Dan Puric

Dan Puric: pandemia e ”monitorizată și manipulată politic”

602
Dan Puric a făcut declarații incendiare la Antena 3, unde a descris situația gravă în care se află România și a criticat faptul că Guvernul dă bani pentru spectacole .

BUCUREȘTI, 30 sept - Sputnik. Dan Puric a declarat în emisiunea ”Exces de Putere, prezentându-și noua sa carte ”Omul liber”, că omul îşi cedează acum libertatea, care este un dar de la Dumnezeu.

”Sub mască sunt suflete strivite, speriate, marcate de îndoială, de frică, de temere”, a declarat Dan Puric, care a arătat că unii consideră că ea este o necesitate din punct de vedere sanitar pentru că stopează virusul.

”Aţi obervat că dacă intraţi într-un magazin, oamenii privesc cu suspiciune la celălalt, pentru că le este teamă. Ceea ce s-a lansat dincolo de periculozitatea virsului în sine este o frică subterană, o angoasă şi o depresie. Eu masca nu o port ca să nu mă contaminez, ci din respect pentru celălalt, pentru că omului îi este frică şi este normal din punctul acesta de vedere”, a explicat el.

Dan Puric mai spune că această pandemie nu distruge nu numai imunitatea biologică, ci şi imunitatea politică, economică, socială şi cea mai importantă, cea sufletească.

”Pe acest fond se crează panică şi se creează, cea ce din punct de vedere medical se numeşte receptivitate morbidă (...) Acum cedăm libertatea noastră, care un dar de la Dumnezeu. Am spus şi în carte. Omul nu prea are nevoie de libertate”, a observat el cu tristețe.

El a atras atenția că lumea se schimbă, însă nu se schimbă în bine și a vorbit despre schilodirea în învăţământ care are loc  sub spectrul ştiinţei.

”Măsurile traumatizante care au fost luate, primitive, aberante, mutilante, ele sunt legitime din punct de vedere sanitar, pentru că altele nu mai au (...)  Sunt inerţi din punct de vedere moral. Le lipseşte un organ de vibraţie. Sunt acolo de 30 de ani. Eu de aia nu dau doi bani pe ce se întâmplă în toată chestia asta, pentru că pe ei îi interesează puterea, nu destinul acestei ţări. Se îneacă ţara! (...)  Eu nu am văzut în istoria epidemiologiei, în istoria pandemiilor, nu am văzut niciodată să fie o pandemie monitorizată şi manipulată politic'', a concluzionat Dan Puric.
602
Tagurile:
Pandemie, Dan Puric
Tematic
După propunerea candidaturii lui Dan Puric pentru PSD - reacție puternică a monarhiștilor
Partidul lui Cioloș se teme de candidatura lui Dan Puric la prezidențiale
Dan Puric: ”Ne-am dus ca niște slugi în NATO și UE, tot ce e românesc trebuie să dispară!”
Parlamentul României, vot

Nou sondaj politic: modificări ușoare ale procentelor

142
Un sondaj de ultimă oră realizat de Biroul de Cercetări Sociale arată o ușoară schimbare a procentelor partidelor care ar putea intra în Parlament.

BUCUREȘTI, 31 oct – Sputnik. Biroul de Cercetări Sociale a realizat un sondaj la comanda Partidului Mișcarea Populară și prezentat de ”Adevărul”. 

Sondajul arată o menținere a PNL în zona 32%, șa cum au arătat și alte investigații sociologice. PNL ar avea 32,2%, conform sondajului BCS, fiind pe primul loc. 

 PSD crește și ajunge la 28,6%, care și USR-PLUS ar fi votat de 17,6%. Deci, PNL și USR ar avea împreună peste 50%, după redistribuirea mandatelor parlamentare.

PMP, care a comandat sondajul, apare cu un greu verosimil 7,4%, în timp de Pro România ar avea 5,2%, iar UDMR ar fi în pericol de a nu atinge pragul electoral, fiind cotat cu 4,8%.

Interesant este că sondajul a fost realizat în perioada 25-30 octombrie 2020 (pe un eșantion național de 1.482 persoane), deci a prins și plecările din PSD.

Rezultatul arată deci o dominație clară a partidelor așa zise ”de dreapta”, dar rămâne în continuare greu de presupus că alianța PNL – USR ar putea funcționa în condițiile în are opiniile celor două partide par divergente în multe zone esențiale.

 

Sondaj politic de ultimă oră
Sondaj politic de ultimă oră

 

142
Tagurile:
Sondaj
Tematic
Sondaj: Ar trebui condamnat CTP pentru insultarea Bisericii?
Sondaj: câți ruși au încredere în Putin și îi aprobă activitatea
Sondaj care dă fiori PNL – românii se reorientează!

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis, apel către români: de ce au nevoie orașele

132
Președintele României a făcut un apel către cetățeni în criza provocată de pandemia de coronavirus, cerându-le să respecte măsurile recomandate de medici și a salutat mobilizarea societății civile.

BUCUREȘTI, 31 oct – Sputnik. Klaus Iohannis a precizat, cu prilejul Zilei Mondială a Orașelor, că este un bun prilej a conștientiza cât de mult este legat locul în care trăim de bunăstarea și calitatea vieții fiecăruia dintre noi. Aceasta cu atât mai mult cu cât mai bine de jumătate din populația României trăiește în mediul urban.

Simona Halep
© REUTERS / GONZALO FUENTES

De asemenea, în momentul de față, stoparea pandemiei de COVID-19 depinde, a mai spus președintele României, și de modul de răspuns al orașelor și al marilor comunități la necesitatea respectării măsurilor de protecție pentru limitarea răspândirii coronavirusului și protejarea celor dragi. 

Măsurile de igienă personală, distanțarea și masca rămân esențiale în a limita răspândirea COVID-19 în comunitatea noastră și a-i proteja astfel pe cei dragi și vulnerabili în fața bolii.

”De asemenea, pandemia de COVID-19 a evidențiat faptul că orașele noastre au nevoie să se dezvolte pe baze sustenabile, astfel încât trebuie să regândim prioritățile referitoare la dezvoltarea urbană”, a subliniat Klaus Iohannis. 

Printre altele, a adăugat președintele României, pandemia ne-a arătat cât de importante sunt spațiile verzi pentru recreere si socializare și cum un trafic mai redus duce la o calitate superioară a aerului în zona urbană și la mai puține îmbolnăviri respiratorii.

Totuși, calitatea vieții în orașe depinde în primul rând de comportamentul fiecări cetățean și de alegerile pe care le facem zilnic.

132
Tagurile:
apel, Cetățeni, Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis, la 5 ani de la tragedia de la Colectiv
Iohannis – mutarea serii! Schimbă total direcția!
Iohannis, declarația serii după recordul COVID

Загрузка...
Oeil

Modalitate de a detecta cancerul după ochi

0
(reînnoit 16:45 31.10.2020)
Pleoapa căzută poate fi unul dintre semnele cancerului pulmonar, povestește profesorul britanic Georg Santis.

BUCUREȘTI, 31 oct - Sputnik. O pleoapă căzută poate fi unul dintre semnele cancerului pulmonar, povestește profesorul Georg Santis de la London Bridge Hospital, citat de Express .

Această reacție a corpului poate fi atribuită simptomelor neurologice ale unei tumori pulmonare, în care nervii din corp sunt comprimați.

„Acest lucru poate duce la o pleoapă căzută sau mai puțin transpirație pe față”, anunță specialistul.

Printre alte simptome ale cancerului pulmonar, profesorul a subliniat tuse continuă, hemoptizie, dificultăți sau respirație dureroasă.

Santis a clarificat că pleoapele căzute nu sunt neapărat indicative ale unei boli fatale. Ptoza pleoapei superioare poate apărea din mai multe motive, inclusiv purtarea lentilelor de ani de zile.

Medicul a recomandat consultarea unui specialist - persoanelor cu un astfel de simptom.

0
Tagurile:
Cancer
Tematic
Metodă simplă de a reduce riscul de accident vascular cerebral și cancer
Ce gen de oameni sunt cei mai supuşi riscului de a face cancer? Răspunsul unui oncolog rus
Nou scandal în Sănătate – Guvernul nu cumpăra un aparat esențial pentru bolnavii de cancer

Загрузка...