Drapeaux devant le Parlement européen

Bruxelles pune presiune pe România în avantajul PNL!

679
Comisia Europeană pune presiune pe România exact pe tema pe care Iohannis și PNL o vor folosi în campania pentru parlamentare.

BUCUREȘTI, 30 sept – Sputnik. Astăzi, la Cotroceni, a avut loc o întâlnire la acare au fost convocați Predoiu și Orban. Îl pune pe Cătălin Predoiu întâi, pentru că este cel mai important în ecuația de față.

Peste câteva ore, ministrul Justiției va ieși să explice modificările la ”Legile Justiției”, realizate la porunca lui Iohannis, care a dat astfel și semnalul noii teme de campanie pentru alegerile parlamentare. „Justiția” va fi din nou sloganul, pe fundalul ”depedeserizării”.

Cătălin Predoiu va ieși la ora 19, dar, cu o oră mai devreme, la ora 18, va ieși însuși Iohannis. Ei bine, în tot azi vine o veste de Bruxelles… mănușă pentru Iohannis!

Și anume apare Raportul Comisiei Europene privind evaluarea situaţiei statului de drept în statele membre ale Uniunii Europene care va conţine critici care vizează România. Informația e dată de Florian Eder de la Politico.eu.

Acest prim raport al Comisiei Europene care evaluează situaţia statului de drept va fi aprobat tot azi de Colegiul comisarilor. Iar în Raport, România e vizată de probleme ca independenţa Justiţiei și situaţia luptei împotriva corupţiei.

Vă sună cunoscut aceste teme?

Și, da, România va fi criticată! Prilej excelent pentru Iohannis pentru a declanșa ”Jihadul” anti-PSD pe Justiție. Reamintesc ce spunea Iohannis acum o lună:

”Legile Justiţiei au fost ciuntite de PSD, care a încercat să pună mâna pe justiţie şi s-o controleze” – a spus Iohannis, dând semnalul noii ”lupte pentru Justiție”.

Care încă ține, în ciuda problemelor lui Iohannis, Orban și a nenumăraților aleși PNL.

Ori, în această situație, Raportul de la Bruxelles vine ca o încununare a acestei ”lupte” care va fi declanșată ca arma campaniei pentru parlamentare.

Înainte de a încheia să menționez un alt aspect al impunerii acestei ”bătălii”: Germania, care deține preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, a elaborat un nou mecanism european prin care accesarea fondurilor comunitare, inclusiv a mult lăudatului buget pentru relansare economică post-pandemie, va fi condiţionată de… situația ”statului de drept”.

Cum va suna în campanie amenințarea – ”Din cauza corupților din PSD nu ne vom lua banii de la Uniunea Europeană!”. Parcă îl aud pe Iohannis, Ludovic Orban, Rareș Bogdan etc. spunând asta!

Este sau nu arma supremă pusă la dispoziție de Bruxelles pentru a aduce PNL la putere?

Și nu cumva este o ”răsplată” a popularilor europeni, care conduc Comisia Europeană - pentru că Orban a dat jos Guvernul României (Dăncilă) ca să asigure comisarul necesar obținerii majorității populare în Comisie?

Nu, nu e o răsplată, decât pentru imaginația liberalilor; de fapt, e o asigurare a Bruxelles-ului că nu va avea probleme în a controla România. Prin marionete ca Orban, capabile să spună cam așa:

„PPE a reușit să impună, cum era și normal, președintele Comisiei, dar când am numărat comisarii, am descoperit o situație nedreaptă: PPE nu avea majoritate în comisie, socialiștii aveau 10 comisari, iar PPE nouă comisari - și am decis în România, să nu acceptăm această situație nedreaptă, fiindcă vrem să oferim PPE și în Comisie, așa că am schimbat guvernul socialist cu un guvern PPE, pentru a putea oferi un comisar PPE, în persoana Adinei Vălean”.

Așa grăit-a Orban la Zagreb, dezvăluind că Guvernul României a fost dat jos pentru a sluji unor interese străine. Și același lucru se va întâmpla acum, odată cu revenirea strategiei electorale, ”pe Justiție”.

679
Tagurile:
PNL, România, Bruxelles
Tematic
PNL declară război total PSD: interzis la alianțe locale!
Mitocănie electorală a unui demnitar pus de PNL
Tudose avertizează: ce vizează acum PNL - sunt miliarde!
Constanța: Vergil Chițac, PNL, a câștigat Primăria
Demisii și scandal la PNL – un important lider e vizat
Parlamentul României, vot

Nou sondaj politic: modificări ușoare ale procentelor

201
Un sondaj de ultimă oră realizat de Biroul de Cercetări Sociale arată o ușoară schimbare a procentelor partidelor care ar putea intra în Parlament.

BUCUREȘTI, 31 oct – Sputnik. Biroul de Cercetări Sociale a realizat un sondaj la comanda Partidului Mișcarea Populară și prezentat de ”Adevărul”. 

Sondajul arată o menținere a PNL în zona 32%, șa cum au arătat și alte investigații sociologice. PNL ar avea 32,2%, conform sondajului BCS, fiind pe primul loc. 

 PSD crește și ajunge la 28,6%, care și USR-PLUS ar fi votat de 17,6%. Deci, PNL și USR ar avea împreună peste 50%, după redistribuirea mandatelor parlamentare.

PMP, care a comandat sondajul, apare cu un greu verosimil 7,4%, în timp de Pro România ar avea 5,2%, iar UDMR ar fi în pericol de a nu atinge pragul electoral, fiind cotat cu 4,8%.

Interesant este că sondajul a fost realizat în perioada 25-30 octombrie 2020 (pe un eșantion național de 1.482 persoane), deci a prins și plecările din PSD.

Rezultatul arată deci o dominație clară a partidelor așa zise ”de dreapta”, dar rămâne în continuare greu de presupus că alianța PNL – USR ar putea funcționa în condițiile în are opiniile celor două partide par divergente în multe zone esențiale.

 

Sondaj politic de ultimă oră
Sondaj politic de ultimă oră

 

201
Tagurile:
Sondaj
Tematic
Sondaj: Ar trebui condamnat CTP pentru insultarea Bisericii?
Sondaj: câți ruși au încredere în Putin și îi aprobă activitatea
Sondaj care dă fiori PNL – românii se reorientează!

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis, apel către români: de ce au nevoie orașele

152
Președintele României a făcut un apel către cetățeni în criza provocată de pandemia de coronavirus, cerându-le să respecte măsurile recomandate de medici și a salutat mobilizarea societății civile.

BUCUREȘTI, 31 oct – Sputnik. Klaus Iohannis a precizat, cu prilejul Zilei Mondială a Orașelor, că este un bun prilej a conștientiza cât de mult este legat locul în care trăim de bunăstarea și calitatea vieții fiecăruia dintre noi. Aceasta cu atât mai mult cu cât mai bine de jumătate din populația României trăiește în mediul urban.

Simona Halep
© REUTERS / GONZALO FUENTES

De asemenea, în momentul de față, stoparea pandemiei de COVID-19 depinde, a mai spus președintele României, și de modul de răspuns al orașelor și al marilor comunități la necesitatea respectării măsurilor de protecție pentru limitarea răspândirii coronavirusului și protejarea celor dragi. 

Măsurile de igienă personală, distanțarea și masca rămân esențiale în a limita răspândirea COVID-19 în comunitatea noastră și a-i proteja astfel pe cei dragi și vulnerabili în fața bolii.

”De asemenea, pandemia de COVID-19 a evidențiat faptul că orașele noastre au nevoie să se dezvolte pe baze sustenabile, astfel încât trebuie să regândim prioritățile referitoare la dezvoltarea urbană”, a subliniat Klaus Iohannis. 

Printre altele, a adăugat președintele României, pandemia ne-a arătat cât de importante sunt spațiile verzi pentru recreere si socializare și cum un trafic mai redus duce la o calitate superioară a aerului în zona urbană și la mai puține îmbolnăviri respiratorii.

Totuși, calitatea vieții în orașe depinde în primul rând de comportamentul fiecări cetățean și de alegerile pe care le facem zilnic.

152
Tagurile:
apel, Cetățeni, Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis, la 5 ani de la tragedia de la Colectiv
Iohannis – mutarea serii! Schimbă total direcția!
Iohannis, declarația serii după recordul COVID

Загрузка...
Oeil

Modalitate de a detecta cancerul după ochi

0
(reînnoit 16:45 31.10.2020)
Pleoapa căzută poate fi unul dintre semnele cancerului pulmonar, povestește profesorul britanic Georg Santis.

BUCUREȘTI, 31 oct - Sputnik. O pleoapă căzută poate fi unul dintre semnele cancerului pulmonar, povestește profesorul Georg Santis de la London Bridge Hospital, citat de Express .

Această reacție a corpului poate fi atribuită simptomelor neurologice ale unei tumori pulmonare, în care nervii din corp sunt comprimați.

„Acest lucru poate duce la o pleoapă căzută sau mai puțin transpirație pe față”, anunță specialistul.

Printre alte simptome ale cancerului pulmonar, profesorul a subliniat tuse continuă, hemoptizie, dificultăți sau respirație dureroasă.

Santis a clarificat că pleoapele căzute nu sunt neapărat indicative ale unei boli fatale. Ptoza pleoapei superioare poate apărea din mai multe motive, inclusiv purtarea lentilelor de ani de zile.

Medicul a recomandat consultarea unui specialist - persoanelor cu un astfel de simptom.

0
Tagurile:
Cancer
Tematic
Metodă simplă de a reduce riscul de accident vascular cerebral și cancer
Ce gen de oameni sunt cei mai supuşi riscului de a face cancer? Răspunsul unui oncolog rus
Nou scandal în Sănătate – Guvernul nu cumpăra un aparat esențial pentru bolnavii de cancer

Загрузка...