohotaru – ”amânarea trebuie sa fie o decizie luată în Parlament… nu vor să facă aceste dezbateri”;
  • PSD așteaptă ca decizia amânării să fie luată de autoritățile anti-pandemie, adică de premierul PNL – ”Scăparea de sub control a pandemiei va duce la acest lucru”;
  • PSD nu va întreprinde chiar nimic – ”Alegerile vor fi amânate de pandemie”.
  • Când spun PSD mă refer la conducerea ciudată instituită de Marcel Ciolacu & ”Echipa”.

Pe scurt, în condițiile în care alegerile nu numai că sunt un pericol major în condițiile actuale, dar pentru PNL este un dezavantaj major să fie organizate acum (implicit pentru PSD un dezavantaj), înainte de dificila iarnă. Ori, de ce nu e ferm Ciolacu și mai ales de ce nu întreprinde PSD nimic concret în Parlament?!

De fapt, acum înțelegem de ce Orban a anunțat, extrem de sigur pe el, că NU actualul Parlament va vota Bugetul pe 2021, ci următorul!

Deci, în ciuda faptului că mai multe partide s-au exprimat împotriva alegerilor în decembrie, în pandemie, optând pentru primăvară, Orban NU are nicio teamă că alegerile s-ar putea amâna. Bugetul nu poate fi votat în aprilie-mai, ci Orban e convins că noul Parlament se va reuni în ianuarie!

Ori, cine l-ar putea asigura de așa ceva, dacă nu un blat cu Ciolacu – ca să-l citez pe Ponta. Sau un ”ordin” primit de Ciolacu, ca să-l citez pe Codrin Ștefănescu.

Una peste alta, ”declarația” lui Marcel Ciolacu bulversează tot – și sunt convins că azi vor apărea deja reacții.

605
Tagurile:
PSD, Marcel Ciolacu
Gabriela Firea și Marcel Ciolacu

Zi crucială pentru PSD se decide viitorul partidului!

191
Este ziua în care se decide cine iese din joc și cine rămâne, nume mari sunt pe diverse liste negre – iar personaje noi își fac apariția

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Marcel Ciolacu și ”echipa” sa joacă azi cartea cea mai dificilă – aceea a creării unei structuri de putere care să le convină și care să nu le facă probleme.

Este vorba de definitivarea listelor pentru alegerile parlamentare, cea pe baza căreia vor accede în cel mai important for al statului viitorii senatori și deputați PSD. Deci, oamenii care pot face legile, pune sau da jos guverne și miniștrii, șefi de instituții etc.

Listele pot fi depuse până joi, 22 octombrie, dar Marcel Ciolacu a promis că azi vor fi făcute public, integral. Deci, azi au loc ultimele negocieri.

Din primele informații de pe liste vor dispărea oameni de mare valoare: cel mai cunoscut ministru al Educației, Ecaterina Andronescu; cel mai experimentat legiuitor, Eugen Nicolicea; cel mai activ și remarcat parlamentar din noul val, Liviu Pleșoianu; cel mai valoros jurist parlamentar, Șerban Nicolae; un om de mare încredere în bătăliile parlamentare, Florin Iordache.

De asemenea, fostul premier și președinte al PSD, Viorica Dăncilă, nu va prinde lista – în ciuda promisiunilor din momentul demisiei din fruntea PSD. În schimb va fi pe listă Eugen Teodorovici, un mare critic al lui Marcel Ciolacu – ce-i drept, ”cumințit” în ultima vreme.

Nu se știe încă de soarta lui Petre Daea, cel mai apreciat ministru al Agriculturii. O altă figură emblematică pentru PSD, Marian Oprișan, ar fi dispărut de pe liste, după ce a pierdut, surprinzător, președinție CJ Vrancea. 

Pe liste sunt în schimb prezenți mai mulți medici de renume – Adrian Streinu Cercel, Alexandru Rafila, Leonard ”Ambrozie” Azamfirei. Frumoasa avocată Laura Vicol este o altă achiziție de notorietate, la fel ex-judecătoarea Simona-Maya Teodoroiu.

Se aude că în zona Ardealului și Banatului ar fi introduse pe liste o serie de nume noi, unele fără legătură cu PSD.

Desigur, toate acestea sunt… pe surse, mai mult sau mai puțin oficiale – dar azi vom afla realitatea.

Cert este că Marcel Ciolacu pare a dori să rămână cu cât mai puțin politicieni de profesie – și să aibă cât mai mulți ”specialiști”. Dar, a nu se uita că mai niciunul dintre acești ”specialiști” nu au ajuns în funcții doar prin profesie, ci prin manevre de culise. Sau prin alte ”sfori” – de care s-ar putea să se împiedice la un moment dat atât Ciolacu, cât și PSD.

De aceea spun că azi, 20 octombrie 2020, PSD își poate decide viitorul.

191
Tagurile:
Partid, Decizie, PSD

Загрузка...
Codrin Ștefănescu

Codrin: ”Colegi, sunteți de o lașitate greu de imaginat!”

119
O nouă revoltă a lui Codrin Ștefănescu, generată de prezența pe listele PSD a unor personaje de import, care ”nu dau doi bani pe partid”

BUCUREȘTI, 2 oct – Sputnik. Așa cum ne-a obișnuit, Codrin Ștefănescu reacționează dur la ceea ce se petrece în PSD – iar ultimul scandal, cel legat de Alexandru Rafila, îl fac să se revolte!

”Absolut incredibil și strigător la cer!”, scrie Codrin, ”Alexandru Rafila junior, fiul torționarului Alexandru Rafila senior, recunoaște că NU a votat candidatul PSD la prezidențiale!”.

Mai grav este motivul pentru care nu a votat-o pe Viorica Dăncilă: ”Pentru că nu avea abilitățile necesare… cum le avea doar Iohannis - care a meritat să fie votat, slăvit fie numele său!”, scrie ironic Codrin.

”Și abilitați mai are azi doar Ciolacu, care l-a implorat să candideze pe listele noastre, conform sarcinilor primite!”, continuă cu sarcasm Codrin. ”Și să-l pună cap de listă pe unul care nu dă doi bani pe partid!”.

De fapt, nu este singurul în această situație, este suficient să ne uităm la Vasile Dâncu și la ce aduce din Ardeal.

”Uite așa ajunge PSD un partid înjurat de propriul electorat, acaparat de niște evidente slugi ale sistemului!”, scrie Codrin Ștefănescu, transmițând un mesaj final extrem de dur: ”Iar voi, dragi colegi din PSD, sunteți de o lașitate greu de imaginat!”.

Menționez că, din nou, postare lui Codrin Ștefănescu a devenit virală – iar comentariile nu sunt negative… și vin de la persoane care par a fi apropiate de PSD.

119
Tagurile:
Codrin Ștefănescu

Загрузка...
Ambulanță, Urgență, Medici, Spital, România

Coșmarul medicilor, real: ce se întâmplă cu bolnavii

0
(reînnoit 11:01 20.10.2020)
La Spitalul Județean Ploiești, medicii aleg între pacienți și decid pe cine salvează, pentru că nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă. Mărturia unui medic e cutremurătoare.

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Coșmarul medicilor din România devine realitate, ei fiind deja puși în situația de a decide cine să fie salvat și cine nu, potrivit mărturiei unui medic.

La Spitalul Județean Ploiești, la o aruncătură de băț de București, problema este gravă.

Medicul Violeta Tănase, șefa Unității Primiri Urgențe, spune că, de câteva săptămâni, doctorii aleg între pacienți și decid pe cine salvează. S-a ajuns în această situație pentru că nu mai sunt locuri la terapie intensivă.

Cei care primesc o șansă în plus sunt pacienții cu mai multe șanse de supraviețuire. Ei sunt cei care primesc locul de la Terapie Intensivă atunci când se eliberează unul.

În rest, cei care au nevoie de Terapie Intensivă așteaptă, uneori, și trei zile în Unitatea de Primiri Urgențe fiindcă nu au loc.

Șefa UPU Ploiești recunoaște că a fost nevoită să aleagă între pacienți.

”Practic, trebuie să alegem dintre ei, în momentul în care se creează un loc sau două în Terapie Intensivă, trebuie să alegem dintre cei șase, de exemplu, care ar necesita îngrijire pe cel care pare cel mai indicat să intre pe un loc eliberat”, spune Tănase.

Sursa citată spune că s-a ajuns în această situație pentru că de câteva zile pur și simplu nu mai au unde interna pacienți pe Terapie Intensivă, iar Centrul Național de Coordonare nu i-a mai ajutat cu nici un transfer– ”probabil că nu a mai avut cum să ne ajute”.

Astfel, toți pacienții gravi, care nu sunt puțini, au rămas în UPU și câte 72 de ore, fie până când au putut fi preluați de Terapia Intensivă, fie până când li s-a ameliorat starea, ei primind îngrijiri în UPU.

Vorbim despre pacienți neinternați, rămași în Urgență, consultați de specialistul de boli infecțioase al spitalului și de medicii de terapie intensivă.

Din nefericire, criza nu se oprește la locurile de la Terapie Intensivă. Și aceasta fiindcă există și o nevoie acută de medici, iar rezidenții, la rândul lor, au nevoie de un medic coordonator.

0
Tagurile:
Spitale, România, Pacienți, medici
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...