Klaus Iohannis

Iohannis, declarații despre pandemie și alegeri

283
(reînnoit 18:28 30.09.2020)
Președintele Klaus Iohannis face declarații în această seară într-un moment în care cazurile de coronavirus au crescut îngrijorător, iar desfășurarea alegerilor locale se confruntă cu acuzații de fraudă.

BUCUREȘTI, 30 sep - Sputnik. În mod surprinzător, Klaus Iohannis și-a început declarațiile din această seară cu un atac la PSD pe tema justiției, care se anunță a fi tema principală de atac a PNL-USR-PLUS în viitoarea campanie electorală pentru alegeri generale, campanie căreia Iohannis i-a dat startul chiar astăzi.

Iohannis a declarat, astfel, că a avut o întâlnire cu premierul Orban și cu ministrul Justiției, pentru a discuta despre proiectele de lege ”reparatorii de corectare a legilor justiției”, afirmând că doar prin dialog transparent se pot repara ”prevederile toxice”.

Iohannis s-a lansat apoi din nou în a critica ”intervențiile intempestiva și brutale ale PSD asupra legilor justiției”, afirmând că efectul acestor amputări legislative s-a concretizat într-un asalt PSD-ist asupra justiției, concertat și bine pus la punct.

Dar, s-a lăudat Iohannis, printr-un efort comun, s-a evitat îngenuncherea justiției, ceea ce nu înseamnă că România nu ar avea, în opinia președintelui, multe restanțe, printre care și recomandările MCV, GRECO sau ale Comisiei de la Veneția ”care trebuie implementate cât mai curând, dar care trebuie să se reflecte în soluții legislative votate de un Parlament responsabil”.

Iohannis și-a continuat atacurile la actuala majoritate pe care o acuză că ”a dovedit că orice proiect poate fi distrus sau deviat de la scopul său” și a cerut o altă majoritate care să-și asume legi ale justiției coerente, deja semnul că Iohannis face campanie electorală pentru alegerile din 6 decembrie!

Iohannis a dat directive clare ce trebuie să se întâmple în justiție: reintroducerea concursului pentru promovarea la ICCJ, independența procurorului, o procedură transparentă de numire a procurorilor șefi, reinstituirea unui echilibru instituțional, reducerea influenței factorului politic și, nu în ultimul rând, desființarea Secției Speciale.

Iohannis și-a găsit timp să laude și ”hotărârea guvernului de a face tot ce ține de el pentru ca sistemul de justiție să funcționeze optim”, un îndemne electoral evident de susținere a PNL-ului.

Abia după ce a făcut campanie PNL-ului și a atacat PSD-ul, Iohannis și-a făcut timp să vorbească despre alegeri și despre situația epidemiologică, dar vinovatul de serviciu a fost tot PSD.

Mai întâi, Iohannis a interpretat rezultatele alegerilor locale ca o demonstrație că ”cetățenii vor administrație eficientă” și a cerut ca în decembrie să se continue tot pe acest drum.

”Majoritatea nocivă care a acționat până acum în Parlament poate fi sancționată doar prin vot. E inadmisibil ca în 2020 să avem încă discuții aprinse despre fraudarea votului. E inadmisibil ca practici toxice continuă să fie îmbrățișate de politicieni retrograzi, care nu înțeleg că minciuna și dezinformarea nu mai sunt tolerate”, a desființat Iohannis acuzațiile de fraudă, dând semnalul că alegerile rămân așa cum au fost stabilite.

După care, Iohannis a făcut referire la opinia specialiștilor că un al doilea val al pandemiei e iminent, a recunoscut că nici în România situația nu e bună, dar nu a criticat Guvernul pentru responsabilitatea pe care o are în fața acestei situații, ci a cerut ca toată lumea să facă eforturi pentru a inversa acest trend.

Iohannis a declarat apoi, răspunzând întrebărilor presei, că alegerile au fost câștigate de PNL, cu un scor politic de 34%. ”E prima dată când PSD pierde alegerile locale. Această victorie e și una simbolică. E prima oară după revoluție când un partid de dreapta câștigă net alegerile locale”, s-a lăudat Iohannis.

283
Tagurile:
Klaus Iohannis, fraudă, alegeri locale
Tematic
Mâine, LOVITURA decisivă pregătită de Iohannis
Cuplul zilei: Carmen Iohannis și Oana Lovin, asortate la vot
Iohannis, declarații incendiare după alegerile locale
Șerban Nicolae

Șerban Nicolae: ”Eu țin cu România!”

30
Senatorul Șerban Nicolae a postat pe pagina sa de socializare o explicație amănunțită a situației care l-a determinat să plece din partidul pe care l-a fondat în 1992.

BUCUREȘTI, 22 oct - Sputnik. Senatorul Șerban Nicolae, demisionar din PSD, a anunțat pe pagina sa de facebook că astăzi a fost pus în fața celui mai greu moment din cariera lui politică, acela de a-și da demisia din partidul pe care, împreună cu alți colegi, l-a înființat in 1992.

”Am pierdut multe competiții politice, cu precădere în interiorul propriului partid. Am pierdut și o competiție electorală pentru Parlament, iar pe alte trei le-am câștigat. Niciodată nu mi-am pus problema să plec din partid în funcție de rezultatul competițiilor politice la care particip”, își explică el gestul.

Senatorul arată că este avocat de peste 23 de ani și că nu a avut contracte cu autorități publice sau companii de stat, după cum niciodată nu a candidat la o funcție publică pentru a avea un loc de muncă.

”Am inițiat și susținut legile care impuneau ca rezerva de aur a României să fie ținută în țară, ca participațiile statului în economie, mult diminuate în comparație cu celelate state ale Uniunii Europene, să nu fie înstrăinate, ca scoterea lemnului brut din țară să fie interzisă și sancționată ca infracțiune”, amintește el câteva din activitățile sale parlamentare.

De asemenea, arată senatorul, a susținut proiectele care vizau creșterea veniturilor, stimularea inițiativei private, stoparea exodului de forță de muncă și exploatrea resurselor naturale în interesul prioritar al României, acesta amintind că zeci de legi și mii de texte normative au la bază ideile și munca sa.

”Însă, maxima acuratețe în judecarea activității mele politice o dă reacția adversarilor politici, a celor care își doresc distrugerea PSD. Încrâncenarea, agresivitatea, minciunile (încă mai sunt cetățeni convinși că am fost cândva șofer!) și disperarea cu care am fost atacat și cu care s-a cerut conducerii partidului îndepărtarea mea din funcții și chiar din PSD arată clar de cine s-au temut aceștia cu adevărat. Cine le demască impostura, hoțiile și abuzurile”, atrage el atenția.

Apoi, senatorul arată că senatorii PSD l-au desemnat printr-un vot consistent, după două tururi de scrutin și alegând între patru candidați, drept candidatul PSD la funcția de președinte al Senatului, încă din februarie.

După care, senatorul face marele anunț: acela că va candida pentru un nou mandat de senator, dar de la partidul PER.

”Îi mulțumesc lui Dănuț Pop și colegilor săi din Partidul Ecologist Român pentru că mi-au oferit această posibilitate și au asigurat formalitățile necesare. Pe unii îi cunosc de mai mult timp și împreună am conceput proiectul prin care scoaterea din țară a lemnului brut să fie interzisă pentru zece ani și sancționată ca infracțiune”, își continuă Șerban Nicolae postarea.

El arată că gestul său este o alternativă la listele cu candidați „de import”, la cele cu „implant de celebrități” și la cele care se bazează pe atacul la sacii cu voturi, trimitere atât la PSD, cât și la partidele de dreapta.

”Vreau ca România să fie un stat respectat, modern, european și dat ca bun exemplu, iar poporul român o națiune solidară, cu identitate, demnitate și viitor. Niciodată nu am gândit și nu am acționat altfel. Eu țin cu România!”, își încheie el postarea, atașând la ea o fotografie martor, din aprilie 1992, de la înregistrarea FDSN.

30
Tagurile:
România, Șerban Nicolae
Tematic
Reacții incendiare după eliminarea lui Șerban Nicolae!
Anunț șocant despre Șerban Nicolae - făcut de Ciolacu!
Reacția serii: Șerban Nicolae face ”cel mai dureros anunț”!

Загрузка...
Șerban Nicolae

NUCLEARA: Șerban Nicolae și Pleșoianu candidează!

773
(reînnoit 17:50 22.10.2020)
Este știrea serii - Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu candidează, dar sub alte culori – iar alături de ei vine un alt nume greu – Aurelian Pavelescu.

BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Cei doi parlamentari extrem de apreciați ai PSD au făcut un pas despre care se vorbea în ultimele zile – vor candida sub egida uuni partid mai mic, relativ neutru politic: Partidul Ecologist Român.

Condus cu abilitate de un personaj relativ modest ca prezență și pregătire, Dănuț Pop, PER a devenit în timp un fel de refugiu pentru politicieni nedreptățiți sau excluși din alte partide.

Practic, gruparea are foarte puțin în comun cu ecologia – ci face de mult timp un interesant joc de așteptare, fără a avea rezultate remarcabile - cu câteva excepții, datorare nu partidului, ci personalităților care, așa cum spuneam, și-au găsit aici refugiu. Cazul primarului Gutău de la Vâlcea, de exemplu.

Acum, Șerban Nicolae și LiViu Pleșoianu au preferat această variantă și vor fi pe primele locuri la București, pe lista PER

Astfel, la Senat, pe primul loc va fi Șerban Nicolae, iar pe locul secund Dănuț Pop, președintele PER.

La Camera Deputaților, pe primul loc va fi Liviu Pleșoianu, pe locul doi, atenție – Aurelian Pavelescu!

Situația e destul de complicată, e posibil ca lista să fie contestată – se vorbește deja de un compromis făcut de cei doi, mai ales că în rândurile PER se află și mute personaje ciudate.

773
Tagurile:
Șerban Nicolae

Загрузка...

Covid-19: Situaţie „scăpată de sub control” în Spania

0
Spania are nevoie de „măsuri drastice” pentru a face față celui de-al doilea val de infecții cu Covid-19, situaţie „scăpată de control”, a avertizat ministrul Sănătății din țară.

BUCUREŞTI, 22 oct – Sputnik. „Vin săptămâni foarte grele”, a declarat joi ministrul Sănătății din Spania, Salvador Illa, la postul de radio Onda Cero din Madrid, la doar o zi după ce Spania a devenit prima ţară din Europa de Vest care a ajuns la un milion de cazuri de infectare cu coronavirus.

Illa urmează să stabilească noi măsuri urgente de combatere a virusului în cadrul întâlnirilor cu liderii regionali din domeniul sănătății.

Numărul de cazuri a crescut accentuat în ultimele săptămâni, numărul din regiunea nordică fiind acum de 1.021 la 100.000 de locuitori, iar Illa a tras un semnal de alarmă, potrivit RT. 

„Al doilea val este o realitate. În multe zone ale țării noastre, epidemia este scăpată de sub control. Insist că trebuie să luăm măsuri drastice, la fel şi în mai multe regiuni”, a declarat ministrul spaniol al Sănătății.

Comentariile ministrului vin după ce marți a discutat măsuri de blocare pentru Madrid, măsuri care au fost deja impuse în oraşe din țări cu rate mai mici de infectare, cum ar fi Franța.

Totuşi, măsurile de blocare în capitala spaniolă depind de obținerea consensului politic pentru extinderea stării de urgență, care se încheie vineri.

Guvernul socialist ar avea nevoie de sprijin din partea opoziției conservatoare reprezentată de Partidul Popular, pentru a impune o prelungire a stării de urgenţă.

Joi, tensiunile politice din ţară au ieşit la iveală în timp ce premierul spaniol Pedro Sánchez a supraviețuit unui vot de neîncredere.

Până în prezent, Spania a înregistrat în total 1.005.295 de cazuri de infectare cu Covid-19 și 34.366 de decese legate de virus.

0
Tagurile:
COVID-19, Spania
Tematic
Spania: proteste împotriva lockdown-ului – ciocniri violente
Mulți răniți și evacuare în masă după ce un hotel din Spania a luat foc
Spania va extinde schema de ajutor până în 2021 pentru a garanta o parte din venituri
Spania: Măsurile luate pentru protejarea muncii până în 2021
Românii din Spania, afectați: carantină totală în Madrid

Загрузка...