Gabriela Firea

Firea, război cu Pieleanu: e parte a unui ”plan diabolic”!

1541
Gabriela Firea face o declarație fulminantă și revine la o referire la activitatea profesorului Marius Pieleanu, pe care l-a mai luat în vizor de curând.

BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. Gabriela Firea a izbucnit, acuzând o adevărată lucrarea care s-ar fi făcut împotriva ei și a unor primari de sector. Într-o fulminantă declarație dată la sediul PSD, Firea vorbește de un adevărat ”atentat la siguranța națională”, pentru că ”votul popular a fost confiscat”.

”Sunt foarte multe dovezi, în toate sectoarele”, spune Firea, dând exemple: ”Sunt situații cu procese verbale în care apare o cifră, apoi pe site-ul AEP apare aproape dublu pentru Nicusor Dan!”.

Primarul general afirmă că există dovezi ”că persoane neautorizate din partea USR și PNL u intrat noaptea, ca hoții, și au ieșit cu saci de voturi”. Iar ulterior s-a constatat că ”sunt foarte multe voturi anulate mie și colegilor mei”.

Dar, atenție, pentru că urmează o adevărată afirmație ”Nucleară”: ”Eu cred ca a fost un plan -  înainte cu o săptămână PNL era resemnat că va pierde alegerile în București, dar nu au vrut să rămână așa şi au făcut un plan”.

”Este un plan diabolic”, spune Firea, care întoarce tunurile într-o direcție neașteptată: Marius Pieleanu! ”Așa s-ar explica și diferența enormă din exit poll-ul CURS-Avangarde, care a fost un record mondial negativ, mă dădea ca pierzând cu 10%, iar în realitate diferența este mult mai mica”.

Practic, Gabriela Firea spune că dubiosul Exit Poll ar fi camuflat acest plan.

De fapt, nu este prima dată când Firea sare la gâtul lui Pieleanu; primarul general a făcut-o și acum câteva zile, când l-a acuzat în față, ironică, de faptul că ar fi un fel de Mafalda, care știa scorurile cu o zi înainte – și i-ar fi comunicat cifrele unui cunoscut, se pare că lui Bogdan Chirieac.

Profesorul Pieleanu nu a replicat dur, ci a preferat să spună că, în final, va explica totul, cum s-a votat, oră cu oră. Dar, evident, Pieleanu era mai mult decât tulburat de acuzații.

De remarcat că și cunoscutul sociolog Mirel Palada (Sociopol), are mai multe postări critice și ironice la adresa exit pollrealizat de profesorul Pieleanu.

Încheiem cu o reflecție a Gabrielei Firea: ”Imaginați-vă dacă noi am fi organizat alegerile și s-ar fi adus atâtea dovezi că s-au furat voturi, probabil că oamenii ar fi ieșit în stradă”.

Probabil Gabriela Firea se referă la ciudata pasivitate a liderilor PSD.

1541
Tagurile:
Marius Pieleanu, Gabriela Firea
Tematic
Firea, reacție puternică – arată vinovații de înfrângere
Admonestat bărbătește de soțul lui Firea, Orban a dat înapoi
Năstase, reacție: ce este de făcut! Și o aluzie pentru Firea
Gabriela Firea și Marcel Ciolacu

Zi crucială pentru PSD se decide viitorul partidului!

256
Este ziua în care se decide cine iese din joc și cine rămâne, nume mari sunt pe diverse liste negre – iar personaje noi își fac apariția

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Marcel Ciolacu și ”echipa” sa joacă azi cartea cea mai dificilă – aceea a creării unei structuri de putere care să le convină și care să nu le facă probleme.

Este vorba de definitivarea listelor pentru alegerile parlamentare, cea pe baza căreia vor accede în cel mai important for al statului viitorii senatori și deputați PSD. Deci, oamenii care pot face legile, pune sau da jos guverne și miniștrii, șefi de instituții etc.

Listele pot fi depuse până joi, 22 octombrie, dar Marcel Ciolacu a promis că azi vor fi făcute public, integral. Deci, azi au loc ultimele negocieri.

Din primele informații de pe liste vor dispărea oameni de mare valoare: cel mai cunoscut ministru al Educației, Ecaterina Andronescu; cel mai experimentat legiuitor, Eugen Nicolicea; cel mai activ și remarcat parlamentar din noul val, Liviu Pleșoianu; cel mai valoros jurist parlamentar, Șerban Nicolae; un om de mare încredere în bătăliile parlamentare, Florin Iordache.

De asemenea, fostul premier și președinte al PSD, Viorica Dăncilă, nu va prinde lista – în ciuda promisiunilor din momentul demisiei din fruntea PSD. În schimb va fi pe listă Eugen Teodorovici, un mare critic al lui Marcel Ciolacu – ce-i drept, ”cumințit” în ultima vreme.

Nu se știe încă de soarta lui Petre Daea, cel mai apreciat ministru al Agriculturii. O altă figură emblematică pentru PSD, Marian Oprișan, ar fi dispărut de pe liste, după ce a pierdut, surprinzător, președinție CJ Vrancea. 

Pe liste sunt în schimb prezenți mai mulți medici de renume – Adrian Streinu Cercel, Alexandru Rafila, Leonard ”Ambrozie” Azamfirei. Frumoasa avocată Laura Vicol este o altă achiziție de notorietate, la fel ex-judecătoarea Simona-Maya Teodoroiu.

Se aude că în zona Ardealului și Banatului ar fi introduse pe liste o serie de nume noi, unele fără legătură cu PSD.

Desigur, toate acestea sunt… pe surse, mai mult sau mai puțin oficiale – dar azi vom afla realitatea.

Cert este că Marcel Ciolacu pare a dori să rămână cu cât mai puțin politicieni de profesie – și să aibă cât mai mulți ”specialiști”. Dar, a nu se uita că mai niciunul dintre acești ”specialiști” nu au ajuns în funcții doar prin profesie, ci prin manevre de culise. Sau prin alte ”sfori” – de care s-ar putea să se împiedice la un moment dat atât Ciolacu, cât și PSD.

De aceea spun că azi, 20 octombrie 2020, PSD își poate decide viitorul.

256
Tagurile:
Partid, Decizie, PSD

Загрузка...
Codrin Ștefănescu

Codrin: ”Colegi, sunteți de o lașitate greu de imaginat!”

164
O nouă revoltă a lui Codrin Ștefănescu, generată de prezența pe listele PSD a unor personaje de import, care ”nu dau doi bani pe partid”

BUCUREȘTI, 2 oct – Sputnik. Așa cum ne-a obișnuit, Codrin Ștefănescu reacționează dur la ceea ce se petrece în PSD – iar ultimul scandal, cel legat de Alexandru Rafila, îl fac să se revolte!

”Absolut incredibil și strigător la cer!”, scrie Codrin, ”Alexandru Rafila junior, fiul torționarului Alexandru Rafila senior, recunoaște că NU a votat candidatul PSD la prezidențiale!”.

Mai grav este motivul pentru care nu a votat-o pe Viorica Dăncilă: ”Pentru că nu avea abilitățile necesare… cum le avea doar Iohannis - care a meritat să fie votat, slăvit fie numele său!”, scrie ironic Codrin.

”Și abilitați mai are azi doar Ciolacu, care l-a implorat să candideze pe listele noastre, conform sarcinilor primite!”, continuă cu sarcasm Codrin. ”Și să-l pună cap de listă pe unul care nu dă doi bani pe partid!”.

De fapt, nu este singurul în această situație, este suficient să ne uităm la Vasile Dâncu și la ce aduce din Ardeal.

”Uite așa ajunge PSD un partid înjurat de propriul electorat, acaparat de niște evidente slugi ale sistemului!”, scrie Codrin Ștefănescu, transmițând un mesaj final extrem de dur: ”Iar voi, dragi colegi din PSD, sunteți de o lașitate greu de imaginat!”.

Menționez că, din nou, postare lui Codrin Ștefănescu a devenit virală – iar comentariile nu sunt negative… și vin de la persoane care par a fi apropiate de PSD.

164
Tagurile:
Codrin Ștefănescu

Загрузка...
Pensionar

Tichete pentru pensionari: când le pot primi

0
(reînnoit 11:15 20.10.2020)
Luna decembrie vine cu vești bune pentru seniorii României, care vor primi, din partea Guvernului, tichete pentru masă caldă. Acestea sunt destinate, însă, unei anumite categorii de pensionari.

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Vârstnicii României vor primi vouchere în valoare de 180 de lei/lună. Vorbim despre o măsură a Guvernului aprobată recent privind acordarea de tichete pentru masă caldă.

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a precizat că voucherele pentru masă caldă vor fi repartizate în prima săptămână din luna decembrie. Ele se vor acorda retroactiv, pentru lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie.

”Astfel, toți beneficiarii, respectiv persoanele în vârstă de peste 75 de ani, cu venituri la nivelul pensiei minime sociale, aproximativ 300.000 de beneficiari, vor avea cei 720 de lei încărcați pe vouchere sau carduri în prima săptămâna a lunii decembrie 2020”, a explicat Boloș

Pentru emiterea acestor carduri, emitenții au nevoie de 10 zile. Ele se distribuie, apoi, prefecturilor, iar de acolo ajung la autoritățile publice locale, care le transmit beneficiarilor finali.

Boloș a subliniat că pentru Guvern este important programul operațional de sprijin al persoanelor dezavantajate și este important ca banii să ajungă la beneficiari.

De prevederile acestui program vor beneficia 300.000 de vârstnici.

Ministrul Fondurilor Europene a subliniat că, dacă nu s-ar repartiza aceste vouchere pentru vârstnici s-ar pierde banii alocați și ”este păcat”.

0

Загрузка...