Declarații de presă susținute de premierul desemnat, Florin Cîțu, și de premierul interimar, Ludovic Orban, la Palatul Victoria

Orban, o nouă deversare uluitoare de promisiuni și atacuri

243
(reînnoit 12:06 02.10.2020)
Premierul a făcut o serie promisiuni uluitoare după întâlnirea de lucru cu Nicușor Dan și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

BUCUREȘTI, 2 oct – Sputnik. Acum puțin timp a avut loc o întâlnire de lucru a premierului cu primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan și cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

La declarații, Ludovic Orban a aplicat aceeași strategie, care consideră că încă merge: a făcut o mulțime de promisiuni mărețe și a atacat PSD – culmea, vizând și perioade în care PNL a fost aliat și asociat cu PSD!

Astfel, aflăm că ”în ultimii 12 ani, atât primarii generali proveniți din PSD cât și Guvernele PSD au ținut Bucureștiul pe loc și au împiedicat realizarea marilor proiecte pentru București”, a spus Orban.

Deci, Orban atacă perioada Ponta și a USL (PSD+PNL+PC), dar omite primarii Băsescu și Videanu (PDL, actual PNL), ca și miniștrii guvernării Boc (actuali PNL), de după 2008! Au făcut aceia ceva pentru București? La vremea respectivă Orban avea cu totul altă părere! 

Dar, acum totul s-a schimbat, spune Orban. ”Începând cu data de 27 septembrie lucrurile s-au schimbat radical în bine”.

”Avem un primar general care cunoaște bine lucrurile și care are soluții are trebuie puse în practică”, spune Orban, anunțând emfatic ”reafirm hotărârea fermă ca a susține toate proiectele Capitalei”.

Și, desigur, ”aceste proiecte trebuiau făcute de zece ani, însă oameni preocupați de funcții nu le-au făcut”.  Așa că Orban promite, că nu-l doare gura și știe că electoratul lui nu-i ține socoteala promisiunilor neduse la îndeplinire:

-”Până la sfârșitul anului ne-am propus să începem toate lucrurile pe toate tronsoanele de pe Autostrada de Sud și să încheiem contractele de execuție pentru centura din zona de Sud”.

-”În ceea ce privește actuala centură pentru lărgirea la patru benzi am discutat cu domnul primar general și despre lărgirea la patru benzi spre sud, ca să crească mobilitatea”. 

-”Urmează să se realizeze un studiu de fezabilitate care vizează dezvoltarea tuturor tronsoanelor de transport feroviar ale Bucureștiului”.

-”În privința metroului avem proiectele puse pe hârtie și finanțare”.

Reamintim că primăria Capitalei a fost condusă de primari ”de dreapta”, în primul rând PNL, 17 ani din cei 31 de după decembrie 1989. De asemenea, PNL a avut în multe rânduri ministerul Transporturilor, inclusiv prin Ludovic Orban.

243
Tagurile:
Ludovic Orban
Tematic
Orban, acuzat direct că a dat comandă contra unui MILIARDAR
Pensionarii au ieșit în stradă: propunere șoc pentru Orban
Ungaria lui Orban dă o nouă lecție de demnitate Europei!
Orban, anunț ferm despre școli, universități și carantină!
Orban ia în vizor directorii de școli, pe tema COVID-19
Ludovic Orban

ACUM: Orban pleacă din țară, declarație de ultimă oră!

39
România semnează un nou angajament – o foaie de parcurs pentru următorii 4 ani - într-un moment dificil atât pentru noi, cât și pentru partenerul străin.

Ludovic Orban și Dacian Cioloș
© Inquam Photos / INQUAM PHOTOS/Octav Ganea
BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Acum puțin timp, premierul Orban a plecat din țară, cu ocazia unei vizite oficiale în Franţa, la invitația omologului său francez, premierul Jean Castex.

Prim-ministrul este însoţit de miniștrii Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, Economiei, Virgil Popescu, al Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, și al Agriculturii, Adrian Oros.

Orban și Castex vor semna și documente bilaterale – printre care o ”foaie de parcurs” pe următorii 4 ani, a anunțat premierul român.

”Din 2009 între Franța și România există un parteneriat strategic, care a fost reînnoit în 2018. Scopul oficial este semnarea foii de parcurs pentru următoarea perioadă de 4 ani”, a declarat Ludovic Orban pe aeroport, subliniind că ”Principalul punct pentru vizita în Franța este foaia de parcurs”.

Interesant este de ce această grabă de a semna un angajament cu una dintre cea mai contestată guvernare din Europa! Oare să aibă legătură cu faptul că Franța beneficiază de achizițiile de corvete – dar și de împrumuturile și angajamentele semnate recent de România în SUA?

Este programată o întrevedere cu preşedintele Partidului "Les Republicains", Christian Jacob, la sediul Ambasadei României de la Paris, dar și întâlniri cu preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Franceze, Richard Ferrand, cu preşedintele Senatului, Gerard Larcher, cu reprezentanţi ai Consiliului întreprinderilor Franţa - România din cadrul Mişcării Întreprinderilor din Franţa (MEDEF).

Nu în ultimul rând, delegația română va participa la reuniunea Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi o întrevedere cu secretarul general al OCDE, Angel Gurria. 

Premierul Orban are în program și o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Franţa.

39
Tagurile:
Ludovic Orban
Tematic
Ce spune Orban după ce România a depășit 5000 de cazuri
Zamfir îl aruncă în față lui Orban: ”Minți cu nerușinare!”
Lovitură pentru PNL: Orban nu mai este dorit ca premier

Загрузка...
Marcel Ciolacu

PSD dezvăluie numele propriului viitor premier

40
Social democrații au evitat până acum să vorbească de propriile propuneri pentru premier – acum este prima dată când sunt aduce nume clare în discuție.

BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Alegerile parlamentare sunt foarte aproape – iar o victorie a PSD e o posibilitate, mai ales după ultimele cifre care arată intrarea în criză a României, sub guvernarea Orban – Iohannis – PNL. Șomajul a crescut, deficitul intern și extern de asemenea, în timp PIB și încasările au scăzut – totul comparativ cu finalul perioadei Dăncilă.

E posibil ca PSD să obțină cel mai mare punctaj, iar conform declarației președintelui PNL, Ludovic Orban, partidul care câștigă alegerile desemnează premierul. Că nu este constituțional sau că Orban nu cunoaște legile și Constituția, mai puțin contează.

De partea cealaltă, PSD nu a exprimat până acum ceva clar în legătură cu numele unui posibil premier. Nu a spus… până ieri, când prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, al doilea om din partid, a anunțat nu unul – ci patru nume de posibil premier PSD!

”În condiţiile în care ceea ce aflăm şi noi acum din sondarea opiniei publice PSD va fi partidul câştigător, este normal ca noi să facem propunerea de premier şi nu PNL sau USR”, a declarat Firea.

În privința premierului PSD, Firea a spus – ”Categoric propunerea noastră va fi una validată în Comitetul Politic Naţional” – dar prima opțiune este chiar președintele partidului – Marcel Ciolacu.

”Nu vreau să iau eu lucrurile înainte şi să fac propria mea previziune pentru premier, dar pe logică politică dacă va fi un Guvern eminamente politic şi care va cuprinde bineînţeles şi specialişti, este clar că preşedintele partidului trebuie să preia această mare responsabilitate”, a spus Firea.

Dacă însă Ciolacu dorește să rămână în zona parlamentară, ”atunci va trebui să desemneze probabil dintre celălalt coleg al nostru din conducere, prim-vicepreşedintele partidului, Sorin Grindeanu, colegul meu sau preşedintele Consiliul Naţional, domnul profesor Dîncu”, spune Firea.

”Doar în situaţia în care colegii mei din ţară împreună cu noi vom decide că vom face o propunere de specialist nembru de partid sau membru fără funcţie politică, atunci s-ar încadra probabil un specialist în domeniul economic la care eu ţin foarte mult şi îl apreciez cum este domnul Cristian Socol”, a declarat Gabriela Firea.

Deci, variantele ar fi Ciolacu, Grindeanu, Dâncu – și, eventul, Cristian Socol, un preferat al perioadei Dăncilă, uitat însă în ultimul an. În privința celorlalte nume, ar fi interesant ca PSD să-l propună pe Vasile Dâncu, fostul vicepremier al lui Cioloș!

Cum numirea lui Grindeanu, fără îndoială cel mai experimentat dintre liderii PSD în prinvința guvernării, ar ridica întrebarea – ”Oare nu cumva răspunde la alte comenzi?”, așa cum era acuzat Sorin Grindeanu în 2017.

În privința opțiunii exprimate de Iohannis, ca Orban să rămână premier după alegeri, Firea spune clar – ”Aţi observat nuanţa din declaraţia preşedintelui care a spus ca răspuns la întrebarea unui ziarist care sunt variantele de premier şi domnia sa a spus că prima opţiune este domnul Orban. Ce înţelegem din acest răspuns? Este doar prima opţiune, dar nu şi ultima şi nu şi singura înseamnă că sunt şi alte opţiuni deschise”, spune Firea.

”Domnul Orban trebuie să accepte faptul că românii nu-l mai vor şi va trebui ori să îşi dea demisia înainte de alegeri, ceea ce nu va face pentru că nu va face un astfel de gest de onoare pentru că a condus pandemia dezastruos şi economia s-a prăbuşit, dar după acestei alegeri cu siguranţă că va fi un alt guvern şi un alt prim-ministru”, a declarat Gabriela Firea aseară la România Tv.

40
Tagurile:
Premier, PSD
Tematic
Năstase, lecția cea mai dură pentru cei care mutilează PSD
Victorie pentru PSD: vot masiv pentru Florin Iordache
Plecarea momentului din PSD! Supărare și Surpriză totale!

Загрузка...