Clotilde Armand

Prima măsură USR la Sectorul 1: tăierea finanțării Rapidului

1152
Declarată câștigătoare la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand (USR) a lansat deja atacul la Clubul Rapid.

BUCUREȘTI, 5 oct - Sputnik. Noul primar declarat câștigător la Sectorul 1, Clotilde Armand, a pus gând rău echipei de tradiție Rapidul, amenințat acum să rămână fără finanțare.

Într-o declarație pentru Ziare.com, Clotilde Armand a demonstrat că vrea să strice tot ceea ce a lăsat în urmă primarul Dan Tudorache. Prima țintă: echipa Rapidul, pe care Dan Tudorache voia să o readucă la gloria de odinioară.

"Daca Rapid prestează servicii pentru primărie, adică antrenament pentru copiii sectorului, va fi plătit. Win-win. Doar dacă prestează servicii pentru comunitate", a amenințat noul primar de la Sectorul 1.

Această atitudine arată cu ce planuri vine, de fapt USR-ul la primăriile pe care le-a câștigat, primul pas fiind să anuleze toate investițiile și demersurile primarilor anteriori, chiar și când acestea se referă la obiective de tradiție, cum e echipa Rapid.

1152
Tagurile:
rapid, USR, Clotilde Armand
Tematic
Celebru artist o face praf pe Clotilde Armand: ”Ce caută această CREATURĂ în țara mea?”
Clotilde - ”o nouă etapă în procesul de aservire a României”
Piperea taie avântul lui Clotilde: ”Nu s-a terminat deloc”
Pavelescu: ”OCUPANTUL a decis să nu fie arestată Clotilde?!”
Știrea nopții… vine chiar de la Clotilde Armand!

Mișcări spectaculoase de trupe la Pro România

149
Gruparea politică a lui Ilan Laufer, fost ministru PSD, se absoarbe în Pro România, iar Ilan Laufer va candida la parlamentare de pe listele partidului condus de Victor Ponta.

BUCUREȘTI, 22 oct - Sputnik. Ilan Laufer, care a devenit cunoscut publicului românesc ca ministru PSD, și care a format o grupare politică intitulată FIN-PSL pentru că nu reușise să își înființeze un partid propriu, a anunțat astăzi că gruparea sa va fi absorbită prin fuziune de către Pro România.

Mișcarea are ca efect faptul că Laufer va candida din partea Pro România, fiind primul pe lista candidaților la Brăila.

”Startup-ul politic pe care l-am inițiat la sfârșitul anului trecut FIN-PSL, se va alătura prin fuziune Partidului Pro România. Îi mulțumesc lui Victor Ponta pentru toată deschiderea pe care a avut-o față de acest proiect politic cu orientare de centru, proiect format din oameni profesioniști și tineri antreprenori care, prin această fuziune, vor consolida zona liberal-antreprenorială a Pro România”, a anunțat Laufer.

El spune că gruparea sa va contribui în cadrul Pro România cu proiecte menite să sprijine mediul privat și în mod special firmele românești, acestea fiind cele mai afectate de actuala criză economică provocată de pandemie.

Fostul șef al SIE va ajunge parlamentar?

Generalul în rezervă Silviu Predoiu, fost șef operativ al SIE și de cinci ori director interimar al serviciului, ar putea să candideze pentru un mandat de deputat de București, tot pe listele Pro România. Informația e vehiculată deocamdată pe surse, Predoiu fiind consilierul lui Victor Ponta.

Astfel, lista candidaților Pro România la Senat, pe București, îi va avea pe primele locuri pe Călin Popescu Tăriceanu, Mihai Precup (lider Pro Romania sector 1) și Otilia Sava (lider Pro Romania sector 2), iar la Camera Deputaților primii de pe listă vor fi Victor Ponta, Gabriela Podașcă (vicepreședinte Pro România) și, posibil, chiar Silviu Predoiu.

149
Tagurile:
Pro România
Tematic
Anunțul oficial al anului: a fost ”eliminată o rețea pro-Trump din România”
Ponta și Tăriceanu au anunțat fuziunea Pro România-ALDE
Replica PSD la acuzele Pro România: ”Ponta minte! Pentru a-și acoperi propriul blat”

Загрузка...

Nouă plecare uriașă din PSD: diplomatul care a uimit Europa!

210
Călcând în picioare meritele și democrația de partid, PSD Ciolacu-Dâncu pierde diplomatul – specialistul adevărat! – care a adus cele mai înalte elogii pentru România, femeia universitar și diplomat care a asigurat organizarea excepțională a Președinției Consiliului UE.

BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Vă amintiți de felicitările pe care le-a primit România din partea tuturor statelor pentru organizarea excepțională și rezultatele concrete a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene?

Ei bine, pentru această mare realizare, unică în ultimii 15 ani, meritul îi aparține unui diplomat de excepție – prof. univ. Gabriela Ciot, din Cluj, în acea perioadă a Guvernului Dăncilă fiind secretar de stat la MAE.

Ei bine, dacă Viorica Dăncilă i-a recunoscut meritele, se pare că ”noul PSD”, cu Ciolacu și Dâncu NU o mai face, iar valorosul universitar și diplomat și-a anunțat demisia din PSD!

”Știu că nimeni nu este de neînlocuit și că se vor găsi alții mult mai buni, mai determinați și mai curajoși decât mine. Partidul se va deschide și vor urma momente tot mai bune și mai de anvergură!” – scrie cu amară ironie Gabriela Ciot, completând ”Dar pentru mine, cei 16 ani de activism politic iau sfârșit astăzi”.

Gabriela Ciot anunță clar: ”Demisionez din PSD”.

Distinsul universitar arată că opțiunea sa pentru activismul politic venea ”ca o completare firească a profesiei de dascăl și a dorinței de implicare în viața comunității”.

”Am aderat la un partid politic din 2004, convinsă că tinerii trebuie să fie responsabili față de investiția pe care societatea a făcut-o în educația lor și că pot reîntoarce această investiție prin lucrurile bune pe care le gândesc si le fac societății”, mărturisește Gabriela Ciot – ”Mi-am dedicat o bună parte din cei 20 de activitate profesională și politicii (aproximativ 16 ani)”.

Și, așa cum spunem, are tot dreptul să declare: ”Mi-am servit țara cu onoare si devotament în perioada în care am fost secretar de stat pentru afaceri europene la MAE și Reprezentant Special al Guvernului în Parlamentul European și știu că nu puteam realiza aceste lucruri dacă nu aș fi avut și sprijin politic”.

”Revenind la catedră mi-am dat seama imediat cât mult am sacrificat din cariera mea universitară, dar nu puteam rata istoricul moment al primei Președinții rotative a Consiliului Uniunii Europene”, vorbește Gabriela Ciot cu modestie despre ceea ce a făcut pentru România în timpul președinției CUE.

Nu regret nimic! – spune Gabriela Ciot, dar vom vedea mai departe că… există și regrete. Citiți mai departe!

”Am crezut că si la nivel politic meritocrația de care se vorbește atât de mult, șansele egale, discriminarea pozitivă a femeilor sunt respectate”, scrie Gabriela Ciot. ”Am crezut și pe aceia care m-au încurajat să mă implic mai tare politic, motivând reforme și dorința de schimbare și de îmbunătățire a calității vieții politice”.

Poate recunoașteți și câte ceva din ideile următoare: ”Chiar am crezut când se spunea că este nevoie de specialiști, de universitari recunoscuți în comunitățile din care provin”.

În aceste condiții, Gabriela Ciot a considerat că poate fi un bun exemplu pentru generația sa, ”dar mai ales pentru generațiile de tineri, pentru care nu mai există apetit pentru politică sau pentru partidele de stânga tradiționale”.

Corect întru totul dar…

”Lozinci pentru naivi…”, spune Gabriela Ciot, mărturisind că a mai trăit asemenea decepții – ”Și dacă nu aș mai fi trecut cel puțin de două ori prin aceleași episoade în care se vorbește despre criterii, meritocrație, schimbare….

Și, din nou atenție: ”Așa s-a întâmplat și de această dată cu întocmirea listelor pentru Parlament”.

Gabriela Ciot parează și posibila replică: ”Previzibil că răspunsul față de reacția mea va fi “vulpea care nu ajunge la struguri spune că sunt acri”. Eu vin cu o replică “schimbarea domnilor, bucuria nebunilor””.

Și iată o palmă pentru conducerea PSD, care crede că reforma se face cu ”implanturi”, cum remarca ironic Adrian Năstase: ”Nu cred în aducerea oamenilor din afara unei organizatii pe liste de partid, pentru că nu au capacitatea de a mobiliza activul de partid și nu pot determina implicarea acestora în campanie”.

Acum critica îl vizează direct pe Vasile Dâncu:

”Când o întreaga organizație se opune acestei dorințe, cred că trebuie să se țină seama!”, spune Gabriela Ciot. ”Nu cred că cei aflați pe listele de la locale unde s-a obținut un scor de 13% la nivel de județ vor fi locomotive pufăinde care vor dubla scorul partidului”

Dimpotrivă, spune Gabriela Ciot, ”credeam că au puterea să facă un pas decent în spate. Și nu cred în cei care vor să fie lideri, dar nu pot să întocmească și să asume o listă completă de candidați, lăsând această sarcină în seamă conducerii centrale!”

”O spun cu regret, situatia organizației de la Cluj, în acest moment, va avea de suferit tocmai pentru că nu poate reface spiritul de echipă, coeziunea”, spune clar Gabriela Ciot. ”Și ca să faci politică pentru oameni, este nevoie de omenie, cooperare, respect și principii, nu de “colți” și “cicatrici”. Iar atunci când vezi că prin acțiuni evidente, ești “sprijinit” să faci acest pas, trebuie să ai curaj și să acționezi ca atare”.

Deci, conchide și repetă Gabriela Ciot – ”Pun punct acestei etape de activism politic”.

”Omnia mea mecum porto (lat. Tot ceea ce am, duc cu mine) – “Versiunea latină a răspunsului pe care l-ar fi dat filozoful Bias concetățenilor săi mirați că părăsește cetatea (Priene), asediată de perși, fără să-și ia nimic cu el. Spiritul constituie unica bogăție a înțeleptului, un bun care-l însoțește peste tot.” (preluare https://dexonline.ro/definitie/omnia%20mea%20mecum%20porto/566679)”, încheie Gabriela Ciot mesajul său de adio pentru PSD – Ciolacu & Dâncu.

Așa cum scriam la început, este una dintre cele mai grave semne că PSD merge într-o direcție greșită – pentru că,, iată pleacă unul dintre cei mai valoroși și merituoși români în relația cu Europa – de fapt, așa cum am titrat – pleacă din PSD diplomatul care a uimit și impresionat Europa.

Agenția Sputnik a urmărit îndeaproape activitatea celor care au asigurat președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene – derulată în timpul guvernării Viorica Dăncilă – și a apreciat în mod deosebit modul în care Gabriela Ciot și echipa sa au reușit să ducă la bun sfârșit importanta misiune, într-un an dificil, cu un președinte deloc prietenos… și multe alte probleme. De altfel, președinția română a CUE a primit felicitări unanime din UE, fiind considerată una dintre cele mai de succes perioade. Rareori vezi România felicitată astfel!

De aceea, adresăm încă o dată felicitările noastre Gabrielei Ciot!

 

210
Tagurile:
Europa, PSD
Tematic
Victorie pentru PSD: vot masiv pentru Florin Iordache
Meciul Dragomir – Ciolacu dă în vileag marea problemă a PSD
Zi crucială pentru PSD – se decide viitorul partidului!
Lista finală a candidaților PSD în mai multe județe
Năstase, lecția cea mai dură pentru cei care mutilează PSD

Загрузка...
La spital

Medic: de ce mor așa mulți români de COVID-19

0
(reînnoit 16:48 22.10.2020)
Șeful Secției de Medicină Internă Spitalul Colentina spune că una din explicații poate fi aceea că pacienții ajung târziu la spital. Există, însă, și poasibilitatea ca bolnavii să ia infecţii nosocomiale din spital.

BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Situație îngrijorătoare în spitalele din România, acolo unde 1356 de pacienți s-au infectat cu infecții asociate actului medical în ultimele 7 luni.

Informația apare într-o notă a Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate privind infecțiile raportate oficial de spitale.

Dintre pacienții afectați, 274 erau internați în spitale COVID, 557 în spitale de suport COVID, iar 525 în spitale non-COVID. Nu se precizează în ce fel au afectat infecțiile nosocomiale starea acestor pacienți și nici despre ce spitale este vorba, informează antena3.ro.

Îngrijorător este că și SARS-CoV-2 s-a transformat, în unele situații, în infecție nosocomială, luată din spital. Vorbim, în total, de 211 cazuri, dintre care 110 raportate în spitale non-COVID, 39 în spitale COVID și 62 în spitale de suport COVID - în spitalele COVID și de suport. Există posibilitatea ca persoanele infectate în spital să fi fost cadre medicale.

Luna trecută – septembrie – un număr de 86 de spitale au raportat 522 de cazuri de infecții asociate actului medical. Dintre acestea, 116 au fost clasificate ca infecții asociate actului medical din spitalul raportor, 3 ca infecții din alt spital și una ca infecție asociată actului medical nedeterminată.

Medicul Băicu, șeful Secției de Medicină Internă de la Spitalul Colentina, spital suport COVID, este de părere că pacienții care ajung să fie intubați într-o unitate spitalicească din România mor și din pricina infecțiilor nozocomiale.

“Explicaţia poate fi că pacienţii ajung mai târziu la spital. Poate că nu sunt la fel de bine îngrijiţi, poate iau infecţii nosocomiale din spital. Cred că acestea sunt explicaţiile posibile pentru rata mai mare a mortalităţii în România”, spune medicul.
0
Tagurile:
COVID-19, Morți, Români
Tematic
Renate Weber face praf autoritățile Covid, acuzație extremă!
RO ALERT, folosit pentru anunțuri privind Covid 19
Putin: Medicii ruși au învățat să lupte cu COVID-19

Загрузка...