Razvan Savaliuc

Savaliuc, direct: “Iohannis, sunteți agent german acoperit?”

14134
(reînnoit 09:10 05.10.2020)
Răzvan Savaliuc îi aruncă în față lui Iohannis chestiuni fulminante – legătura cu agentura germană și scopul său ca președinte – totul plecând de la scandalul fraudării alegerilor locale

BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. Cunoscutul jurnalist de investigații Răzvan Savaliuc vede dincolo de scandalurile care inflamează opinia publică. În spatele există un plan, care se traduce printr-un concept șocant: ”Fără români în funcții publice!”.

Așa cum ne-a obișnuit, Savaliuc își construiește argumentația cu atenție; în cazul de față, el pornește de la situația președintelui Biroului Circumscriptiei Electorale a Sectorului 1, procurorul Nicolae Sprincu, de la Parchetul Sectorului 1.

”Se impune cercetarea de urgenta a procurorului Nicolae Sprincu în urma apariției sale pe imaginile video ajunse în spațiul public”, scrie Savaliuc, aducând ca argumente probele video difuzate și legile care reglementează activitatea președintelui BES.

Investigatorul scrie că imaginile video care au devenit virale în România ”au fost interpretate în mod mincinos de candidata USR la funcția de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand”, și atrage atenția că, simultan, procurorul Nicolae Sprincu ”a dispărut din peisaj”.

Savaliuc demonstrează, pe baza legii, că procurorul Nicolae Sprincu ”nu avea ce să caute de capul lui” în camera cu sacii cu buletine de vot și procese verbale aflate sub pază - și în creierul nopții”, mai ales însoțit de câteva persoane despre care se spune că ar fi ”activiști ai USR” și care, atrage atenția jurnalistul, ”nu erau membri ai biroului electoral de circumscripție”.

De ce importantă obnservația? Pentru că, în Legea 115/2015 privind alegerile locale, la Articolul 42 se arată că “Birourile electorale lucreaza în prezenta majorității membrilor care le compun și adoptă hotărâri cu votul majorității membrilor prezenți”

”Deci, procurorul Nicolae Sprincu trebuia să fie însoțiți de cel puțin 5 (cinci) din cei 11 membri ai Biroului Circumscripției Electorale Sector 1”, scrie Savaliuc, dând și lista celor 11.

 Ori, în cazul imaginilor respective, procurorul Nicolae Sprincu ”a pătruns în zona păzita cu (doar) patru indivizi dubioși”, scrie Savaliuc, iterând și acuzațiile că at fi fost de USR, chiar colaboratori de-ai Clotildei Armand, ”alții fiind chiar candidați USR votați la alegerile locale” – deci ”stare crasă de incompatibilitate”.

În plus, Savaliuc apelează și la Art. 101 din aceeași Lege, care scrie că ”Pentru funcția de primar, centralizarea voturilor se face de biroul electoral de circumscripție” și ”este declarat ales primar candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi valabil exprimate”.

”Deci iată încă un text care arată clar că orice contabilizare/verificare a voturilor se face de către biroul electoral de circumscripție, NICIDECUM de președintele biroului în compania unor indivizi a căror acces nu trebuia permis”, scrie Savaliuc.

Pe scurt, în opinia lui Savaliuc, ”lucrurile sunt extrem de clare: s-a încălcat legea, alegerile au fost fraudate! Și nu doar cele pentru Primăria Sectorului 1, ci și cele pentru Primăria Generală a Capitalei”.

”Orice explicații ar găsi agenții străini de la USR, care au intrat în politică pe culoarul deschis de servicii secrete pe linia ONG-urile finanțate de Soros sau de alte entități străine suspecte că ar fi oficine a unor servicii de informații ale altor state, imaginile de pe camerele de supraveghere relevă o situație incompatibilă cu legea electorală”, conchide Savaliuc.

Pe de altă parte, Savaliuc consideră că filmările video ar fi ajuns la presă prin intermediul unor ”ofițeri”, pe care îi felicită!

”Cinste ofițerilor care au dat către presă înregistrările! Asta arată că în structuri încă mai avem ofițeri care își iubesc țara și nu acceptă să o lase pe mana unor alogeni și fanatici provenind din ONG-uri cu finanțare din străinătate, care cred că își pot permite orice pentru că au înaltă protecție externă”, scrie Savaliuc.

În acest sens, Savaliuc nu are dubii că ”frauda de la Sectorul 1 a fost una generală, aproape în toate cazurile din Capitală și marile orașe, în care trebuiau eliminați candidații PSD”.

Scopul? Pas cu pas, către… ”Fără români în funcții publice!”. Iar în spatele campaniei pentru atingerea acestui obiectiv s-ar afla însuși Iohannis! 

”Există și un autor moral al acestor fraude: Klaus Iohannis, președintele României, care batjocorește România și urlă de ani de zile că “PSD trebuie să dispară””, acuză Savaliuc, atrăgând atenția că Iohannis, ”în plin scandal, și-a permis să afirme anticipat că alegerile au fost corecte!”

De aceea, Savaliuc consideră că președintele a dat un fel de ”dezlegare de păcate” sau de îndemn de tristă sorginte: ”Prin astfel de declarații iresponsabile, președinte este cel care a creat impresia ca oricine va elimina un candidat de la PSD, are îndreptățirea să o facă!!

”Pentru că el – președintele extremist - a lansat asemenea slogane de sorginte nazistă, încă de când și-a pus geaca roșie în februarie 2017 și a cerut mulțimilor manipulate de ONG-urile plătite din afara țării să cadă Guvernul PSD”, scrie Savaliuc,

Investigatorul crede că în ideea asta ”au acționat și cei din STS  - cărora ce să vezi, li s-au defectat tabletele, la fel cum s-au blocat și calculatoarele de la AEP”.

Aceste calculatoare nu au mai generat formularele PDF prevăzute de lege, ”astfel încât peste tot în țară, în zonele cu miză, au apărut sute de procese verbale la secțiile de votare, scrise de mână, cu ștersături, cifre falsificate (invariabil în defavoarea candidaților PSD), voturi mutate din pix de la un candidat la altul sau voturi anulate”.

Savaliuc amintește cum ieri seră, întrebat în conferința de presă de ce instigă la ură împotriva PSD, Iohannis, ”care nu respectă Constituția și democrația și se comporta ca un autocrat, generând conflicte româno-române, a dat o explicație jenantă”:

“Sunt convins că toata lumea, și cei care m-au votat, și cei care nu, au înțeles ca tot ce spun, spun în interesul public și că sunt președintele tuturor românilor”, a declarat Iohannis.

Ei bine, spune Savaliuc, dacă așa stau lucrurile pentru Iohannis, atunci fondatorul publicației ”lumea Justiției” adresează o întrebare publică președintelui României… o întrebare cu… defragmentare, pentru că e compusă din trei părți, una mai ucigătoare decât cealaltă:

“Este adevărat că sunteți agent german acoperit, cu misiunea de a rupe Ardealul de România? Ca încurajați toate elementele străine să acapareze economic și politic România și că urmăriți să obțineți un al treilea mandat, în chip de guvernator al Transilvaniei?”

Și, ironic, Savaliuc îl parafrazează pe Iohannis, apropo de această întrebare: ”Sunt convins că toata lumea înțelege că pun aceste întrebări în interes public”.

Articolul lui Răzvan Savaliuc îl puteți citi integral în ”Lumea Justiției”.

De remarcat un fapt – fără vreo legătură cu analiza lui Savaliuc (am confirmarea directă), cunoscutul sociolog Mirel Palada a scris postare de mai jos. Deci, un investigator de top și un sociolog de prim rang au ajuns la aceeași concluzie! Sigur, toți care spun așa ceva sunt ”oamenii rușilor”, în curând ”ai turcilor” – dar, totuși, cu noi, ”belgienii”, cine o fi? Clotilde? Fritz? Comunitatea curcubeului?...

14134
Tagurile:
Klaus Iohannis, Răzvan Savaliuc
Tematic
NUCLEARA: Mădălina lui Iohannis, nevoită să plece de la TV!
Iohannis, declarații despre pandemie și alegeri
Gabi Firea, cea mai deșteaptă replică pentru Iohannis!
Marcel Pavel

Vedete în Parlament: cântăreți celebri pe liste la alegeri

181
Doi interpreți celebri, Sanda Ladoși și Marcel Pavel, își încearcă norocul la alegerile parlamentare pe listele Partidului Ecologist Român

BUCUREȘTI, 24 oct - Sputnik. PER a ajuns în centrul atenției de când i-a preluat pe aleșii PSD lăsați pe dinafară de partid, cei mai cunoscuți fiind Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae.

Dar surprizele PER nu se opresc aici. Interpreții Sanda Ladoşi şi Marcel Pavel candidează la alegerile parlamentare în Mureş tot din partea PER. Lângă ei, pe listele de la Mureș, se află compozitorul Andrei Kerestely şi actorul Bogdan Stanoevici, fost ministru-delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni în Guvernul Ponta

De altfel, și senatorul Emanoil Savin a ajuns pe listele PER, doar că la Prahova.

Prin aceste nume cunoscute, PER încearcă să treacă pragul electoral de cinci la sută, o misiune pe care nu a putut-o îndeplini până în prezent la alegerile generale.

181
Tagurile:
Marcel Pavel, Alegeri parlamentare
Тема:
Alegeri parlamentare în România 2020

Загрузка...
Ludovic Orban și Dacian Cioloș

Orban replica USR-PLUS care îl vrea premier pe Cioloș

215
Ludovic Orban a dat o replică clară USR-PLUS după ce formațiunea aliată l-a propus pe Dacian Cioloș premier după alegeri

Ludovic Orban și-a reafirmat dreptul de a fi premier și după alegeri, în fața contestărilor tot mai dese venite dinspre USR-PLUS.

"Premierul e desemnat de partidul care câștigă alegerile. Obiectivul PNL este de a câștiga alegerile", le-a transmis astăzi Orban celor din USR – PLUS.

Recent, din USR-PLUS s-au auzit voci care au spus că Dacian Cioloș este propunerea mai bună decât Ludovic Orban pentru funcția de premier, în eventualitatea în care ambele partide vor ajunge să colaboreze la guvernarea țării.

"Am câștigat pentru Parlamentul European, prezidențiale și locale. Chiar dacă guvernăm în cea mai dificilă perioada din ultimii 30 de ani, poate chiar și mai mult, am arătat că suntem serioși, responsabili și căutăm cele mai bune soluții. Strategia politică a PNL la această campanie e aceeași care a fost și în campania electorală. Adversarul nostru e PSD, care continuă să reprezinte un pericol grav pentru România", a declarat astăzi premierul României.

Replica lui Orban vine după ce Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR-PLUS, a declarat ieri că USR-PLUS îl propune pe Dacian Cioloș premier după alegeri.

"Dacian Cioloș este, prin protocolul nostru vechi de alianță USR-PLUS, persoana desemnată pentru a prelua acest portfoliu”, a afirmat deputatul USR.

 „USR va intra la guvernare și va intra cu mandat de reformă. Vrem un premier cu mandat de reformă. Nimeni nu are un cec în alb din partea noastră. USR-PLUS vrea să dea premierul, să fie foarte clar”, a declarat purtătorul de cuvânt al USR-PLUS.

Acesta a arătat că Orban a dezamăgit prin atacurile la USR-PLUS și că mandatul de premier se discută după alegeri.

”Dacian Cioloș este, prin protocolul nostru vechi de alianță USR-PLUS, persoana desemnată pentru a prelua acest portfoliu”, a precizat deputatul USR.

Aparent, cearta a plecat de la alegerea deputatului PSD Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ, USR-PLUS și PNL acuzându-se reciproc că au contribuit la numirea lui Iordache.

Dinspre liberali, liderul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat că urmează „o discuție serioasă” în partid pentru a vedea dacă PNL mai face o alianță cu USR după alegerile parlamentare, în timp ce vicepreședintele USR, Cătălin Drulă, a afirmat chiar că partidul său nu va intra la guvernare cu PNL dacă va fi premier tot Ludovic Orban.

Totuși, Orban a negat astăzi că negocierile cu USR-PLUS ar fi blocate la Timișoara.

”Nu știu dacă au fost blocate, nu cred că au fost blocate. Decizia este clară: PNL va forma majoritățile de guvernare și la nivel de județ, și la nivelul municipiului Timișoara, și la localități din județ unde va fi posibil, cu USR PLUS”, a dat asigurări președintele PNL.

215

Загрузка...

FOTO: Top 12 cele mai sexy femei din Rusia, potrivit MAXIM

0
(reînnoit 19:32 24.10.2020)
 • Anna Pletniova, membru trupei Vintaj
 • Interpreta Olga Sereabkin (Molly) la pre-party a festivalului internațional de muzică Jara de la Moscova
 • Interpreta Nastea Kamrenskih
 • Actrița Liubov Aksenova (Novikova) la festivalul de film Kinotavr de la Soci
 • Interpreta Elena Temnikova
 • Actrița Natalia Rudova, la ceremonia înmânării premiilor RU.TV
 • Soția fotbalistului echipei Lokomotiv, Ján Ďurica, actrița Maria Gorban, 2011
 • Actrița Iana Koșkina, la ceremonia de înmânare a premiilor Zolotoi Gramofon
 • Interpreta și actrița Vera Brejneva la înmânarea premiilor Muz-TV 2011
 • Modelul și interpreta Tatiana Kotova
 • Modelul rus, Irina Șeik la prezentarea Victoria's Secret în Paris
 • Modelul și bloggerul Viktoria (Viki) Odințova, în ajunul premierei filmului Lion King
Cititorii revistei ruse Maxim au selectat sute cele mai fermecătoare reprezentante ale showbizului rusesc. Cine sunt liderii topului.

Revista pentru bărbați Maxim a realizat un clasament al celor mai sexy 100 de femei din showbizul rusesc. Selecția a avut loc în două etape: inițial au votat cititorii, apoi juriul.

În prezent, este prezentat doar clasamentul format de cititori, iar cel final va fi prezentat în decembrie.

Pe primele locuri, conform simpatiilor cititorilor, sunt Anna Pletniova, Olga Sereabkina, Nastea Kamenskih, Liubov Novikova-Aksenova și Elena Temnikova.

0
 • Anna Pletniova, membru trupei Vintaj
  © Sputnik / Maksim Blinov

  Anna Pletniova, membru trupei "Vintaj"

 • Interpreta Olga Sereabkin (Molly) la pre-party a festivalului internațional de muzică Jara de la Moscova
  © Sputnik / Ekaterina Chesnokova

  Interpreta Olga Sereabkin (Molly) la pre-party a festivalului internațional de muzică "Jara" de la Moscova

 • Interpreta Nastea Kamrenskih
  © Sputnik / Ekaterina Chesnokova

  Interpreta Nastea Kamrenskih

 • Actrița Liubov Aksenova (Novikova) la festivalul de film Kinotavr de la Soci
  © Sputnik / Nina Zotina

  Actrița Liubov Aksenova (Novikova) la festivalul de film Kinotavr de la Soci

 • Interpreta Elena Temnikova

  Interpreta Elena Temnikova

 • Actrița Natalia Rudova, la ceremonia înmânării premiilor RU.TV
  © Sputnik / Ekaterina Chesnokova

  Actrița Natalia Rudova, la ceremonia înmânării premiilor RU.TV

 • Soția fotbalistului echipei Lokomotiv, Ján Ďurica, actrița Maria Gorban, 2011
  © Sputnik / Vladimir Pesnya

  Soția fotbalistului echipei Lokomotiv, Ján Ďurica, actrița Maria Gorban, 2011

 • Actrița Iana Koșkina, la ceremonia de înmânare a premiilor Zolotoi Gramofon
  © Sputnik / Ramil Sitdikov

  Actrița Iana Koșkina, la ceremonia de înmânare a premiilor Zolotoi Gramofon

 • Interpreta și actrița Vera Brejneva la înmânarea premiilor Muz-TV 2011
  © Sputnik / Valeriy Melnikov

  Interpreta și actrița Vera Brejneva la înmânarea premiilor Muz-TV 2011

 • Modelul și interpreta Tatiana Kotova

  Modelul și interpreta Tatiana Kotova

 • Modelul rus, Irina Șeik la prezentarea Victoria's Secret în Paris
  © AFP 2020 / Martin Bureau

  Modelul rus, Irina Șeik la prezentarea Victoria's Secret în Paris

 • Modelul și bloggerul Viktoria (Viki) Odințova, în ajunul premierei filmului Lion King
  © Sputnik / Ekaterina Chesnokova

  Modelul și bloggerul Viktoria (Viki) Odințova, în ajunul premierei filmului Lion King

Tagurile:
Rusia, Femei

Загрузка...