Declarații susținute de premierul Ludovic Orban după votarea moțiunii de cenzură

ACUM: PNL, victorie rușinoasă proba sprijinirii mafiei!

401
Liberalii au obținut un succes contra unei inițiative extrem de necesară pentru România – inițiată, culmea, chiar de cei de la USR și susținută de… PSD!

BUCUREȘTI, 30 sept – Sputnik. Dacă mai era nevoie de o dovadă că PNL sprijină mafia pădurilor și a deșeurilor, ei bine, atacul asupra Legii pentru organizarea și funcționarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu este dovada.

A fost o inițiativă depusă de USR în iulie – și susținută de… PSD! Legea pornea de la situația infracțiunilor cu furturi din păduri și despăduriri ilegale,  dar viza și uriașele probleme legate de mediu, inclusiv cele ale deșeurilor. O lege binevenită… dar nu și pentru PNL!

„Organele de cercetare penală nu au cercetat nici o infracțiune de mediu în ultimii cinci ani”, se arăta în expunere de motive. ”Propunem înființarea unei Direcții de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, o structură creată pe modelul DNA și DIICOT, care să preia competența de soluționare a tuturor infracțiunilor de mediu prevăzute în Codul Penal și în legislația specială din domeniu”.

Supranumită ”DNA-ul pădurilor”, noua structură deranja mafia din domeniul silvic, unde grei ai PNL  sunt un fel de ”stăpâni”. De asemenea, liberalii au un cuvânt greu de spus la Constanța, poarta principală de intrare a unor containere din Occident, în care, de multe ori, au fost descoperite deșeuri.

”Nu este un proiect serios, este o nebunie vă spun: legea asta, dacă intră în vigoare, nu numai că nu va duce la creşterea eficienţei luptei împotriva infracţiunilor silvice, ci îi va scăpa de pedeapsă cel puţin pe toţi cei care au săvârşit infracţiuni silvice, au fost prinşi, li s-au instrumentat dosare de către procurori”, a declarat Orban imediat după adoptare.

Ei bine, și tot imediat după adoptarea legii, Guvernul a înaintat (în iulie) o sesizare de neconstituționalitate.

Curtea Constituțională a admis azi, cu unanimitate de voturi, obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că este neconstituțională Legea pentru organizarea și funcționarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Dar, atenție – CCR este pus de multe ori în fața unor situații în care, tehnic, nu poate face altceva decât să respingă. Acesta a fost și cazul legii de față. De ce? Pentru Guvernul și PNL, partidul de guvernământ, NU au dorit să rezolve niciuna dintre chestiunile care puteau fi puse la punct. NU aveau interesul, de fapt!

E suficient să vedem motivele formale ale atacului la CCR: nu sunt precizate sursele de finanțare (motiv major de respingere, care putea fi rezolvat din fondul de rezervă sau la rectificare), actul normativ ar avea deficiențe în privința ”calității, clarității și predictibilității legii la capitolul infracțiuni”.

De asemenea, Guvernul a ridicat probleme privind angajările pentru instituție, adică a specializării procurorilor. Ori, în România sunt procurori specializați în infracțiuni de mediu – dar cine are interesul să le creeze o instituție (o Direcție) a lor? În nici un caz PNL-ul lui Iohannis!

Pe scurt, legea și mai ales instituția necesară propusă de USR a fost respinsă în urma boicotării inițiativei de către PNL – care au dovedit încă o dată că sprijină mafiile din domeniul pădurilor și ale mediului.

Iar CCR, repet, a fost pusă în situația de a nu avea altă cale decât să respingă.

Încă un detaliu. Ce a spus Orban despre această lege: ”Nu este un proiect serios, este o nebunie”. Dar ce a răspuns Orban întrebat dacă a discutat cu USR despre ameliorarea legii?

”Credeţi că-i interesează dialogul? Pe ei îi interesează să vândă un slogan, o lozincă – ‘oprim tăierea pădurilor prin DNA-ul pădurilor’”, a răspuns Orban despre ”partenerii” din USR și despre o inițiativă, repet cu toată responsabilitate, foarte necesară, nu numai pentru păduri, ci pentru mediul României, pe care îl facem praf.

O întrebare de final: de ce nu a inițiat PSD o asemenea lege și, implicit, o asemenea Direcție în Parchetul general? Da, bună întrebare! PSD au totuși scuza că nu dorește o ”republică a procurorilor”, pe când PNL vrea… dar numai anumiți procurori, la care să facă alde Orban plângeri, nu să le urmărească ”afacerile” așa zișilor liberali.

401
Tagurile:
mafia, PNL
Tematic
Constanța: Vergil Chițac, PNL, a câștigat Primăria
Mitocănie electorală a unui demnitar pus de PNL
Cioloș dă foc alianței cu PNL! ”Nu avem ce negocia”
Șerban Nicolae

NUCLEARA: Șerban Nicolae și Pleșoianu candidează!

29
(reînnoit 17:50 22.10.2020)
Este știrea serii - Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu candidează, dar sub alte culori – iar alături de ei vine un alt nume greu – Aurelian Pavelescu.

BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Cei doi parlamentari extrem de apreciați ai PSD au făcut un pas despre care se vorbea în ultimele zile – vor candida sub egida uuni partid mai mic, relativ neutru politic: Partidul Ecologist Român.

Condus cu abilitate de un personaj relativ modest ca prezență și pregătire, Dănuț Pop, PER a devenit în timp un fel de refugiu pentru politicieni nedreptățiți sau excluși din alte partide.

Practic, gruparea are foarte puțin în comun cu ecologia – ci face de mult timp un interesant joc de așteptare, fără a avea rezultate remarcabile - cu câteva excepții, datorare nu partidului, ci personalităților care, așa cum spuneam, și-au găsit aici refugiu. Cazul primarului Gutău de la Vâlcea, de exemplu.

Acum, Șerban Nicolae și LiViu Pleșoianu au preferat această variantă și vor fi pe primele locuri la București, pe lista PER

Astfel, la Senat, pe primul loc va fi Șerban Nicolae, iar pe locul secund Dănuț Pop, președintele PER.

La Camera Deputaților, pe primul loc va fi Liviu Pleșoianu, pe locul doi, atenție – Aurelian Pavelescu!

Situația e destul de complicată, e posibil ca lista să fie contestată – se vorbește deja de un compromis făcut de cei doi, mai ales că în rândurile PER se află și mute personaje ciudate.

29
Tagurile:
Șerban Nicolae

Загрузка...
Gabriela Firea și Marcel Ciolacu

Eliminarea lui Șerban Nicolae și Pleșoianu: Firea, implicată

69
Scandalul eliminării celor doi parlamentari foarte apreciați – Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu - ajunge la un aspect concret: alcătuirea listei de la Capitală de către Gabriela Firea. Cum, când și cu cine s-a consultat când a făcut și aprobat lista?

BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Poate că lumea nu ține seama de un aspect: Șerban Nicolae este senator de București, fiind ales în 2016 în circumscripția nr. 42 – București.  La fel ca Liviu Pleșoianu – tot deputat de București.

Șerban Nicolae ținea de organizația sector 4, Liviu Pleșoianu de sectorul 2 – dar listele pe capitală s-au făcut de către Gabriela Firea… și nu se știe când și unde a avut loc o discuție cu organizația Capitalei cu privire la alcătuirea listelor și nici când au fost aprobate de organizații!

Poate ne spune Gabriela Firea - cea supărată, de exemplu, că parlamentul nu s-a mișcat ”la comandă” în privința mutării Centurii Capitalei de la Ministerul Transporturilor la Primărie. Lucrare uriașă! Și nu e singurul moment de enervare în care s-au regăsit, în aceeași frază, numele Gabriela Firea și Șerban Nicolae.

Și poate ne spune cum de are loc eligibil nou venitul Alexandru-Hazem Kansou, fost lider al tineretului PNL, devenit peste noapte director general al Societății de Transport București…  după ce a votat bugetul Capitalei – împotriva decizie propriului partid!

Culmea, el a fost propus chipurile chiar de organizația Sector 4, din care făcea parte Șerban Nicolae! Cu alte cuvinte, nu a fost propus unul dintre cei mai buni senatori PSD, personalitate de mare notorietate și un jurist de primă mână, om de încredere al lui Ion Iliescu – ci un liberal transformat peste noapte în pesedist – în urma unor controversate combinații de la Capitală!

La fel, de la sectorul 2 nu a fost propus Liviu Pleșoianu, unul dintre cei mai activi și iubiți parlamentari PSD, ci noul ”pesedist”, Dan Cristian Popescu, fostul lider liberal, care a mâncat o bătaie rușinoasă la alegeri de la un necunoscut de la USR!...

Da, li se poate reproșa celor doi o anumită lipsă de… act de prezență în organizațiile respective – dar au compensat-o din plin prin bătăliile duse în Parlament, la televiziuni sau în mediul online – unde PSD ar fi fost… varză fără ei!

Ori, toate aste poartă un nume – Gabriela Firea. Nu Sectorul 2, nu Sectorul 4, ci Gabriela Firea, spun sursele noastre! Desigur, Firea având susținerea liderilor Ciolacu și Dâncu, cei care oricum nu-i înghițeau pe Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu!

De exemplu, dacă tot dorea să nu-i susțină pe cei doi – de ce nu s-a anunțat din timp, pentru a se discuta – tot din timp! – cu alte organizații? Simplu – ca să apară motivul ”listele sunt deja făcute”, iar Marcel Ciolacu să aibă posibilitatea să declare ”nici o organizație NU l-a propus pe Șerban Nicolae”.

De fapt, ”tătucul” a fost ajutat de o ”mămucă” în lucrarea de la București. Și de alții pe unde a fost nevoie.

Repet - ar fi interesant ca Gabriela Firea să detalieze modul în care s-a discutat și mai ales cum s-a abrogat lista PSD e la Capitală! Cred că mulți membri și susținători PSD ar dori să afle.

69
Tagurile:
Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu, Gabriela Firea
Tematic
Șerban Nicolae dezvăluie CE l-a enervat așa rău pe Iohannis
Firea, război cu Pieleanu: e parte a unui ”plan diabolic”!
Firea: Vanitățile și interesele sunt mai presus decât viața!
Reacția serii: Șerban Nicolae face ”cel mai dureros anunț”!
Firea, revoltată de Nicușor: ”Pe mine mă ridicau cu duba!”

Загрузка...